Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

čet okt 19, 2017 11:10 pm

psihopata je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
čet okt 19, 2017 10:53 pm
psihopata je napisao/la:e čuj ti dubokoumne besmislice,"ne postoji klub radi navijača,nego navijači radi kluba",nego zbog koga postoji?to je glupost u rangu "ne postoji prodavnica radi kupaca,nego kupci radi prodavnice"....
Dobro može i ovako klub je važni od navijača, navijači su u službi kluba, prvobitna namjena navijača je da daju potporu svome klubu. Jesu li i ovo besmislice ?

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
može ali donekle,jer klub i navijači su usko povezani i postoji ta nevidljiva ali neraskidiva veza,tako da jedno bez drugog nema smisla,uostalom ako ćemo tom tvojom logikom navijači su važniji od igrača zar ne?igrači su tu od danas do sutra a navijači zauvijek,a navijači su kivni na igrače,kao što sam i sam,a nikako na klub,a igrači su ti koji su osramotili klub prošle sezone a nikako navijači...
Dobro kivan si odeš na trening pobijes se sa njima, ali ne ugrozavas rezultat kluba narednih deset utakmica. Poenta je **** i igrače i navijače kada je klub u pitanju. Niko ne treba da ostri ***** preko kluba.

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: FK Željezničar

čet okt 19, 2017 11:14 pm

Ne znam za vas al meni je porodica na prvom mjestu, pa Zeljo, pa onda Japan...

Ljudi ba, niko ovdje ne bi trosio zivce na raspravu da mu zeljo nije prije mnogih stvari. Jug, sjever, istok... Svjedno...

Ajd malo da ohladimo i vidimo hocemo li mi dobiti ovaj Gosk ili necemo majku mu ***** :)

Lars i Leo, daj te kakve analize :)

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

psihopata
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

čet okt 19, 2017 11:22 pm

pile87 je napisao/la:
čet okt 19, 2017 11:10 pm
psihopata je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
čet okt 19, 2017 10:53 pm
Dobro može i ovako klub je važni od navijača, navijači su u službi kluba, prvobitna namjena navijača je da daju potporu svome klubu. Jesu li i ovo besmislice ?

može ali donekle,jer klub i navijači su usko povezani i postoji ta nevidljiva ali neraskidiva veza,tako da jedno bez drugog nema smisla,uostalom ako ćemo tom tvojom logikom navijači su važniji od igrača zar ne?igrači su tu od danas do sutra a navijači zauvijek,a navijači su kivni na igrače,kao što sam i sam,a nikako na klub,a igrači su ti koji su osramotili klub prošle sezone a nikako navijači...
Dobro kivan si odeš na trening pobijes se sa njima, ali ne ugrozavas rezultat kluba narednih deset utakmica. Poenta je **** i igrače i navijače kada je klub u pitanju. Niko ne treba da ostri ***** preko kluba.

ovo su izgubljeni slučajevi,pa oni kad bi dobili batine od navijača mi bi ispali iz lige kakvi su to mentalni otpaci,ne zna čovjek šta bi radio,niti ih možeš gledati na terenu kako veze s vezom nemaju,niti možeš da ne ideš na utakmice,ali malo po malo počeli su tjerati i one najzagriženije,posjeta ti najbolje pokazuje kakvo je stanje i koliko i obični navijači vjeruju u njih a ne samo jug,samo što jug iskazuje nezadovoljstvo na drugačiji način pa se to većini ne sviđa.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

GoodisonPark
Kontakt:

čet okt 19, 2017 11:27 pm

Čelika smo odradili može se reći rutinski ali pokušati raditi neke dublje analize te utakmice ne ide jer ruku na srce zeničani nisu nikakav parametar po kojem bi se mi mogli ravnati. Stoji to da je Zenica nama nezgodno gostovanje ali ako smo ikad u nazad 20 godina imali bolje šanse za pobjedu, nismo, tako da nije ni čudno da smo uzeli bodove i ako su neke ekipe i ove sezone znale kiksati na Bilinom.

Što se tiče Goška tu će biti dosta teže uzeti puni plijen ali ako želimo na vrh (a želimo) onda se te i takve utakmice moraju dobijati. Kvalitetniji sigurno jesmo, stoga uložiti maksimum napora, popraviti realizaciju i čvrsto vjerovati u pobjedu.

Pored pobjede nad bugarima i prolaza dalje ovo sinoć sa našim omladincima je bilo jako važno i sa nekog navijačkog aspekta. Došao je sinoć fin broj ljudi da podrži momke, atmosfera odlična i onim golom u sudijskom se navijačima vratio sav onaj uloženi "trud" tokom meča, nešto kao nagrada za fantastičnu podršku. Svaka čast igračima koji se nisu predavali i do zadnje sekunde tražili taj gol za prolaz.

Vidim piše se oko paljenja tih nekih bliceva i inače tih nekih minimalnih količina pirotehnike i svi smo saglasni da nam to nije potrebno ni najmanje. Ako se već hoće paliti onda to može i mora biti samo na par tekmi tokom sezone i tada napraviti spektakl, a ovo ostalo paljenje meni a vjerujem i ostaloj raji nije jasno!? Koji je cilj, i kakva je pomoć Želji ako ti na jednoj utakmici upališ dvije baklje? Zatim na drugoj dimnu i nekoliko bliceva, ili na trećoj baciš 2 petarde i jedan topovski udar? Baš moraš biti strašan kapacitet da skontaš kakva je to pomoć našoj fudbalskoj ekipi?

Raja koja prati tekme sa Juga ne mora i ne treba da se pronalazi u komentarima, jer evo "šta ja imam sa tim što sam na Jugu gledam tekmu, ne palim i ne bacam ništa, ne pravim klubu štetu i što ja moram da branim onoga ko to radi samo iz razloga što stojimo na istoj tribini!? Braniti neodbranjivo je kontraproduktivno jer se stiče utisak da mnogo više ljudi podržava ovakve pojave a garantujem da takvih na ovom forumu nema ni 2%. Ne smiju se miješati kruške i jabuke jer svi mi znamo šta predstavlja Južna tribina i pravi navijač nikad neće ni jednu ružnu riječ pomisliti a kamoli izgovoriti protiv tribine koju smo svi mi prošli, i sa koje smo odgledali bezbroj utakmica.
Ovdje je riječ o grupici ljudi koja ime Manijaci zloupotrebljava i koristi da ispuni neke svoje ciljeve, neki svoj hir ili šta već,, ili je riječ o pojedincima klasičnim budalama koji onako ne razmišljjući zapale to što zapale i nije ih briga što će Željo to morati da plati!? Bilo kako bilo to se mora riješiti što prije jer klub neće biti ničiji taoc i moliti se Bogu da to prestane već će se prije ili kasnije poduzeti kontramjere da se to zaustavi. Isto tako ne može se izjednačavati cijeli kop i okarakterisati kao krivac kada i sami znamo kako te stvari hodaju, ako vrh grupe kaže da nema paljenja, tada se i ti neodgovorni pojedinci koji rade nešto na svoju ruku vrlo brzo pronađu i sankcionišu.

Neki zaključak na ovu temu bi bio da klub mora da zaštiti svoj interes po svaku cijenu, a složićemo se da se niko od nas ne bi ni pošešao iza uha ako bi se recimo u dogledno vrijeme desila zabrana ulaska na Željine utamice za lupam 5-10 neodgovornih osoba koje svjesno nanose štetu FKŽ, čak šta više većina bi pozdravila ovaj potez, tako to hoda svugdje po svijetu da klub jednostavno zabrani ulaz nekim svojim "vjernim" navijačima, i ako već na drugim poljima želimo i grabimo ka fudbalskoj evropi onda i ovaj segment mora zaživjeti prije ili kasnije. Nisu se sigurno bez veze postavljale kamere i ja lično mislim da nije daleko taj dan kada će se svi oni koji se na ponašaju u skladu sa pravilima i propisima koji važe na stadionu morati suočiti sa posljedicama.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Kospicar
Kontakt:

čet okt 19, 2017 11:39 pm

Jedva cekam 25.11!!
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

ponosannavas
Kontakt:

čet okt 19, 2017 11:59 pm

Plava Porodica je napisao/la:
čet okt 19, 2017 10:56 pm
ponosannavas je napisao/la:
čet okt 19, 2017 10:39 pm
čet okt 19, 2017 9:14 pm

Ma to je to.
Konačno realan post. Po prvi put su u Zenici uboli pjesmu i vrijeme iste, nakon trećeg gola.
Krv će propišati dok ne vrate povjerenje navijača, pogotovo Juga.
Po cemu realan post? Ko da vrati povjerenje?
Evo sastava protiv Celika:
Veca-njega je jedinog jug hvalio jel tako
Stana Graovac Kemo Projic - jedino Stana igrao prosle godine ali nas momak postao legwnda Zelje po broju tekmi i po korektnosti
Blagoja Saban Ramovic - samo celavi igrao prosle godine
Zajmovic Zec Kajkut Zakara - samo Zakara igrao ali najbolji igrac ove godine tj vratio povjerenje definitivno

Sad ti meni obajsni ko da vrati povjerenje?

Svi ostali koji su bili prosle godine a koji su jos u klubu su u drugom planu i slijedi im noga sto je itekako Adzemova zasluga kojeg taj isti jug ne podrzava otkako je tu. Evo ja ne kontam majke mi, volio bi da mi obajsnite. Na klupi su jos bili cini mi se Hajdarevic, Velic, Fejza, Zera i jos neko od djece. Hasanovoc da nije ili ovako neko ne sjecam se. Znaci samo jedan igrac koji je zasluzio pravu osudu od njih 16 a i on je proigrao u zadnje vrijeme i eto de mi objasni ko da vrati povjerenje?
I dalje su tu Siniša, Bogičević, Zeba, Blagojević, Marković, Zakarić, Crnov, Stanić, Nikolić.
Svi oni koji su imali svoje zadatke u upotpunjavanju jedne crne slike koja nas prati sa kraja prvenstva.
Koje povjerenje su vratili? Time što u prvih 6/7 kola nisu makli dalje od Kaknja pa i to im nije bilo dovoljno da budu prvi na tabeli? Koji smo sad na tabeli i sa kojim zaostatkom? Još uz sve to, od lidera dobiješ po ušima na sred Grbavice.
Istina je, ne igraju svi stalno,ali se rotiraju i imaju minute.
Siniša više starter od Stanića.. Bogičević, Blagojević i Zeba..pa bez njih ne možeš ni pomisliti na prvih 11.
Jesu tu su ali vi pricate o tekmi sa Celikom. Drugo, evo i da ne pricate o toj tekmi od obih sto si nabirjao trojica kod Ade nikako ne igraju a cetvorica ili cak petorica idu na kraju polusezone. Nije Ado mogao odmah ubaciti sedam mladih i igrati. Morao je malo po malo i morat ce i u narednom periodu. Stana je vojnik kluba veci od Vece. Dokazao to sto puta. Zakaric i Blagojevic igraju odlicno u ovoj sezoni i trude se. Crnov je sigurno kvalitet i mislim da mu treba dati sansu jos jednu. Ostali idu sem Zebe kojem bi i ja volio vodketi ledja ali sam isto tqko govorio da nismo imali puno rjesenja do sada. Trebao nam je. I trwbat ce nam u pojedinim momentima. Trece, sve te igrace je doveo Slavko ili su bili prije njega a on ih forsirao, a taj isti kop podrzavao je Slavku, a sad Adzema koji ih polako cisti ne podrzava. To meni nije jasno. Eto volio bih da mi objasnis i argumentujes pa cu i ja pljivati sljedecu tekmu evo obecavam. Ili ste se zakleli da dok svi ne odu vi cete sve stavljati u isti kos pa cak i one koji nisu ni bili tu, a takvih je sad vise od 70% medju 18 igraca na koje Adzem racuna

Pompey
Kontakt:

pet okt 20, 2017 12:01 am

Kospicar je napisao/la:
čet okt 19, 2017 11:39 pm
Jedva cekam 25.11!!
Neradni dan :DD:
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Grbavica
Kontakt:

pet okt 20, 2017 12:08 am

Blicevi su paljeni da bi bilo bolje osvjetljenje za fotografije nasih mladih fudbalera ;) palilo se i palice se, slikalo se i slikace se :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plava Porodica
Kontakt:

pet okt 20, 2017 5:11 am

čet okt 19, 2017 11:59 pm
čet okt 19, 2017 10:56 pm
čet okt 19, 2017 10:39 pm

Po cemu realan post? Ko da vrati povjerenje?
Evo sastava protiv Celika:
Veca-njega je jedinog jug hvalio jel tako
Stana Graovac Kemo Projic - jedino Stana igrao prosle godine ali nas momak postao legwnda Zelje po broju tekmi i po korektnosti
Blagoja Saban Ramovic - samo celavi igrao prosle godine
Zajmovic Zec Kajkut Zakara - samo Zakara igrao ali najbolji igrac ove godine tj vratio povjerenje definitivno

Sad ti meni obajsni ko da vrati povjerenje?

Svi ostali koji su bili prosle godine a koji su jos u klubu su u drugom planu i slijedi im noga sto je itekako Adzemova zasluga kojeg taj isti jug ne podrzava otkako je tu. Evo ja ne kontam majke mi, volio bi da mi obajsnite. Na klupi su jos bili cini mi se Hajdarevic, Velic, Fejza, Zera i jos neko od djece. Hasanovoc da nije ili ovako neko ne sjecam se. Znaci samo jedan igrac koji je zasluzio pravu osudu od njih 16 a i on je proigrao u zadnje vrijeme i eto de mi objasni ko da vrati povjerenje?
I dalje su tu Siniša, Bogičević, Zeba, Blagojević, Marković, Zakarić, Crnov, Stanić, Nikolić.
Svi oni koji su imali svoje zadatke u upotpunjavanju jedne crne slike koja nas prati sa kraja prvenstva.
Koje povjerenje su vratili? Time što u prvih 6/7 kola nisu makli dalje od Kaknja pa i to im nije bilo dovoljno da budu prvi na tabeli? Koji smo sad na tabeli i sa kojim zaostatkom? Još uz sve to, od lidera dobiješ po ušima na sred Grbavice.
Istina je, ne igraju svi stalno,ali se rotiraju i imaju minute.
Siniša više starter od Stanića.. Bogičević, Blagojević i Zeba..pa bez njih ne možeš ni pomisliti na prvih 11.
Jesu tu su ali vi pricate o tekmi sa Celikom. Drugo, evo i da ne pricate o toj tekmi od obih sto si nabirjao trojica kod Ade nikako ne igraju a cetvorica ili cak petorica idu na kraju polusezone. Nije Ado mogao odmah ubaciti sedam mladih i igrati. Morao je malo po malo i morat ce i u narednom periodu. Stana je vojnik kluba veci od Vece. Dokazao to sto puta. Zakaric i Blagojevic igraju odlicno u ovoj sezoni i trude se. Crnov je sigurno kvalitet i mislim da mu treba dati sansu jos jednu. Ostali idu sem Zebe kojem bi i ja volio vodketi ledja ali sam isto tqko govorio da nismo imali puno rjesenja do sada. Trebao nam je. I trwbat ce nam u pojedinim momentima. Trece, sve te igrace je doveo Slavko ili su bili prije njega a on ih forsirao, a taj isti kop podrzavao je Slavku, a sad Adzema koji ih polako cisti ne podrzava. To meni nije jasno. Eto volio bih da mi objasnis i argumentujes pa cu i ja pljivati sljedecu tekmu evo obecavam. Ili ste se zakleli da dok svi ne odu vi cete sve stavljati u isti kos pa cak i one koji nisu ni bili tu, a takvih je sad vise od 70% medju 18 igraca na koje Adzem racuna
Nisi shvatio šta sam pisao u vezi povjerenja.
Odgovorio sam ti na post jer si tražio stanje oko prošlosezonskih i ovosezonskog kadra.
Nije to problem. Ima i tu kivnosti, prije svega na upravu, radi priliva novih 30+ igrača, Kajkut Projić Elsner Ubiparip, ali nije to ključ problema. Isto tako imam osjećaj da Jug još nije prebolio rastanak sa Slavkom, jer od njegovog otkaza općenito atmosfera je usrana i manje je ljudi na tribinama.. A znamo i komentare sa zvanične na tu odluku od nekih sa vrha grupe.
I sad se generalno, komplet Jug stavlja u isti koš. Nebitno da li si sa strane, ili u kopu, da li si mlađi, srednjih godina ili veteran. Neki su ljuti iz ovih gore razloga, a neki radi loših igara. Ja sam radi ovog drugog.
Bio si preksinoć na utakmici, i složili smo se u ona dva posta kako su malci odigrali odličnu utakmicu.
A , evo, hajde ti sad meni reci šta se promjenilo u igri prvog tima evo tri sezone. Da li ima ikakvog napretka u igračima koji su i tada igrali, i sada igraju? Ja ga ne vidim. I dan danas se patimo sa svim ekipama, i dan danas ne znamo uraditi neke stvari koje se sa par treninga mogu ispraviti.. Izvesti aut, korner, brzo se oslobađati lopte, kretati se, nuditi i otvarati.. To su sve osnove, a nama je to neizvedivo. I šta je problem onda kazati im da se ne ufuraju radi pobjede protiv mrtvog Čelika,a 7 kola nisu makli dalje od Kaknja.
Nije sve stvar rezultata, 80% igrača i dan danas dođe na trening čisto onako, pazi sa obrazom, i da uzme platu. Koliko im je stalo da igraju za tim i pokušaju nešto uigravati da bi obradovali navijače? Ja ruku u vatru stavljam da ih zaboli ku.rac da li je pobjeda ili poraz..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Dzezvar
Kontakt:

pet okt 20, 2017 6:52 am

čet okt 19, 2017 10:12 pm
AsharaK je napisao/la:
čet okt 19, 2017 10:09 pm
A ko ga placa?
Ko plaća Jug da pale?
Tako i ja njega pitam, ko ga plaća da non stop pljuje po Jugu, i vrijeđa svakog insana koji kroči na isti?
E vidis ovo je Vas problem kada kazem vas mislim na vas na jugu.
Necete.da prihvatite kritiku i savjet kako u virtualnom tako i ovom svijetu.
Jug treba da je pokretacka snaga kluba,u ovom trenutku to nije.
Zbog vaseg qrcevitog stava i stava da su interesi grupe ispred interesa kluba dosli ste u tu situaciju sa vas u kopu ima jedva 200.
Dosli ste u situaciju da vas ostali navijaci totalno ignorisu i moze se kazati i bojkotuju.
O izboru pjesama i ostalom necemo govoriti.
Jbt nekada imam osjecaj da sam na ilidzanskom festivalu....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Plava Porodica
Kontakt:

pet okt 20, 2017 7:17 am

DANAN je napisao/la:
pet okt 20, 2017 6:52 am
čet okt 19, 2017 10:12 pm
AsharaK je napisao/la:
čet okt 19, 2017 10:09 pm
A ko ga placa?
Ko plaća Jug da pale?
Tako i ja njega pitam, ko ga plaća da non stop pljuje po Jugu, i vrijeđa svakog insana koji kroči na isti?
E vidis ovo je Vas problem kada kazem vas mislim na vas na jugu.
Necete.da prihvatite kritiku i savjet kako u virtualnom tako i ovom svijetu.
Jug treba da je pokretacka snaga kluba,u ovom trenutku to nije.
Zbog vaseg qrcevitog stava i stava da su interesi grupe ispred interesa kluba dosli ste u tu situaciju sa vas u kopu ima jedva 200.
Dosli ste u situaciju da vas ostali navijaci totalno ignorisu i moze se kazati i bojkotuju.
O izboru pjesama i ostalom necemo govoriti.
Jbt nekada imam osjecaj da sam na ilidzanskom festivalu....
Meni nije interes grupe prije interesa kluba.. Ako uopšte i postoji ikakav interes grupe, a da to nije usko povezano sa interesom kluba. Ako misliš na štetu od baklji, dobro vam reče momak, što niste kukali prije 10-15 godina.. I tad se palilo.
Što se tiče ignorisanja od strane ostalih, to neka je na obraz svakom drugom navijaču Želje koji "ignoriše" kilometre pređene, dizanje iz mrtvih, i ko zna koliko osvojenih bodova upravo zbog tog kopa. Umjesto, da kao stariji, sugerišete, priđete, podignete atmosferu i dalje stojite po ćoškovima tribina i loše komentarišete. Tako ne ide.. A kad treba gostovati, Vas rijetko kad bude, a ignorisani momci su , pogodi, na gostovanju.
Što se tiče izbora pjesama, od prvog dana i sam vazim non stop da smo ko u kafani kad sve zamre, osoba koja smišlja tekstove, tj. prerađuje "modernu" muziku radi to jako loše, jer je nemelodično, dugo i smorno. Ali, šta ja tu mogu kao pojedinac koji nije poznanik sa vodstvom, osim da stanem i navijam.. Ili jednostavno stanem po strani, ali ne ser.em po svakom pojedincu koji kroči na Jug, koji stane u kop.
Ovo što neki rade mjesecima unazad nije nikakav savjet, već čisto pljuvanje i svi smo pod nazivom narkomani i kriminalci.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pet okt 20, 2017 7:41 am

pa nije bilo štete. malo, vrlo malo ljudi smetaju baklje same po sebi. prvom meni ne smeta, nego volim vidjeti baklje i u onom broju od preksinoć. ali to će koštati jedno 10 hiljada eura - živi bili pa vidjeli.

a koliko je trenutno vođstvo otvoreno za sugestije, to vjerovatno bolje znaš od nas. eto sam si rekao, nisi poznanik pa ne možeš da priđeš...jel to po tebi ispravno, jel treba tako biti?
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:03 am

GoodisonPark je napisao/la:
čet okt 19, 2017 11:27 pm
Čelika smo odradili može se reći rutinski ali pokušati raditi neke dublje analize te utakmice ne ide jer ruku na srce zeničani nisu nikakav parametar po kojem bi se mi mogli ravnati. Stoji to da je Zenica nama nezgodno gostovanje ali ako smo ikad u nazad 20 godina imali bolje šanse za pobjedu, nismo, tako da nije ni čudno da smo uzeli bodove i ako su neke ekipe i ove sezone znale kiksati na Bilinom.

Što se tiče Goška tu će biti dosta teže uzeti puni plijen ali ako želimo na vrh (a želimo) onda se te i takve utakmice moraju dobijati. Kvalitetniji sigurno jesmo, stoga uložiti maksimum napora, popraviti realizaciju i čvrsto vjerovati u pobjedu.

Pored pobjede nad bugarima i prolaza dalje ovo sinoć sa našim omladincima je bilo jako važno i sa nekog navijačkog aspekta. Došao je sinoć fin broj ljudi da podrži momke, atmosfera odlična i onim golom u sudijskom se navijačima vratio sav onaj uloženi "trud" tokom meča, nešto kao nagrada za fantastičnu podršku. Svaka čast igračima koji se nisu predavali i do zadnje sekunde tražili taj gol za prolaz.

Vidim piše se oko paljenja tih nekih bliceva i inače tih nekih minimalnih količina pirotehnike i svi smo saglasni da nam to nije potrebno ni najmanje. Ako se već hoće paliti onda to može i mora biti samo na par tekmi tokom sezone i tada napraviti spektakl, a ovo ostalo paljenje meni a vjerujem i ostaloj raji nije jasno!? Koji je cilj, i kakva je pomoć Želji ako ti na jednoj utakmici upališ dvije baklje? Zatim na drugoj dimnu i nekoliko bliceva, ili na trećoj baciš 2 petarde i jedan topovski udar? Baš moraš biti strašan kapacitet da skontaš kakva je to pomoć našoj fudbalskoj ekipi?

Raja koja prati tekme sa Juga ne mora i ne treba da se pronalazi u komentarima, jer evo "šta ja imam sa tim što sam na Jugu gledam tekmu, ne palim i ne bacam ništa, ne pravim klubu štetu i što ja moram da branim onoga ko to radi samo iz razloga što stojimo na istoj tribini!? Braniti neodbranjivo je kontraproduktivno jer se stiče utisak da mnogo više ljudi podržava ovakve pojave a garantujem da takvih na ovom forumu nema ni 2%. Ne smiju se miješati kruške i jabuke jer svi mi znamo šta predstavlja Južna tribina i pravi navijač nikad neće ni jednu ružnu riječ pomisliti a kamoli izgovoriti protiv tribine koju smo svi mi prošli, i sa koje smo odgledali bezbroj utakmica.
Ovdje je riječ o grupici ljudi koja ime Manijaci zloupotrebljava i koristi da ispuni neke svoje ciljeve, neki svoj hir ili šta već,, ili je riječ o pojedincima klasičnim budalama koji onako ne razmišljjući zapale to što zapale i nije ih briga što će Željo to morati da plati!? Bilo kako bilo to se mora riješiti što prije jer klub neće biti ničiji taoc i moliti se Bogu da to prestane već će se prije ili kasnije poduzeti kontramjere da se to zaustavi. Isto tako ne može se izjednačavati cijeli kop i okarakterisati kao krivac kada i sami znamo kako te stvari hodaju, ako vrh grupe kaže da nema paljenja, tada se i ti neodgovorni pojedinci koji rade nešto na svoju ruku vrlo brzo pronađu i sankcionišu.

Neki zaključak na ovu temu bi bio da klub mora da zaštiti svoj interes po svaku cijenu, a složićemo se da se niko od nas ne bi ni pošešao iza uha ako bi se recimo u dogledno vrijeme desila zabrana ulaska na Željine utamice za lupam 5-10 neodgovornih osoba koje svjesno nanose štetu FKŽ, čak šta više većina bi pozdravila ovaj potez, tako to hoda svugdje po svijetu da klub jednostavno zabrani ulaz nekim svojim "vjernim" navijačima, i ako već na drugim poljima želimo i grabimo ka fudbalskoj evropi onda i ovaj segment mora zaživjeti prije ili kasnije. Nisu se sigurno bez veze postavljale kamere i ja lično mislim da nije daleko taj dan kada će se svi oni koji se na ponašaju u skladu sa pravilima i propisima koji važe na stadionu morati suočiti sa posljedicama.
:palacgore: :palacgore:

Aferim, jos sano da se okanis onakvog stava o Bekricu. :D
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

avlami97
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:17 am

Kažu, nanosimo štetu Želji svjesno, jer smo ispusili titulu. Ili, baklje su se palile i prije 10-15 godina, pa vam nije smetalo.

Logika, čisti qurac.

Za starije Željo je ispusio titulu '70/71 i '83/84, a mladji se sjećaju da smo titulu ispusili '13/14, '14/15 i '16/17. Bilo je jos ispusenih titula u medjuvremenu i niko do ove zadnje generacije navijaca u tome nije tražio izgovor za svjesno nanosenje finansijske stete Zelji.

Baklje su se palile i prije 30, kao i prije 10 godina, ali to tada nije bilo kaznjivo i ta prica može biti izgovor samo maloumnicima.

Sve one koji svjesno nanose finansijsku štetu Želji gledam isto kao i na one koji su nanosili štetu Želji paljenjem i granatiranjem stadiona. Nema nikakve razlike, osim u iznosu/cijeni. Slikovito, i ona koja se kara za cenera je ista kurava kao i ona koja se kara za visestruko veci iznos.

U istom košu su mi i oni koji opravdavaju ili pokusavaju opravdati nanošenje štete Želji.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ublehas
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:20 am

MATORI je napisao/la:
čet okt 19, 2017 2:16 pm
ublehas je napisao/la:
čet okt 19, 2017 2:02 pm
Bile su karte za jug ;)

a baš me zanima koliko će vas koji kritikujete navijače biti u Gabeli...

P.S. Mujaga kao Giroud. Sinoć je baš znao pretjerati sa petama, ali je imao nekoliko ekstra proigravanja iz prve :palacgore:
Šta te bolan zanima?
JA NEĆU biti u Gabeli i zbog toga treba da opravdam svaki MAJMUNLUK onih idiota.
Ako neko bude i povrijeđen ubuduće zbog baklji, ako klub bude plaćao desetine ili stotine hiljada kazni godišnje kao što i plaća -
svi trebamo da "klepimo" ušima i kažemo "Jbg oni su išli u Gabelu mogu da rade šta hoće".
Odavno bistrije pitanje nisam pročitao !
Ma jok. Bistro je pljuvati po svemu što ti ne radiš. Kad treba pratiti klub i davati mu podršku po raznim vukojebinama, onda svi imaju preča i pametnija posla. Kad treba "pogurati" ekipu kod lošeg rezultata, onda su svi razočarani i ne žele navijati. Kad treba napraviti koreografiju ili bakljadu koju vas 90% lijepi po fejsu, onda niko nema para ili vremena da to pogura (čast izuzecima), ali kad treba osuđivati sve preko tastature, onda smo svi tu.
U ostalom kome se ne sviđa kako Manijaci funkcionišu, neka ode i kaže im. Ne tako davno, u nekip po najtežim periodima za grupu, bio je poziv da se svi uključe, da aktivno rade za grupu, da se i oni nešto pitaju. Većina ovdje je ignorisala taj poziv, i oglušila se o isti, zato smatram da većina gubi pravo da zajedljivo komentariše akcije grupe. ;)

Da se razumijemo, ni ja se ne slažem sa nekim stvarim, ali kada sam imao priliku da pričam, nisam. Ne ide ni sada da pametujem.

teatrale36
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:20 am

reks1 je napisao/la:
čet okt 19, 2017 7:38 pm
Naravno da ne trebamo razgovarati ili pisati po sistemu Za ili Protiv bilo koje tribine a pogotovo Juga koji je Zeljina svetinja.i Treba podrzati te momke ali i ti momci moraju podrzati Zelju.Evo sinoc se sa dvije tribine culo ono cuveno Goooo kad smo dali go za pobjedu.Ja kod tih momaka u kopu danas to ne vidim i ne cujem Ako padne pogodak unutar neke pjesme ista se nastavlja kao da se nista nije desilo.O nekom huku kod propustene sanse da i ne govorim.Ma klip sa sinocnjeg navijanja je recept za sve tribine i niko ali bas niko nije povlasten
E to je ono sto i mene interesuje, zasto nema radovanja kad damo gol, nema skakanja, veselja, nego neke pjesme. Dajte momci dosli ste na utakmicu navijajte,radujte se,vrsite pritisak s tribina, pustite pjesmice posle utakmice fino u kafanu pa pjevajte. Samo malo se koncentrisite na utakmicu , gledajte sta je na terenu i prema tome adekvatno navijanje, a ne mi kao nesto napadnemo a oni nesto nabrajaju ili lagano pjevaju.

Plava Porodica
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:24 am

ChWilla je napisao/la:
pet okt 20, 2017 7:41 am
pa nije bilo štete. malo, vrlo malo ljudi smetaju baklje same po sebi. prvom meni ne smeta, nego volim vidjeti baklje i u onom broju od preksinoć. ali to će koštati jedno 10 hiljada eura - živi bili pa vidjeli.

a koliko je trenutno vođstvo otvoreno za sugestije, to vjerovatno bolje znaš od nas. eto sam si rekao, nisi poznanik pa ne možeš da priđeš...jel to po tebi ispravno, jel treba tako biti?
Tako funkcioniše gotovo na svakom ćošku u svijetu, gdje se organizovano vodi navijanje. Pogotovo kod nas na balkanu..pogani smo ko narod.
Ali, sigurno ima opcija kako doći do razgovora, što od starijeg vodstva grupe, što od strane kluba. A ima ih sigurno koji bi to uradili..
Ovakvo pisanje iz utakmice u utakmicu na forumu otvorenog tipa ne pije vode, stvara lošu sliku općenito za navijače Želje.
I ja sam se dotakao ovog, nisam previše daleko htio ići, citiranjem dotičnog koji se javlja samo kad su kazne u pitanju, i općenito pisanje protiv Juga. Trojica su u pitanju.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:32 am

znam ja kako funkcionišu stvari. ali nije nas baš toliko, svi se mi iz viđenja znamo. niti je ovo beograd.

a niti slušaju i poznanike...
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

pet okt 20, 2017 8:33 am

pet okt 20, 2017 7:17 am
Ako misliš na štetu od baklji, dobro vam reče momak, što niste kukali prije 10-15 godina.. I tad se palilo.
Tada nisu bile kaznjive kao danas. Sto generalno znaci da raji ne smetaju baklje, ja prvi volim vidjeti onakvu atmosferu kao protiv Slobode na otvaranju Istoka. Raju smeta to sto ce se sa par baklji izbiti par hiljada KM ili u ovom slucaju - EURA iz Zeljinog dzepa, a pare nam prijeko trebaju. Nadamo se tituli, nadamo se gradnji stadiona, eto i kamp za omladince treba da se pravi, a izbijaju se pare iz depa. Generalno se mnogo ide nadugo i nasiroko, ali u realnosti nije takva situacija. Ovdje se pise kao da niko ne zna sta je taj Jug, a svi mi stariji smo bili nekada na Jugu, skakali, isli na gostovanja, itd. Mnogi pricaju o tome jer vole Jug i postuju. Ja sam hiljadu puta ponovio da nam treba jak Jug, jer je to najjaca Zeljina tribina daleko.

Recimo ove sezone je Sjever bio odlican, toliko puta smo "digli" ekipu, sjetite se samo Borca. I vi cete za 15 godina biti mozda dio Sjevera i negodovati jer tamo neki decko izbije iz kluba par hiljada KM zbog 2-3 baklje. Pa svi mi volimo Zelju i zato i pisemo. Neko pomaze finansijski, neko ide cesce na gostovanja, ali svi smo tu kada treba. Samo nemojte da se izbijaju iz kluba pare zbog sitnih cejfova i par baklji. Ranije nije bilo kaznjivo kao danas, zato se raja nije ni zalila.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

mirzza
Kontakt:

pet okt 20, 2017 9:10 am

Ove djece se nikad nagledati, kako samo igraju, brzo, tecno, trce, bore se, i imaju karakter pobjednika. Ovi starohanski luzeri bi se kod 2-2 predali i primili jos gol do kraja.
Ono sto je vazno je ovu djecu vezati ugovorima jer velika vecina ima potencijal da igra za nas klub. Njih je u srijedu gledalo 3.000 ljudi, toliko Krupa, Ranik, Celik, Sloboda, Zrinjski, Siroki skupe na ovim derbi tekmama, a njih sa 18,19 godina gleda veliki broj ljudi i daje im podrsku.
To je moguce samo u Zelji u ovoj drzavi, neka bude jasno svima, onakva atmosfera i jedinstvo terena i publike u ovoj drzavi ima samo kod nas, nigdje drugo i to treba jasno i glasno reci.
Djeco hvala vam na predivnoj noci, na onome sto je veliki broj male raje vidio i zavolio u srijedu, na predstavi koju ste pruzili, onako iz ljubavi, punog srca i vratili vjeru u Zelju i Zeljinu skolu fudbala. Raduje da imamo moderan i brz vezni red, jaku tranziciju, brze i probojne bekove i spica koji je za ove nosioce prvotimce izmislio fudbal, kakva samo dodavanja, spustanja lopte, trka. Njih treba postepeno uvoditi u prvi tim a vidimo da Saban, Hajdarevic dobijaju sansu, Zera i Mujaga su starosjedioci, Velic je igrao u pobjedi u Bijeljini, Zilic isto tako odlican. Visoki desni bek mi se isto tako svidio kako igra, ovaj mali Mujaric kakav je trk napravio kada ga je Mujagic izbacio u sansu.
A neko je prije 5 mjeseci pricao kako u njima nema kvalitete, bili su na izlaznim vratima kluba...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.

Prijava