Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 12:03 am

Zna li se satnica tekme protiv Olimpica?

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jun 14, 2016 12:03 am

Model1964 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:sad sa prozivke... radno bas bas, ubice ih kostic, danas opet imaju trening.
Javljanje iz dežele :)
:) Kaže da su mu prvi utisci podjeljeni. Kao , sve štima u ekipi, motivirani super raspoloženi.... odmah vidi da znaju sa loptom baš svi. Veliki problem je to da ima puno igrača sa viškom kila :) . Do Olimpika neče puno čerat, poslije stupa na scenu kondicioni :)

Mene zanima ovo neče puno čerat. Šta je to malo a šta puno :)
Ma nek to 'nece puno' bude kao u JNA i bit ce dovoljno :D :lol:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

diego1921
Kontakt:

uto jun 14, 2016 12:06 am

Olimpic je navodno trebao poceti pripreme prije par dana,al nisu..Nece valjda levati otkazati tekmu ?..Ocekujem 2-3 milje !! :shisha:

SWRA_1921
Kontakt:

uto jun 14, 2016 12:22 am

storm_raider je napisao/la: Nemam obicaj da se pravdam, znas to, ali sam duzan da odgovorim, cisto da ne budem pogresno shvacen, jer evidentno da jesam. Degradirao? Bas suprotno prijatelju. Ne mogu ja, niti ti, niti bilo, degradirati ikoga ko je dao svoj doprinos. Njihov uspjeh govori o njima samima. To su heroji i kao takve ih treba i pamtiti. Poenta mog posta je da zalim za nekim talentovanijim generacijama i time sto bih volio da su oni imali neke modernije (kao danas) uslove i da sam siguran da bi ostvarili i bolje rezultate.

Cak ne vidim da je sramota to sto sam napisao, obzirom da sam napisao da je u pitanju bio i cisti talenat, sto znaci da im dajem posebno priznanje (sto bi i svi trebali), obzirom da je danas mnoge zdravije okruzenje. Siguran sam da ces se sloziti druze. Pa samim tim njihov uspjeh i jeste veci. To je jedina poenta tog posta, ali shvatam zasto i kako moze biti shvacen drugacije. Ponavljam, ti ljudi su za mene heroji i takve cu ih uvijek pamtiti. :)
Klasican primjer kad covjek ne razumije sta je neko zelio da kaze. Naravno da je taj uspjeh cim i veci po te trenere i te igrace i sve ostale zasluzne, jer su dobrom taktikom i zalaganjem savladali protivnika koji ima puno vise od tebe. :palacgore:

baxuz87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 12:33 am

MrRiccoli je napisao/la:
baxuz87 je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Mozda izgledaju jeftino, ali nece biti jeftini :rofl:
Kako god jeftinija su varijanta bili..
Ma kakvi su takvi su, a da su mogli bolji mogli su. Nije mi jasno sto sta god da se radi na dresovima radi se sa ovom nekakvom podlogom jel ti u gongu ne znaju ili sta li ali je uvijek to suvisno

Sent from my C5303 using Tapatalk
Nema gong veze sa ovim.
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

Jaozinho22

uto jun 14, 2016 12:37 am

Enis je meni nekako jedan od boljih bio na svakom treningu na kojem sam prisustvovao. Uvijek se bori radi,pogotovo kad igraju lopte igra probija ljuti se kad mu ne daju loptu u prostor :ganja: :ganja:
Pomislio bi čovjek da je u najmanju ruku Alcantara,al opet u našoj ligi nikad ne znaš evo Memišević otjeran iz Slobode htio se povuć i ode u Radnik sad jedan od boljih štopera lige...ima mali milion primjera....
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

SWRA_1921
Kontakt:

uto jun 14, 2016 12:38 am

I naravno ako je moguće bolji stoper umjesto Bogičevića i pravo lijevo krilo, to je sve. A može i ovako. :zeljeznicar1:

slika

Vrag

uto jun 14, 2016 12:39 am

Hurmasica je napisao/la:
DerekDuval je napisao/la:Jesam li ja jedini kome lice (ko da ih je jedna majka rodila) Dino Hasanovic i Secerovic?
Liče fakat :D
A tek Ugljesa i De Rossi

Whisperer

uto jun 14, 2016 12:40 am

SWRA_1921 je napisao/la:I naravno ako je moguće bolji stoper umjesto Bogičevića i pravo lijevo krilo, to je sve. A može i ovako. :zeljeznicar1:

slika
nije losa postova , pa kostic rece da ce mo igrat 4-4-2 ? ;)
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jun 14, 2016 12:41 am

Rekao je sa dvije špice, možda bude 3-5-2 :shisha:
Željezničar ante portas !

Mirek11
Kontakt:

uto jun 14, 2016 12:42 am

Drago mi je da svaki dan mozemo vidjeti napredak kluba u gotovo svim segmentima rada kluba, uprava vodi racuna o svemu i to je za svaku pohvalu :pljesak:
Po meni sada je kljucno da se IGRACI pocnu konacno ponasati profesionalno i radi svoju posao za koji su placeni. Na kraju krajeva, oni su jedini koji mogu donijeti rezultat, dati gol, pobjediti na terenu.
Obezbjedeni su ima dobri uslovi za rad, pripreme, sada i odredeni noviteti u radu, plate redovne, premije. Iako mogu donekle razumjeti nas mentalitet ipak ne mogu shvatiti da igraci ne rade vise na sebi ako su vec odlucili profesionalno se baviti fudbalom. Mogu raditi individualne treninge kako bi ispravili odredene nedostatke (igra sa obje noge, skok igra, fizicka sprema...) a ne samo redovni trening. Voditi racuna o ishrani, odmoru itd.. Ima tu svjetlih primjera kao Boske ali to je vrlo malo.
Evo kazu odmah su primjetili da ima dosta igraca sa viskom kila! Pa zar to mora neko drugi da kaze jednom prof.igracu?!
Sto bi moj amidza rekao: Nikad necemo imati ozbiljnog igraca dok je on na piti i cevapima! :ne:

IGRACI su kljucni u narednom periodu odnosno sezoni kada su ocekivanja velika i nadam se da ce odgovoriti na pravi nacin te nam donijeti aBd dosta radosti.
U upravu ne sumnjam da ce dati sve od sebe(dokazuju iz dana u dan) kao i u nas navijace. Mi trebamo nastaviti kao u prethodnoj polusezoni dolaziti na utakmice u sto vecem broju, kako zbog podrske igracima tako i zbog finansija, kupovati u fan shopu i obnoviti clanstvo odnosno uclaniti se ko nije. Znamo gdje taj izdvojeni novac ide, u nasu evropsku Grbavicu.
Samo zajedno i jedinstveno mozemo ici naprijed do vrha!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Vrag

uto jun 14, 2016 12:42 am

SWRA_1921 je napisao/la:I naravno ako je moguće bolji stoper umjesto Bogičevića i pravo lijevo krilo, to je sve. A može i ovako. :zeljeznicar1:

slika
Opet Bekric guraju na krilo :r :r

Model1964

uto jun 14, 2016 12:47 am

SWRA_1921 je napisao/la:Tek danas zapravo možeš vidjeti koja smo mi smijurija od države i smijurija od kluba (u odnosu na evropski prosjek samo). Nevjerovatnim zvuči da ljudi nisu znali iskoristiti potencijal Željezničara kao najvećeg kluba u državi. Nekada bi mi bila želja raditi za klub i promovisati sve te vrijednosti, slati pisma, molbe, namjere, učestvovati u javnim raspravama o nekoj ideji, mislim da klub ima odličan potencijal da otvara javne rasprave i traži mišljenja ČLANOVA kluba (ili neki vid full registracije profila na zvaničnoj stranici gdje će se odabrati neka skupina od 200 ljudi različitih profila, koji žele učestvovati u radu kluba, sa kategorijama, tipa trenažni proces, pa tu pišu ljudi koji su kompetentni za tu oblast, a ima ih među našim navijačima, pa zatim kategorija navijača, šta to njima smeta i kako uz što manje investicije povećati komfor na stadionu, itd. itd. bezbroj je mogućnosti), pa da isti mogu slati svoje prijedloge e-mailom vezano za neku ideju, i to bilo kakvu, bubam izbor detalja na novom Željinom dresu, Vaše ideje i prijedlozi, pa na kraju glasanje na zvaničnoj, itd. Tako treba podizati članstvo i svijest o Želji, da svako da neki svoj doprinos ako to želi, da se promovišu i te vrijednosti članstva, napraviti neke akcije kojima ćeš konstantno povećavati broj članova, najave dolazaka u škole npr. gdje možeš u Sarajevu prodati 1000 članskih minimalno, pa popust na kupovinu karata, dresova, fan shop pogodnosti, dodatni ulazi, itd.. To je pokazala i ova akcija gdje je davao koliko je ko mogao za evropsku Grbavicu. Ne zaboravimo da je ideja BESPLATNA i ta može puno više donijeti klubu. Ako jedni te isti ljudi uvijek učestvuju u svemu, to ne valja, možda nekada u nekoj mjeri zbog svojih obaveza možda neće istražiti ili kontati o nekim stvarima detaljno ili jednostavno im neće pasti na pamet iako su išli u najboljoj namjeri sve, a u navijačkoj bazi među članovima leže stotine ideja.
:palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :klanjase2:
Da ovaj post hoče ko iz uprave pročitati.
Hajde štreberi koji ste na forumu ,da vas ne prozivam :) , učinite nešto od ovog, korist je za sve velika.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

SWRA_1921
Kontakt:

uto jun 14, 2016 12:50 am

Stevanović je krilni napadač. :mrgreen: A ne guram Bekrica na krilo, nego bi moglo proci sa jacim ekipama a on moze suradjivati sa Husicem na beku. Naravno prvo tu probati ubaciti Halvadzica ili Midzica ako ima kvalitet, a najbolje bi bilo dovesti nekog bas jakog igraca, a vjerujem da pravilnim doziranjem mozemo napraviti igraca od Halvadzica za sljedecu sezonu, ili Midzica, sto da ne...

Model1964

uto jun 14, 2016 12:50 am

AsharaK je napisao/la:Rekao je sa dvije špice, možda bude 3-5-2 :shisha:
To je idealno za nas. Bekrić ni u snu nemere :) na lijevo krilo :ne: :ne: :ne:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ublehas
Kontakt:

uto jun 14, 2016 12:57 am

Veteran je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
Blueworld21 je napisao/la:A gdje se nećeš zaletit kad je do juče hidic kao kondicioni trener neke vježbe fudbalske pokazivao i nadgledao... Niko nije rekao da ćemo sa ovim biti prvaci svemira, ne naprotiv puno je posla ispred, drugi način takmičenja i svašta nešto, ali da su se konačno stekli uslovi za napredak makar u trenaznom procesu to moramo priznati...
Vidi,sa Hidicem kao kondicionim trenerom smo osvojili barem dva trofeja.
Hidic je magistar sporta,magistrirao na javnom univerzitetu u Sarajevu,nije u Travniku niti kod nadrealista,predavac na edukacijskom centru NS...Vrijedan,skroman,korektan i strucan momak. Sigurno ce uvijek imati posla u svojoj struci. Kao sto ga je odmah nakon odlaska od nas,pronasao u Kini.
Nemojte olako omalovazavati ljude,njihov rad,diplome iza kojih stoji neko znanje...pogotovo ako ih ne poznajete.
Ja ne znam gdje je on magistrirao, ali znam da mi nismo mogli hodati poslije 60 minute...kakve god on diplome imao, i gdje god radio...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Milim da je to više bilo do toga što nam je većinu vremena na terenu provel istih 12-13 igrača, nego do Hidića.

fk1921

uto jun 14, 2016 1:00 am

ublehas je napisao/la:
Veteran je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la: Vidi,sa Hidicem kao kondicionim trenerom smo osvojili barem dva trofeja.
Hidic je magistar sporta,magistrirao na javnom univerzitetu u Sarajevu,nije u Travniku niti kod nadrealista,predavac na edukacijskom centru NS...Vrijedan,skroman,korektan i strucan momak. Sigurno ce uvijek imati posla u svojoj struci. Kao sto ga je odmah nakon odlaska od nas,pronasao u Kini.
Nemojte olako omalovazavati ljude,njihov rad,diplome iza kojih stoji neko znanje...pogotovo ako ih ne poznajete.
Ja ne znam gdje je on magistrirao, ali znam da mi nismo mogli hodati poslije 60 minute...kakve god on diplome imao, i gdje god radio...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Milim da je to više bilo do toga što nam je većinu vremena na terenu provel istih 12-13 igrača, nego do Hidića.
Dzaba kondicija kad su bili bezvoljni sa Edisom
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Brkoo
Kontakt:

uto jun 14, 2016 1:11 am

Model1964 je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:Tek danas zapravo možeš vidjeti koja smo mi smijurija od države i smijurija od kluba (u odnosu na evropski prosjek samo). Nevjerovatnim zvuči da ljudi nisu znali iskoristiti potencijal Željezničara kao najvećeg kluba u državi. Nekada bi mi bila želja raditi za klub i promovisati sve te vrijednosti, slati pisma, molbe, namjere, učestvovati u javnim raspravama o nekoj ideji, mislim da klub ima odličan potencijal da otvara javne rasprave i traži mišljenja ČLANOVA kluba (ili neki vid full registracije profila na zvaničnoj stranici gdje će se odabrati neka skupina od 200 ljudi različitih profila, koji žele učestvovati u radu kluba, sa kategorijama, tipa trenažni proces, pa tu pišu ljudi koji su kompetentni za tu oblast, a ima ih među našim navijačima, pa zatim kategorija navijača, šta to njima smeta i kako uz što manje investicije povećati komfor na stadionu, itd. itd. bezbroj je mogućnosti), pa da isti mogu slati svoje prijedloge e-mailom vezano za neku ideju, i to bilo kakvu, bubam izbor detalja na novom Željinom dresu, Vaše ideje i prijedlozi, pa na kraju glasanje na zvaničnoj, itd. Tako treba podizati članstvo i svijest o Želji, da svako da neki svoj doprinos ako to želi, da se promovišu i te vrijednosti članstva, napraviti neke akcije kojima ćeš konstantno povećavati broj članova, najave dolazaka u škole npr. gdje možeš u Sarajevu prodati 1000 članskih minimalno, pa popust na kupovinu karata, dresova, fan shop pogodnosti, dodatni ulazi, itd.. To je pokazala i ova akcija gdje je davao koliko je ko mogao za evropsku Grbavicu. Ne zaboravimo da je ideja BESPLATNA i ta može puno više donijeti klubu. Ako jedni te isti ljudi uvijek učestvuju u svemu, to ne valja, možda nekada u nekoj mjeri zbog svojih obaveza možda neće istražiti ili kontati o nekim stvarima detaljno ili jednostavno im neće pasti na pamet iako su išli u najboljoj namjeri sve, a u navijačkoj bazi među članovima leže stotine ideja.
:palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :klanjase2:
Da ovaj post hoče ko iz uprave pročitati.
Hajde štreberi koji ste na forumu ,da vas ne prozivam :) , učinite nešto od ovog, korist je za sve velika.
Meni je vecina ovoga sto je napisao SWRA_1921 tako besmisleno, da ne kazem glupo. Svi su imali priliku da ucestvuju u radu kluba, kupis clansku koja kosta cvaju, prijavis se i ako te izaberu postanes clan skupstine koja je najveci organ kluba i tu na legitimnom mjestu iznosis ideje, prijedloge, pohvale, kritike itd. Ovo kako je doticni forumas napisao je klasican mahalski nacin vodjenja klubom gdje bi mahala pametovala o svemu i svacemu i gdje bi se glas mahale uvazavao. Mi smo vec od toga odmakli i krenuli sa profesionalizmom u svakom segmentu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 1:23 am

storm_raider je napisao/la:
Charlie Sheen je napisao/la:Danas rade nesto sa loptom oko onih sipki i pohvali enisa par puta pade mi na pamet koliko bi raje na aparatima zavrsilo da ga ovaj gurne u prvu postavu hahaha
A eto, nikad ne znas... Nije ni meni za prve postave, ali zato ja valjda i nisam trener. Enisa samo pravilno iskoristiti.
Ono sto znam i o cemu mi je pricalo par momaka koji su imali priliku igrati ili sa Enisom ili protiv dok je jos bio u omladinskim selekcijama jeste da je bio bas bas veliki potencijal i da je onim koji su igrali s njim bilo milina, a oni koji su igrali protiv da im je uvijek bilo tesko. Realno on otkako je kod nas samo je krpio pozicije i nikad nije dobio pravu priliku i pola nas zapravo i ne zna tacno sta je to sto je njegova prirodna pozicija i koji stil igre. Mozda se svi koji smo spominjali da treba da ide ujedemo za jezik i iznenadimo nikad ne recite nikad nije se jednom desilo da neki igrac samo jedne sezone bljesne jer tu je ponajvise do trenera kako iskoristiti ono u cemu je on dobar, a da u necemu jeste to vjerujte tako da vidjet cemo.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Ajzea
Kontakt:

uto jun 14, 2016 1:29 am

Spoiler:
slika
Pljunuti Natasa. :kafa:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava