Nek je sretan rođendan delinjo, sretno punoletstvodelinjo je napisao/la:.

Nek je sretan rođendan delinjo, sretno punoletstvodelinjo je napisao/la:.
Nek je sretan brate moj, da ti allah podari sve najbolje, da sa nasim zeljkanom docekas puno lijepih trenutaka i trofejadelinjo je napisao/la:hvala burazeri moji....i vi sa mnom da docekate jos puno
hvala familijoooooDon Juan je napisao/la:Nek je sretan brate moj, da ti allah podari sve najbolje, da sa nasim zeljkanom docekas puno lijepih trenutaka i trofejadelinjo je napisao/la:hvala burazeri moji....i vi sa mnom da docekate jos puno![]()
Interesantno i avangardno razmišljanje rekao bih i u skladu sa Željinom filozofijom kroz decenije. Željo i njegovi navijači su uvijek bili jedno pa čak i u vremenima kad su puhali drugačiji trendovi. Željo je klub koji je nastao iz realne baze i uvijek su klub i navijači zajedno prolazili kroz sve probleme koji su dolazili. Kad je trebalo praviti stadion i prvi (tridesetih godina) i drugi sadašnji zajedno se bilo u tome. Nismo dobili ništa na gotovo, nije nam klub osnovan u kancelariji, nismo dobili stadion koji su nam drugi pravili, nismo prodali klub niti ćemo ikada itd. Nije to mahalski ako se involviramo koliko je god moguće. Svako na svoj način. Nije biti navijač kluba otiči svake druge hefte na utakmicu, barem ne kluba kakav je naš. Naš je klub drugačije dizajniran i živilo se svaki dan sa klubom i kad je trebalo ići u Beč po lopte i kad je trebalo šiti dresove i kad se išlo na svaki trening itd. Iz ove perspektive ja razumijem šta je čovjek iznad htio reči.SWRA_1921 je napisao/la:Tek danas zapravo možeš vidjeti koja smo mi smijurija od države i smijurija od kluba (u odnosu na evropski prosjek samo). Nevjerovatnim zvuči da ljudi nisu znali iskoristiti potencijal Željezničara kao najvećeg kluba u državi. Nekada bi mi bila želja raditi za klub i promovisati sve te vrijednosti, slati pisma, molbe, namjere, učestvovati u javnim raspravama o nekoj ideji, mislim da klub ima odličan potencijal da otvara javne rasprave i traži mišljenja ČLANOVA kluba (ili neki vid full registracije profila na zvaničnoj stranici gdje će se odabrati neka skupina od 200 ljudi različitih profila, koji žele učestvovati u radu kluba, sa kategorijama, tipa trenažni proces, pa tu pišu ljudi koji su kompetentni za tu oblast, a ima ih među našim navijačima, pa zatim kategorija navijača, šta to njima smeta i kako uz što manje investicije povećati komfor na stadionu, itd. itd. bezbroj je mogućnosti), pa da isti mogu slati svoje prijedloge e-mailom vezano za neku ideju, i to bilo kakvu, bubam izbor detalja na novom Željinom dresu, Vaše ideje i prijedlozi, pa na kraju glasanje na zvaničnoj, itd. Tako treba podizati članstvo i svijest o Želji, da svako da neki svoj doprinos ako to želi, da se promovišu i te vrijednosti članstva, napraviti neke akcije kojima ćeš konstantno povećavati broj članova, najave dolazaka u škole npr. gdje možeš u Sarajevu prodati 1000 članskih minimalno, pa popust na kupovinu karata, dresova, fan shop pogodnosti, dodatni ulazi, itd.. To je pokazala i ova akcija gdje je davao koliko je ko mogao za evropsku Grbavicu. Ne zaboravimo da je ideja BESPLATNA i ta može puno više donijeti klubu. Ako jedni te isti ljudi uvijek učestvuju u svemu, to ne valja, možda nekada u nekoj mjeri zbog svojih obaveza možda neće istražiti ili kontati o nekim stvarima detaljno ili jednostavno im neće pasti na pamet iako su išli u najboljoj namjeri sve, a u navijačkoj bazi među članovima leže stotine ideja.
Strah me malo tog tjeranja na osnovu jedne utakmice, moglo bi tu biti previda. Tek nakon par utakmica bi se objektivno moglo nešto zaključiti.Model1964 je napisao/la:Javljanje iz dežele1921.ba je napisao/la:sad sa prozivke... radno bas bas, ubice ih kostic, danas opet imaju trening.![]()
Kaže da su mu prvi utisci podjeljeni. Kao , sve štima u ekipi, motivirani super raspoloženi.... odmah vidi da znaju sa loptom baš svi. Veliki problem je to da ima puno igrača sa viškom kila
. Do Olimpika neče puno čerat, poslije stupa na scenu kondicioni
![]()
Mene zanima ovo neče puno čerat. Šta je to malo a šta puno
Care, ako ne razumijes o cemu govorim, pitaj, pojasnit cu bolje. Ponovo procitaj moj post pa pokusaj shvatiti o cemu pricam.baxuz87 je napisao/la:Vi majke mi ko da ste mutavi. Jest, inace je u klubu zaposleno 200+ ljudi koji nemaju pametnija posla nego slusati sta mahala kaze i to raditi. Uozbilji se swra molim te, od tebe to barem očekujem, od ovog sto poziva na građansku neposlušnostnisam bolje ni očekivao.
"Gdje je puno baba, kilava su djeca".SWRA_1921 je napisao/la:Care, ako ne razumijes o cemu govorim, pitaj, pojasnit cu bolje. Ponovo procitaj moj post pa pokusaj shvatiti o cemu pricam.baxuz87 je napisao/la:Vi majke mi ko da ste mutavi. Jest, inace je u klubu zaposleno 200+ ljudi koji nemaju pametnija posla nego slusati sta mahala kaze i to raditi. Uozbilji se swra molim te, od tebe to barem očekujem, od ovog sto poziva na građansku neposlušnostnisam bolje ni očekivao.
Do sada smo uvijek imali neku kritiku za nesto u klubu, vezano za 1000 stvari, a neke su se mogle doraditi, bolje predstaviti, ispraviti, itd. Treba imati viziju care, imas 100 stvari sa kojima se mozda neki navijac ima vremena baviti, a naravno i ljubavi. Evo npr Jovan za statistku, neki zadatak za zvanicnu stranicu pa da se uradi neki kutak, da se navijacima priblize neke stvari, ma bilo je stotine dobrih ideja koje bi se na takvom dijelu zvanicne stranice doradjivale mjesecima, glasalo o prijedlozima, pravile akcije, jednostavno neke stvari koje su preobimne ili ne mogu da dodju na red u klubu zbog opste zapostavljenosti, gdje bi na kraju postojao neko ispred kluba zaduzen za predlaganje tih ideja upravi, ili bilo kome ko je nadlezan, i onda iste implementirao. Pa jbte mi nemamo tu plastiku za vjezbanje slobodnjaka, o cemu pricamo...
Uopsteno u ovoj drzavi ljudima fali vizija i odmah ide nekakvo podcjenjivanje, etiketiranje i vrijedjanje ljudi, a nemate pojma ko je sa druge strane ekrana i plus ne razumijete sta vam se zeli reci. Znam i da bi sve ovo sto pricam tesko bilo za provesti jer u ideju treba vjerovati, imati vrijeme, finansije i volju da je sprovedes, pa onda postepenom nadogradnjon doci do modela koji funkcionise. To svi ljudi ne mogu da shvate, zato i ova prica nije za svakoga, nije za mahale, nego za ozbiljne, obrazovane, kreativne NAVIJACE Zeljeznicara.
P.S. @Rodom s Mejtasa, drago mi je da neko razumije o cemu pricam.
Ne misli na tjeranje igraca nego na fizickom-kondicijonom planuRodom s mejtaša je napisao/la:Strah me malo tog tjeranja na osnovu jedne utakmice, moglo bi tu biti previda. Tek nakon par utakmica bi se objektivno moglo nešto zaključiti.Model1964 je napisao/la:Javljanje iz dežele1921.ba je napisao/la:sad sa prozivke... radno bas bas, ubice ih kostic, danas opet imaju trening.![]()
Kaže da su mu prvi utisci podjeljeni. Kao , sve štima u ekipi, motivirani super raspoloženi.... odmah vidi da znaju sa loptom baš svi. Veliki problem je to da ima puno igrača sa viškom kila
. Do Olimpika neče puno čerat, poslije stupa na scenu kondicioni
![]()
Mene zanima ovo neče puno čerat. Šta je to malo a šta puno