Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Kospicar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 23, 2017 1:28 am

Zeba i Ramovic bit ce spremni za Kup, Sinisa nece vjv ni za vikend.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

IvanOsim
Kontakt:

pon okt 23, 2017 2:30 am

U srijedu protiv Mladosti:

-----------------------Kjosevski----------------------

Stanic----Graovac---Osmankovic--Projic

-----------Sabanadzovic-----Blagojevic--------

Zakaric------------Ramovic------------------Zec

---------------------------Ubipitar-----------------------

Fejzic, Bogicevic, Hajdarevic, Zeba, Zajmovic, Mujagic, Zeric.

salle86
Kontakt:

pon okt 23, 2017 4:15 am

GoodisonPark je napisao/la:
ned okt 22, 2017 9:25 pm
Spoiler:
slika
Postali smo poteški kao navijači, hoćemo sve vrlo brzo ali opet nismo zadovoljni ako umjetnički dojam nije bio na nivou. Nekako previše i prebrzo odlutamo u krajnost, ono u stilu hoću da se Željo popravi i ne zanima me kako ali hoću koliko sutra da to bude mnogo bolje. Evo ja sam siguran da će biti bolje, (i igra i atmosfera i igrači), kad će to biti ne znam ali neću stajati po strani i čekati da se to desi već ću biti sa Željom i danas a biću aBd ako me zdravlje posluži i tog dana kada će se moći konstatovati da smo debelo napredovali. Ako djetetu ne ide u školi nećeš mu reći popravi to kako znaš ili te nema, već ćeš mu danonoćno pomagati da savlada neke teške zadatke, da povrati vjeru u sebe i svoje znanje.

Danas ja nisam vidio manjak zalaganja, više je to djelovalo kao previše ispadanja, previše preuzimanja, do toga da više ne znaš ko treba da isprati određenog igrača. Dešavalo se i to da protivnički igrači nekoliko puta prođu kroz naša 3-4 igrača, a da ni oni sami ne znaju kako su prošli, valjda im bolje leži onaj loš teren. Loš travnjak na kome lopta odskače u svim smjerovima je onemogućio da igramo pas igru pa smo stoga često (nekad i bez potrebe) dizali loptu i tu se nismo baš najbolje snalazili. Nekako nam se neda ni da kompletiramo roster i da na raspolaganju imamo sve igrače nego se krpimo od kako je Adžem preuzeo tim. Koliko je to bitno vidjeli smo na primjeru mađara sinoć koji su izgledali ko razbijena vojska a falilo im je svega 2-3 bitnija igrača.

Kada pogledamo kakvo je stanje Ado zatekao kada je došao i stanje kakvo je sada možemo i moramo biti zadovoljni. Osvojili smo fin broj bodova, afirmišemo neke igrače, dosta smo dobili na širini, jbg krpimo se kako znamo i umijemo ali smo tu na putu da ostvarimo ciljeve. Najvažnije je ovaj dio prvenstva završiti sa što većim brojem osvojenih bodova (bez obzira na igru), a onda imamo zimu da kompletiramo roster, nabijemo ekipu snagom, uigramo se i da proljeće dočekamo mnogo spremniji nego početak sezone. Zato dajte da u što većem broju dođemo još ovih nekoliko kola i da podržimo ekipu, da pomognemo da se izgura ovaj dio do zime a onda ćemo zimus imati vremena i za svakojake analize, i za nezadovoljstvo i za kritike.

Idemo dalje, samo hrabro Željo!
:klanjase2:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Fanzi
Kontakt:

pon okt 23, 2017 7:39 am

Pitanja u vezi juniora: da li je za uspjeh juniora sa trenerskog aspekta, najmanje 90% Adzem zasluzan?
Da li su juniori koji su prosli Ludogorets njegova djeca?
Da li ste svi s osmijehom otisli kucama u srijedu?
Da li se pisalo sta se propustilo, od Zubana mi nije bilo bolje, ovo je Zeljo?
I kad je Adzem prvi tim preuzeo, a juniori se ko argument uzimali, bilo kakva nasa omladinska liga? Toliko losa da je Adzem osvoji? Toliko losa da Joldic moze voditi ekipu?

Par pitanja u vezi utakmice u Gabeli: Jel vi znate u kakvom je zdravstvenom stanju Zajmovic zaista? Jesmo krpili prije Slavke najgore popunjenu poziciju u ekipi (nije bilo Zebe ni Ramovica)?
Kako smo protiv Slobode dosli do remija 2:2 prosle sezone? Jesmo lose igrali? Jel bilo vazno sto se bod osvojio i PPG statistika Slavke Petrovica?

Da li je Adzem prolaskom juniora dokazao da umije napravit finalni proizvod?
Samohrani otac, nas bivsi fudbaler, veliki navijac, inicijator Amira i Riada, gura nasu djecu, drugi je na tabeli, preuzeo ekipu minutu prije prvenstva, Ludogorets... I njemu prebacujete sve lose sto je bilo i ranije, sa igracima sa strane? Skupim igracima sa strane?
Sramota li je. Imate li obraza?

Zasto pravite mucnu atmosferu? Tim ne pogurate navijanjem do prvog mjesta?
Da promijenimo publiku kad smo sve promijenili?

100%. Uzmi titulu molim te. Ja da ti jednu losu napisem plakao bih nakon nje.

droba
Kontakt:

pon okt 23, 2017 8:16 am

Kod nas nema sredine ili je crno ili bijelo. Pobijedimo Celik, prica ma to je amaterska ekipa, a ta ista ekipa pobijedi slijedece kolo Borac. Dobijemo Gosk ma ne valja a taj isti Gosk derne sarajevo i Široki, razbijemo Krupu ne valja kaki oni a slijedece kolo dernu Sarajevo i nesretno izgube od Svinjskog, itd itd..... Fakat prestanite palamudit i glumiti Andjelotija i Spaletija, nego u srijedu put pod noge i na Grbavicu za prolaz u kupu, jer bice teško protiv bunkerasa iz Doboj-Kaknja.

ublehas
Kontakt:

pon okt 23, 2017 8:23 am

Moj Fanzi, najlakše je kritikovati i psovati. Evo neka svako ko misli da može i zna bolje uradi nešto konkretno. Znam da si ti puno uradio. Sve koliko je u tvojoj moći, pa i više. Drugi samo seru (čast izuzecima). Ja sam bio juče u Gabeli i vidio sam jednu borbu. Vidio sam očajan teren. Vidio sam jedno zajedništvo. Naravno, bilo je grešaka i to niko ne negira. To se mora ispraviti, ali mislim da pljuvanjem po igračima i igri se neće ništa postići. Treba uvijek podržati ekipu. Ako vidite i znate da može bolje, ponudite riješenje. Ako ne znate bolje riješenje (naravno, ovdje pričamo o realnim stvarima), onda se ušutite i bodrite svoj klub. Isto je i sa tribinom. Ako ne možeš učiniti nešto da ona bolje izgleda ili funkcioniše, onda nemoj bezveze palamuditi.
Sve ostalo je ubleha jedna velika.

teteac8684
Kontakt:

pon okt 23, 2017 8:31 am

Ma ok je kritikovati, i treba kada se ne igra dobro...a jučer se nije igralo dobro, ali ipak se pobjedilo...Vrlo, vrlo važna pobjeda...Nego valja nama sada protiv Edisa izginuti, u 3-4 dana dva puta...

storm_raider
Kontakt:

pon okt 23, 2017 8:49 am

droba je napisao/la:
pon okt 23, 2017 8:16 am
Kod nas nema sredine ili je crno ili bijelo. Pobijedimo Celik, prica ma to je amaterska ekipa, a ta ista ekipa pobijedi slijedece kolo Borac. Dobijemo Gosk ma ne valja a taj isti Gosk derne sarajevo i Široki, razbijemo Krupu ne valja kaki oni a slijedece kolo dernu Sarajevo i nesretno izgube od Svinjskog, itd itd..... Fakat prestanite palamudit i glumiti Andjelotija i Spaletija, nego u srijedu put pod noge i na Grbavicu za prolaz u kupu, jer bice teško protiv bunkerasa iz Doboj-Kaknja.
:palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

storm_raider
Kontakt:

pon okt 23, 2017 9:10 am

I mucno mi je bilo slusati ona psovanja Adzemu protiv Zrinjskog... oni koji citaju moraju znati da kada se nekome tako psuje, da se psuje Zeljinom vojniku koji zaista dise za ovaj klub punim plucima.

ponosannavas
Kontakt:

pon okt 23, 2017 9:34 am

Vrag je napisao/la:
ned okt 22, 2017 8:17 pm
Masinovodja je napisao/la:
ned okt 22, 2017 7:16 pm
TheSvenderMan je napisao/la:
ned okt 22, 2017 7:05 pm

Sa liverpoolom koji godinama nista nije osviojio
I koji nikad nista vise nece ni osvojit,a mi se barem nadamo :D
Cilj je titulom zaokruziti ogroman infrastrukturni napredak,pa cemo onda ganjati neke grupne faze ;)
Ako je cilj titula kako se moze reci da nije toliko lose kako izgleda. Sreca ne osvaja titule sada se borimo sa direktnim konkurentima za titulu. Danas su 2 gola ponistena, protiv Viteza lik je zakuco loptu u svoju mrezu.
Kako dva gola poništena? Znači sad neko dadne gol iz ofsajda i to je kao negativno. Pa nemoj me jebavati sa ovakvom pričama majke. Drugi gol ne vidi se ali baš nikako jel prešla ili nije. Moguće da je i to čista situacija i da nije gol. I da jeste gol ono je velika greška golamana. Pitari dadoše tri gola od koji su sve tri greške gore od Vecine, s tim da su za prvi gol morali i oni nešto odigrati i tamo euforija jebote. U prvom poluvremenu ništa ništa po šansama. Bolje imao Zrinjjski i sad ovi razvaljuju jer su dali dva gola iz dvije greške a mi karine jer nismo iz najmanje pet pravih šansi i odličnih dali dva gola nego jedan. Razmišljate li možda da zbog takvog stanja u javnosti naši imaju protisak malo veći nego gore pitari nakon dolaska Husrefa?

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon okt 23, 2017 9:35 am

Pa ako Zajmovic nije u dobrom zdravstvenom stanju imaju 2 dobre zamjene. Zec i Sehic. Nema potrebe za krpljenjem ili slicnim situacijama.
Ljude je strah da se ne ponovi prosla sezona kad su nam ljudi servirali titulu a mi je nismo uzeli. Adzem ima ogromnu podrsku, tu dileme nema.

ChWilla
Kontakt:

pon okt 23, 2017 9:37 am

ofsajd jeste bez dileme, nije ni tako mali, ali jeste i teško plivanje na suhom...niz loših reakcija kako je došlo do toga. i na tome se mora raditi.
gradi željo boli te *****

ChWilla
Kontakt:

pon okt 23, 2017 9:39 am

a priče kao da drugi gaze i deru su baš, baš smiješne...
gradi željo boli te *****

Ndare

pon okt 23, 2017 9:56 am

Brkoo je napisao/la:
ned okt 22, 2017 11:38 pm
shzna je napisao/la:
sub okt 21, 2017 1:46 pm
Asocijacija:

slika

:kafa:
:D :kafa:
Sasa Papac
To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava.

KLIS
Kontakt:

pon okt 23, 2017 10:05 am

Pompey je napisao/la:
ned okt 22, 2017 11:56 pm
samo_plavo je napisao/la:
ned okt 22, 2017 8:56 pm
Durgo je napisao/la:
ned okt 22, 2017 8:52 pm
E ljudi u kolilo igramo u srijedu? Zna li iko termin?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
18:00
Aaaa u p*cku materinu. Opet srijeda i opet 18h i opet bjezanje sa predavanja.
Yebo mater al cu trehnuti :r
Isti slučaj, sreća pa ponavljam pa ne moram ići na predavanje :D

@Goodison park, bravo!
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

Leon_Professional
Kontakt:

pon okt 23, 2017 10:10 am

storm_raider je napisao/la:
I mucno mi je bilo slusati ona psovanja Adzemu protiv Zrinjskog... oni koji citaju moraju znati da kada se nekome tako psuje, da se psuje Zeljinom vojniku koji zaista dise za ovaj klub punim plucima.
Nisam upoznat s tim psovanjem, ali ovdje na forumu nigdje nisam vidio da je neko protiv Adzema.
Ima gresaka i to je normalno, i normalno je napisati da je pogrijesio, a to ne znaci da je neko protiv njega.

A ja i dalje stojim iz toga da igraci snose daleko vecu krivicu i za proslu sezonu i za neke meceve ove sezone ( u Tuzli ) tj.kurcobolje i nedostatak pozrtvovanja, ne moze trener trcati za njih.

storm_raider
Kontakt:

pon okt 23, 2017 10:17 am

Leon_Professional je napisao/la:
pon okt 23, 2017 10:10 am
storm_raider je napisao/la:
Nisam upoznat s tim psovanjem, ali ovdje na forumu nigdje nisam vidio da je neko protiv Adzema.
Ima gresaka i to je normalno, i normalno je napisati da je pogrijesio, a to ne znaci da je neko protiv njega.

A ja i dalje stojim iz toga da igraci snose daleko vecu krivicu i za proslu sezonu i za neke meceve ove sezone ( u Tuzli ) tj.kurcobolje i nedostatak pozrtvovanja, ne moze trener trcati za njih.
Jesi li bio na utakmici protiv Zrinjskog? Ovdje na forumu nije niko, zdrava je atmosfera.

barbarez
Kontakt:

pon okt 23, 2017 10:18 am

Svaki normalan navijac bice uz klub pa tako i uz trenera i igrace,mislim da to nije upitno. Svaki od nas voli kad pobijedjujemo ali ne treba ni slijepo drzati se samo toga. Ne vidim svrhu foruma ako ljudi ne mogu reci ili ukazati na neke stvari, a da se odmah ne sjati pola foruma da tom nekom nagovori se sta ga sljeduje.
Neki dan citam sta je pisao onaj momak @Plava porodica ili kako vec. Pa momak nista pogresno nije napisao, daj ba ljudi pustimo se Alijinog merhametluka i price, sve je to dobro,samo nek kapa natenane. Slazem se i ja da je dobro kako god dobijes. Ali zapitajte se sto krene haos kad sreca okrene ledja. Ljudi ba mi smo 80 % utakmica do sad dobili na guzove. Imali smo srece u mnogim situacijama. Igra je kurceva, i sve se svodi na individualan potez. I kada Vam to neko prezentira, onda je picka i pljuvac. Krenu price o vojniku, o preuzimanju ekipe dan prije prvenstva,guranju juniora. Hajde malo i o tome da pricamo.
Sta je to prepoznatljivo cime je Adzem unaprijedio nasu igru. Da upotrebimo malo ovo moderno sranje od izraza'' prepoznaje se njegov rukopis' '. Koji je pomak u odnosu na Slavka. Prodisao Zakaric, slazem se,ima li sta dalje. To je individualna stvar. Sta je sa igrom. Sta je sistemom igre, taktika postavka, presing, kombinatorika.
U prvih 8 utakmica 7 formacija i 8 razliciti timova izaslo. Sta je sve to donjelo koji pomak.
Naci ce se neki pametnjakovic i nastaviti sa pricom kako je preuzeo ekipu dan prije prvenstva. Ok jeste. Ali evo sta bi onda Husref trebao. Preuzeo tim nakon par kola. Vidi li se gospodo '' rukopis'' Husrefa Musemica. Preporodio je tim. A ima istu ekipu. Napravio je opet Slobodu od Sarajeva. A ta Sloboda nas je karala, da se sastavit sa loptom nismo mogli. Presing, brza igra, mnogo kretanja. Kako se kod njega vide pomaci.
Hajmo dalje, guraju se juniori. To je za svaku pohvalu. Tu treba strpljenja, ali i pameti nekad. Ne mozes ti javnom prozivanju izloziti malog Sabanadzovica jer ga trpas da igra protiv Zrinjskog, gdje se dijete izgubi, zato sto ga ostali klocevi iz veze ostave na cijedilu, i onda sve po malom. Druge picke se kriju a tribine po Anelu udare .Tu se na vrijeme reaguje, ne moze junior uvijek i po svaku cijenu biti guran u tim. Par takvih tekmi je imao i Osmankovic. Ali tu bas treba i strpljenja i znanja,da se sve to dovede na zeljeni put.
Ovo sve sam iznio iz samo jednog razloga, ne da napadam Adu, nego zato sto me nervirate, sa svojim napadima na mnoge ljude i mnoge dugogodisnje navijace, od kojih su mnogi prestali da pisu, ili jako rijetko pisu , samo zato sto zele diskutovati i ukazati na stvari koje su primjetili ili koje po njima donose problem nasoj igri.
Ja svim srcem volim Zelju, i svaku tekmu se nadam pobijedi, ali budimo iskreni da sto se igre tice tapkamo u mjestu,i kad nam sreca okrene ledja, kao sto je bilo protiv Slobode i Zrinjskog, nastace veliki problemi. Evo sad nam ide par laksih tekmi. A onda imamo 4 pravo jake tekme, gdje cemo vidjeti koliko smo zaista jaki. Meni ne djelujemo sada tako. A sto se tice podrske i klubu i treneru i igracima,to nije upitno. Ko god vodi tim ja vjerujem da moze biti bolji. Bio to Slavko, Adzem, Amar pa cak i Slovenac.

ellaxaz
Kontakt:

pon okt 23, 2017 10:35 am

:palacgore:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Fanzi
Kontakt:

pon okt 23, 2017 10:35 am

barbarez je napisao/la:
pon okt 23, 2017 10:18 am
Svaki normalan navijac bice uz klub pa tako i uz trenera i igrace,mislim da to nije upitno. Svaki od nas voli kad pobijedjujemo ali ne treba ni slijepo drzati se samo toga. Ne vidim svrhu foruma ako ljudi ne mogu reci ili ukazati na neke stvari, a da se odmah ne sjati pola foruma da tom nekom nagovori se sta ga sljeduje.
Neki dan citam sta je pisao onaj momak @Plava porodica ili kako vec. Pa momak nista pogresno nije napisao, daj ba ljudi pustimo se Alijinog merhametluka i price, sve je to dobro,samo nek kapa natenane. Slazem se i ja da je dobro kako god dobijes. Ali zapitajte se sto krene haos kad sreca okrene ledja. Ljudi ba mi smo 80 % utakmica do sad dobili na guzove. Imali smo srece u mnogim situacijama. Igra je kurceva, i sve se svodi na individualan potez. I kada Vam to neko prezentira, onda je picka i pljuvac. Krenu price o vojniku, o preuzimanju ekipe dan prije prvenstva,guranju juniora. Hajde malo i o tome da pricamo.
Sta je to prepoznatljivo cime je Adzem unaprijedio nasu igru. Da upotrebimo malo ovo moderno sranje od izraza'' prepoznaje se njegov rukopis' '. Koji je pomak u odnosu na Slavka. Prodisao Zakaric, slazem se,ima li sta dalje. To je individualna stvar. Sta je sa igrom. Sta je sistemom igre, taktika postavka, presing, kombinatorika.
U prvih 8 utakmica 7 formacija i 8 razliciti timova izaslo. Sta je sve to donjelo koji pomak.
Naci ce se neki pametnjakovic i nastaviti sa pricom kako je preuzeo ekipu dan prije prvenstva. Ok jeste. Ali evo sta bi onda Husref trebao. Preuzeo tim nakon par kola. Vidi li se gospodo '' rukopis'' Husrefa Musemica. Preporodio je tim. A ima istu ekipu. Napravio je opet Slobodu od Sarajeva. A ta Sloboda nas je karala, da se sastavit sa loptom nismo mogli. Presing, brza igra, mnogo kretanja. Kako se kod njega vide pomaci.
Hajmo dalje, guraju se juniori. To je za svaku pohvalu. Tu treba strpljenja, ali i pameti nekad. Ne mozes ti javnom prozivanju izloziti malog Sabanadzovica jer ga trpas da igra protiv Zrinjskog, gdje se dijete izgubi, zato sto ga ostali klocevi iz veze ostave na cijedilu, i onda sve po malom. Druge picke se kriju a tribine po Anelu udare .Tu se na vrijeme reaguje, ne moze junior uvijek i po svaku cijenu biti guran u tim. Par takvih tekmi je imao i Osmankovic. Ali tu bas treba i strpljenja i znanja,da se sve to dovede na zeljeni put.
Ovo sve sam iznio iz samo jednog razloga, ne da napadam Adu, nego zato sto me nervirate, sa svojim napadima na mnoge ljude i mnoge dugogodisnje navijace, od kojih su mnogi prestali da pisu, ili jako rijetko pisu , samo zato sto zele diskutovati i ukazati na stvari koje su primjetili ili koje po njima donose problem nasoj igri.
Ja svim srcem volim Zelju, i svaku tekmu se nadam pobijedi, ali budimo iskreni da sto se igre tice tapkamo u mjestu,i kad nam sreca okrene ledja, kao sto je bilo protiv Slobode i Zrinjskog, nastace veliki problemi. Evo sad nam ide par laksih tekmi. A onda imamo 4 pravo jake tekme, gdje cemo vidjeti koliko smo zaista jaki. Meni ne djelujemo sada tako. A sto se tice podrske i klubu i treneru i igracima,to nije upitno. Ko god vodi tim ja vjerujem da moze biti bolji. Bio to Slavko, Adzem, Amar pa cak i Slovenac.
Zbog ovoga se osjecam prozvanim, jer potenciram tu pricu.
Napisao sam podugu repliku i sve obrisao.
Na kraju cu samo konstatovati da tebi, velikom navijacu Zelje pod usernameom Barbarez, kao i tvojim istomisljenicima, ljubiteljima teorije faktora srece (u nedostatku znanja i vremena da validno kritikujete i secirate bilo koju partiju kluba), ne preostaje nista nego da cekate Adzemov odlazak, u rahatluku da nastavljate se vrtiti u zacaranom krugu odlazaka i dolazaka trenera, te da se sav vas aktivizam svede na zadovoljstvo pisanja redova i redova razlicitih analiza, bez imalo svijesti o proslosti.
Vi niste pametnjakovici. Vi ste prakticno i istorijski pokazali svoj aktivizam u i oko kluba.

Svakako, podsjetit cu se na ovaj post za koji mjesec. Narocito kad pitare mlatnemo na Grbavici, da vidimo taj Husrefov potpis prekrizen Adzemovim.

Do tada budi mi dobar, i ti svi koji poput tebe citaju ovaj forum, truju i gnoje atmosferu razocarani sto pod Adzemom nismo u ligi za opstanak, u vapaju za novim Slavkom koji ce klub podici do borbe za Evropu i titulu.

Nacekat cete se ;)

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

Prijava