Dobar Benjo, bistrica živa...DANAN je napisao/la: ↑pet nov 24, 2017 9:10 amTako je kako je.Vidim da ovaj neuspjeh priisuju "katastrofalnom" stanju u omladinskom pogonu Sendovom zanovjetanju.teteac8684 je napisao/la: ↑pet nov 24, 2017 8:12 amMože li neko, ko je više upućen, reći o ovoj generaciji kadeta? Gledajući tabelu, na zvaničnoj, vidim da zaostaju već 16 bodova što je ipak malo previše...
Place se nad odlascima "vunder kinda" u redove akademije.
A generalno ko ga jebe.Djecu od malena treba uciti i nauciti privrzenosti i odanosti klubu u kojem treniraju i za koga navijaju.U protivnom dobit cemo ovo:
![]()
Ima li ove prakse igdje u svijetu kod velikih derbija, zna li neko? Sta je obrazlozenje te policije?
Koliko ce raje da izvisi radi ovoga, ja garantujem da veliki broj navijaca ne zna ovo."FK Željezničar obavještava navijače da će se prodaja ulaznica za gradski derbi sa Sarajevom vršiti još danas i sutra, dok na dan utakmice prema uputama MUP-a KS iz sigurnosnih i bezbjednosnih razloga neće biti moguća kupovina ulaznica. Prodaja se nastavlja danas od 12 do 18 sati u Fan shopu, a sutra od 10 do 18 sati. Na dan utakmice neće biti omogućen pristup zoni oko stadiona bez važeće ulaznice."
100% si u pravu. Mora biti **** na teren, trening kamp, pa onda tek jug i ostalo. To mora biti fundament za klubove kao Zeljeznicar, gdje su cijene igraca svaki dan vece, tako da mi nemozemo platiti pojacanja, mi moramo to sami stvarati. Mislim da se upravo moze umanjiti razlika izmedju generacija, ako se sistematski radi. Mi svake generacije moramo imati nekoliko igraca koji mogu igrati za prvi tim. I timovi u regiji nisu svake godine prvi u omladinskim kategorijama, ali oni svake godine nove igrace promovisu u prvi tim, sto je rezultat kvalitetnog rada u kontinuitetu. Mi nemamo kontinuitet. Isto tako kao sto ti kazes, normalno da se nemoze ova uprava kriviti za ovo, posto se i ranije moglo na tome raditi. Sta vise, ova sadasnja uprava barem potpise ugovor sa mladim igracom, tako da ga dzabe ne izgubimo. sto je velika stvar. Ali mora se bolje jer nemamo kontinuitet. Nadam se da ce Sase Papac kao SD pomoci barem sto se tice plana promovisanja mladih igraca. Isto je bitan signal za svu djecu da ako treniras u Zelji, imas sanse da fakticki igras za prvi tim, i da ako imas kvalitet mozes napraviti ino karijeru. To nije bio slucaj kod nas vec nekoliko godina i normalno da se svako pita sto da igra za Zelju ako nemoze do prvog tima, takva se slika i bila stvorila, kad smo dovodili one stare igrace, ili one amatere iz vana.kvalitet je napisao/la: ↑pet nov 24, 2017 11:55 amPošto vidim da neki pljuju po Klubu zbog lošijih rezultata kadeta, želim da kažem samo nekoliko stvari.
Prije svega, ni prva ni posljednja lošija generacija. Sjetimo se, naprimjer, generacija '91, '92, '93... I onda recite koliko smo prvotimaca izbacili iz tih generacija i generalno koliko igrača iz tih generacija igra po Evropi. Sve zajedno na prste jedne ruke može pobrojati. Ako idemo ove mlađe, generacija '94 je bila baš talentirana (Hodžić, Bajić, Hajradinović i društvo), ali je već sljedeća '95 bila znatno lošija i tu se samo Kjosevski izdvojio (koji je stalno branio za generaciju '94, pa se i on može svrstati u tu generaciju). I sada imamo supertalentiranu juniorsku selekciju, ali vidimo da su kadeti lošiji...
Šta hoću da kažem - uvijek je bilo boljih i lošijih generacija. Uvijek će i biti. Nije to nužno rezultat rada nekih ljudi iz Kluba, iako mogu puno utjecati. Naprimjer, mnogi spominju Dogana. Pa, njegov udio u stvaranju posljednjih igrača koje smo prodali (Bajić naprimjer) je jednak udjelu nas forumaša. Niti ih je doveo niti ih je trenirao. Ti supertalentirani momci su iz porodica Željovaca i oni prirodno pripadaju tu gdje su i bili. I znam koliko su mnogi potrošili novca na privatne trenere za vrijeme Dogana. Isto se to i sada radi. Dakle, niti je prije sve bilo super, niti je sad.
Mi sebi moramo priznati sa kaskamo za anamo onim, a to nikad nije bilo tako, barem ne poslije rata. Nemamo trening kamp koji moramo imati. Čujem da se više ne plaćaju stanovi i stipendije. Oni to imaju. A to je greška kako ovih struktura, tako i prošlih. Trening kamp se mogao napraviti i prije 5-6 godina. I trebao je. Ali nije. Možemo sad pljuvati po tim strukturama i pitati zašto nisu to uradili, ali to je kontraproduktivno. Zato je kontraproduktivno i ovo što pišu po drugim forumima. Umjesto da se ujedinimo, neki zarad ličnih interesa samo pljuju i pljuju.
Dakle, infrastrukturni prioriteti moraju biti 1. teren i 2. trening kamp. Pa tek onda o jugu i ostalom. Moramo stvoriti uvjete da imamo što manje "razlika" između generacija i da uvijek imamo bar 2 igrača za prvi tim.
Ne znam, mogao bih do sutra o ovoj temi i ima još milion stvari koje bi se trebale spomenuti, ali bojim se da bi post bio predug, a i ovako sam puno natipkao. Samo samo želio da istaknem da nije sve ni crno ni bijelo i da postoji niz drugih faktora koje mnogi zanemaruju, a od krucijalne važnosti su za OP i omladince generalno...
A sto je najtuznije nije jedini ima ih jos 5.teteac8684 je napisao/la: ↑pet nov 24, 2017 11:04 amDobar Benjo, bistrica živa...DANAN je napisao/la: ↑pet nov 24, 2017 9:10 amTako je kako je.Vidim da ovaj neuspjeh priisuju "katastrofalnom" stanju u omladinskom pogonu Sendovom zanovjetanju.teteac8684 je napisao/la: ↑pet nov 24, 2017 8:12 amMože li neko, ko je više upućen, reći o ovoj generaciji kadeta? Gledajući tabelu, na zvaničnoj, vidim da zaostaju već 16 bodova što je ipak malo previše...
Place se nad odlascima "vunder kinda" u redove akademije.
A generalno ko ga jebe.Djecu od malena treba uciti i nauciti privrzenosti i odanosti klubu u kojem treniraju i za koga navijaju.U protivnom dobit cemo ovo:
![]()