Ma nek to 'nece puno' bude kao u JNA i bit ce dovoljnoModel1964 je napisao/la:Javljanje iz dežele1921.ba je napisao/la:sad sa prozivke... radno bas bas, ubice ih kostic, danas opet imaju trening.![]()
Kaže da su mu prvi utisci podjeljeni. Kao , sve štima u ekipi, motivirani super raspoloženi.... odmah vidi da znaju sa loptom baš svi. Veliki problem je to da ima puno igrača sa viškom kila
. Do Olimpika neče puno čerat, poslije stupa na scenu kondicioni
![]()
Mene zanima ovo neče puno čerat. Šta je to malo a šta puno
Klasican primjer kad covjek ne razumije sta je neko zelio da kaze. Naravno da je taj uspjeh cim i veci po te trenere i te igrace i sve ostale zasluzne, jer su dobrom taktikom i zalaganjem savladali protivnika koji ima puno vise od tebe.storm_raider je napisao/la: Nemam obicaj da se pravdam, znas to, ali sam duzan da odgovorim, cisto da ne budem pogresno shvacen, jer evidentno da jesam. Degradirao? Bas suprotno prijatelju. Ne mogu ja, niti ti, niti bilo, degradirati ikoga ko je dao svoj doprinos. Njihov uspjeh govori o njima samima. To su heroji i kao takve ih treba i pamtiti. Poenta mog posta je da zalim za nekim talentovanijim generacijama i time sto bih volio da su oni imali neke modernije (kao danas) uslove i da sam siguran da bi ostvarili i bolje rezultate.
Cak ne vidim da je sramota to sto sam napisao, obzirom da sam napisao da je u pitanju bio i cisti talenat, sto znaci da im dajem posebno priznanje (sto bi i svi trebali), obzirom da je danas mnoge zdravije okruzenje. Siguran sam da ces se sloziti druze. Pa samim tim njihov uspjeh i jeste veci. To je jedina poenta tog posta, ali shvatam zasto i kako moze biti shvacen drugacije. Ponavljam, ti ljudi su za mene heroji i takve cu ih uvijek pamtiti.
Nema gong veze sa ovim.MrRiccoli je napisao/la:Ma kakvi su takvi su, a da su mogli bolji mogli su. Nije mi jasno sto sta god da se radi na dresovima radi se sa ovom nekakvom podlogom jel ti u gongu ne znaju ili sta li ali je uvijek to suvisnobaxuz87 je napisao/la:Kako god jeftinija su varijanta bili..LARS1921 je napisao/la:Mozda izgledaju jeftino, ali nece biti jeftini
Sent from my C5303 using Tapatalk
A tek Ugljesa i De RossiHurmasica je napisao/la:Liče fakatDerekDuval je napisao/la:Jesam li ja jedini kome lice (ko da ih je jedna majka rodila) Dino Hasanovic i Secerovic?
nije losa postova , pa kostic rece da ce mo igrat 4-4-2 ?SWRA_1921 je napisao/la:I naravno ako je moguće bolji stoper umjesto Bogičevića i pravo lijevo krilo, to je sve. A može i ovako.![]()
Opet Bekric guraju na kriloSWRA_1921 je napisao/la:I naravno ako je moguće bolji stoper umjesto Bogičevića i pravo lijevo krilo, to je sve. A može i ovako.![]()
SWRA_1921 je napisao/la:Tek danas zapravo možeš vidjeti koja smo mi smijurija od države i smijurija od kluba (u odnosu na evropski prosjek samo). Nevjerovatnim zvuči da ljudi nisu znali iskoristiti potencijal Željezničara kao najvećeg kluba u državi. Nekada bi mi bila želja raditi za klub i promovisati sve te vrijednosti, slati pisma, molbe, namjere, učestvovati u javnim raspravama o nekoj ideji, mislim da klub ima odličan potencijal da otvara javne rasprave i traži mišljenja ČLANOVA kluba (ili neki vid full registracije profila na zvaničnoj stranici gdje će se odabrati neka skupina od 200 ljudi različitih profila, koji žele učestvovati u radu kluba, sa kategorijama, tipa trenažni proces, pa tu pišu ljudi koji su kompetentni za tu oblast, a ima ih među našim navijačima, pa zatim kategorija navijača, šta to njima smeta i kako uz što manje investicije povećati komfor na stadionu, itd. itd. bezbroj je mogućnosti), pa da isti mogu slati svoje prijedloge e-mailom vezano za neku ideju, i to bilo kakvu, bubam izbor detalja na novom Željinom dresu, Vaše ideje i prijedlozi, pa na kraju glasanje na zvaničnoj, itd. Tako treba podizati članstvo i svijest o Želji, da svako da neki svoj doprinos ako to želi, da se promovišu i te vrijednosti članstva, napraviti neke akcije kojima ćeš konstantno povećavati broj članova, najave dolazaka u škole npr. gdje možeš u Sarajevu prodati 1000 članskih minimalno, pa popust na kupovinu karata, dresova, fan shop pogodnosti, dodatni ulazi, itd.. To je pokazala i ova akcija gdje je davao koliko je ko mogao za evropsku Grbavicu. Ne zaboravimo da je ideja BESPLATNA i ta može puno više donijeti klubu. Ako jedni te isti ljudi uvijek učestvuju u svemu, to ne valja, možda nekada u nekoj mjeri zbog svojih obaveza možda neće istražiti ili kontati o nekim stvarima detaljno ili jednostavno im neće pasti na pamet iako su išli u najboljoj namjeri sve, a u navijačkoj bazi među članovima leže stotine ideja.
To je idealno za nas. Bekrić ni u snu nemereAsharaK je napisao/la:Rekao je sa dvije špice, možda bude 3-5-2
Milim da je to više bilo do toga što nam je većinu vremena na terenu provel istih 12-13 igrača, nego do Hidića.Veteran je napisao/la:Ja ne znam gdje je on magistrirao, ali znam da mi nismo mogli hodati poslije 60 minute...kakve god on diplome imao, i gdje god radio...FKZ1921 je napisao/la:Vidi,sa Hidicem kao kondicionim trenerom smo osvojili barem dva trofeja.Blueworld21 je napisao/la:A gdje se nećeš zaletit kad je do juče hidic kao kondicioni trener neke vježbe fudbalske pokazivao i nadgledao... Niko nije rekao da ćemo sa ovim biti prvaci svemira, ne naprotiv puno je posla ispred, drugi način takmičenja i svašta nešto, ali da su se konačno stekli uslovi za napredak makar u trenaznom procesu to moramo priznati...
Hidic je magistar sporta,magistrirao na javnom univerzitetu u Sarajevu,nije u Travniku niti kod nadrealista,predavac na edukacijskom centru NS...Vrijedan,skroman,korektan i strucan momak. Sigurno ce uvijek imati posla u svojoj struci. Kao sto ga je odmah nakon odlaska od nas,pronasao u Kini.
Nemojte olako omalovazavati ljude,njihov rad,diplome iza kojih stoji neko znanje...pogotovo ako ih ne poznajete.
![]()
![]()
Dzaba kondicija kad su bili bezvoljni sa Edisomublehas je napisao/la:Milim da je to više bilo do toga što nam je većinu vremena na terenu provel istih 12-13 igrača, nego do Hidića.Veteran je napisao/la:Ja ne znam gdje je on magistrirao, ali znam da mi nismo mogli hodati poslije 60 minute...kakve god on diplome imao, i gdje god radio...FKZ1921 je napisao/la: Vidi,sa Hidicem kao kondicionim trenerom smo osvojili barem dva trofeja.
Hidic je magistar sporta,magistrirao na javnom univerzitetu u Sarajevu,nije u Travniku niti kod nadrealista,predavac na edukacijskom centru NS...Vrijedan,skroman,korektan i strucan momak. Sigurno ce uvijek imati posla u svojoj struci. Kao sto ga je odmah nakon odlaska od nas,pronasao u Kini.
Nemojte olako omalovazavati ljude,njihov rad,diplome iza kojih stoji neko znanje...pogotovo ako ih ne poznajete.
![]()
![]()
Meni je vecina ovoga sto je napisao SWRA_1921 tako besmisleno, da ne kazem glupo. Svi su imali priliku da ucestvuju u radu kluba, kupis clansku koja kosta cvaju, prijavis se i ako te izaberu postanes clan skupstine koja je najveci organ kluba i tu na legitimnom mjestu iznosis ideje, prijedloge, pohvale, kritike itd. Ovo kako je doticni forumas napisao je klasican mahalski nacin vodjenja klubom gdje bi mahala pametovala o svemu i svacemu i gdje bi se glas mahale uvazavao. Mi smo vec od toga odmakli i krenuli sa profesionalizmom u svakom segmentu..Model1964 je napisao/la:SWRA_1921 je napisao/la:Tek danas zapravo možeš vidjeti koja smo mi smijurija od države i smijurija od kluba (u odnosu na evropski prosjek samo). Nevjerovatnim zvuči da ljudi nisu znali iskoristiti potencijal Željezničara kao najvećeg kluba u državi. Nekada bi mi bila želja raditi za klub i promovisati sve te vrijednosti, slati pisma, molbe, namjere, učestvovati u javnim raspravama o nekoj ideji, mislim da klub ima odličan potencijal da otvara javne rasprave i traži mišljenja ČLANOVA kluba (ili neki vid full registracije profila na zvaničnoj stranici gdje će se odabrati neka skupina od 200 ljudi različitih profila, koji žele učestvovati u radu kluba, sa kategorijama, tipa trenažni proces, pa tu pišu ljudi koji su kompetentni za tu oblast, a ima ih među našim navijačima, pa zatim kategorija navijača, šta to njima smeta i kako uz što manje investicije povećati komfor na stadionu, itd. itd. bezbroj je mogućnosti), pa da isti mogu slati svoje prijedloge e-mailom vezano za neku ideju, i to bilo kakvu, bubam izbor detalja na novom Željinom dresu, Vaše ideje i prijedlozi, pa na kraju glasanje na zvaničnoj, itd. Tako treba podizati članstvo i svijest o Želji, da svako da neki svoj doprinos ako to želi, da se promovišu i te vrijednosti članstva, napraviti neke akcije kojima ćeš konstantno povećavati broj članova, najave dolazaka u škole npr. gdje možeš u Sarajevu prodati 1000 članskih minimalno, pa popust na kupovinu karata, dresova, fan shop pogodnosti, dodatni ulazi, itd.. To je pokazala i ova akcija gdje je davao koliko je ko mogao za evropsku Grbavicu. Ne zaboravimo da je ideja BESPLATNA i ta može puno više donijeti klubu. Ako jedni te isti ljudi uvijek učestvuju u svemu, to ne valja, možda nekada u nekoj mjeri zbog svojih obaveza možda neće istražiti ili kontati o nekim stvarima detaljno ili jednostavno im neće pasti na pamet iako su išli u najboljoj namjeri sve, a u navijačkoj bazi među članovima leže stotine ideja.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da ovaj post hoče ko iz uprave pročitati.
Hajde štreberi koji ste na forumu ,da vas ne prozivam, učinite nešto od ovog, korist je za sve velika.
Ono sto znam i o cemu mi je pricalo par momaka koji su imali priliku igrati ili sa Enisom ili protiv dok je jos bio u omladinskim selekcijama jeste da je bio bas bas veliki potencijal i da je onim koji su igrali s njim bilo milina, a oni koji su igrali protiv da im je uvijek bilo tesko. Realno on otkako je kod nas samo je krpio pozicije i nikad nije dobio pravu priliku i pola nas zapravo i ne zna tacno sta je to sto je njegova prirodna pozicija i koji stil igre. Mozda se svi koji smo spominjali da treba da ide ujedemo za jezik i iznenadimo nikad ne recite nikad nije se jednom desilo da neki igrac samo jedne sezone bljesne jer tu je ponajvise do trenera kako iskoristiti ono u cemu je on dobar, a da u necemu jeste to vjerujte tako da vidjet cemo.storm_raider je napisao/la:A eto, nikad ne znas... Nije ni meni za prve postave, ali zato ja valjda i nisam trener. Enisa samo pravilno iskoristiti.Charlie Sheen je napisao/la:Danas rade nesto sa loptom oko onih sipki i pohvali enisa par puta pade mi na pamet koliko bi raje na aparatima zavrsilo da ga ovaj gurne u prvu postavu hahaha