exbabilon je napisao/la:Radnik ako sutra ne uzme bar bod ostaje bez ikakvih ambicija do kraja sezone. Tako da iduce kolo Radnik-Zrinjski moze, a i ne mora biti neka teska utakmica za Zrinjski.
Uz pretpostavku pobjede Sarajeva sutra, ovo ostaju po meni utakmice koje ce odluciti titulu i putnike u Evropu do kraja sezone:
25. kolo
Sloboda-Siroki
Vitez-Sarajevo
Radnik-Zrinjski
26.kolo
Sarajevo-Zeljo
Olimpic-Sloboda
27. kolo
Zeljo-Zrinjski
Olimpic-Siroki
28. kolo
Celik-Zeljo
29. kolo
Sloboda-Sarajevo
Mladost-Zrinjski
30. kolo
Zrinjski-Sloboda
Sarajevo-Olimpic
U ostalim utakmicama ocekujem da ce svi kandidati za titulu/Evropu upisati lagane pobjede. Eh, mislim ipak da je titula predaleko za nas, da se ganjamo samo sa Slobodom ili samo sa Zrinjskim to bi bila druga prica, ovako uz ta dva su tu i Sarajevo i Siroki koji su u istoj ili boljoj situaciji od nas pred kraj prvenstva.
Ostaje borba za Evropu. Siroki ima isto bodova kao mi, ali po meni laksi raspored. Idu Slobodi u iducem kolu i jos im ostaje gostovanje Olimpicu u preostalih 6 kola. Ipak, u slucaju istog broja bodova mi smo ispred njih. Nece biti lahko imati isti broj bodova kao Siroki.
Tu je i Sarajevo, koje ide Vitezu i Slobodi i docekuje nas.U zadnjem kolu igraju s Olimpicom, nadam se, ali nisam siguran da ce im Olimpic otkinuti bod i ostavit ih bez Evrope. Na papiru osim derbija, niti imamo teze niti lakse utakmice, sve je to tu negdje, ostaje ta jedna utakmica koja ce vrlo vjerovatno rijesiti pitanje putnika u Evropu.
Sto se nas tice, Zrisnjki mora pasti na Grbavici, u derbiju ne smijemo izgubiti i u Zenici uzeti Celik, mislim da bi bilo dovoljno bar za diobu 3. pozicije, sto bi nas vodilo u Evropu. Zadnje kolo idemo Slaviji koja ce do tada nadam se biti sigurna za opstanak i pred nasim navijacima, po solidnom terenu u to doba godine ipak mislim da ih mozemo uzeti.
Izvinite ako nekog ovo ne zanima, razmisljam naglas, nista vise. Nadam se da cemo uzeti Kup i tako sezonu zavrsiti na najbolji moguci nacin: trofej i Evropa.
evo ja cu isto tako reci svoju prognozu preostalih 6 kola...
uz pretpostavku da sarajevo uzme radnik tabela je slijedeca:
zrinjski 53, sloboda 53, sarajevo 48, siroki brijeg 46, zeljeznicar 46, radnik 42
slijedece kolo ocekujem remije radnika, zrinjskog, slobode i sirokog brijega, uz pobjede nase i nazalost pitara
tabela: zrinjski 54, sloboda 54, sarajevo 51, zeljeznicar 49, siroki brijeg 47, radnik 43
26. kolo ocekujem nasu pobjedu, cime prestizemo sarajevo. sloboda ce samo bod uzeti kod olimpika, a radnik isto tako kod celika, dok bi lagane pobjede trebali ostvariti siroki brijeg i zrinjski.
tabela: zrinjski 57, sloboda 55, zeljeznicar 52, sarajevo 51, siroki brijeg 50, radnik 44
27.kolo onda zrinjski moramo uzeti da bi bili u borbi za titulu. sloboda uzima drinu, sarajevo veleza i radnik rudara. siroki brijeg nece preko boda protiv olimpika.
tabela: sloboda 58, zrinjski 57, zeljeznicar 55, sarajevo 54, siroki brijeg 51, radnik 47
u 28. kolu prosto moramo uzeti celika, najteza utakmica u prvenstvu sigurno za nas. svi ostali konkurenti ce uzeti svoje utakmice osim radnika, koji daje bodove spasa slaviji, jer previse zaostaju za vodecim.
tabela: sloboda 61, zrinjski 60, zeljeznicar 58, sarajevo 57, siroki brijeg 54, radnik 47
29.kolo ce donijeti po meni mnogo iznenadjenja. zrinjski ce se okliznuti protiv mladosti, samo bod, a sarajevo i sloboda ce odigrati nerjeseno. ostali ce uzeti svoje utakmice.
tabela: sloboda 62, zrinjski 61, zeljeznicar 61, sarajevo 58, siroki brijeg 57, radnik 50
u posljednjem kolu, pred punim stadionom nasih navijaca u lukavici uzimamo slaviju i time zavrsavamo sezonu, na kojem mjestu? pa od zavisnosti utakmice zrinjski-sloboda... ako ne bude nerjeseno, onda neka zrinjski uzme, vise su zasluzili nego tuzlaci...
mi cemo po tome biti ili drugi ili prvi...