Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

shzna
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned nov 05, 2017 8:47 am

I vi ko da ne znate skup ovih igraca, zapravo Zelju opcenito, ovdje je bio kiks al iz naredne tri u ligi ocekujem da ostanemo neporazeni, i to cak 2 pobjede pa cemo X sa Radnikom odigrati. Upamtite
1987

Okolele
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:06 am

Juce je Adzem najveci krivac za prosute bodove bio..Znas kakve limitirane igrace imas i on ih sve u prvu postavu stavlja i onda kasnije kad je mogao izmjenama to popraviti on jos vise usere..Najboljeg igraca ekipe izbacivati u trenutku kad ganjas preokret nikakvog smisla nema..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

struja
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:13 am

Okolele je napisao/la:
Juce je Adzem najveci krivac za prosute bodove bio..Znas kakve limitirane igrace imas i on ih sve u prvu postavu stavlja i onda kasnije kad je mogao izmjenama to popraviti on jos vise usere..Najboljeg igraca ekipe izbacivati u trenutku kad ganjas preokret nikakvog smisla nema..
Čitaj malo bolan nebio.Zakara dvije utakmice pod injekcijama igra.

Fanzi
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:15 am

Najprije, moram istaci da smo grozno igrali i da nemam razloga ljudima bacati prasinu u oci. Nakon dvije pobjede protiv Mladosti, od kojih je prvenstvena bila umotana u igri koju svi ocekujemo od ove ekipe vec duze vrijeme, porasle su i ambicije ljudi. Neosnovano. Generalno nemamo igre, ali je bilo svijetlih momenata tokom sezone, 3-4 borbene utakmice. Problem je sto zaista nema puta sredine, pa su ljudi koji su, ne znam vise sto me pokusavate demantovati kada se vidi u navali nakon Viteza u komentarima ko su i sta su, digli letvicu ambicija, a cekaju taj momenat da izraze svu svoju rusilacku frustraciju. Neki se zadovoljavaju odlaskom Adzema. Te smatram kukavicama koji u javnom izrazu ne smiju okrenuti ledja Upravi. Drugi se ne zaustavljaju ni na tome.
X protiv Viteza je kiks velicine sportske tragedije, posljedica miksa Adzemovih gresaka i onoga sto je morao da odigra. Ja recimo razumijem zasto su Zeba i Kajkut igrali od prve. Ocekivalo se da su odmorni u stanju vise trcati, da im godine ne daju pratiti tempo, plus Vitez kao slabiji protivnik sansa da pokazu ko su. Ne bih da pisem ko sve nije mogao juce igrati.
Ako me razumijete sta mislim pod sportska tragedija, razumijet cete moje misljenje da ovo nije tragedija Zeljeznicara.
U direktnim duelima sa rivalima koji dolaze, znat cemo gdje smo i ako kiksamo ne postoji nijedna brana ovog svijeta koja moze zaustavit Adzemov odlazak sa klupe. Koliko je jak tsunami nezadovoljstva, znat cemo na skupstini na kojoj ce delegati odlucivati o sudbini ljudi koji vode Klub.
Volim historiju. Volim Zelju.
Pomogao sam Klubu. Osim licne satisfakcije i troska, naucio mnogo o Zeljinim navijacima. Da ih je pretesko aktivirati i ljubav u rijecima pretvoriti u djela. I mnogo toga o svim ljudima koji su puno vise ucinili za Klub od mene, pa ih podsmijeh opozicije umjesto sinergije akcije pomalo i danas boli.
Jer akcija je ovdje potrebna. Potrebno je ispitati uzroke letargije, uzroke bezvoljnosti igraca na terenu, koja je posljedica lose fizicke temeljne pripreme. Za to je potrebno otici na trening.
Potreban je autoritet da zaustavi opetovano ludilo.
Znam da brojite titule u vitrinama. Brojite li kolimo puta se pritislo reset dugme. Resetovalo i restartovalo se sve. Uprava, igraci, trener, svaki put nista nije valjalo. Znakovita mi je tisina ove garniture. Ne znam kada se Vedran Vukotic oglasio... Senad jeste kad se jug najavljivao.
Zelji uzasno fali hronicar-analiticar. Od kako Dzeko igra u Romi, dnevno citam Chiesu Di Totti, u kojoj Brenn kao Italijan koji zivi u SAD, moze nauciti nase novinare kako se radi sportski segment novinarskog posla.
Svim nezadovoljnicima uzalud je da agituju putem foruma i tribina. Agitovati mozete za promjene kao clanovi ovaj put, nesto sto ranije niste mogli, putem delegata u Skupstini i direktnim obracanjem Klubu.

Koliko razumijem raja bi ponovo restart svega. Oni sto su se javili nakon pobjede u MDK pisu konkretne analize utakmice, detektiraju ono sto je bio problem u tih 90 minuta, na terenu.

Za kraj ovog podugog buckurisa misli, opomenut cu vas samo da pazite sta cete pozeliti. Mozda vam se ostvari.

Kao sto rekoh, ne budemo li na prva dva u decembru osjecam ljudsku i moralnu potrebu rastati se sa Zeljom. Nikom ne trebam objasnjavat svoju odluku osim da jednako ocekujem od svih onih koji mu podapinju da umjesto rusenja, kada mu ne ide, kao kupci Zeljinih utakmica kao proizvoda, zbog losih igara ekipe jednostavno taj proizvod odbace. Prestanu dolaziti na utakmice. Ima nas koji smo vjerni brendu.

100% uz Adzema.

Izvolite restartovati sve.

LeBlue
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:31 am

Po mom misljenju najveci poraz juce je bio taj da smo imali sasvim dovoljno vremena i da pobjedimo sa vise golova razlika. Ali kad smo krenuli agresivno i postigli za 1-1, samo smo nastavili isti tempo narednih 5 min. Kako je vrijeme teklo gubili smo igru skroz, i na kraju smo samo nabijali loptu naprijed.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:31 am

Kako poslije jedne utakmice ne treba letiti pred rudu. Mediji nahvalise tog nekog novog kondicionog a mi juce trkacki izgledali kao udruzenje penzionera Zeljeznicar. Dalje se mora, pa makar do zime gurati i onda vidjeti sta i kako. Puno igraca se placa a ne igraju nikako, a cak bi mozda i korisni bili u ovim utakmicama, no helem nejs.

storm_raider
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:34 am

Uz Adzema sam naravno. Covjeku treba dati sansu da selektira ekipu i obzirom da on uopste nije dovodio igrace, mislim da je ovo i maksimum. Nakon zime ce se moci vise reci. Najveca je glupost nakon jednog kiksa mijenjati. To ni Real Madrid ne radi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

zuka
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:39 am

Adzemu podrska,a neko koje odgovoran iz uprave za igrace i promjene trenera treba da ide ako ne budu rezultati odgovarajuci.

Mirek11
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:51 am

storm_raider je napisao/la:
ned nov 05, 2017 9:34 am
Uz Adzema sam naravno. Covjeku treba dati sansu da selektira ekipu i obzirom da on uopste nije dovodio igrace, mislim da je ovo i maksimum. Nakon zime ce se moci vise reci. Najveca je glupost nakon jednog kiksa mijenjati. To ni Real Madrid ne radi.
Naravno uz Adzema ali mislim da ne izvlacim max. iz ovog rostera, neke utakmice su jasno pokazale ko treba igrati i da nakon 3 mjeseca sa ekipom ne treba eksperimentisati ( bez obzira na izostanke koje smo imali jucer).
Definitivno se trebamo rijesiti igraca koji ocigledno nemaju motiva i koji ne mogu trcati.
Uz jasan plan, mislim da Ado ima solidan kostur ekipe, mlade koji su prikljuceni i ciljana 3-4 igraca treba spremiti ekipu za proljece, uz **** na kup kako bi dosli do trofeja (samo da siroki izbjegnemo sada u 1/4) te uigravanje ekipe za evropu i narednu sezonu ( na dva fronta ne mozemo gurati).

Treba biti pametan i mudar u nastavku sa jasnim ciljem, bez eksperimenata.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

MrkiMedo
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:53 am

bianco blu je napisao/la:
ned nov 05, 2017 12:21 am
nikad nisam trenirao fudbal, ali sam bolji igrač od elsnera.
Kako da dođem do prvog tima, igraću za 500 km?
I zbog ovakvih ljudi smo tu gdje jesmo i ne treba nam bolje

Veteran1965
Kontakt:

ned nov 05, 2017 9:54 am

Problem nije u Adi problem je u svima nama. Niti je rješenje u tjeranju trenera, naprotiv mišljenja sam da bez obzira na sve treba ostati.. Problem je u našoj objektivnosti. Jučerašnja utakmica JESTE KATASTROFA. Nastup u Tuzli JESTE OČAJ Kada neko kaže uprkos pobjedama da su utakmice u Gabeli i Zenici bile TOTALNO NEGLEDLJIVE, mnogi ga etiktiraju kao neprijatelja. Kada neko konstatuje da u zadnjih par godina, na prste jedne ruke možeš izbrojati utakmice koje su nekad Želji bile sasvim normalne (ubjedljive pobjede, ubijanje igrom, par golova u prvom poluvremenu, molbe da se ne trpa više), nalaze se opravdanja u finansijskoj stabilnosti, izgradnji stadiona povjerenju i poštenju. Da se razumijemo, te stvari su izuzetan iskorak, i ogroman uspjeh današnjem okruženju i korumpiranom društvu, na žalost običnom navijaču Želje, nedovoljne. To pokazuju i frustracije po medijimani društvenim mrežama, to pokazuje osjeta na utakmicama, to pokazuje i nezadovoljstvo ( i uvrede koje nikako ne odobravam) koje navijači i simpatizeri iskazuju na istim. I na to još dodaj "neke" koji bi sve da mjenjaju, i koim ovo odgovara, i imaš trenutnu situaciju,nimalo obećavajuću.
Činjeica je da nama neka vrsta "resetovanja" treba. Samo je pitanje šta i kako. Ne bih previše pametovao, ali ja bi prvo resetovao ekipu. Prescjeci i zahvali se neambicioznim igračima, svima od reda. Ubaci omladinu, dovedi gdje fali. AKo ni to ne da rezultat i iskorak (po meni je to plasman u Europu, jer mi je trenutno jako upitan) onda se brate povucite, nema smisla više, očito je da ne posjedujete znanja i vještine da bi upravljali jednim ovako zahtjevnim klubom kakav je Željo...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Fanzi
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:13 am

Veteran1965 je napisao/la:
Problem nije u Adi problem je u svima nama. Niti je rješenje u tjeranju trenera, naprotiv mišljenja sam da bez obzira na sve treba ostati.. Problem je u našoj objektivnosti. Jučerašnja utakmica JESTE KATASTROFA. Nastup u Tuzli JESTE OČAJ Kada neko kaže uprkos pobjedama da su utakmice u Gabeli i Zenici bile TOTALNO NEGLEDLJIVE, mnogi ga etiktiraju kao neprijatelja. Kada neko konstatuje da u zadnjih par godina, na prste jedne ruke možeš izbrojati utakmice koje su nekad Želji bile sasvim normalne (ubjedljive pobjede, ubijanje igrom, par golova u prvom poluvremenu, molbe da se ne trpa više), nalaze se opravdanja u finansijskoj stabilnosti, izgradnji stadiona povjerenju i poštenju. Da se razumijemo, te stvari su izuzetan iskorak, i ogroman uspjeh današnjem okruženju i korumpiranom društvu, na žalost običnom navijaču Želje, nedovoljne. To pokazuju i frustracije po medijimani društvenim mrežama, to pokazuje osjeta na utakmicama, to pokazuje i nezadovoljstvo ( i uvrede koje nikako ne odobravam) koje navijači i simpatizeri iskazuju na istim. I na to još dodaj "neke" koji bi sve da mjenjaju, i koim ovo odgovara, i imaš trenutnu situaciju,nimalo obećavajuću.
Činjeica je da nama neka vrsta "resetovanja" treba. Samo je pitanje šta i kako. Ne bih previše pametovao, ali ja bi prvo resetovao ekipu. Prescjeci i zahvali se neambicioznim igračima, svima od reda. Ubaci omladinu, dovedi gdje fali. AKo ni to ne da rezultat i iskorak (po meni je to plasman u Europu, jer mi je trenutno jako upitan) onda se brate povucite, nema smisla više, očito je da ne posjedujete znanja i vještine da bi upravljali jednim ovako zahtjevnim klubom kakav je Željo...
Vrlo korektna kritika.
Nadam se da neces zamjeriti sto cu je iskoristiti za jos koju rijec o Klubu.
Prije svega, morate znati da podrzavam rad ove Uprave jos uvijek. Premda sada kada ovo napisem, ispada da sam njihov covjek, prijatelj, dio tima obzirom da se ponavljam, ali nisam. Stavise, par ljudi me s cudom pita zbog cega nije suprotno.

Stvar je jednostavna. Na tas vage za ove ljude dva argumenta: legalnost poslovanja i nikakva vizija u mojoj glavi kvalitetne zamjene za njih.
Razumljivo mi je da nerazumijevanje vaznosti legalnosti poslovanja ne razumije dobar dio navijaca. Ono par kolega iz struke se nije bavilo restrukturama preduzeca da znaju ocijeniti tezinu problema u kojima se Zeljo nalazi.
Treba, mora, bilo bi dobro... To su sve akcije koje navijaci ocekuju od nekoga. Koga?

S tim u vezi, ako kazem da sam uz Adzema, to je sto je u proslosti Zeljo ljude poput Adzema podrzavao.

Al jednostavno moj je problem sto Zelju ne gledam kroz titule, nego produkt radnicke klase koji nikako da vrati stari sjaj.
Nije meni do titule stalo, one nakon titule pred 5000 ljudi. Nego mi je stalo do 3000 rudara koji su isli podrzati Klub iz Velenja i Breze na finale kupa u Beogradu. Da postane ponos radnicke klase, a ne Real Madrid koji corluci svima.
Zadnja izmjena: Fanzi, dana/u ned nov 05, 2017 10:16 am, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:13 am

nije vala pošteno reći da je u zenici bila negledljiva utakmica. pošteno je reći da je protivnik slab, ali utakmica je bila dobra.
gradi željo boli te *****

LeBlue
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:16 am

Veteran1965 je napisao/la:
Normalno da problem nije u Adzemu, problem je manjak strategije u sportskom aspektu. Kad bi mi na zimu prodali mladog igraca za 1 mio., novac bi se usmjerio u stadion, i dosli bi neki stari igraci, kao da imaju rutinu i neke rezultate iz proslosti. Normalno da su takvi igraci liminitirani i nebi nista sa njima napravili. Pravis stadion, imas losu igru, i na nove tribine nebi ti ljudi dolazili. Opet kad zafali love, pokusati nekog mladog igraca prodati i opet sve ukrug. Samo je problem sto se tad nece imati sta da proda kao ove zadnje dvije godine posto neces imati talentovanog igraca, ako se gleda sad trenutni status sa kadetima. I opet sve tako ukrug. Nikad mi nismo trebali Memiju tako pustiti. Nas nebi trebalo da zanjima da li tad Petrovic racuna na njega ili ne. Treba se samo reci da nije to dio strategije kluba, i naci onda adekvatnog trenera koji se uklapa u toj viziji. Da su ljudi u upravi sad malo razumni, zavrsili bi istok do kraja, i moderan travljnak. Tad imas stadion koji je dovoljno dobar da se organizuju vece utakimice, i to je to. Usmjeriti novac na mlade igraca, i njih po nekom planu ubacivati u prvi tim.

ellaxaz
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:16 am

:zeljeznicar1:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ChWilla
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:21 am

klub ako hoće srednjeročno i dugoročno da napreduje, moraće sve odjednom. to je sizifov posao, ali to je tako. mi smo vidjeli, osjetili da nama ni "samo" titule i odlični transferi za naše uslove nisu donijeli ni pozitivnu nulu. nego ambis.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:23 am

Tesko da ista dobro moze 'roditi', pored ovoliko negativne energije zadnjih par godina...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

salle86
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:24 am

Fanzi je napisao/la:
ned nov 05, 2017 9:15 am
Potrebno je ispitati uzroke letargije, uzroke bezvoljnosti igraca na terenu, koja je posljedica lose fizicke temeljne pripreme. Za to je potrebno otici na trening.
:palacgore:

Ali fakat kako jedni te isti igrači nekad izgledaju ko najveći levati a nekad opet ko najbolji u ligi.
Sve je stvar volje, e kako nekog "natjerati" da u svakom meču bude bar 90% a ne nekad 100 a nekad 30...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:27 am

Okolele je napisao/la:
Ma morao ih je ubaciti, jebali bi mu i svlacionicu i sve.
Nije Kajkut dosao da sjedi. Zajko jaran njegov, normalno da ce igrat. A Elsner u fazonu, ja sam ga doveo igrat ce, djaba kakav je.
Tako tvrdoglav je i Sablja bio pa zavrsi kako zavrsi.

Adzemu treba reci neko da nije Gvardiola i da to ne glumi. Imas podrsku al uci iz gresaka i nemoj se pravit pametan i tvrdoglav.

Fanzi
Kontakt:

ned nov 05, 2017 10:27 am

Ukratko, sada ulazimo u Vincent Tan Sarajevo fazon. Treba neko s par miliona da zavrsi istok, jug, teren i ulozi u ekipu, vrati dugove. Minimum 15 miliona da upumpa za sve to.
Samo zato sto se ne dopire do usiju i ne vaga dobro sve sto se uradilo.
Moja dzigera ne bi podnijela pola ovih frustracija koje su istrpili ovi ljudi.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava