Kad čitam ove komentare po raznoraznim portalima i forumima mene stid našeg stida. Ovde mislim na nas kao narod, pa mogu reći prvenstveno bošnje koji prate repku (ima tu i izuzetaka kod drugih, ali baš izuzetaka...).
Dok god se vidimo politikom "nek komšiji crkne krava" i meni dobro, nećemo mi na zelenu granu.
Grbavica je naš dom, hram, nešto sveto. Nismo mi budale pa da mislimo da je ovo Vembli ali mi bolje nemamo, ni mi a ni država. Sem tog Bilinog kojeg je opet samo i isključivo za potrebe reprezentacije uredio savez i vlast, ali tek toliko da zadovoljava one minimume.
Mi naš hram gradimo sami. Biću ko naši vrli novinari pa ću lupiti brojeve, ali sigurno je to u omjeru 80% klub, 20% svi drugi. Pod klub mislim na sve nas koji smo učestvovali na bilo koji način u financiranju (makar "samo" kroz onih 5 KM koliko košta karta za jug jedan meč).
Idealno nije ali hajmo biti normalni pa vidjeti kako je to izgledalo 2015-e recimo.
A kako izgleda sad
Željo, mogu sigurno reći je jedini tim u ovoj državi, nakaradnoj do bola, koji prkosi zakonima koji ovde vladaju. Upravo zbog toga i jeste trn u oku svima. I neka je, jer mi ŽELJOVCI moramo biti ponosni na sve ovo što imamo, i što ćemo ako Bog da imati ovakvim načinom rada.
Nisam se tad složio sa Lemdarom ali sad ću ponoviti ono njegovo, "psi laju a karavane prolaze".
Viva la ljože !
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