Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 2:07 am

delinjo je napisao/la:.
Nek je sretan rođendan delinjo, sretno punoletstvo :rofl:

Jaozinho22

uto jun 14, 2016 2:09 am

Oo @delinjo nek je sretno punoljetsvo brate :karanje:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Virtu4L

uto jun 14, 2016 2:11 am

Nek je sretan brate, najljepše godine :djavo: :mrgreen:
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

baxuz87
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:13 am

Vi majke mi ko da ste mutavi. Jest, inace je u klubu zaposleno 200+ ljudi koji nemaju pametnija posla nego slusati sta mahala kaze i to raditi. Uozbilji se swra molim te, od tebe to barem očekujem, od ovog sto poziva na građansku neposlušnost :-) nisam bolje ni očekivao.
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

delinjo
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:13 am

hvala burazeri moji....i vi sa mnom da docekate jos puno :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Whisperer

uto jun 14, 2016 2:20 am

delinjo je napisao/la:hvala burazeri moji....i vi sa mnom da docekate jos puno :ganja:
Nek je sretan brate moj, da ti allah podari sve najbolje, da sa nasim zeljkanom docekas puno lijepih trenutaka i trofeja :) :zeljeznicar1:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

delinjo
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:21 am

Don Juan je napisao/la:
delinjo je napisao/la:hvala burazeri moji....i vi sa mnom da docekate jos puno :ganja:
Nek je sretan brate moj, da ti allah podari sve najbolje, da sa nasim zeljkanom docekas puno lijepih trenutaka i trofeja :) :zeljeznicar1:
hvala familijooooo :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:27 am

Bit ce gusto. Na prozivci 29 igraca se pojavilo, bez golmana i dvojice odsutnih (Hervas, Blagojevic). Ono sto me najvise raduje jeste da nece biti povlastenih, tako da bi trebali igrati samo najbolji. Zasto da ne i Enis Sadikovic ako se tako pokaze. Malo je reci da bi nam dobrim igrama svima ovdje zacepio usta :D
I Kostic je primijetio da ima igraca koji su se 'zapustili' i udebljali. U takvom stanju se ozbiljno ne moze igrati i nadam se da ce ih sve dovesti u red, a ne sumnjam u to, kako je krenulo. Ocekivanja su ogromna, mnoge lijepe stvari se desavaju u klubu i napredujemo u svakom segmentu. Ja ne ocekujem prekucavanje igre, ali ono sto bih volio vidjeti jeste odlicna fizicka sprema, promjena formacija i taktike u toku igre, zavisno od rezultata, zavisno od neprijatelja (da ne igramo protiv svake ekipe isto), da se greske ne ponavljaju stotinu puta (Memija na lijevu stranu, vadit Blagojevica koji je najbolji igrac, ostavit Bekrica u igri bez obzira na sve) - to govorim zato sto svako grijesi, pa ce i Kostic grijesiti vjerovatno, ali da to na vrijeme uvidi, sto je Mulalica doslo i glave - tvrdoglavost i vjerovatno neznanje. Dalje, volio bih da mnogo igraci iz drugog plana zaigraju, da se bore za prvu ekipu, jer nam treba ta zdrava konkurencija. Od ove omladine sigurno tu ima finog kvaliteta. Moraju se nekada baciti u vatru, jer samo tako mogu doci do izrazaja - igranjem. Znam, ova polusezona je bila specificna, gdje nam je svaku tekmu gorilo pod nogama, ali ne treba to biti pretjerano valjan izgovor. Jer, Zeljeznicar je takav klub da je u svakoj utakmici favorit i tako se moramo postaviti. Dobiti taj pobjednicki mentalitet koji smo imali kod Osima, ali u svim mogucim utakmicama. Dize se velika euforija, ali treba polako startati u novu sezonu, ne podcjenjivati protivnicke ekipe i malo da mi navijaci smirimo dozivljaj, vidim vec se spominju grupne faze euro takmicenja :D . Lijepo je sve, gradi se stadion, postajemo europski klub, polako, sitnim koracima, ali sigurno koracamo naprijed, mada moramo shvatiti da ne moze nista doci preko noci i da se ne treba pljuvati Kostic ako dodje do losijih rezultata ili ako negdje zapne. Jedna stvar koju su mnogi pogresno protumacili kod Mulalica jeste da se trebao pustiti ovu sezonu, jer se svakom desi los niz rezultata. To nije tacno, jer kod Mulalica se nije mogla vidjeti nikakva vizija, napredak, promjene u formaciji, igri. Ne bi se nista ni sljedece sezone promijenilo. Losa je bila atmosfera u svlacionici, uzasna, a sam je za to kriv. Ubio je momke u pojam. Ali, drago m ije sto sada vidim da su svi puni energije, zelje, elana (jest da ce Kostic i Lesnik ubit hljeb u njima na pripremama, ali neka malo :D )
I sretan rodjendan delinjo, da docekamo titulu dogodine :D :zeljeznicar1:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:30 am

Delinjo familijo neka je sa srećom,da sljedeći dočekaš dumajući koga ćemo izvući u LP.
Živ i zdrav bio!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Špekac1921
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:38 am

Delinjo haveru da ih još mnogo dočekaš aBd, a od želja koje bih volio da ti se ispune je da Željo osvoji duplu i da Fedex klepi Wimbledon. :ganja:
Kad nikog nema znaj da tu sam ja, da ti pjevam i za te da se lemam...
Samo tebe volim ja, tebe volim ja..

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:44 am

SWRA_1921 je napisao/la:Tek danas zapravo možeš vidjeti koja smo mi smijurija od države i smijurija od kluba (u odnosu na evropski prosjek samo). Nevjerovatnim zvuči da ljudi nisu znali iskoristiti potencijal Željezničara kao najvećeg kluba u državi. Nekada bi mi bila želja raditi za klub i promovisati sve te vrijednosti, slati pisma, molbe, namjere, učestvovati u javnim raspravama o nekoj ideji, mislim da klub ima odličan potencijal da otvara javne rasprave i traži mišljenja ČLANOVA kluba (ili neki vid full registracije profila na zvaničnoj stranici gdje će se odabrati neka skupina od 200 ljudi različitih profila, koji žele učestvovati u radu kluba, sa kategorijama, tipa trenažni proces, pa tu pišu ljudi koji su kompetentni za tu oblast, a ima ih među našim navijačima, pa zatim kategorija navijača, šta to njima smeta i kako uz što manje investicije povećati komfor na stadionu, itd. itd. bezbroj je mogućnosti), pa da isti mogu slati svoje prijedloge e-mailom vezano za neku ideju, i to bilo kakvu, bubam izbor detalja na novom Željinom dresu, Vaše ideje i prijedlozi, pa na kraju glasanje na zvaničnoj, itd. Tako treba podizati članstvo i svijest o Želji, da svako da neki svoj doprinos ako to želi, da se promovišu i te vrijednosti članstva, napraviti neke akcije kojima ćeš konstantno povećavati broj članova, najave dolazaka u škole npr. gdje možeš u Sarajevu prodati 1000 članskih minimalno, pa popust na kupovinu karata, dresova, fan shop pogodnosti, dodatni ulazi, itd.. To je pokazala i ova akcija gdje je davao koliko je ko mogao za evropsku Grbavicu. Ne zaboravimo da je ideja BESPLATNA i ta može puno više donijeti klubu. Ako jedni te isti ljudi uvijek učestvuju u svemu, to ne valja, možda nekada u nekoj mjeri zbog svojih obaveza možda neće istražiti ili kontati o nekim stvarima detaljno ili jednostavno im neće pasti na pamet iako su išli u najboljoj namjeri sve, a u navijačkoj bazi među članovima leže stotine ideja.
Interesantno i avangardno razmišljanje rekao bih i u skladu sa Željinom filozofijom kroz decenije. Željo i njegovi navijači su uvijek bili jedno pa čak i u vremenima kad su puhali drugačiji trendovi. Željo je klub koji je nastao iz realne baze i uvijek su klub i navijači zajedno prolazili kroz sve probleme koji su dolazili. Kad je trebalo praviti stadion i prvi (tridesetih godina) i drugi sadašnji zajedno se bilo u tome. Nismo dobili ništa na gotovo, nije nam klub osnovan u kancelariji, nismo dobili stadion koji su nam drugi pravili, nismo prodali klub niti ćemo ikada itd. Nije to mahalski ako se involviramo koliko je god moguće. Svako na svoj način. Nije biti navijač kluba otiči svake druge hefte na utakmicu, barem ne kluba kakav je naš. Naš je klub drugačije dizajniran i živilo se svaki dan sa klubom i kad je trebalo ići u Beč po lopte i kad je trebalo šiti dresove i kad se išlo na svaki trening itd. Iz ove perspektive ja razumijem šta je čovjek iznad htio reči.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:51 am

Model1964 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:sad sa prozivke... radno bas bas, ubice ih kostic, danas opet imaju trening.
Javljanje iz dežele :)
:) Kaže da su mu prvi utisci podjeljeni. Kao , sve štima u ekipi, motivirani super raspoloženi.... odmah vidi da znaju sa loptom baš svi. Veliki problem je to da ima puno igrača sa viškom kila :) . Do Olimpika neče puno čerat, poslije stupa na scenu kondicioni :)

Mene zanima ovo neče puno čerat. Šta je to malo a šta puno :)
Strah me malo tog tjeranja na osnovu jedne utakmice, moglo bi tu biti previda. Tek nakon par utakmica bi se objektivno moglo nešto zaključiti.

delinjo
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:52 am

hvala familijoooo....ma Zeljo ce klepiti garantujem....a Fedexu je vakat da postane punoljetan u GS titulama ...sad ili niakd :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

SWRA_1921
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:07 am

baxuz87 je napisao/la:Vi majke mi ko da ste mutavi. Jest, inace je u klubu zaposleno 200+ ljudi koji nemaju pametnija posla nego slusati sta mahala kaze i to raditi. Uozbilji se swra molim te, od tebe to barem očekujem, od ovog sto poziva na građansku neposlušnost :-) nisam bolje ni očekivao.
Care, ako ne razumijes o cemu govorim, pitaj, pojasnit cu bolje. Ponovo procitaj moj post pa pokusaj shvatiti o cemu pricam. ;) Do sada smo uvijek imali neku kritiku za nesto u klubu, vezano za 1000 stvari, a neke su se mogle doraditi, bolje predstaviti, ispraviti, itd. Treba imati viziju care, imas 100 stvari sa kojima se mozda neki navijac ima vremena baviti, a naravno i ljubavi. Evo npr Jovan za statistku, neki zadatak za zvanicnu stranicu pa da se uradi neki kutak, da se navijacima priblize neke stvari, ma bilo je stotine dobrih ideja koje bi se na takvom dijelu zvanicne stranice doradjivale mjesecima, glasalo o prijedlozima, pravile akcije, jednostavno neke stvari koje su preobimne ili ne mogu da dodju na red u klubu zbog opste zapostavljenosti, gdje bi na kraju postojao neko ispred kluba zaduzen za predlaganje tih ideja upravi, ili bilo kome ko je nadlezan, i onda iste implementirao. Pa jbte mi nemamo tu plastiku za vjezbanje slobodnjaka, o cemu pricamo...

Uopsteno u ovoj drzavi ljudima fali vizija i odmah ide nekakvo podcjenjivanje, etiketiranje i vrijedjanje ljudi, a nemate pojma ko je sa druge strane ekrana i plus ne razumijete sta vam se zeli reci. Znam i da bi sve ovo sto pricam tesko bilo za provesti jer u ideju treba vjerovati, imati vrijeme, finansije i volju da je sprovedes, pa onda postepenom nadogradnjon doci do modela koji funkcionise. To svi ljudi ne mogu da shvate, zato i ova prica nije za svakoga, nije za mahale, nego za ozbiljne, obrazovane, kreativne NAVIJACE Zeljeznicara.

P.S. @Rodom s Mejtasa, drago mi je da neko razumije o cemu pricam.

AnelZ
Kontakt:

uto jun 14, 2016 5:52 am

Iako se ne slazem da treba da bude neki task force tu od 200 ljudi koji ce raspravljati o odredjenim stvarima u klubu (pogotovo sportskom segmentu) smatram da ima jos puno stvari gdje klub moze dodatni rasti u saradnji sa navijacima. Tipa e-mail. Nekoliko sam puta pisao na sluzbenu e-mail adresu kluba koja stoji na sluzbenoj stranici i nisam dobio niti jedan odgovor sto smatram da nije korektno. Jesu to veliki broj e-mailova ali se svaki treba dogovoriti, pa makar sa "Nazalost nismo u mogucnosti da iznesemo tu informaciju" i sl. Klub takodjertreba da prati forume i sl. gdje su aktivni navijaci kluba (tipa trenutno ovaj forum, SS.ba i 1921.ba) te da ima osobe zaposlene koje su iskljucivo community manager koji ce citati i prenositi/implementirati dobre ideje te dodatno osnaziti vezu izmedju navijaca i kluba (za to nisu zaduzeni ni igraci, ni marketing, ni uprava).

Evo za pocetak je odlican ovaj potez gdje su rekli da su obratili paznju na forume i sl. u vezi odluke modaliteta takmicenja Premijer lige 2016-17 i stranu koju ce zastupati Zeljeznicar. Tu sam licno pisao mailove svim klubovima i savezima koje se tice ovo pitanje i glasno govorio da se trebaju navijaci uvaziti kod tog pitanja, a ne samo ljudi u stolicama i siguran sam da je neko iz naseg kluba procitao taj mail i reagovao u skladu sa istim no iskreno jedan odgovor na taj mail kao "Zahvaljujemo se na vasoj zelji za poboljsanje stanja fudbala u BiH i mi kao najveci klub u BiH cemo rado analizirati vas prijedlog te donijeti konacno odluku nakon sastanka upravnog odbora" bi samo dodatno povecao moju privrzenost klubu koja je vec ogromna i pokazao jos jednu dozu profesionalizma. To su neke sitnice koje mnogo znace za stvaranje veze, a i cesto su navijaci izvor nevjerovatno dobrih ideja i to besplatno :)

Alipasino
Kontakt:

uto jun 14, 2016 6:39 am

Opet se ponavljaju iste pricé Bekric Sadikovic .Koji Bekric onaj sto je usro zadnjih 6-7 utakmica sto se kurci neda faula deugom pucat onaj sto neda lopte bratu sto ima viska kila dalje sta ako se nedobog povrjede Stevanovic ili Lendric.Ova ekipa ako nebude novih pravo dobrih igraca minimalno takva dvojica nece osvojit titulu.Dakle kako vi mislite ko CE zamjenit ovu dvojicu u tom slucaju a sve je moguce.O Bogiju i Hodzuri drugi put.

ublehas
Kontakt:

uto jun 14, 2016 8:09 am

SWRA_1921 je napisao/la:
baxuz87 je napisao/la:Vi majke mi ko da ste mutavi. Jest, inace je u klubu zaposleno 200+ ljudi koji nemaju pametnija posla nego slusati sta mahala kaze i to raditi. Uozbilji se swra molim te, od tebe to barem očekujem, od ovog sto poziva na građansku neposlušnost :-) nisam bolje ni očekivao.
Care, ako ne razumijes o cemu govorim, pitaj, pojasnit cu bolje. Ponovo procitaj moj post pa pokusaj shvatiti o cemu pricam. ;) Do sada smo uvijek imali neku kritiku za nesto u klubu, vezano za 1000 stvari, a neke su se mogle doraditi, bolje predstaviti, ispraviti, itd. Treba imati viziju care, imas 100 stvari sa kojima se mozda neki navijac ima vremena baviti, a naravno i ljubavi. Evo npr Jovan za statistku, neki zadatak za zvanicnu stranicu pa da se uradi neki kutak, da se navijacima priblize neke stvari, ma bilo je stotine dobrih ideja koje bi se na takvom dijelu zvanicne stranice doradjivale mjesecima, glasalo o prijedlozima, pravile akcije, jednostavno neke stvari koje su preobimne ili ne mogu da dodju na red u klubu zbog opste zapostavljenosti, gdje bi na kraju postojao neko ispred kluba zaduzen za predlaganje tih ideja upravi, ili bilo kome ko je nadlezan, i onda iste implementirao. Pa jbte mi nemamo tu plastiku za vjezbanje slobodnjaka, o cemu pricamo...

Uopsteno u ovoj drzavi ljudima fali vizija i odmah ide nekakvo podcjenjivanje, etiketiranje i vrijedjanje ljudi, a nemate pojma ko je sa druge strane ekrana i plus ne razumijete sta vam se zeli reci. Znam i da bi sve ovo sto pricam tesko bilo za provesti jer u ideju treba vjerovati, imati vrijeme, finansije i volju da je sprovedes, pa onda postepenom nadogradnjon doci do modela koji funkcionise. To svi ljudi ne mogu da shvate, zato i ova prica nije za svakoga, nije za mahale, nego za ozbiljne, obrazovane, kreativne NAVIJACE Zeljeznicara.

P.S. @Rodom s Mejtasa, drago mi je da neko razumije o cemu pricam.
"Gdje je puno baba, kilava su djeca".

Ko god hoće i smatra da može pomoći klubu, treba samo otići do prostorija kluba, reći tim i tim se bavim, mogu li na neki način pomoći. Ovo o 200 ljudi je prava mahalaština. Daj da svi znaju nešto, da se svi pitaju oko nečega, ali nikakvih obaveza i nikakve odgovornosti. Neozbiljno u najmanju ruku. Vjeruj znam o čemu pričam.

exdomorocki
Kontakt:

uto jun 14, 2016 8:26 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:sad sa prozivke... radno bas bas, ubice ih kostic, danas opet imaju trening.
Javljanje iz dežele :)
:) Kaže da su mu prvi utisci podjeljeni. Kao , sve štima u ekipi, motivirani super raspoloženi.... odmah vidi da znaju sa loptom baš svi. Veliki problem je to da ima puno igrača sa viškom kila :) . Do Olimpika neče puno čerat, poslije stupa na scenu kondicioni :)

Mene zanima ovo neče puno čerat. Šta je to malo a šta puno :)
Strah me malo tog tjeranja na osnovu jedne utakmice, moglo bi tu biti previda. Tek nakon par utakmica bi se objektivno moglo nešto zaključiti.
Ne misli na tjeranje igraca nego na fizickom-kondicijonom planu
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jun 14, 2016 8:36 am

Dela sretan 18ti rodjendan sa zeljom da dozivis jos toliko
Željezničar ante portas !

teteac8684
Kontakt:

uto jun 14, 2016 8:39 am

Rad, red i disciplina...VOLIM TE ŽELJO!!! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava