Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

chile
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 11, 2016 8:08 pm

Jedino sranje koje se moze desiti u ovom sistemu je kup
Tj moze se desiti da sa jednom ekipom igras 4 utakmice u 15 dana, jer ti najjaci u principu ostanu u kupu do kraja.
Iz saveza o tome treba voditi racuna taman da je i derbi mnogo je 4 tekme u kratkom periodu.
I jedva cekam euro izlet idice sezone jer mislim da po prvi put ce ekipa koliko toliko spremna docekat te utakmice nakon ozbiljnih 10 utakmica na kraju prvenstva.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Plava Porodica
Kontakt:

pon apr 11, 2016 8:19 pm

[quote="baxuz87"]Fukarama džabe ulaz u srijedu, a i nama je u uzvratnoj. :palacgore:

Tako se to radi,bravo za oba kluba.Mnogima znači taj cener za kartu. :palacgore:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Velahalve
Kontakt:

pon apr 11, 2016 8:25 pm

FaraonTM je napisao/la:Po meni je super što će se igrati ova liga za opstanak i liga za prvaka, to su vjerovatno četiri utakmice godišnje sa konama, Širokim, Zrinjskim, Slobodom što će sigurno podići kvalitet i lige a i timova pojedinačno.
I meni je bolji ovaj sistem nego onaj trokruzni o kome se pricalo, čini mi se da Belgijanci, Švicarci, Austrijanci igraju ovaj sistem, pa zašto i mi ne bi igrali ovaj sistem

ono.na
Kontakt:

pon apr 11, 2016 8:28 pm

Samo malo kalendarski srediti sezonu i onda bi raspored bio fleksibilniji. Preduga nam zimska pauza brate sto jes jes.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Plava Porodica
Kontakt:

pon apr 11, 2016 8:35 pm

Eh prvo da se osvrnem na gospodina Megamix.Svaka čast,sve lijepo objašnjeno za nas neinsajdere.
Drugo,ovaj sistem je puno bolji od trokružnog,prvenstveno radi kvaliteta utakmica na samom finišu sezone,a i zbog publike,jer se zbog njih i fudbal igra.Kao što reče @pile taman te utakmice dođu kao i priprema za Evropu,ko zasluži i igrat će.
Eh sad polovljenje bodova,vidim govorite kako nema polovljenja što je još bolja stvar.
ALI NIJE NI LOŠA STVAR POLOVLJENJE BODOVA,S OBZIROM KAKO MI IGRAMO NA JESEN,MOGLI BI NA PROLJEĆE GLAT UZETI TITULU IAKO BI MOŽDA BILI U VEĆEM BODOVNOM ZAOSTATKU! :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pon apr 11, 2016 8:41 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Postoji i porez na dobit, tu je vjerovatno cifra od transfera takodje. Promjenu tih poreza bi mogao promijeniti jedino da neko sufinansira tu uplatu doprinosa jer prvi fudbaleri ne bi na to pristali jer nemaju penziono i zdravstveno...

Sent from my PadFone 2 using Tapatalk
nema poreza na dobit jer nema ni dobiti za udruženja. imaju porezi na plate, doprinosi, PDV na usluge koje fakturiše klub (na zakup, na karte) i oni "sitni" parafiskalni nameti kao vodne i turističke naknade i to.
gradi željo boli te *****

SWRA_1921
Kontakt:

pon apr 11, 2016 8:48 pm

Znaci onda da dajemo otprilike 100 milja mjesecno na plate svim zaposlenim u klubu? To nije previse po meni, jer tu ima sigurno 50ak ljudi na platnom spisku i svaka cast upravi na ovakvom poslovanju.

Sent from my PadFone 2 using Tapatalk

Leon_Professional
Kontakt:

pon apr 11, 2016 8:51 pm

Sloboda trenirala na Tušnju, sutra u Vogošći: Za eliminaciju Željezničara obećane premije

:rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:

ChWilla
Kontakt:

pon apr 11, 2016 8:53 pm

samo ne kaže jel na račun ili će ih donijeti punac.

addyno1
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:05 pm

Izlija je napisao/la:Ti porezi na doprinose su kod nas u BiH jedni od najvećih u svijetu, neto oko 70% , bruto doprinosi u Njemačkoj, Francuskoj, Turskoj su 34 %, u Britaniji 32 %, Brazilu 29 %, Meksiku 27 %, Japanu 25 %, Kini 24 %, SAD-u 24 %, Pakistanu 19 %, Švajcarskoj 16 %. Šta da ti kažem više osim da se divim svakom privatniku koji uspjeva sve ovo namiriti uredno.
racunate li koliko je ljudi zaposleno u Zelji, mimo fudbalera? Koliko ima radnika na odrzavanju terena, administracije, trenera, omladinski pogon?

Elegant
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:07 pm

Nama je prva utakmica jedinstvena prilika da obezbjedimo prolaz u prvoj utakmici, oni ce imati mnogo tezu utakmicu nego kad smo mi njima gostovali u Tuzli. Atmosfer na Grbavici se ne moze porediti sa Tusnjem, ako sacuvamo svoj gol uz minimalno jedan dati to je odlicno iz raloga sto ce se oni umoriti vise od nas, a onda im dolazi Siroki gdje opet nemaju pravo na opustanje jer Zrinski im puse za vratom. Jos im je Zeba i jos par igraca u opstanosti od suspenzije za revans, kod nas niko.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ChWilla
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:07 pm

ma preveliki su i za "obične" radnike, naročito kad vidiš šta ti država (ne) daje zauzvrat. a za fudbalere je naročito neprihvatljivo da se plaća ta stopa na puna primanja.

Leon_Professional
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:09 pm

ChWilla je napisao/la:samo ne kaže jel na račun ili će ih donijeti punac.
Donosi Husic na ruke, jer on 20 hiljada za dan zaradi :ganja:

ChWilla
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:16 pm

plata na račun, a premije i topli na ruke...

zubanovic89
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:17 pm

Nisam siguran ali mislim da se morao platiti i porez na ove donacije.

chile
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:19 pm

Ovaj nas novajlija otkako za nas potpisa prikovan za stolicu.
Mozda su prerano to objavili i parafirali.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Plava Porodica
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:19 pm

Evo sad sam vidio kao da Koševo više neće dobijati licencu.Nije sigurno,ali postoje šanse,jer su kriteriji veći.Znači da bi eventualno 3. i 4. Pretkolo igrali u Zenici?!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

addyno1
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:21 pm

zubanovic89 je napisao/la:Nisam siguran ali mislim da se morao platiti i porez na ove donacije.
prihodi od ulaznica, svih ovih donacija, kirija od poslovnih prostora na sjeveru...sve se oporezuje to

ChWilla
Kontakt:

pon apr 11, 2016 9:22 pm

na sve to ide PDV.

Model1964

pon apr 11, 2016 9:27 pm

Sada sam pročitao ovo Misimiovićevp pismo :klanjase2: . Jasno mi je šta želi. Dali će uspjeti u tome je veliko pitanje. Potrebna mu je puna podrđka i puna kontrola. Kao pravnik mogu tvrditi da je ovo što su planirali u upravi neizvodivo bez neovisne revizije na godišnjem nivou. To znači neovisna reviziska kuća jednom godišnje pregleda poslovanje i legalnost postupanja u svim fazama poslovanja. Izvještaj se objavljuje u cjelosti. Đaba plus u poslovanju ako je narušena legalnost postupanja. Puna podrška je potrbna zbog hahara koji će htjeti minirati sve ovo.
Ako uprava uspije u namjerama onda če to biti kvantni preskok nezapamčen u našoj državi. Ako, nedaj bože, gluho bilo, pu pu pu :) , zasere po tom pitanju bojim se da nam je budučnost crna. Zato moramo svi biti pametni, umjereni, odgovorni. Ovo je velika kocka koja može da donese puno novog i lijepog. Kažem kocka jer se radnja događa u BIH, da je negdje u evropi onda bi mi bilo normalno. Ovo su svjetski standardi i treba imati muda i probati ih u BIH sprovesti.
Malo mi je konfuzno, uopšteno, ovo oko omladinskog pogona. Na koji način če se popraviti dodatna vrijednost? 3% je jako malo jer 10% je minimum kod pzbiljnih klubova.
Možda ja malo pesimistično pišem jer sam svjedok da smo se opekli nekoliko put, Ko se na vrelo mlijeko opeče i na kiseljak puše :)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava