Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 12, 2016 12:10 pm

Zasto od prostora iza istoka ne naprave jos jedan parking (kada dođe vrjeme za to), jer za kategoriju 3. treba mnogo veci parking od onoga sto mi imamo trenutno. Naravno za kategoriju 3. treba jos puno stvari modernizovati - prvenstveno na zapadu, ali ja ne vidim gdje drugo imamo mjesta za parking nego iza istoka.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Charlie Sheen
Kontakt:

ned jun 12, 2016 12:12 pm

Odlican post svima nama da se malo spusti lopta na zemlju

mavi
Kontakt:

ned jun 12, 2016 12:34 pm

FKZ1921 je napisao/la:Covjek sa na dodro brzo i lahko navikne. I podje gubiti orjentaciju i vezu sa realnoscu. U ovo doba prosle godine su se,cekajuci prilive,skupljale i posudjivale pare za osnovne potrebe.
Danas,haman zavrsismo istocnu tribinu i pocesmo graditi juznu...
Nije to ni blizu tako. Prva faza istoka ce se raditi kako je receno. To je cca 450-500000 km. Racuna se na pare od opcine,grada,jos nekih spnzorstava,donacija,malo od nekih klupskih rezervi...i to je to.
I kakvi poslovni prostori ispod tog prvog dijela tribine...ne pisite gluposti.
Poceli smo se ponasati kao da za gazdu imamo nekog milijardera i dovoljno je samo da iznesemo zelje. Nemamo gazde,nema nikakvih para koje se ne zarade nekako. Moderno je postalo da se ima bogati gazda. Pa i mi pomalo poceli u tom kontekstu promovisati Senada Misimovica...
Dakle,niko,pa ni Senad ne finansira klub,ne ulaze svoje pare u klub. Klub se finansira iskljucivo i samo iz prihoda koje sam klub generise. A to su:prodaja igraca,evropska takmicenja,ulaznice,clanarine,zakupnine,marketing,donacije,sponzorstva,tv...I to je to. Ne brkajte to sto su ljudi u nekim situacijama pomogli pozajmicama. Ne brkajte to sto ljudi daju neki novac kroz sponzorstva i donacije. Pozajmljeni novac se vrati onom ko je pozajmio. Ljudi(pojedinci,firme)kroz spontorstvo daju onoloko novca koliko procjene da imaju interesa dati. Kroz donacije ljudi daju onoliko koliko mogu halaliti.
Ljude malo zbunje to odakle nam pare. Pare su u klubu generisane zadnje tri godine. Sticajem okolnosti su legle u kratkom periodu,posljednjih desetak mjeseci. Ito ne malo para.
Senad Misimovic...Senad nije finansijer Zelje,nije investitor,nije donio nikakve pare u Zelju...
To je jedan od desetak ljudi koji trenutno vode klub. Cinjenica je da je to covjek koji u ovom vremenu najvise radi za klub. Ima ogromnu energiju i veliku ljubav prema klubu i kao takav i ostalima u klubu namece visok tempo rada za klub.Postavlja visoke standarade i zahtjeve zaposlenima u klubu. Ima ogromno iskustvo u rukovodjenju,radu s ljudima...Cinjenica je da nikad ni jedno rukovodstvo kluba nije toliko radilo za klub. Svi su oni volonteri,svi imaju svoje poslove,firme...ali svi haman vise vremena provode radeci za klub nego za svoje firme. I to je sjajno za klub.
Da se vratim gradnji tribina...Dakle,nakon izgradnje prve faze istoka,sto je realno,daljnje izgradnje nema bez ozbiljnih para. Ozbiljnih para nema bez ozbiljnih investitora. Investitora nema bez realne mogucnosti povrata investicije.
Kako je moguce vratiti ulozene pare?
Sto se tice druge faze istoka,to ulaganje se moze vratiti kroz poslovne prostore koji ce se graditi ispod iste. Dakle,mozda se moze naci neko ko ima novac i naci ce interes da ulozi u izgradnju druge faze tribine cca 2,5 mil km a taj novac ce vratiti tako sto ce postati vlasnik poslovnih prostora ili ce mu se isti dati u koncesuju na odredjeno vrijeme s ciljem da kroz rentanje istih vrati ulozene pare. Dakle to je moguce,a da li je realno...to bi neka matematika pokazala. Nije ni stim poslovnim prostorima sjajna situacija. Ima ih u gradu praznih mozda i u hiljadama. Obidjite samo oko Lorisa,samo u toj zgradi imate barem deset praznih poslovnih prostora. Ali,recimo da je to sa prostorima ispod istoka i moguce zavrsiti. I to je to...
Z sve dalje sto bi se radilo nema vise mogucnosti komercijalizacije. Na jugu ne mozes praviti poslovne prostore,nisu nikom zanimljivi,zapad ti treba za funkcionalne potrebe kluba ...
Ovdje dolazimo do price kako doci do preostalih petnaestak miliona za potpuni zavrsetak gradnje stadiona i jos 7,8 miliona za gradnju trening kampa...I prica se vraca na promjenu regulacionog plana,gradnju poslovno stambenih objekata ili prodaju zemlje...
I ta prica nema alternative.
Sve je to odlično rečeno, sasvim realan presjek stvari, s tim da sam i ja prezadovoljan s gradnjom prve faze istoka. Šta je ono što mi bode oči? Koliko se ja sjećam, a mislim da ne griješim, klub je ranije putem zvanične stranice objavio informaciju da se planira uskoro praviti i druga faza istoka i južna tribina. Mislim da su čak i vremenski precizirali do kada bi ti radovi trebali biti završeni, mrsko mi sada da to tražim. Ukratko, ne bi trebali ni iz kluba baš tako da se zalijeću s tim izjavama, ako već nemamo spremne investitore koji bi odradili taj dio posla. To je moja zamjerka, s tim što bih ponovo naglasio, ja sam prezadovoljan i s ovim što se do sada odradilo i vidljivi su organizacioni pomaci u svakom smislu. Mislim da nam je u narednom periodu imperativ sportski segment (čitaj titula) i promovisanje što više mladih igrača, kako bi se njihovom eventualnom prodajom stekli uslovi za daljnje normalno funkcionisanje kluba.

krajisnik87
Kontakt:

ned jun 12, 2016 12:55 pm

6 julij: Rudar Velenje - Željezničar Sarajevo

https://snportal.si/prva-liga/velenjcan ... lne-tekme/" target="_blank
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES !

iggy2377

ned jun 12, 2016 12:59 pm

FKZ1921 je napisao/la:Covjek sa na dodro brzo i lahko navikne. I podje gubiti orjentaciju i vezu sa realnoscu. U ovo doba prosle godine su se,cekajuci prilive,skupljale i posudjivale pare za osnovne potrebe.
Danas,haman zavrsismo istocnu tribinu i pocesmo graditi juznu...
Nije to ni blizu tako. Prva faza istoka ce se raditi kako je receno. To je cca 450-500000 km. Racuna se na pare od opcine,grada,jos nekih spnzorstava,donacija,malo od nekih klupskih rezervi...i to je to.
I kakvi poslovni prostori ispod tog prvog dijela tribine...ne pisite gluposti.
Poceli smo se ponasati kao da za gazdu imamo nekog milijardera i dovoljno je samo da iznesemo zelje. Nemamo gazde,nema nikakvih para koje se ne zarade nekako. Moderno je postalo da se ima bogati gazda. Pa i mi pomalo poceli u tom kontekstu promovisati Senada Misimovica...
Dakle,niko,pa ni Senad ne finansira klub,ne ulaze svoje pare u klub. Klub se finansira iskljucivo i samo iz prihoda koje sam klub generise. A to su:prodaja igraca,evropska takmicenja,ulaznice,clanarine,zakupnine,marketing,donacije,sponzorstva,tv...I to je to. Ne brkajte to sto su ljudi u nekim situacijama pomogli pozajmicama. Ne brkajte to sto ljudi daju neki novac kroz sponzorstva i donacije. Pozajmljeni novac se vrati onom ko je pozajmio. Ljudi(pojedinci,firme)kroz spontorstvo daju onoloko novca koliko procjene da imaju interesa dati. Kroz donacije ljudi daju onoliko koliko mogu halaliti.
Ljude malo zbunje to odakle nam pare. Pare su u klubu generisane zadnje tri godine. Sticajem okolnosti su legle u kratkom periodu,posljednjih desetak mjeseci. Ito ne malo para.
Senad Misimovic...Senad nije finansijer Zelje,nije investitor,nije donio nikakve pare u Zelju...
To je jedan od desetak ljudi koji trenutno vode klub. Cinjenica je da je to covjek koji u ovom vremenu najvise radi za klub. Ima ogromnu energiju i veliku ljubav prema klubu i kao takav i ostalima u klubu namece visok tempo rada za klub.Postavlja visoke standarade i zahtjeve zaposlenima u klubu. Ima ogromno iskustvo u rukovodjenju,radu s ljudima...Cinjenica je da nikad ni jedno rukovodstvo kluba nije toliko radilo za klub. Svi su oni volonteri,svi imaju svoje poslove,firme...ali svi haman vise vremena provode radeci za klub nego za svoje firme. I to je sjajno za klub.
Da se vratim gradnji tribina...Dakle,nakon izgradnje prve faze istoka,sto je realno,daljnje izgradnje nema bez ozbiljnih para. Ozbiljnih para nema bez ozbiljnih investitora. Investitora nema bez realne mogucnosti povrata investicije.
Kako je moguce vratiti ulozene pare?
Sto se tice druge faze istoka,to ulaganje se moze vratiti kroz poslovne prostore koji ce se graditi ispod iste. Dakle,mozda se moze naci neko ko ima novac i naci ce interes da ulozi u izgradnju druge faze tribine cca 2,5 mil km a taj novac ce vratiti tako sto ce postati vlasnik poslovnih prostora ili ce mu se isti dati u koncesuju na odredjeno vrijeme s ciljem da kroz rentanje istih vrati ulozene pare. Dakle to je moguce,a da li je realno...to bi neka matematika pokazala. Nije ni stim poslovnim prostorima sjajna situacija. Ima ih u gradu praznih mozda i u hiljadama. Obidjite samo oko Lorisa,samo u toj zgradi imate barem deset praznih poslovnih prostora. Ali,recimo da je to sa prostorima ispod istoka i moguce zavrsiti. I to je to...
Z sve dalje sto bi se radilo nema vise mogucnosti komercijalizacije. Na jugu ne mozes praviti poslovne prostore,nisu nikom zanimljivi,zapad ti treba za funkcionalne potrebe kluba ...
Ovdje dolazimo do price kako doci do preostalih petnaestak miliona za potpuni zavrsetak gradnje stadiona i jos 7,8 miliona za gradnju trening kampa...I prica se vraca na promjenu regulacionog plana,gradnju poslovno stambenih objekata ili prodaju zemlje...
I ta prica nema alternative.
Donekle se slazem sa tobom a donekle i ne..a nezelim komentarisati tvoj post, sve ce se samo reci na kraju mjeseca septembra.

Hurmasica
Kontakt:

ned jun 12, 2016 1:00 pm

krajisnik87 je napisao/la:6 julij: Rudar Velenje - Željezničar Sarajevo

https://snportal.si/prva-liga/velenjcan ... lne-tekme/" target="_blank
:palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Model1964

ned jun 12, 2016 1:03 pm

FKZ1921 :palacgore:
Sve je super zamišljeno i odlično započeto.
Regulacioni plan je osnova našeg napretka. Ovi lešinari sada samo puštaju probne balone. Čekaju nas na regulacionom planu.
Pomočni teren+ istok+ stara šljaka je ogromno love. Lešinari predviđaju da se tu može okretuti (ne uzeti) oko 300 miliona KM. Problem parkiranja na grbavici rješavaju dvije ogromne garažne kuče, nad njima elitni stambeni objekti. Zato i napadju upravu i traže nagodniju :) da ostvare svoje ciljeve. Malo se nečkaju jer je puno zainteresovanih na njhovoj strani, pa dok se dogovore :) . Ne ide im na ruku ni to što je Grbavica simbol stradanja. Znaju da moraju odraditi u rukavicama jer bi u suprotnom digli sve, ne samo Manijake, protiv sebe.
Moramo biti složni, jasni i glasni. Za to vrijeme moramo poboljšat sportske rezultate(dominacija) i posjetu da bi bili zanimljivi potencijalnim investitorima. Bez nas nema Želje!
PUNA PODRŠKA UPRAVI!
NEDAJ ŽELJO NA SEBE!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

ned jun 12, 2016 1:08 pm

samo stara šljaka nije naša, ali sve ostalo je tako.
gradi željo boli te *****

Model1964

ned jun 12, 2016 1:11 pm

Nema veze što nije naša, za njih još bolje.

fk1921

ned jun 12, 2016 1:11 pm

Jedva cekam sutra 10h :karanje:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

ChWilla
Kontakt:

ned jun 12, 2016 1:13 pm

o glavnom projektu će odlučivati - glavni ljudi. to načelnik nije.

a ono što je on vjerovatno pokušao je odmah sad "kaparisati" komad zemlje sebi i nekome svom, preko žohara iz SD - a za vrijeme kad glavni projekat bude. to je suština "posredovanja" i urgiranja za "dogovor" između nas i SD. da se preko njih za sutra (kad bude moguća gradnja) "zahvati" dio platoa iza istoka.
gradi željo boli te *****

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned jun 12, 2016 1:18 pm

Evo mene žena nagovorila da idemo sa djecom na kupanje na Velenjsko jezero pa pravac na utakmicu.
イビチャ・オシム

fk1921

ned jun 12, 2016 1:19 pm

Izlija je napisao/la:Evo mene žena nagovorila da idemo sa djecom na kupanje na Velenjsko jezero pa pravac na utakmicu.
Izlija kad dolaze 2 stopera i krilo?
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned jun 12, 2016 1:28 pm

Neće krilo još kako čujem.
イビチャ・オシム

Model1964

ned jun 12, 2016 1:29 pm

Izlija je napisao/la:Evo mene žena nagovorila da idemo sa djecom na kupanje na Velenjsko jezero pa pravac na utakmicu.
Ja znam da ču gledati :) . Več sutra na poslu moram ugovoriti da mi je ta srijeda slobona :)

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned jun 12, 2016 1:32 pm

Model1964 je napisao/la:
Ja znam da ču gledati :) . Več sutra na poslu moram ugovoriti da mi je ta srijeda slobona :)
Meni je moja odmah izračunala da imam slobodnih dana, već se razletila da nađe smještaj za noćenje. Javim ti se da se upoznamo. :zeljeznicar1:
イビチャ・オシム

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jun 12, 2016 1:36 pm

http://sport1.ba/video-petrovic-nametnu ... ripremama/" target="_blank

Ovako i nase upregnut :karanje:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Ajzea
Kontakt:

ned jun 12, 2016 1:41 pm

Omar500 je napisao/la:http://sport1.ba/video-petrovic-nametnu ... ripremama/

Gledaj Joce na 0:12...
O majku ti :ne: , o majku ti glupu :ne: ..

fk1921

ned jun 12, 2016 2:11 pm

Ajzea je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:http://sport1.ba/video-petrovic-nametnu ... ripremama/

Gledaj Joce na 0:12...
O majku ti :ne: , o majku ti glupu :ne: ..
Ne psovati Ajzea :rofl: :rofl:
04.03.2015

Model1964

ned jun 12, 2016 2:13 pm

Izlija je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Meni je moja odmah izračunala da imam slobodnih dana, već se razletila da nađe smještaj za noćenje. Javim ti se da se upoznamo. :zeljeznicar1:
Dogovoreno :)

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.

Prijava