Plavi orkestar je napisao/la:avlami97 je napisao/la: ↑pet dec 08, 2017 1:18 pm
Postoje stručni ljudi koji se bave tim poslom i naziv im je "kriticar za film, muziku, knjizevnost...".
Da bi neko iznio dobronamjernu ili bilo kakvu kritiku na ciji bilo rad, mora biti strucniji od kritikovanog. U suprotnom, iznosimo vlastita mišljenja. Uglavnom neutemeljena.
Neko spomenu kantu za smece kao kritiku. To nije kritika. To je dobro zapazanje i dobar prijedlog za njihovo postavljanje.
Nekada davno sam pisao, da se mora izbetonirati jedan stepenik na platou ulaza na Jug, da se ne bi moralo skakati ili zaobilaziti. To je bilo moje zapazanje.
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Kriticari koji su eto strucni mogu pisati da je film fantazija ali ako on nije dobar za obicnog gledaoca kino sale ce biti prazne.Isto je i sa muzikom,ako se ona ne svidja slušaocu on je nece slušati što znaci da su ti kriticari NEBITNi.Fudbal ne mozeš porediti sa prethodno navedenim primjerima jer fudbalski kriticari sjede u gledalištu,oni su gledaoci i drugih kriticara nema i oni su BITNI.Ti ni za jednog kriticara,dali on bio filmski,muzicki ili fudbalski ne mozeš reci dali je on strucan ili nije.Uglavnom onaj filmski ako kaze da film ne valja a gledaocima se svidi opet ce kino sale biti pune a ako ovaj fudbalski kojih je jako puno kaze da ne valja stadioni ce biti prazni pa ti igraj za clanove familije i nekoliko jarana.Svaki rad mora biti podlozan kritici i ako to neko pokuša da ospori onda to radi iz samo njemu poznatih razloga koji su obicno licne prirode.
Jucer pobijedimo 2:0. Nismo primili gol. Utakmica tek pocela i ide recenica: "Yebem ja oba beka...".
Ne razumijem. Je li ovo kritika? Vrijedjanje? Misljenje o igrackim kvalitetima bekova? Šta se pozitivno postiže izrecenim?
Ovakvih primjera je mnogo. Eto, ja mislim da je Blagojevic najbolji veznjak lige, a X puta sam procitao da celavog ublehu treba malo klupirati. Ili Bogičević, treba ga na klupu-tribinu, a primili najmanje golova u Ligi.
Samo mi reci, da ove stvari nisi vidio, čuo ili procitao.
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.