Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 10:16 pm

Neandertalac je napisao/la:Kakva patka zvanicne glede Zahirovica.

Kostic jednostavno nije imao vremena da se upozna sa njegovim kvalitetom a ni sa kvalitetom Secerovica i Ugljese koji bi mogli igrati tu poziciju, uz Blagojevica i nase dijete.

Pravi razlog su primanja.

Spin pravi i ponavlja se uzorak sa Mulalicem; trener trazio, odobrio, aminovao, neka snosi odgovornost.

Da ne ulazimo u diskusiju oko toga je li to igracki dobar potez, kakav bi on bio, Zahirovic da li bi igrao dobro ili lose, to ne znamo. I svi koji kazu da je los bio, ok ima istine, ali da nije kvalitet, to he vec nebuloza.
E ovo je več ozbiljna priča dok čekamo Grka :rofl:
Napisano ti je sto puta da je več prije snimio siuaciju. I da je sve tako kao što ti kažeš, na na takvu igru su pristale dvije punoljetne i pismene strane. Mense čini ;) da ti nešto imaš protiv uprave. Jel to malo ložiš pred skupštinu?
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Hurmasica
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:16 pm

Nego ljudi kada će biti prezentacija dresova?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

irfo

uto jun 14, 2016 10:17 pm

Hurmasica je napisao/la:Nego ljudi kada će biti prezentacija dresova?
sutra

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 10:17 pm

Model1964 je napisao/la:
chile je napisao/la:Nakon ovih superovih rijeci u vezi Bogija i smijanja Kostic mi je bas skocio u ocima svaka mu cast zako se pokazije ko je glavni i cija je zadnja... pravi autoritet. Nadam se da ce se i rezultati poklopiti i da nam takvi ljudi ostanu duze u klubu jer ocito je da su ljudi koji znaju svoj posao za razliku od nasih kvazistrucnjaka.

Sent from my Plavo Sokocalo
To za Kostića nije ni plu ni minus.To bi morao biti standard u svim vidovima života. Da se zna ko kosi ko vodu nosi. Kada bih se ja smijao direktoru letio bih kroz optički kakal iz firme. Isto tako, kada bi se meni smijali ovi ispod mene, zanogeto bih bez pardona.
Đe taj Grk, dodijalo mi pisati i čitati svakakve gluposti :)
Naravno to se podrazumjeva svugdje osim kod nas u BiH. Sad igraci moraju mjenjati navike i usvajati to. Ipak je ovim momcima rad sa trenerom na jaranskoj bazi bio do sad. Zato nas navijace svaka sitnica u kojoj se vidi napredak i odusevi te se cini mnogo vecom nego i jeste jer do sad je to bio pojam koji se mogao samo gledati na tv-u.

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Ajzea
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:18 pm

Ma i mene je vala strah igraca, klosari su to.. Uprava mora stati iza trenera u svakom slucaju, ne smijemo ih vise mijenjati, narocito ako se radi o za level vecem profesionalizmu kao sto se prica.
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u uto jun 14, 2016 10:20 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

phily
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:19 pm

sutra grk prezentuje nove dresove :ganja:
"Na granici smo grubosti. Spremni smo. Mi se ne sklanjamo prepotenciji. MI SMO ZELJO !!!"

boccaccio

:zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:19 pm

irfo je napisao/la:
sutra
:palacgore:

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

baxuz87
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:20 pm

Kostic je sve izanalizirao, ima ljude koji su pratili bhpl i koji su mu pomagali. Ali naravno, bolje se posrat po svemu odmah. :-)
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

KrajPrice
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:21 pm

Sutra na zvanicnij samo refresh :)
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

psihopata
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:22 pm

Ajzea je napisao/la:Ma i mene je vala strah igraca, klosari su to..
zato je amar imao vrhunske metode,vi mangupi a ja još veći,pa trening poslije svake kurcobolja utakmice,pa nekad i kad dobijemo a on nije zadovoljan opet trening,pa po džepu,pa ih nagradi njihovim parama za dobru utakmicu,a iza amara armija navijača koji mu slijepo vjeruju,pa nek mu se neko proba kurčiti.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Format
Kontakt:

KrajPrice je napisao/la:Sutra na zvanicnij samo refresh :)
Jel nesto dobro posto bi mogao otkaz dobit zbog stalnog refreshovanja

Model1964

chile je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
chile je napisao/la:Nakon ovih superovih rijeci u vezi Bogija i smijanja Kostic mi je bas skocio u ocima svaka mu cast zako se pokazije ko je glavni i cija je zadnja... pravi autoritet. Nadam se da ce se i rezultati poklopiti i da nam takvi ljudi ostanu duze u klubu jer ocito je da su ljudi koji znaju svoj posao za razliku od nasih kvazistrucnjaka.

