uto apr 12, 2016 12:03 am
Poprilično teška situacija, koliko za nas, toliko i za Slobodu. Ovo nam je prva utakmica u kojoj bukvalno nemamo pravo na kiks i vidjećemo kako će se to odraziti na ekipu. Nekom logikom se nameće mišljenje da ćemo gledati šahovsku partiju dvije ekipe koje ne žele primiti gol, ali ja mislim da neće biti tako. Mislim da će Sloboda svim silama pokušati da zabije gol jer su svjesni šta im slijedi za vikend pa onda ponovo Željo, a nakon Želje idu Olimpicu. Nemaju oni roster za takav raspored i sve im se može srušiti za svega desetak dana.
Ako ostvare pozitivan rezultat u Dolini, onda im opet slijedi euforija i u tom naletu će dati 150% od sebe i nekako pregurati taj period. Sloboda ima igrače koji jednim potezom rješavaju utakmicu i mi ih ponovo moramo markirati, prije svih Zebu kojeg će vjerovatno čuvati Zahirović, pored Zebe tu je Veselinović kojeg isto tako treba neutralisati, a Ahmetović je bezopasan bez ove dvojice. Prekidi su im izuzetno opasni i tu moramo biti veoma oprezni, zna i Husref da mu je prekid najbolja šansa protiv naše odbrane.
Loše igraju u posljednje vrijeme ali pobjeđuju, prije svega zahvaljujući odličnim pojedincima koji uvijek pronađu put do protivničke mreže. U ovom trenutku bih bio zadovoljan i sa 0:0, a onda na Tušanj po gol, jer oni će imati paklenu utakmicu protiv Širokog za vikend.
U ovom trenutku mi djeluje kao da Husref mora kalkulisati, a mi moramo biti mudri, ne igra se 90, već 120 minuta. Možda i malo više.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore