pon apr 11, 2016 9:16 am
Eh ovako, juce bio na Kosevu, u blizini terena i pratio utakmicu a posebno dvojac iz Radnika, o kojim cu malo kasnije.
Ono sto me zalosti jesu komentari starih dobrih forumasa na jucerasnju utakmicu pitara, igraci Radnika su se zaista borili, i nema se za njihovu borbu zamjerke reci, a to sto navijaci skandiniraju celi i on gotivi pitare, to je tako i nemojmo se praviti pitari u ovim situacijama, ne mogu svi okretati na nasu stranu.
Radnik je dobro stajao na terenu, ali im je Joco nenormalno usporavao igru i zaista mi nije jasan taj igrac, a jos jedan od razloga poraza lezi u cinjenici da im jedan od najboljih igraca Dusan Hodzic nije imao svoj dan..
Sudije su navlacili na Sarajevo, posebno u skok igri, mnogo faulova nad Memisevicem i Obradovicem nije svirano, odprilike kao na utakmici Zeljo - Mladost kad su na nasu stranu navlacili, nepotrebo navlacili al je tako..
Sto se tice pitara, Duljevic igra fino, ali mu naprosto fali zadnji potez, pas, sut ili dribling uvijek sve na kraju pokvari, a to se vecinom povezuje sa psihom, tako da smatram i dalje da je velik potencijal, ali isto tako godine ne cekaju.. i da ja bi dao za njeg 400 000 €, jer bi se vjerovatno moglo izvuci vise za njega (nesto tipa transfer Kranjicara iz Dinama u Hajduk, skup ali isplativ), Bekic opasan iz drugog plana, Benko prljav igrac, juce tri puta lakat Memisevicu, a poslije su se vidjeli svi ti udarci na njegovom licu.. karika koju mozemo iskoristiti je Rustemovic, sa pritiskom na njeg u periodu igre izmedju 30 - 45 min, tad je nekako najnesigurniji, a ne oslobodja se lopte na vrijeme.
Dvojac iz Radnika, br. 5. Memisevic-stoper i br.3. Besirovic - zadnji vezni, strasni, fantasticni..
Memisevic iako stoper veoma dobro igra lopte, iznosi loptu fenomenalno, nesto sto je nama trebalo protiv olimpica, a ne kao sto su bili nasi stoperi na toj utakmici, ili dodaj drugom stoperu ili nesto lafo duga lopta u aut., sjajan u skoku Memisevic, sve pohvale na mjegov racun, jedino malo vise treba pricat na terenu.. Ono preskakanje lopte sam bas dobro vidio, i vjerujte da je teze bilo preskociti nego autogol, koji zamalo nije bio.
Besirevic Dino, strasan zadnji vezni, kakav radijus kretanja, steta sto nema nasa liga statistiku pretrcanih km, veoma dobro igra lopte, okretan, sportska drskost, cvrstoca, nevjerovatna tacnost dodavanja, i na kraju cak veoma lijepa realizacija, max koncentracija i fokusiranost( u tome je najveci problem Zahirovica, ima crne rupe u igri, to nas moze kostati protiv jacih protivnika) i ja da se pitam (a hajmo rec da sam djelimicno kompetetan) dao bih Zahirovica, Enisa i Dinu plus 100 000 € za njega...
Jasmin Bogdanovic mora ostati u nasem klubu, momku obavezno platiti operaciju, zaista ako vec radimo ovako dobre poteze, steta bi bila njega se odreci, a ako neko ima drugacije misljenje, nek pita kapitena Acu o njegovom misljenju..
Zadnja izmjena:
IvanOsim, dana/u pon apr 11, 2016 9:19 am, ukupno mijenjano 1 put.