sub nov 25, 2017 9:56 pm
Željezničar je sasvim zasluženo ostvario plasman dalje, ali je neizvjesnost o prolasku u play-off Lige prvaka držao odlični golman Lokomotive Vasilj.
“Utakmica je bila jako napeta id dobra. Nismo realizovali dobro naše šanse koje smo imali. Zadovoljan sam svojom partijom, ali ostaje žal što nismo prošli dalje. Trudili smo se, ali ovaj put nas sreća nije pomazila”, rekao je Vasilj za eSCesport.ba.
Na Grbavici je bilo pet-šest hiljada navijača, međutim mladom bosanskohercegovačkom golmanu ovo nije bio prvi put da igra pred velikim brojem navijača.
“Nije mi bilo teško igrati pred velikim brojem navijača. Prelijep je bio osjećaj igrati pred 6000 ljudi. Igrao sam ranije pred većim brojem navijača na Evropskom prvenstvu za kadete, ali atmosfera nije bila ni blizu onoj na Grbavici”, dodao je Vasilj.
Čuvar mreže juniorskog tima Lokomotive smatra da Željezničar može “dogurati” daleko.
“Ovo što su do sada pokazali i što sam ja vidio, mislim da mogu daleko, jer su dobra ekipa”, istakao je mladi golman, koji je za kraj razgovora istakao da se ne opterećuje narednim korakom u karijeri:
“Imam ugovor do ljeta 2018. godine. Za dalje ću vidjeti. Ne opterećujem se puno”.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar