ponosannavas je napisao/la: ↑čet okt 19, 2017 11:59 pm
Plava Porodica je napisao/la: ↑čet okt 19, 2017 10:56 pm
ponosannavas je napisao/la: ↑čet okt 19, 2017 10:39 pm
Po cemu realan post? Ko da vrati povjerenje?
Evo sastava protiv Celika:
Veca-njega je jedinog jug hvalio jel tako
Stana Graovac Kemo Projic - jedino Stana igrao prosle godine ali nas momak postao legwnda Zelje po broju tekmi i po korektnosti
Blagoja Saban Ramovic - samo celavi igrao prosle godine
Zajmovic Zec Kajkut Zakara - samo Zakara igrao ali najbolji igrac ove godine tj vratio povjerenje definitivno
Sad ti meni obajsni ko da vrati povjerenje?
Svi ostali koji su bili prosle godine a koji su jos u klubu su u drugom planu i slijedi im noga sto je itekako Adzemova zasluga kojeg taj isti jug ne podrzava otkako je tu. Evo ja ne kontam majke mi, volio bi da mi obajsnite. Na klupi su jos bili cini mi se Hajdarevic, Velic, Fejza, Zera i jos neko od djece. Hasanovoc da nije ili ovako neko ne sjecam se. Znaci samo jedan igrac koji je zasluzio pravu osudu od njih 16 a i on je proigrao u zadnje vrijeme i eto de mi objasni ko da vrati povjerenje?
I dalje su tu Siniša, Bogičević, Zeba, Blagojević, Marković, Zakarić, Crnov, Stanić, Nikolić.
Svi oni koji su imali svoje zadatke u upotpunjavanju jedne crne slike koja nas prati sa kraja prvenstva.
Koje povjerenje su vratili? Time što u prvih 6/7 kola nisu makli dalje od Kaknja pa i to im nije bilo dovoljno da budu prvi na tabeli? Koji smo sad na tabeli i sa kojim zaostatkom? Još uz sve to, od lidera dobiješ po ušima na sred Grbavice.
Istina je, ne igraju svi stalno,ali se rotiraju i imaju minute.
Siniša više starter od Stanića.. Bogičević, Blagojević i Zeba..pa bez njih ne možeš ni pomisliti na prvih 11.
Jesu tu su ali vi pricate o tekmi sa Celikom. Drugo, evo i da ne pricate o toj tekmi od obih sto si nabirjao trojica kod Ade nikako ne igraju a cetvorica ili cak petorica idu na kraju polusezone. Nije Ado mogao odmah ubaciti sedam mladih i igrati. Morao je malo po malo i morat ce i u narednom periodu. Stana je vojnik kluba veci od Vece. Dokazao to sto puta. Zakaric i Blagojevic igraju odlicno u ovoj sezoni i trude se. Crnov je sigurno kvalitet i mislim da mu treba dati sansu jos jednu. Ostali idu sem Zebe kojem bi i ja volio vodketi ledja ali sam isto tqko govorio da nismo imali puno rjesenja do sada. Trebao nam je. I trwbat ce nam u pojedinim momentima. Trece, sve te igrace je doveo Slavko ili su bili prije njega a on ih forsirao, a taj isti kop podrzavao je Slavku, a sad Adzema koji ih polako cisti ne podrzava. To meni nije jasno. Eto volio bih da mi objasnis i argumentujes pa cu i ja pljivati sljedecu tekmu evo obecavam. Ili ste se zakleli da dok svi ne odu vi cete sve stavljati u isti kos pa cak i one koji nisu ni bili tu, a takvih je sad vise od 70% medju 18 igraca na koje Adzem racuna
Nisi shvatio šta sam pisao u vezi povjerenja.
Odgovorio sam ti na post jer si tražio stanje oko prošlosezonskih i ovosezonskog kadra.
Nije to problem. Ima i tu kivnosti, prije svega na upravu, radi priliva novih 30+ igrača, Kajkut Projić Elsner Ubiparip, ali nije to ključ problema. Isto tako imam osjećaj da Jug još nije prebolio rastanak sa Slavkom, jer od njegovog otkaza općenito atmosfera je usrana i manje je ljudi na tribinama.. A znamo i komentare sa zvanične na tu odluku od nekih sa vrha grupe.
I sad se generalno, komplet Jug stavlja u isti koš. Nebitno da li si sa strane, ili u kopu, da li si mlađi, srednjih godina ili veteran. Neki su ljuti iz ovih gore razloga, a neki radi loših igara. Ja sam radi ovog drugog.
Bio si preksinoć na utakmici, i složili smo se u ona dva posta kako su malci odigrali odličnu utakmicu.
A , evo, hajde ti sad meni reci šta se promjenilo u igri prvog tima evo tri sezone. Da li ima ikakvog napretka u igračima koji su i tada igrali, i sada igraju? Ja ga ne vidim. I dan danas se patimo sa svim ekipama, i dan danas ne znamo uraditi neke stvari koje se sa par treninga mogu ispraviti.. Izvesti aut, korner, brzo se oslobađati lopte, kretati se, nuditi i otvarati.. To su sve osnove, a nama je to neizvedivo. I šta je problem onda kazati im da se ne ufuraju radi pobjede protiv mrtvog Čelika,a 7 kola nisu makli dalje od Kaknja.
Nije sve stvar rezultata, 80% igrača i dan danas dođe na trening čisto onako, pazi sa obrazom, i da uzme platu. Koliko im je stalo da igraju za tim i pokušaju nešto uigravati da bi obradovali navijače? Ja ruku u vatru stavljam da ih zaboli ku.rac da li je pobjeda ili poraz..