Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

boju dao si nebu...
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 28, 2017 2:27 pm

Fanzi je napisao/la:
pon nov 27, 2017 4:15 pm
Fanzi je napisao/la:
pon okt 23, 2017 10:35 am
barbarez je napisao/la:
pon okt 23, 2017 10:18 am
Svaki normalan navijac bice uz klub pa tako i uz trenera i igrace,mislim da to nije upitno. Svaki od nas voli kad pobijedjujemo ali ne treba ni slijepo drzati se samo toga. Ne vidim svrhu foruma ako ljudi ne mogu reci ili ukazati na neke stvari, a da se odmah ne sjati pola foruma da tom nekom nagovori se sta ga sljeduje.
Neki dan citam sta je pisao onaj momak @Plava porodica ili kako vec. Pa momak nista pogresno nije napisao, daj ba ljudi pustimo se Alijinog merhametluka i price, sve je to dobro,samo nek kapa natenane. Slazem se i ja da je dobro kako god dobijes. Ali zapitajte se sto krene haos kad sreca okrene ledja. Ljudi ba mi smo 80 % utakmica do sad dobili na guzove. Imali smo srece u mnogim situacijama. Igra je kurceva, i sve se svodi na individualan potez. I kada Vam to neko prezentira, onda je picka i pljuvac. Krenu price o vojniku, o preuzimanju ekipe dan prije prvenstva,guranju juniora. Hajde malo i o tome da pricamo.
Sta je to prepoznatljivo cime je Adzem unaprijedio nasu igru. Da upotrebimo malo ovo moderno sranje od izraza'' prepoznaje se njegov rukopis' '. Koji je pomak u odnosu na Slavka. Prodisao Zakaric, slazem se,ima li sta dalje. To je individualna stvar. Sta je sa igrom. Sta je sistemom igre, taktika postavka, presing, kombinatorika.
U prvih 8 utakmica 7 formacija i 8 razliciti timova izaslo. Sta je sve to donjelo koji pomak.
Naci ce se neki pametnjakovic i nastaviti sa pricom kako je preuzeo ekipu dan prije prvenstva. Ok jeste. Ali evo sta bi onda Husref trebao. Preuzeo tim nakon par kola. Vidi li se gospodo '' rukopis'' Husrefa Musemica. Preporodio je tim. A ima istu ekipu. Napravio je opet Slobodu od Sarajeva. A ta Sloboda nas je karala, da se sastavit sa loptom nismo mogli. Presing, brza igra, mnogo kretanja. Kako se kod njega vide pomaci.
Hajmo dalje, guraju se juniori. To je za svaku pohvalu. Tu treba strpljenja, ali i pameti nekad. Ne mozes ti javnom prozivanju izloziti malog Sabanadzovica jer ga trpas da igra protiv Zrinjskog, gdje se dijete izgubi, zato sto ga ostali klocevi iz veze ostave na cijedilu, i onda sve po malom. Druge picke se kriju a tribine po Anelu udare .Tu se na vrijeme reaguje, ne moze junior uvijek i po svaku cijenu biti guran u tim. Par takvih tekmi je imao i Osmankovic. Ali tu bas treba i strpljenja i znanja,da se sve to dovede na zeljeni put.
Ovo sve sam iznio iz samo jednog razloga, ne da napadam Adu, nego zato sto me nervirate, sa svojim napadima na mnoge ljude i mnoge dugogodisnje navijace, od kojih su mnogi prestali da pisu, ili jako rijetko pisu , samo zato sto zele diskutovati i ukazati na stvari koje su primjetili ili koje po njima donose problem nasoj igri.
Ja svim srcem volim Zelju, i svaku tekmu se nadam pobijedi, ali budimo iskreni da sto se igre tice tapkamo u mjestu,i kad nam sreca okrene ledja, kao sto je bilo protiv Slobode i Zrinjskog, nastace veliki problemi. Evo sad nam ide par laksih tekmi. A onda imamo 4 pravo jake tekme, gdje cemo vidjeti koliko smo zaista jaki. Meni ne djelujemo sada tako. A sto se tice podrske i klubu i treneru i igracima,to nije upitno. Ko god vodi tim ja vjerujem da moze biti bolji. Bio to Slavko, Adzem, Amar pa cak i Slovenac.
Zbog ovoga se osjecam prozvanim, jer potenciram tu pricu.
Napisao sam podugu repliku i sve obrisao.
Na kraju cu samo konstatovati da tebi, velikom navijacu Zelje pod usernameom Barbarez, kao i tvojim istomisljenicima, ljubiteljima teorije faktora srece (u nedostatku znanja i vremena da validno kritikujete i secirate bilo koju partiju kluba), ne preostaje nista nego da cekate Adzemov odlazak, u rahatluku da nastavljate se vrtiti u zacaranom krugu odlazaka i dolazaka trenera, te da se sav vas aktivizam svede na zadovoljstvo pisanja redova i redova razlicitih analiza, bez imalo svijesti o proslosti.
Vi niste pametnjakovici. Vi ste prakticno i istorijski pokazali svoj aktivizam u i oko kluba.

Svakako, podsjetit cu se na ovaj post za koji mjesec. Narocito kad pitare mlatnemo na Grbavici, da vidimo taj Husrefov potpis prekrizen Adzemovim.

Do tada budi mi dobar, i ti svi koji poput tebe citaju ovaj forum, truju i gnoje atmosferu razocarani sto pod Adzemom nismo u ligi za opstanak, u vapaju za novim Slavkom koji ce klub podici do borbe za Evropu i titulu.

Nacekat cete se ;)
Izvini barbarez, ali moram...
Da li su vam se sada otvorile oci?
Samo zajedno, samo svi skupa, samo punom podrskom mozemo mnogo.

Okrenuli ste ledja, i to u startu, makar podcijenivsi ga prije nego je i poceo raditi, svom covjeku, nasem covjeku, jednom od nas.

100%, ni milimetar ni pedalj.
Kao 3:0 na Kosevu, kao Superkup. Pregazeni.

8-)
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Brkoo
Kontakt:

uto nov 28, 2017 2:37 pm

Ja ne znam samo kako ste toliko naivni, eto Stevo Nikolic zivi za Zelju, voli klub vise nego sebe, dolazit ce i na utakmice, itd. Covjek je radio posao za koji je bio placen, kod nas cim si profesionalac, odmah si i gospodin, jer nam je kao cudno sto obavljas svoj posao cak i kad nisi u prvom planu. Isto tako se ibretili sto je Miroslav Stevanovic profesionalac, sto covjek individualno skoro svaki dan pretrci odredjen broj kilometara. To nam vise kazuje o nama kao klubu nego o tim igracima. Ne kazem ja da je Stevo Nikolic los covjek samo ne volim kad se krene tako patetisati..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

uto nov 28, 2017 2:39 pm

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto nov 28, 2017 2:43 pm

IZVJEŠTAJJJJJJJJ
イビチャ・オシム

Okolele
Kontakt:

uto nov 28, 2017 2:43 pm

Sretno Stevo majstore,sve najbolje u nastavku karijere a i nakon toga..

Hajde izvjestaj..

PS:Evo ga..
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u uto nov 28, 2017 2:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

1921.ba
Kontakt:

uto nov 28, 2017 2:45 pm

VIDEO/ FOTO: FK Željezničar – FK Sarajevo 2:1

http://1921.ba/video-foto-fk-zeljeznica ... vo-21-4161
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

barbarez
Kontakt:

uto nov 28, 2017 2:56 pm

@fanzi ma buraz samo ti mene citiraj. Evo napisacu ja Ado je supak, samo nek on nastavi ovako kao jucer. Pa me vi opet citirajte. Farbacu lopte, gasit sve itd. Nije problem nimalo. Ja volim Zelju vise nego da budem upravu za nesto. Sustina moje kritike je da sam zelio gledati ovakvog Zelju, a ne ono sto su radili vecim djelom sezone. Ono jucer da su i izgubili niko im rijeci ne bi rekao. Tuga je bolan da su po onakvom terenu imali vise pasova i igre, presinga, borbe i zalaganja, nego u svim ostalim utakmicama zajedno. Ja njima svima za ono jucer skidam kapu, od trenera do igraca. Kad ih malo ponizis oni onda pocnu da budu ono sto bi trebali da budu uvijek. Sto je i sam Adzem rekao da su najpodcijenjenija ekipa. E pa sami su se doveli do toga, a sad je red da dokazu zasto igraju za najbolji klub. Ja se ne sjecam kad smo pitare onako razbili ko jucer. Poslije rata mozda ono 0-3 i 4-0. Zadnjih 6 derbija od kojih smo 2 dobili, svaki put su bili bolji od nas. E zato im jucer scakom po na osob cestitam jer smo bili ekipa, nije bilo loseg pojedinca. Ako je to Ado sad doveo na cistac i ovo ili slicno budemo mi ubuduce. Ja evo kazem sam sebi ja sam najveci debil i izvinjavam se za nestrpljenje koje sam imao i sto sam kritikovao Adzema.

Hurmasica
Kontakt:

uto nov 28, 2017 2:58 pm

sve ove godine :placeodsmijeha: :klanjase2:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

storm_raider
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:00 pm

Hahaha, jao odjavne pjesme. E bravo!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:02 pm

1921tv :klanjase2:
イビチャ・オシム

Okolele
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:02 pm

Pa jbt ako se iko treba zaliti na ovaj teren onda smo to mi..Kod one prilike kad igrac Sarajeva izbacuje sa gol linije da je normalan teren bio usla bi bez problema a i kod gola pitara mislim da bi Veca uspio uhvatiti loptu da nije proklizao u blatu..

SVE OVE GODINE HAHAHA..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

djoxxx1921
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:04 pm

Pitari su zajebali one dvije na vogoscanskoj petlji matere mi :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

stila
Kontakt:

Dvaput je dvaput hahahaha

ublehas
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:
uto nov 28, 2017 2:37 pm
Ja ne znam samo kako ste toliko naivni, eto Stevo Nikolic zivi za Zelju, voli klub vise nego sebe, dolazit ce i na utakmice, itd. Covjek je radio posao za koji je bio placen, kod nas cim si profesionalac, odmah si i gospodin, jer nam je kao cudno sto obavljas svoj posao cak i kad nisi u prvom planu. Isto tako se ibretili sto je Miroslav Stevanovic profesionalac, sto covjek individualno skoro svaki dan pretrci odredjen broj kilometara. To nam vise kazuje o nama kao klubu nego o tim igracima. Ne kazem ja da je Stevo Nikolic los covjek samo ne volim kad se krene tako patetisati..
Eto bolje je kada Bekrić ili Jahić počnu srati po fb i portalima Kleli se u obojicu, pa ispadoše šupci samo takvi.
Zar je problem ko Stevo reći nešto fino, pa čak i ako se ne razilazimo na fin način.

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:08 pm

イビチャ・オシム

heisenberg
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:12 pm

Stevo je jedan veliki gospodin, sretno u nastavku karijere! :klanjase2:

igla
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:13 pm

Dvaput je dvaput :D :D :D
Moram iskreno priznati da sam sve više ubijeđen da Ado može biti dugoročno rješenje. S obzirom da je došao na mjesto šefa stručnog štaba dan prije, svaka mu čast na svemu do sada. Iskreno, da ne budem sada neki pametnjaković, imao je različitih karafeka sa ekipom i bespotrebnih eksperimentisanja, da je nastavio u onom maniru ne bi završilo dobro, a i nije davao dojam sigurnosti, bar meni.
U zadnje vrijeme, izuzmemo li bruku protiv Viteza, odlično odrađuje posao. I od mene, uvijek veliki plus ima na našoj djeci koju gura.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:14 pm

Adio šupci
phpBB [video]

Budi Željo
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:16 pm

najveci problem kod nas sto ljudi od Adzema ocekuju da je madzionicar i da jednim treningom napravi barselonu. Čovjeku je trebalo vremena da izbije iz glave sve one antifudbalske demagogije Slavka pa bgm i Mulalica, navike su čudo još pogotovo sto su trajale dugo a najteze je starijim igracima to izbiti iz glave. Ipak se npr vidi da je i ZEc dosta napredovao od samog dolaska, vise učestvuje i u napdau i u odbrani, manje je sebičan i td... Za Adzema kazu da mnogo polaže računa na taktici i zadacima i pravljenju sistema što u modernom fudbalu danas se i ne može zamilsiti nista ako ti elementi nisu prisutni. Ko je neki dan pročitao intervju trenera partizana nakon prolaza u evropi vidio je da i on sam kaže da su ga na početku mnogi tjerali, a on je ekipi stalno govorio da zeli da napravi sistem da cijela ekipa zna sta da radi u svakom momentu i da fudbal u kojem se čeka neka improvizacija i bljesak pojedinca je mrtav. Tako da svi mi zajendo sabur veliki i na proljece ce da bude sve još duplo bolje! ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto nov 28, 2017 3:17 pm

Minjore je napisao/la:
uto nov 28, 2017 3:14 pm
Adio šupci
phpBB [video]
:rofl1: :rofl1: :rofl1:
Jel' ovo Husrefova izjava poslije utakmice
イビチャ・オシム

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava