Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet okt 20, 2017 5:09 pm

Dosta o parama, nešto i o fudbalu :D
Što se tiče utakmice u Zenici, osvrnuo bih se na jednu stvar. Kao ekipa imamo slabiji njuh za gol ove sezone. Prošle su nas vadili Lendrić i Stevanović, kad god nije išlo, sad kad ih nema imamo problem s tom željom da ga zabijemo. Često znamo odigrati finu akciju, ali nemamo osjećaj kad poentirati. Ona famozna "ne možete se ušetati s loptom u gol" nam može doći glave. Imam osjećaj da kad dođemo u takvu situaciju igrači se boje da će zabiti gol, tj. ne smiju preuzeti odgovornost, boje se da neće upropastiti akciju, pa bolje uposli drugog nek' on radi šta hoće. Nismo direktni. Zbog toga se i bojimo šutati s distance, osim kad to uradimo onako reda radi. Međutim, kako je neko već prije pisao, imamo odlične šutere u ekipi, ne trebamo se toga libiti. Ova me utakmica podsjetila na Gošk, kad smo protivnika ubili šutevima s distance ( i opet su golove zabili Zakarić i Blagojević), kasnije smo mogli raditi šta smo htjeli. Sebi olakšali posao i skinuli teret s leđa, a protivnika obeshrabrili. U napadu trebamo naći balans kada da šutamo s distance, a kada da probamo ući u šesnaesterac i odigrati šta smisleno.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet okt 20, 2017 5:14 pm

Jedva čekam da vidim ovu dvojicu novih
Željezničar ante portas !

Elegant
Kontakt:

pet okt 20, 2017 5:21 pm

Samo da mi klepnemo Gosk trebaju nam bodovi, a nadati se da jufke mogu bod uzeti u Mostaru.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

PratimsamoPlave

pet okt 20, 2017 5:26 pm

Jug je najveća podrška ovog kluba na utakmicama . To kome nije jasno nek se zapita , jedan huk sa sjevera tokom utakmice nije podrška , momci navijaju 90 minuta i iskreno svaka im čast . Prije sam bio u tom fazonu sad nisam , ne znam ne odgovara mi nešto možda i starim ili šta već . Lično dosta stvari me nerviraju .
Razumijem raju koja i kritikuje ali i onu koja brani ali neke stvari ne mogu odbraniti . Nema argumenata jednostavno . Nekad se tokom utakmica dešavalo mnogo ružnih stvari koje bio zna o čemu pričam . To nije Željo , nije nikad ni bio niti će biti . Pojedinci se ponašaju kao da je to sve zbog njih .
Kop kao da je nešto veći Manijak od ostatka , zašto ? Zašto se ignoriše nekad sjever,istok neki inat . Zašto sjedim sad u D i ne idem u kop a ide mi se , nekad se uključim ali nije to to . Zašto raja među kojom sam i ja često bio , napusti taj tamo dio u 45 minuti , jer neko ne može prepoznati da ja kao zdrav,razuman insan ne mogu da se identifikujem sa pjesmom " aleo aleo ale ale aleo " ili onom " ultras Željezničar " pa po 20 minuta da pjevam . Te stvari taj jug treba da se zapita .
Sad treba da ide priča da ja kritikujem i da preumzemo mi koji kritikujemo . Niko vas ne tjera da budete tu gdje ste sad . Mi svi znamo kako je to bilo ,većina se slaže da je bolje bilo . Nije se dešavalo da slušamo Lešinare i ostale . Ja to nisam zapamtio ako je jug aktivan bio da se dešavalo.
Dolasci na trening , i držanje predavanja . Kome ba i ko da drži? Te stvari su posao uprave a ne "profesionalnih navijača".
Baklje i ta sranja hiljadu puta ispričano . Topovski udari osim što može nekog povrijediti ništa dobro ne donosi. Ako opravdavate ona paljenja jedne baklje i ovo sad sa juniorima . Iskreno zapitajte se . I uz izgovor da idete po selendrama , niko vas na to ne tjera. Ni klub,ni ja , ni D sektor , ni istok , ni A sektor niko. Znajte da se ni tim ne mjeri ljubav . Nisam bio sad kad su juniori igrali , ne može me sad neko uvjeriti da je veći navijač jer je bio , kako ćeš znati kako doživljavam Željezničar. Pomozite klubu a ne da budete štetočine , lično bi se osjećao kao neprijatelj da iz mog kurčenja klub plati 1000 km .
Jug,kop mora shvatiti da bakljama ne pomažu , da je ostatak stadiona isto navijači Željezničara i da to nisu simpatizeri nego bolesnici Željezničara !
Željezničar iznad svih !
Ove Amarove intervjue neki trebaju pregledati , čovjek sve objasnio . Od toga kako ne želi da budemo klub koji zavisi od titula , do navijača .
I jel još neko primjetio da nema onih silnih kritičara kao nekad , oni tamo jedva stranicu da ispišu , a i ovde se ne priča puno o upravi i promašajima .
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

ChWilla
Kontakt:

pet okt 20, 2017 5:36 pm

da, ti dobijaš polako tu grupu ljudi koji nisu pekar, ljekar, apotekar, nego samo navijač, k'o u beogradu...
gradi željo boli te *****

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet okt 20, 2017 5:48 pm

@PratimsamoPlave, nema potrebe za tim, opušteno
Željezničar ante portas !

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet okt 20, 2017 5:50 pm

Ocekujem Vojin prvijenac u Gabeli. Zivo me interesuje kako ce izgledati vezni red sa Sabanom, Blagijem i Kajkutom naspram Zolja, Bosnjaka i Kobiljara. I da se Zaim-aga iskupi za promasaje u Zenici.

Dzezvar
Kontakt:

pet okt 20, 2017 5:51 pm

sudanikos je napisao/la:
pet okt 20, 2017 5:02 pm
Vrag je napisao/la:
pet okt 20, 2017 3:44 pm
ublehas je napisao/la:
pet okt 20, 2017 2:03 pm

A eto što niko prije nije napravio istok sa lovom od NAVIJAČA???

I fakat većina (opet čast izuzecima) samo sere. Sere na navijače (koji su najbolji u državi), sere na upravu (koja je najbolja u državi), sere na igrače (koji su međunajboljim u državi), a malo ko da šta konkretno uradi.
Opet ponavljam. Svo mogu otići na jug i ponudii svoje usluge/svjete/prijedloge, svi mogu otiću u klub i ponuditi svoj angažman...ali jok. lakše je svemu tražiti mane.
:palacdole:
Pitaj te prije sto nisu. Ovi prije su donijeli titule, ovi su tribinu. I jedni i drugi su nesto dobro donijeli.
Amar Osime je donio titule, a ti sto su sjedili po upravi su donije dugove, javasluk i gasenje kluba. Tako da sto se tice tih proslih uprava vrlo lako si zbog njihovog rada mogao Zelju sad na temi kantonalne lige da pratis.
Ti ljudi su bili Amarov izbor i on je htio sa njima da radi.a ne sa Farukom Telibecirevicem....tako da taj duo odgovornosti snose svi sudionici.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Bosanski lonac
Kontakt:

pet okt 20, 2017 6:13 pm

Pobjeda.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

salle86
Kontakt:

pet okt 20, 2017 6:26 pm

Ko je mene tjerao da idem u Zenicu gledati Želju? Ko me tjera da ako Bog da idem i u Vitez za 2 sedmice? - NIKO
Klub može i bez mene, ali ja bez njega teško. Ne prođe dan (eto da ne kažem sad sat) da ne mislim, pričam, gledam nešto vezano uz Želju.
Na Grbavicu se mora otići, samo baš velika stvar može to spriječiti, na gostovanje ako može - može.
Ali sve zbog Želje.
Ne da me neko vidi, da ispadnem mangup... Ako Željo od mene neće imati koristi (a hvala Bogu u situaciji sam da može imati, i ima), onda NIKAD neće imati štete.
Jer Željo je porodica, a porodica se voli i čuva, porodici želiš samo dobro, najbolje...
Zadnja izmjena: salle86, dana/u pet okt 20, 2017 6:27 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Okolele
Kontakt:

Znaci bez Zebe,Sinana i Siniše protiv Goska..

Moguci sastav:

Kjosevski-----Projic--Graovac--Kemo--Stanic-------Zakarić--Jovan--Anel--Elsner--Zec-------Kajkut
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

shzna
Kontakt:

pet okt 20, 2017 6:31 pm

Sa dva napadaca ide Adzem, s tim sto ce jedan igrati povucenije.

Anel-Celo
Vojo
-----Kajkut
1987

PratimsamoPlave

pet okt 20, 2017 7:12 pm

salle86 je napisao/la:
Ko je mene tjerao da idem u Zenicu gledati Želju? Ko me tjera da ako Bog da idem i u Vitez za 2 sedmice? - NIKO
Klub može i bez mene, ali ja bez njega teško. Ne prođe dan (eto da ne kažem sad sat) da ne mislim, pričam, gledam nešto vezano uz Želju.
Na Grbavicu se mora otići, samo baš velika stvar može to spriječiti, na gostovanje ako može - može.
Ali sve zbog Želje.
Ne da me neko vidi, da ispadnem mangup... Ako Željo od mene neće imati koristi (a hvala Bogu u situaciji sam da može imati, i ima), onda NIKAD neće imati štete.
Jer Željo je porodica, a porodica se voli i čuva, porodici želiš samo dobro, najbolje...
Bravo.
Vidite da se može ići na utakmice , a da se ne pravi šteta klubu.
Po nekima ispade samo ovi što pale baklje idu na gostovanja i prate Želju , pa im to dopušta da zbog svojih hirova klub plaća kazne .

