Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 09, 2017 11:39 am

to neće biti za hitnu već za forenzičku na sokocu... :D
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 09, 2017 11:45 am

Ali, otkud sad ta priča za Mešu kao SD?
Realno, ne možemo mu pružiti ni 20% para koliko i dalje može zaraditi po nekim Sošoima itd. kao trener.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sajo10
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:16 pm

Cuj Amar selektor.. Pa Tuzla, Zenica i pola Sarajeva nebi izlazili iz bolnica..

Mesa SD, eh to bi vec bilo nesto... ;)

Elegant
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:20 pm

Po cemu ste vi pojedini zakljucili da bi Mesa bio dobar SD ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LeBlue
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:21 pm

MATORI je napisao/la:
pon okt 09, 2017 11:38 am
exbabilon je napisao/la:
pon okt 09, 2017 11:31 am
Godinama prizeljkujem Amara na klupi reprezentacije. Mangup je, nece mu faliti petlje za neke poteze koje je Mesa morao povuci, a nije smio. Vjerujem da Amar moze to kako treba napraviti, samo ce se broj navijaca reprezentacije prepoloviti.

A Mesa na mjestu SD kod nas, evo ne znam.
Jbt, ako "Brko" dodje za selektora a reprezentacija domaće utakmice bude igrala na Grbavici
vlast će morat će proširiti kapacitete Hitne za 100%, kako ove naše tako i u Tuzli i Zenici.
:ganja:
Prednost Amara je sto je objektivan trenera, igrati ce oni igraci koji zasluzuju, nevezano za koji klub igraju ili etnicku pripadnost. Mesa nije imao sportske srece, radio je bas takticke greske, a najvise mu je falilo autoriteta. Autoritet prema igracima i autoritet prema javnosti. Cim te publika nerespektuje onda je tesko. Amar isto zna izvuci maksimalno od pojedinih igraca. Kad je vodio Zelju kod nas je Bucan izgledao top krilo protiv Plzena itd, i to je karakteristika dobrog trenera, da zna iskoristiti vrline pojedinih igraca i ekipe, a umanjiti efekat losih strana. Ja sam prizeljkivao Srecka Kataneca jer je vec odveo Sloveniju na velika takmicenja, koja nema individualni kvalitet kao BiH. U svakom slucaj sretno Amaru i mislim da on ima dovoljno znanja da nas odvede na prvo Evropsko Prvenstvo. Najvaznije da pojedini igraci se vrate u formu u svojim klubovima.

Amidza
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:24 pm

S Amarom medalja na Euru. 8-)

Mesa - igracka legenda, trenerska 0. Sto dalje od kluba.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ChWilla
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:26 pm

teško išta pozitivno može biti ako garnitura u savezu ostane ista, ko god bio trener...

Elegant
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:31 pm

Pare su im pri kraju, mozda se sami pokupe sa broda koji tone.

godrina
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:38 pm

Amar na klupi, reprezentacija na Grbavici, manijaci preuzimaju navijanje :D debili vise ne bi pratili reprezentaciju a mi bi napravili fin posao u sledecim kvalifikacijama siguran sam.
ma prvo da mi dobijemo u toj poganoj zenici
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Elegant
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:40 pm

I ono glavno, pitari, zenicani, tuzlaci na aparatima. :ganja:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:47 pm

kao da gledam da ce OK kod Sablje
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

reks1
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:48 pm

sahmat je napisao/la:
pon okt 09, 2017 11:28 am
Ako Meša dobije otkaz, odmah ga pozvati za trenera, a Adžeme adio.
http://sport1.ba/reprezentacija/izgubil ... esti/97530
Po ovome je i do Mese,podobro
Kad napokon cujem od Djeke da to vece nije bilo ni fudbala ,ni profesije opet se krug zatvori kod Mese.Nije mi ni nakraj da mislim da je on iskljucivi krivac ali mi on ored nesposobnog i fuj saveza nekako nosi najveci dio odgovornosti

salle86
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:48 pm

Kad čitam ove komentare po raznoraznim portalima i forumima mene stid našeg stida. Ovde mislim na nas kao narod, pa mogu reći prvenstveno bošnje koji prate repku (ima tu i izuzetaka kod drugih, ali baš izuzetaka...).
Dok god se vidimo politikom "nek komšiji crkne krava" i meni dobro, nećemo mi na zelenu granu.
Grbavica je naš dom, hram, nešto sveto. Nismo mi budale pa da mislimo da je ovo Vembli ali mi bolje nemamo, ni mi a ni država. Sem tog Bilinog kojeg je opet samo i isključivo za potrebe reprezentacije uredio savez i vlast, ali tek toliko da zadovoljava one minimume.
Mi naš hram gradimo sami. Biću ko naši vrli novinari pa ću lupiti brojeve, ali sigurno je to u omjeru 80% klub, 20% svi drugi. Pod klub mislim na sve nas koji smo učestvovali na bilo koji način u financiranju (makar "samo" kroz onih 5 KM koliko košta karta za jug jedan meč).
Idealno nije ali hajmo biti normalni pa vidjeti kako je to izgledalo 2015-e recimo.
phpBB [video]

A kako izgleda sad
phpBB [video]

Željo, mogu sigurno reći je jedini tim u ovoj državi, nakaradnoj do bola, koji prkosi zakonima koji ovde vladaju. Upravo zbog toga i jeste trn u oku svima. I neka je, jer mi ŽELJOVCI moramo biti ponosni na sve ovo što imamo, i što ćemo ako Bog da imati ovakvim načinom rada.
Nisam se tad složio sa Lemdarom ali sad ću ponoviti ono njegovo, "psi laju a karavane prolaze".
Viva la ljože !
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Amidza
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:04 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
pon okt 09, 2017 12:47 pm
kao da gledam da ce OK kod Sablje
Dobro si, e, bas i ja kontam dje ce opet on. Vjerovatno kod Edisa da izgine i ostavi kosti. 8-)
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

MrRiccoli
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:24 pm

Moze pricati ko sta hoce ali je Amar kao trener bolji od svih selektora koji su bili zajedno. Covjek je zasluzio da vodi reprezentaciju i ima ono sto nijedan dosad nije imao, a to je njegov mangupluk gdje ce sa dvije i pp rijeci ponistiti svakog onog ko se umisli da je bitniji od repke ili bilo sta drugo. Amar je jedini pametan izbor saveza jer ovo su dosad sve promasaji htjeli mi to priznati ili ne i Mesa je promasaj

Amidza
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:37 pm

Naravno da je Mesa neznalica, kukavica i ogroman promasaj, bas kao i Pape. Isto kao sto bi bio Hadzibegic ili neko drugi slican koga bi doveli. Ne treba bjezati od toga, ako je vec igracka legenda naseg kluba. Jedini trener kojeg smo mi imali, koji je zaista kvalitetan (ne ulazeci u ljudske kvalitete) je Ciro Blazevic. Ovo ostalo - da ih sve nekako spojis u jednog trenera, ne bi bio ni pola Amara.

mirzoni1921
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:38 pm

Amidza je napisao/la:
pon okt 09, 2017 1:37 pm
Naravno da je Mesa neznalica, kukavica i ogroman promasaj, bas kao i Pape. Isto kao sto bi bio Hadzibegic ili neko drugi slican koga bi doveli. Ne treba bjezati od toga, ako je vec igracka legenda naseg kluba. Jedini trener kojeg smo mi imali, koji je zaista kvalitetan (ne ulazeci u ljudske kvalitete) je Ciro Blazevic. Ovo ostalo - da ih sve nekako spojis u jednog trenera, ne bi bio ni pola Amara.
jedini selektor koji je imao svoje JA je Meho Kodro, a svi znamo kako je završio. tako da nisam neki optimista pa taman nam dosao Joachim Low

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:41 pm

Ma ko god bio opcija , opet će izabrati najeftiniju varijantu, kojoj će naravno više pozicije diktirati sve po ustaljenim procedurama.
I kao takav, on ne može biti selektor koji zna šta želi, lošijeg kvaliteta te slabog karaktera.
A, svi su osim Ćire bili takvi.
Teško da bi Amar samo zbog veće plate dopustio sebi takve stvari. Opet on može u Katar, u Japan da zarađuje te pare.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sajo10
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:52 pm

Jedno ozbiljno pitanje. Ovo oko Amara kao potencijalnog selektora? Je li stvarno ima istine u tome, ili je zelja pojedini forumasa pa nas loze haha? :D Amar je izmislio trenerski posao za 80 % bivsi selektora. Samo sto si bio veliki igrac ne znaci da si dobar selektor. Maradona je najbolji primjer.

ChWilla
Kontakt:

pon okt 09, 2017 2:03 pm

niti je on tip za njih niti oni za njega...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.

Prijava