Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 11, 2016 5:54 pm

Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

cikazubo
Kontakt:

pon apr 11, 2016 5:55 pm

Nikako mi iz glave ne ide to da ovi momci tipa Kobolov kojim Zeljo nije previse dao osjete vecu potrebu da se ukljuce u projekat nego neki koji su napravili karijere preko Zelje, ne treba gledat u tudji dzep to se slazem niti je ovo moranje, medjutim meni je to odraz postovanja i nekako mi se podrazumijeva, da sam razocaran nekim bivsim igracima jesam, al eto ima jos do 31.maja vremena..

Ajzea
Kontakt:

pon apr 11, 2016 5:56 pm

1. Vratiti sve navijace Slobode ispod 60kg.
2. Sve navijace Slobode ispod 60kg pustiti na tribinu, ukoliko su ponijeli kahve i šećera. Inace, postupiti kao i sa navijacima iz prve grupe.

Liga za prvaka i liga za opstanak je, bar u ovom trenutku, najpovoljniji sistem uz odbacenu stavku polovljenja bodova. Naravno, treba se teziti ka tome da se liga skrati na 10 klubova, ali od necega se mora krenuti i ovo je odlicna podloga za takvo sto. Ne mozemo ocekivati sve i odmah, bar na to nismo navikli..
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u pon apr 11, 2016 5:57 pm, ukupno mijenjano 1 put.

damirfile
Kontakt:

pon apr 11, 2016 5:57 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
Ako prvim 6 ekipa polove bodove to ti isto dođe ali kako će poloviti neparan broj bodova mislim da je to neko provalio.

cikazubo
Kontakt:

pon apr 11, 2016 5:59 pm

damirfile je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Ne kontam samo kakvo polovljenje bodova pred ligu za prvaka ili opstanak neki pominju?
Ako prvim 6 ekipa polove bodove to ti isto dođe ali kako će poloviti neparan broj bodova mislim da je to neko provalio.
Ne dodje isto, smanji se zaostatak ako si prvi na tabeli npr.

Hadzijalagic
Kontakt:

damirfile je napisao/la:
Kako dodje isto? Recimo u ovih 22 kola prvi skupi 50 bodova a drugi 40.. Posle 22 kola ima prednost deset bodova a u sustini ima pet :lol: :r

Hurmasica
Kontakt:

Primjer belgijske lige, 1 dio sezone:

slika

liga za prvaka:

slika

Kontaš sad? :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hrasno1921'

pon apr 11, 2016 6:00 pm

damirfile je napisao/la:
Hrasno1921' je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:To onaj Rus što je kod nas bio?
Aha, frajer ni pola godine nije bio, ni jednu utakmicu nije odigrao, niti je ikada bio u prvih 18. :mrgreen: ali eto opet uplati za stolicu
Pa gdje je sada igra li još ?
Igrao je poslije nas jos za par klubova u Rusiji, batalio fudbal trenira djecu u nekoj skoli, imam ga na fb., izdavao mu ja stan dok je bio kod nas, dobar momak, lud ko i svaki Rus :mrgreen:
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

damirfile
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:00 pm

cikazubo je napisao/la:
damirfile je napisao/la:
Ne dodje isto, smanji se zaostatak ako si prvi na tabeli npr.
Da upravu si nisam na to konto, to nije pošteno nikako.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon apr 11, 2016 6:01 pm

cikazubo je napisao/la:
addyno1 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Zna li neko kad se bude gradila zapdna tribina u buducnosti, dal ce ovi postojeci objekti i ovi koji se sada grade biti dio te tribine, il ce se veci dio tih prostora djelimicno ili potpuno rusiti ? Jer ako bi se tribina gradila na postojecim prostorima mozda i nebi bila toliko skuplja od recimo istocne tribine.. Ja sanjam kompletno renoviran stadion do 100. rodjendana aBd.
zapad ce se do temelja morati srusiti i sve nanovo
Skupo ce biti rusenje u tim razmjerima i priprema samog terena za gradnju takve tribine, al vjerujem u ove ljude da ce i to za par godina krenuti..
Nece pasa i ovo sto se doziduje je blok 12 to se srusi ko sale cak sta vise danas mnoge gradjevinske firme rusenje odrade gratis ako ce one raditi na izgradnji tribine bar ja znam nekoliko slucajeva

Sent from my C5303 using Tapatalk

Hadzijalagic
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:01 pm

Hurmasica je napisao/la:
Primjer belgijske lige, 1 dio sezone:

slika

liga za prvaka:

slika

Kontaš sad? :mrgreen:
Kontam ali je debilno i neposteno bar prema ekipama koje naprave prednost u prvih 22 kola kako u ligi za prvaka tako i u ligi za opstanak..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon apr 11, 2016 6:06 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Ajzea
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:02 pm

Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.
Petoplasirani osvoji 50 bodova, nakon polovljenja ima 25.

Ovo bi degutantno bilo. Apsurd svjetskih razmjera..

dell21
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:05 pm

Ajzea je napisao/la:Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.

Ovo nije regularno nema šanse da ovako bude.

diego1921
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:06 pm

Dobar potez saveza,ovo je bolja opcija.. bice mnogo jakih tekmi,ovo ako ne digne ligu na jedan veci nivo,znaci da ne vrijedi ulagati puno!!
Veceras u 20:00 igra Den Bosch ,valjda ce Pozder biti u prvih 11 !! :zeljeznicar1:

Hrasno1921'

pon apr 11, 2016 6:07 pm

Ajzea je napisao/la:Kao prvi na tabeli, osvojis 60 bodova, nakon cega se isti prepolove na 30.

Odakle ti to da ce biti i kod nas tako? jeli to sistem Belgijske lige?
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

Brkoo
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:09 pm

Grande Miske :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:10 pm

Hrasno1921' je napisao/la:

Odakle ti to da ce biti i kod nas tako? jeli to sistem Belgijske lige?
U prethodnom postu rekoh da sam protivnik ovoga, tj. potpuno nepravedno prema ekipama koje naprave vecu bodovnu razliku. Vidim, ima nekih pobornika ovog sistema, i zato sam napisao ovo. Apsurd, ne znam kako da drugacije nazovem ovaj koncept odigravanja lige, zato se najiskrenije nadam da se bodovi nece poloviti.

diego1921
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:13 pm

U srbiji je ovako ,i oni igraju ovaj sistem..Poslije podjele Zvjezda ima 41 bod,a imali 82,a partizan imao 54,sad ima 27..Nije postena ova podjela,al ko nas pita,mozda se kod nas nece djeliti!!
Zadnja izmjena: diego1921, dana/u pon apr 11, 2016 6:17 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

MrRiccoli
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:13 pm

Ova informacija mi je zapela za oko da smo za ova 4 mjeseca uplatili skoro 500.000KM za porez i doprinose sto godisnje dodje oko 1.500.000 KM samo za porez. Mislim da nije odrziv nacin placanja doprinosa za igrace i da se treba naci rijesenje kao sto je to u Hrvatskoj gdje igraci registruju kao neku obrtnu djelatnost i to se placa dosta manje time je Hrvatska kao drzava pomogla klubove jer zamislite da igrac dinama koji ima mjesecno platu hajmo reci 20.000 eura na to bi dinamo trebao platiti jos 14.000 eura doprinosa sto je previse dok je kod nas tako igrac koji ima platu 10.000 nas kosta kao da ima 17.000 i trebali bi klubovi na neki nacin traziti da se to promjeni jer bi odmah klubovi bili dosta jaci finansijski, bili bi u mogucnosti dovoditi bolje igrace, poboljsavati terene i slicno. Sjecam se da je Gredic jednom pricao upravo o ovom velikom problemu.

dell21
Kontakt:

pon apr 11, 2016 6:15 pm

MrRiccoli je napisao/la:Ova informacija mi je zapela za oko da smo za ova 4 mjeseca uplatili skoro 500.000KM za porez i doprinose sto godisnje dodje oko 1.500.000 KM samo za porez. Mislim da nije odrziv nacin placanja doprinosa za igrace i da se treba naci rijesenje kao sto je to u Hrvatskoj gdje igraci registruju kao neku obrtnu djelatnost i to se placa dosta manje time je Hrvatska kao drzava pomogla klubove jer zamislite da igrac dinama koji ima mjesecno platu hajmo reci 20.000 eura na to bi dinamo trebao platiti jos 14.000 eura doprinosa sto je previse dok je kod nas tako igrac koji ima platu 10.000 nas kosta kao da ima 17.000 i trebali bi klubovi na neki nacin traziti da se to promjeni jer bi odmah klubovi bili dosta jaci finansijski, bili bi u mogucnosti dovoditi bolje igrace, poboljsavati terene i slicno. Sjecam se da je Gredic jednom pricao upravo o ovom velikom problemu.

:palacgore:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava