irfo je napisao/la:Plavo - Bijeli je napisao/la:
ja koliko se sjecam kod nas nije zadovoljio na probi

jeste zadovoljio, trebo potpisat i onda pobjego
Iako su se pojavili na prozivci Željezničara, Ermin Zec, Mehmed Alispahić i Safet Kmetaš ipak neće potpisati ugovore sa sarajevskim klubom u kojem su tvrdili da ovi igrači nisu prošli ljekarski pregled.
Ipak, napadač iz Bugojna kaže da to nije istina…
Željo nije ispoštovao dogovoreno. Dogovorili smo se da bude jedno, a oni su željeli drugo, kaže Zec i dodaje kako već sada ima nove ponude iz Premijer lige za nastavak karijere.
Zajedno sa Zecom bio je i njegov mentor Miralem Kazić, koji nam kaže da je Željezničar krajnje nekorektno postupio prema igračima Iskre koji su trebali potpisati ugovore sa plavim timom.
Tri puta smo dolazili na potpis ugovora i tri puta se to nije desilo. Jedini koji je korektan sve vrijeme je Enver Hadžiabdić s kojim smo i dogovarali uslove prelaska. Tek nakon što smo ponovo došli u Sarajevo, uputili su nas na Sašu Vugdalića, a poslije toga su nas počeli prebacivati sa jednog čovjeka na drugog. Osjetili smo se poniženim, jer igračima ništa nije bilo obezbijeđeno, govori Kazić za Oslobođenje i objašnjava da se problem pojavio u vezi s trajanjem ugovora.
Dogovorili smo jedne uslove, tačnije potpis ugovora na dvije godine, a kada smo došli, pred nas su stavili ugovor u trajanju od četiri godine (dvije plus dvije), obrazlažući to nekim pravilnikom koji je donio Savez. Provjerio sam to i nije bilo istinito. Dakle, išlo se na klasičnu prevaru, a mi smo zbog Želje odbili mnogo bolje ponude.
Ostali klubovi dolazili su u Bugojno po Zeca, a mi smo došli na noge Želji, jer sam ja naginjao da Ermin igra u Želji, a to je bila i njegova želja. Dok je Hadžiabdić vodio pregovore, sve je bilo OK, a poslije se sve iskomplikovalo i ne postoji nikakva mogućnost da se ovaj nesporazum riješi. Imamo nove ponude za Zeca i on će vjerovatno u neki drugi klub u Premijer ligu. Propustili su vrhunskog igrača, kaže Kazić.
Inače, prema riječima nekadašnjeg igrača Olimpika i Iskre, sada mentora bugojanskom igraču, Željezničar je od svih klubova koji su zainteresovani za ovog napadača nudio najmanje.