ned dec 03, 2017 10:36 am
Mi smo sportski klub gdje igraju igraci svih nacija, za neke igrace neznam ni sta su i tako to treba da bude. Igraci iz svih krajeva drzave zele da igraju za Zeljeznicar, i igraju sa srcem. Mi tako trebamo da nastavimo, da budemo otvoren klub za sve igrace koji hoce Zeljeznicar. Tako je isto sa navijacima, Zeljeznicar ima navijace sirom bivse drzave, i mislim da nesmijemo dopustiti da se uvucemo u bezpotrebna politicka prepucavanja, jer je Zeljeznicar veci od toga. Mi samo trebamo biti fokusirani kako mozemo jacati nas klub, a neka savez radi sta hoce jer kad mi imamo kriticnu masu, tesko se lokomotiva moze zaustaviti. Moramo vise raditi na sponzorisanju kluba, ja sam ovde ranije pisao da bi mozda bilo dobro imati jednu inicijativu gdje se pokusa privuci npr 500 osoba po 1000 km godisnje pa da tako imamo generalnog sponzora. Da se tim putem pomogne klub da napravi iskorak. Kad se klub dokaze onda cemo sigurno naci i jakog generalnog sponzora. Znam da je ovo dosta para za obicne navijace, niti se mjeri ljubav prema Zelji tim putem, ali mozda se moze naci 500 ljudi sirom svijeta koji bi bili zainteresovani za ovako nesto.