barbarez je napisao/la: ↑uto nov 28, 2017 2:56 pm
@fanzi ma buraz samo ti mene citiraj. Evo napisacu ja Ado je supak, samo nek on nastavi ovako kao jucer. Pa me vi opet citirajte. Farbacu lopte, gasit sve itd. Nije problem nimalo. Ja volim Zelju vise nego da budem upravu za nesto. Sustina moje kritike je da sam zelio gledati ovakvog Zelju, a ne ono sto su radili vecim djelom sezone. Ono jucer da su i izgubili niko im rijeci ne bi rekao. Tuga je bolan da su po onakvom terenu imali vise pasova i igre, presinga, borbe i zalaganja, nego u svim ostalim utakmicama zajedno. Ja njima svima za ono jucer skidam kapu, od trenera do igraca. Kad ih malo ponizis oni onda pocnu da budu ono sto bi trebali da budu uvijek. Sto je i sam Adzem rekao da su najpodcijenjenija ekipa. E pa sami su se doveli do toga, a sad je red da dokazu zasto igraju za najbolji klub. Ja se ne sjecam kad smo pitare onako razbili ko jucer. Poslije rata mozda ono 0-3 i 4-0. Zadnjih 6 derbija od kojih smo 2 dobili, svaki put su bili bolji od nas. E zato im jucer scakom po na osob cestitam jer smo bili ekipa, nije bilo loseg pojedinca. Ako je to Ado sad doveo na cistac i ovo ili slicno budemo mi ubuduce. Ja evo kazem sam sebi ja sam najveci debil i izvinjavam se za nestrpljenje koje sam imao i sto sam kritikovao Adzema.
Ja ti se još jednom izvinjavam, jer nisam htio komunikaciju spustiti na lični nivo, zaista. Međutim, podobra grupa ljudi, kako je to i sama anketa na forumu pokazala je spremnost otjerati Adžema prije nekih 20ak dana. Ne trebaš se osjećati prozvanim, nego smo imali direktnu prepisku, a obraćajući se tebi obratio sam se većoj skupini ljudi s kojom se jednostavno ne slažem u nekoliko pitanja koja se tiču samog Kluba: njegovih temelja, filozofije, vizije, misije.
Adžemu treba vremena. Adžem je naš. Adžem nigdje drugo ne bi dobio priliku za rad, koliko toliko normalnu nego kod nas.
Ponovo na refleksiju iz prošlosti: mi smo u ratu IZGUBILI SVE. SVE! Ostali su fragmenti. Mrvice.
Nama je potrebna nova evolucija u ljudskom kadru. Nama je potrebno više naših trenera, naših skauta, naših administrativnih radnika, ljudi koji vole ovaj Klub.
Za evoluciju je potrebno vrijeme.
Meni su sve ove stvari tako logične i prirodne, da prirodni odgovor mog uma, tijela i srca u komunikaciji s navijačima se kreće od tuge i brige, do jake nervoze i ljutnje. Ne kontam šta čovjek može uraditi da neki ljudi shvate da mi moramo preći još 1000 koraka da bi postali bosanski Dinamo, da još nismo pregazili ni prvih 100.
Posmatrajući kadrove i atmosferu među igračima nakon posljednjih par utakmica: da li ste spremni podržati Zajku da krene trenerskim putem?
Čekam klonove poslije trilogije sa Širokim. Treba ponovo pognojiti atmosferu, potaći druge svojim primjerom da ne prate Klub, ne dolaze na Stadion, povećati letvicu ambicija i skakati ko majmun jer nam je nedostižna u ovom trenutku.