pet okt 20, 2017 5:26 pm
Jug je najveća podrška ovog kluba na utakmicama . To kome nije jasno nek se zapita , jedan huk sa sjevera tokom utakmice nije podrška , momci navijaju 90 minuta i iskreno svaka im čast . Prije sam bio u tom fazonu sad nisam , ne znam ne odgovara mi nešto možda i starim ili šta već . Lično dosta stvari me nerviraju .
Razumijem raju koja i kritikuje ali i onu koja brani ali neke stvari ne mogu odbraniti . Nema argumenata jednostavno . Nekad se tokom utakmica dešavalo mnogo ružnih stvari koje bio zna o čemu pričam . To nije Željo , nije nikad ni bio niti će biti . Pojedinci se ponašaju kao da je to sve zbog njih .
Kop kao da je nešto veći Manijak od ostatka , zašto ? Zašto se ignoriše nekad sjever,istok neki inat . Zašto sjedim sad u D i ne idem u kop a ide mi se , nekad se uključim ali nije to to . Zašto raja među kojom sam i ja često bio , napusti taj tamo dio u 45 minuti , jer neko ne može prepoznati da ja kao zdrav,razuman insan ne mogu da se identifikujem sa pjesmom " aleo aleo ale ale aleo " ili onom " ultras Željezničar " pa po 20 minuta da pjevam . Te stvari taj jug treba da se zapita .
Sad treba da ide priča da ja kritikujem i da preumzemo mi koji kritikujemo . Niko vas ne tjera da budete tu gdje ste sad . Mi svi znamo kako je to bilo ,većina se slaže da je bolje bilo . Nije se dešavalo da slušamo Lešinare i ostale . Ja to nisam zapamtio ako je jug aktivan bio da se dešavalo.
Dolasci na trening , i držanje predavanja . Kome ba i ko da drži? Te stvari su posao uprave a ne "profesionalnih navijača".
Baklje i ta sranja hiljadu puta ispričano . Topovski udari osim što može nekog povrijediti ništa dobro ne donosi. Ako opravdavate ona paljenja jedne baklje i ovo sad sa juniorima . Iskreno zapitajte se . I uz izgovor da idete po selendrama , niko vas na to ne tjera. Ni klub,ni ja , ni D sektor , ni istok , ni A sektor niko. Znajte da se ni tim ne mjeri ljubav . Nisam bio sad kad su juniori igrali , ne može me sad neko uvjeriti da je veći navijač jer je bio , kako ćeš znati kako doživljavam Željezničar. Pomozite klubu a ne da budete štetočine , lično bi se osjećao kao neprijatelj da iz mog kurčenja klub plati 1000 km .
Jug,kop mora shvatiti da bakljama ne pomažu , da je ostatak stadiona isto navijači Željezničara i da to nisu simpatizeri nego bolesnici Željezničara !
Željezničar iznad svih !
Ove Amarove intervjue neki trebaju pregledati , čovjek sve objasnio . Od toga kako ne želi da budemo klub koji zavisi od titula , do navijača .
I jel još neko primjetio da nema onih silnih kritičara kao nekad , oni tamo jedva stranicu da ispišu , a i ovde se ne priča puno o upravi i promašajima .
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!