exbabilon je napisao/la: ↑čet nov 30, 2017 10:32 pm
Prizivam neka 2-3 klasna igraca na proljece, pa da napadnemo duplu krunu, a onda stanem i kontam na kojim pozicijama bih mijenjao. Vojo i Ramovic igraju top, Zakaric najbolji igrac u ligi, Zec opasan. Blagojevic i djeca u sredini igraju dobro, stoperski par ko Ferdinand i Vidic. Stanic na desnom beku dosao na svoje, Projic tu i tamo, a i Sinisa se probudio. Veca standardno dobar.
I gdje onda da ganjamo pojacanja, mozda krilo i bek, a ostalo ako ispadne neka bas klasa. Zanima me i sta drugi navijaci misle, koje pozicije bi unaprijedili.
Ovim redoslijedom, s tim da sam sa samo lijevim bekom zadovoljan: lijevi bek, lijevo krilo, stoper, desni bek
Zasto:
Jedan klasni, al fakat klasni lijevi bek bi unaprijedio igru strasno, dobili bi sigurnost u odbrani kao prvo. Stana se ne bi salto s pozicije na poziciju, a ne samo stana i Graovac isto tako i ko je jos morao da popunjava praznine. Onda unaprijedio bi napad preko lijeve strane, samim time rasteretio desnu, a protivnik bi morao pokrivati vise lijevu stranu. + Fali nam sirine tu, jedna povreda i najebo si.
Lijevo krilo, Zec jeste opasan i sve to, ali kako je @PP pisao i ranije, nama treba jedan Zakaric lijevo, ali to lijepo probrati, bolje nista ne dovoditi, nego dovest neku ublehu. Mozda bi najbolje bilo neko ala Ramovic, poprilicno mlad, zeli da se dokaze i sl. Sa lijevim bekom i lijevim krilom koji znaju sta rade bi vjerovatno bio strah i trepet ove lige, mislim zamislite Stanu i Zakarica desno i sad nekog lijevog beka i npr malog Sehica lijevo, a Ramovica, Voju i Sabana/Hajdara u sredini. Pa bukvalno ne bi znao odakle da se branis vise.
Iako Bogi igra perverzno ovih zadnjih nekoliko utakmica i dalje nam treba jos jedan stoper, jednostavno zbog kartona, zbog povreda, trebaju nam 4 stopera i tjt.
Desni bek isto kao i lijevi, kvalitet, bori se, perspektivan, da pravi konkurenciju.
Pored svega ovoga imamo nasu djecu koja ce ulijetati na te pozicije.
Sto se Zadnjeg veznog tice, ne znam imamo li kesa za Blagojevica kada ustane na desnu nogu, ali mi to trenutno nije prioritet(meni licno).