addyno1 je napisao/la:Htio bi se samo nadovezati na ove sto pisu o Bogdanovicu i kako treba klub biti fer prema njemu i sl. pitao bi ih a sto to Jasmin Bogdanovic nije htio produziti ugovor prije kad mu je nudjeno i prije povrede, vec je kalkulisaoi i htio cekati juni pa da kao slobodan igrac ode iz kluba? Sad kad je imao operaciju i vjerojatno ne moze otici nigdje (a da mu je bolje nego u Zelji) igra na tu kartu operacije i placanja troskova ispadajuci jos kao zrtva jer mu to klub nije platio. Nasa je uprava izuzetno korektna prema povrijedjenim igracima, a sto njemu nisu platili nek se on i njegov menadzer zapitaju.
Neko je napisao da cemo imati 6 stopera, sto nije tacno. Na Bogdanovica se ne racuna odavno za slijedecu sezonu ne zbog povrede vec zbog toga sto nije htio produziti ugovor. Osmankovic je jos uvijek suvise mlad i neiskusan za jakih evropskih utakmica i jacih utakmica u ligi. Realno on se jos ne moze ni fizicki ni iskustvom nositi recimo sa jednim Krstanovicem iz Sirokog. Hodzurda je realno prespor da bi na njemu gradili buducnost i nekog evropskog Zelju. Momak je skroz OK, ali savremeni fudbal zahtijeva mnogo vise. Bogi je dobar ko back up i trebamo brzeg i jaceg stopera u paru sa Acom.
A koliko vidim, iako to zvanicno niko iz kluba nece jos reci, pravi se ekipa da napadne grupnu fazu EL. A za to trebaju brzi i jos kvalitetniji igraci na pojedinim pozicijama.
Definitivno ne znam mnoge pojedinosti, ali generalno ne mozemo se ponasati kao uvrijedjena mlada kad neki igrac ne produzi ugovor, dobrog igraca treba "ganjat"a ja smatram da se Aco i Jasmin sjajno nadopunjuju, zajedno izgledaju odlicno, al treba rjesiti sve pricom..
Evo ti kazes da se na momka odavno ne racuna, al njemu nije tako receno, i sa nase strane se odugovlace neke stvari itd..
Smatram da se sa momkom treba sjesti, popricati fino, objasniti da smo svi na dobitku ako on potpise dugorocni ugovor, da ima mnogo primjera kada igrac ode djaba u neki ino klub, ili bilo gdje, ne cijeni ga se toliko, npr. Tomic, za njeg da su platili 150-200 milja evri, njega bi vise cijenili, dali bi mu priliku, on bi bio jos u boljoj formi itd..
Ne smijemo se olako odricati dobrih igraca, npr. Djelmic, koliko god mi doveli Miroslava, koji je skuplji igrac od Djelmica, taj Miroslav po meni nije opasan kao Djelma, Miro je dobar kad mu das loptu u prostor,al na postavljenu odbranu slabo, na lijevoj strani se dosta slabije snalazi nego desno, sto kod Djelme nije slucaj itd nebitno, neko ce reci bolji ovaj ili onaj, al generalno je Djelma bio opasniji po gol protivnika, Miro disciplinovaniji..
Isto tako za Jasmina, ne vjerujem da je on nesto toliko lose uradio, vec jednostavno njegov menadzer je uradio sta je uradio sa Djelmom, malo prema njemu ima krivice, ovaj nije produzio kad mu je nudjeno i sad ga treba otpisati?
Ja ne bi tako poslovao iskreno, nego bi se borio za igraca koji se pokazao dobar..
Ja generalno ovu upravu mnogo cijenim, al cinjenica je da Misimovic Senad ne cijeni toliko sto je neko odigrao za nas klub i brzo zaboravi, ruzno se rastane (colic, eldar,tomic, djelmic..) ima i njihove krivice, al opet kazem ne mozemo se ponasat kao uvrijedjena mlada svaki put kad igrac ne produzi ugovor na prvu ili drugu priliku..
Ako zelimo da imamo vrhunsku zadnju liniju, evo ti recepta:
Dovedi Memisevica da upadne u prvu postavu sa Acom dok se Jasmin ne vrati u punu takmicarsku formu (potpisati sa Jasminom i Memisevicem dugorocne ugovore min. 4 god, a ne sa Bekricem dugorocni koji ima 32 godine, za Memisevica platiti ostetu do 150 milja evri- isplatit ce se sigurno)
Jasmin prva izmjena, Bogi druga izmjena i Osmankovic u nekim utakmicama da skuplja iskustvo, Emiru se zahvaliti na svemu..
U dosta postova se sa tobom slazem, al eto, ovo je moje misljenje vec odavno da trebamo vise cijeniti igrace koji dobro igraju za nas, jer nije tako lako nac stopera Jasminovih kvaliteta, te cijene, jos moras i ostetu platiti ako zelis iole dobrog stopera..