PratimsamoPlave

pet okt 20, 2017 7:16 pm

ChWilla je napisao/la:
pet okt 20, 2017 5:36 pm
da, ti dobijaš polako tu grupu ljudi koji nisu pekar, ljekar, apotekar, nego samo navijač, k'o u beogradu...
Beograd ključna riječ . Neka furka ne kod nas nego i u gradu . Derbi,obje grupe nekakav fazon , trebam istući jarana jer je u bordo majici . Doći će nam Beograd glave .

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet okt 20, 2017 7:19 pm

To bi bilo odlicno za teren, i jeste nam potrebna potpuna rekonstrukcija sa grijacima, novom drenazom i sve sto dolazi uz to.
Svjestan sam da je potrebno zavrsiti i istocnu tribinu i da ce se graditi jug, ali ovaj kontinuitet gradnje treba odrzati. Sve je bitno. Za trening centar ne znam kako bi nasli sredstva, ali je lijepo cuti da se i o tome razmislja. Ne moze sve odmah naravno.

Sutra nema Zebe, Ramovica i Stevanovica, nova pojacanja konkurisu za utakmicu, Saban je odmoran, tu ce biti i Hajdarevic koji je odlicno igrao u srijedu i sigurno moze dati svoj doprinos. Slazem se sa @Eisenbahner1921 sto se tice nesutiranja sa distance, dosta komplikujemo u zavrsnoj fazi i kao da zelimo uci u gol sa loptom. Zakaric je strasan suter, imamo Blagojevica koji zna s vremena na vrijeme fino raspaliti, a vala nije pokusati osutati i sa vrha sesnaest ostalim igracima. Raspali je da protivnik i golman nemaju vremena za razmisljanje i reakciju.

Bit ce zanimljivo vidjeti vezni red u nedjelju i za koga ce se Adzem odluciti. GOSK nije nimalo naivna ekipa, a nama pobjeda treba kao hljeb. Konkurenti igraju direktno izmedju sebe, neko ce prosuti poene i treba iskoristiti maksimalno ove uslovno receno lakse utakmice.
Za Ubiparipa govore da se istice na treninzima i mislim da bi nas mogao pozitivno iznenaditi. Kajkut jeste okej odigrao protiv Celika na onoj poziciji, ali nije ono sto nam treba. Nadam se da ce to upravo Vojo biti.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Brkoo
Kontakt:

pet okt 20, 2017 7:26 pm

salle86 je napisao/la:
Ali sve zbog Želje.
Bravo majstore :klanjase2: :zeljeznicar1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

gavran
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:24 pm

Elegant je napisao/la:
pet okt 20, 2017 5:07 pm
19adi21 je napisao/la: Na proljece se pravi teren sa grijacima, ukupno ce kostati oko 1,2 miliona markica
Nagađas ili znas nesto konkretno ?
jesam li pomenuo F5,nisam,znaci nagadja :palacgore:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

gavran
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:26 pm

mirzoni1921 je napisao/la:
pet okt 20, 2017 2:47 pm
damirfile je napisao/la:
pet okt 20, 2017 2:46 pm
mirzoni1921 je napisao/la:
pet okt 20, 2017 2:44 pm
jesu napravili istok sa parama navijača, ali ti isti navijači u narednih deset godina neće ni 1 KM dati za ulaznice

Istok kostao preko 2 mil. prodano oko 800 desetogodisnjih od cega je bar pola uzeto od strane firmi i sponzora o navijaca mozda oko 400 karti da budemo realni.
znam sve brate, al me ove recenice "napravili od para navijaca" stvarno bodu oci.
pa sta ako je napravljeno od para navijaca,pa nece mi dusmani kucu praviti

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:29 pm

Objavi Faktor prije 2-3 dana da je Zolotić na meti francuskih i belgijskih prvoligasa. Moglo bi to biti dobro za nas, ja vjerujem da on jos ima sanse. Prebacen na stopera jer su ljudi vidili da tu moze pokazati sav svoj talent.
Kod nas je imao Zahirovica za konkurenciju ali je opet trebao dobiti vise prilika. Zao mi je sto nije kod nas isproban na stoperu, a vidilo se da moze...

gavran
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:30 pm

ChWilla je napisao/la:
pet okt 20, 2017 7:41 am
pa nije bilo štete. malo, vrlo malo ljudi smetaju baklje same po sebi. prvom meni ne smeta, nego volim vidjeti baklje i u onom broju od preksinoć. ali to će koštati jedno 10 hiljada eura - živi bili pa vidjeli.

a koliko je trenutno vođstvo otvoreno za sugestije, to vjerovatno bolje znaš od nas. eto sam si rekao, nisi poznanik pa ne možeš da priđeš...jel to po tebi ispravno, jel treba tako biti?
nisam protiv baklji ali sa razlogom i da to lici na nesto,a ne dvije baklje dvije hiljade

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava