uto feb 16, 2016 11:37 am
Meni je prilicno jasno sta hoce Edis i kakva mu je zamisao, najvise od svega dobro je po nas da covjek ima neku viziju kako ekipa treba izgledati a Edis je neko ko je vrijedan i uporan i vjerujem da ce zamisao prenijeti na igrace. U situaciji kada imas veliki broj novih igraca a relativno malo vremena da ih uigras Edis je po meni pametno odlucio ici na fizicku spremu, snagu i trku a do sada znatno manje na uigravanje linija jer sigurno nebi uspjeli uigrati za jedne pripreme ekipu, mozda i bi ali nije nesto na sta se mozes osloniti. Osim velikog broja novih igraca ima i onih koji ozivljavaju karijeru sto je nekako dodatni problem. Ako sam dobro shvatio Edisova zamisao je visoki presing, napadamo i branimo se sa kompletnim timom. To bi moglo biti idealno rijesenje za bunkere na Grbavici jer veliki nasih broj ekipa nije navikao na tako nesto, gledao sam i nas u evropi kako smo se gubili na takve stvari, u takvoj situaciji protivnika prisiljavas da grijesi i gubi loptu neposredno ispred svoga gola sto olaksava situaciju ili je nabija gdje opet dolazis u pojed lopte, oslanjamo se znaci na fiziku i induvidualni kvalitet igraca u pocetku sigurno je da su se donekle i upoznali i da ce vremenom to biti sve bolji i bolji i da ce rasti kao ekipa. Doci cemo do dijela kada se ekipa osvjezi jer jos uvijek treniramo dva puta na dan sto nije praksa za ovaj dio priprema vjerujem da ce tada ekipa izgledati jos leprsavije i da spremni docekujemo Siroki na Grbavici gdje vjerujem da ce ekipa pokazati i karakter, vjerujem da ce ih Edis dodatno motivisati za tu utakmicu i da ce dati sve od sebe . Ostaje upitnik sa navijacima, vjerujem u dobru pojetu ali nama treba JUG za rezultat da smo imali navijace na tribini siguran sam da bi i sad imali barem 5-6 bodova vise.