To za Kostića nije ni plu ni minus.To bi morao biti standard u svim vidovima života. Da se zna ko kosi ko vodu nosi. Kada bih se ja smijao direktoru letio bih kroz optički kakal iz firme. Isto tako, kada bi se meni smijali ovi ispod mene, zanogeto bih bez pardona.
Đe taj Grk, dodijalo mi pisati i čitati svakakve gluposti :)
Naravno to se podrazumjeva svugdje osim kod nas u BiH. Sad igraci moraju mjenjati navike i usvajati to. Ipak je ovim momcima rad sa trenerom na jaranskoj bazi bio do sad. Zato nas navijace svaka sitnica u kojoj se vidi napredak i odusevi te se cini mnogo vecom nego i jeste jer do sad je to bio pojam koji se mogao samo gledati na tv-u.

Razumije :)
Služba je služba, družba je družba :) , kakvi crni jarani na poslu. Moj direktor ima 35 godina i ja ga vikam :) a bio sam mu mentor kada je stigao u firmu. Kada se jednom uspostave pravila biće lakše ;)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

iggy2377

uto jun 14, 2016 10:23 pm

psihopata je napisao/la:
iggy2377 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Pa sad...kad covjek cita sta neki pisu,komotno bi mogao pomisliti da se kod nas do sad igrao kriket a nenogomet. Igraci koji su u Zelji po deset godina ne znaju osnovne stvari vezane za igru koja je ustvari nogomet,haman ne znaju ni pravila.
Dajte malo mjere...
Drug na sva cetiri treninga sam bio VJERUJ MI DA To takoI IZGLEDA covjek fino govori sta treba da se radi i kako pojedinci ko da su tek poceli trenirat to tako izgleda i to je sminesno.Mene je licno strah da ga nasi igraci nepocnu bojkotovati znas nas mentalitet
zato trebaju navijači igračima zaprijetiti da nema zajebancije,jer se kod pitara ti bojkoti stalno dešavaju a ja stvarno ne želim da mijenjamo trenere svake sezone,jer jedino višegodišnji kontinuitet,bez obzira na igrače,garantuje uspjeh.
Znam ali bogami novine svima tesko padaju, nadam se da ce nasi sve max usvojiti jer jedino tako klub moze napredovati sto u nasoj ligi sto vani a bude li bojkota igraca stvarno nevidim svrhu ovolikog truda uprave,opreme i strucnog staba itd i ako se bojkot igraca desi to je znak da smo mi limitirani i da bez jakih finansija nemozes napredovati.
Na popodnevnom treningu dobacim ja Kosticu "sefe jace pritisni" on se smije i kaze samo polako

KrajPrice
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:24 pm

Format je napisao/la:
Ma jeste, vjerovano predstavljaju dresove i igraca :)
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:25 pm

**** te zivot, nije mi jasno. Igraš fudbal, primaš pare za to u najvećem klubu u državi, možeš se prodat za velike pare, a ti se ideš i zajebavaš i cuclaš crijeva, **** te tvoj mozak

Whisperer

uto jun 14, 2016 10:26 pm

Format je napisao/la:
stoper znaci sutra ce bit prestavljen uz dresove :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:26 pm

da nešto bude, da te nešto radi kad duvaš nargilu hajde de...
gradi željo boli te *****

Hurmasica
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:27 pm

Ma dobro da ne pravimo sada od Kostića i Lešnika neke diktatore, atmosfera i rad na treninzima je najnormalniji, a i komunikacija između trenera i igrača, prilaze i jedan i drugi pojedinim igračima i pričaju sa njima. Sa nekima razgovaraju i prije treninga, a i poslije regularno sasvim. Da se radi, radi se, da su malo novije metode jesu, ali to bi igračima i trebalo da prija tj. da razbiju onu monotoniju prijašnjih treninga. Pravi rad možemo očekivati tek na Kupresu i Sloveniji, ovo sada je samo "zagrijavanje" i ni u čemu ne treba pretjerivati. :)

boccaccio
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:28 pm

Nema neke velike filozofije tu. Rezultat ce biti mjerilo svega. Svaki igrac koji je dosao i otisao je plod necega sto neko smatra da je potrebno da bi imao rezultat. Hoce li se to desiti vidjecemo.
Imamo puno nepoznanica, stoga smo i realno malo zabrinuti svi skupa. Novi je trener dosao, nama nepoznat zaista, nismo bas kao navijaci pratili njegov rad. On je donio sa sobom neke nove metode, kao sto vjerovatno svaki trener ima nesto prepoznatljivo kod sebe u svom radu. On je ucio od dobrih trenera, sta je naucio ostaje da vidimo. Nama je sve to trenutno nepoznato. Ono sto se moze primijetiti na prvu je da je sklon jakim analizama i da sa svojim pomocnikom nastoji da poveze sve detalje a vezano za svakog igraca pojedinacno. Usao je u ovaj posao spreman i sa saznanjem sa kakvim igracima ce raditi. Nema puno vremena, igraca ima puno, sada sve izgleda pomalo i haoticno, jer on tek treba da uvede pravi red i da sastavi ekipu po svojoj mjeri. Za sve to ima samo par dana, sumnjam da ce on to i dalje raditi npr. na Kupresu. Znaci do tog datuma on mora znati s cim raspolaze u igrackom kadru i da zna kakva ekipa treba biti, koje su vrline a koje su mane ove ekipe.

Sve skupa mi kao rad izgleda mnogo studioznije nego kada je Mulalic sam zajedno sa Karicem radio pripreme i analizirao stvari. Stvarno sve izgleda ozbiljnije od toga. To je cinjenica. Cinjenica je i to da je ovo tek pocetak i da se mnoge stvari jako brzo desavaju u tom sklapanju i rasklapanju same ekipe.
Ono sto mene kao navijaca jedino brine je to sto covjek nema bas puno vremena i druga stvar je sto se desio veliki broj igrackih promjena. Opet.
I mislim da to realno nije dobra praksa. Promjene u igrackom kadru su za ove dvije pauze zaista prevelike. U prvom roku, one su bile nuzne, jer smo se ranijom politikom doveli u tu poziciju da nam treba veliki broj igraca kako bi se poboljsao kvalitet. Ovaj put sam mislio da se nece desiti velike promjene, vec da ce se postojeci kadar nadograditi u kvalitetu samo mozda na jednoj ili dvije pozicije i da je to to. To je nekako bilo i najavljeno kada su u prvom mahu dovodjeni mnogobrojni igraci. Znacilo je to kao priprema za ovu ligu 12, gdje je kostur ekipe trebao ostati, a ekipa se samo dodatno i bez velikih promjena trebala nadograditi. Mislim da je u promjeni ovog plana nazalost mnogo kumovao Mulalic ( koji je meni bio i ostace uvijek jako drag kao veliki zeljovac ) . On nije napravio dobre analize i nije kroz tok prvenstva uspio da isprofilise igrace kako bi imali malo siri startni kadar za ovu sezonu. Mi smo zavrsili sezonu, a nismo bili u stanju da vidimo da li se zapravo moze racunati ne mnoge igrace, da ne nabrajam, tu su svi koji nisu uspjeli dobiti gotovo nikakvu sansu i neke svoje minute u igri. I dolazimo do toga da su pojedini igraci izgubili takmicarski pola sezone, nisu bili vjerovatno ni u punom ritmu, pa sada kada startamo, imamo problem. Pogotovo sto novi trener sa novim ambicijama i novim metodama rada mora na osnovu necega odrediti selekciju, a mogao je kroz pregled utakmica da pogleda samo uzi kadar od nekih 13 ili 14 igraca maksimalno, od mogucih tridesetak koji su pod ugovorom. I sada je tu malo zeznuta situacija. Nije Mulalic ostavio dobru osnovu za rad.

Promjene su se evo i sada desile, kada Kostic opet kaze da je Gro ekipe ostao, tu je onda mislio na osam ili devet igraca iz prve postave ,ali ce ta sirina igrackog kadra biti nesto na cemu ce Kostic morati da odradi kako treba. Problem je sto ce to morati da uradi brzo.

I sve je nama ovde tako novo, i zato smo malo svi u strahu da nam se ne desi jos jedna neuspjesna sezona. Po pocetku rada, i onako kako Kostic djeluje zajedno sa svojim asistentom, kroz evidentno moguci ozbiljniji rad Seferovica kao provjerenog kondicionog trenera, ovo je krenulo dobro, u svakom slucaju bolje nego nego sto smo prethodno imali. Jedini problem po meni ce biti moguci nedostatak vremena. Toga se bojim. Valja to sve uklopiti, sklopiti, poredati, proracunati, spojiti u jednu lijepu cjelinu i od samog starta imati dobar rezultat. Ako to Kostic uspije odmah uspjesno uraditi, skidam mu kapu.

chile
Kontakt:

uto jun 14, 2016 10:29 pm

Model1964 je napisao/la: Razumije :)
Služba je služba, družba je družba :) , kakvi crni jarani na poslu. Moj direktor ima 35 godina i ja ga vikam :) a bio sam mu mentor kada je stigao u firmu. Kada se jednom uspostave pravila biće lakše ;)
To bi ti kod nas bilo opali mu cvoku sta zna balavac. Ocito se Bogi slicno ponio ko veli sta ce i ovaj govoriti par godina stariji od mene sta on zna, sa mulalicem jaranski jos od ranije.
Ocito su poceli uspostavljati red i treba stati iza njih i podrzati ih u dugorocnom periodu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.

Prijava