Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Vortex
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned okt 08, 2017 10:07 pm

Plava Porodica je napisao/la:
ned okt 08, 2017 3:17 pm
I ja sam tog stava bio @okolele.
Ali, onu sliku od sinoć mi niko ne može izbrisati iz pamćenja. Gledati Edena Hazarda, poslije Ronalda i Neymara najboljeg krilnog igrača, gledati De Bruynea koji je uz Isca najinteligentniji igrač na svijetu, Karaska koji je ponajbolji igrač Atletika uz Griezmana, Mertensa koji rešeta u ekipi koja igra najljepši fudbal, Fellainija koji je kralj šesnaesterca, Kurtou koji je među top5 golmana svijeta, a još su tu falili Lukaku, Naingolan, Kompany.
Pa sa druge strane gledati igrače koji sa ponosom nose državni dres. Ti igrači su rođeni u BiH. Većina ih je upravo krenula sa ovog stadiona.. Iz ovog blata su postali to što jesu. Nisu na nivou Belgijanaca, ali i dalje su klasni igrači. Pa onda vidiš Duljevića koji je do jučer gazio 10 puta gore terene, i shvatiš da nije samo Memiji lomio pršljenove. Sinoć je lomio i klasama poput Vertongena, Vermalena, Aldeverelda. I onda shvatiš da i u našoj ligi ima i uvijek će biti onih koji će uz kvalitet neupitan za našu ligu, ali itekako upitan za veće nivoe kakva je sinoćnja utakmica bila, uz srčanost i borbu za državu koju godinama nemamo, biti ako ništa na nivou ostalih kojima ova reprezentacija ništa ne znači. Primjer mi je Island. Za ovu reprezentaciju meni je godinama bila sve manja želja da ih pratim, pa mi je sad gotovo svejedno pobijedili ili izgubili. Jer su to većinom igrači po nacionalnom ključu, i ovi koji su kao naši, iz dijaspore su. Pa onda jedan Pjanić šatro povrijeđen. Jes al u kurcu. Zna momak da će se opet sve svaliti na njega poslije poraza, pa bolje da glumim povredu da vide kako je bez mene.
Dalje, sa ponosom sam sinoć gledao Grbavicu a pred očima mi slike iz januara prošle godine kada je Grbavica bila sve osim stadiona.
Sa ponosom sam gledao i onaj travnjak sinoć. Nije svjetski, nije prigodan za igru, ali je naš. Mi ga plaćamo i održavamo. Isto tako što i plaćamo sve ostale stvari vezane oko stadiona, da bi reprezentacija mogla igrati u BiH, a ne da pukne bruka pa da kao Gibraltar igramo u Portugalu. Za sve ovo su zadužni navijači Želje koji su pomogli kroz razne projekte da bar imamo osnove da reprezentacija može igrati, uz veliku volju i želju Uprave.
Gdje je Savez tu bio? Da je savez polovično uložio novca koliko smo mi dali u ovih godinu i pol, sada uopšte ne bi bilo dileme da li Bilino polje ili Grbavica.
Da su makar travnjak uradili..
I onda svi pišu o tome kao bruki, a niko ne vidi drugu stranu, šta smo mi sve uradili kao klub koji i dalje ima dugove prema državi, ne razmišljajući o tome kakva bi bila bruka da smo sinoć u Zagrebu igrali.
I, na kraju, ako mi išta može vratiti želju za reprezentacijom, može Grbavica.
Centar svijeta!
MA potpisujem od riječi do riječi. Samo mi znamo kroz šta smo prošli i za nas je ono sinoć veliko, ogromno. Boli nas tuki šta pišu drugi, uostalom pala je stvarno velika količina kiše a svi smo vidjeli kako je teren bio odličan i cijela Grbavica ušminkana prije onog kijameta. Sad tako je ispalo. Nekako nas je ova tekma zadesila u pola radova, jbg , mi smo prihvatili izazov. U međuvremenu se nebo otvorilo i desilo se to što se desilo. Kako god ja sam preponosan. Stvarno je stadion moćan sa onim led panoima pa onako ispunjen i skockan premoćno. I još nešto jednog dqana nekad u budućnosit, kad svi stadioni budu ušminkani, sva sjedeća mjesta, tereni boli glava,wi fi, sjećaćemo se sa nostalgijom vremena kad je fudbal bio muška igra a igrači znali biti blatnjavi, pokisli, modri. Jbg ima i to svoju čar!

Elegant
Kontakt:

ned okt 08, 2017 10:39 pm

Jedva cekam Celik, ubia ova prica oko reprezentacije i ova mrznja prema Grbavici.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

storm_raider
Kontakt:

ned okt 08, 2017 10:48 pm

Pa mrznje prema Grbavici ce biti i bez toga da reprezentacija igra, ovo je bio samo katalizator, spoj koji ubrzava hemijske reakcije, da se aktivira ta mrznja u njihovim jadnim, malim, izgovorima za mozgove. Neka ih, nase je da radimo i budemo slozni.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

salle86
Kontakt:

ned okt 08, 2017 11:02 pm

Čelik jebbem, Čelik jebbem, Čelik jebbem ale aleeeeee
Ooo ooo a i tebe Zenicooo

:baklja: :baklja: :baklja:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Rambo_Amadeus
Kontakt:

ned okt 08, 2017 11:21 pm

Tiago nas ovo fura ili fakat ? :D
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

godrina
Kontakt:

ned okt 08, 2017 11:26 pm

de ba nek serru koliko hoce ja sinocnju sliku necu zadugo zaboravit, repka na Grbavici, na onako igradjenoj Grbavici a znas da ce za godinu dvije bit jos 3 puta bolja, veca i ljepsa
ljudi me zajebavaju, smiju se a ja ko tele zino i gledam
puno nam Zeljo znaci, jbg nemamo top igrace ali moramo biti jaki, strpit se jos malo nadoci ce i to
barem imamo nekakav plan, viziju i bome kockice se polako slazu
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Vrag

ned okt 08, 2017 11:38 pm

Steta sto nam je ekipa limitirana. Volio bih da ovog Celika krvnicki ubijemo. Cisto onako pred gasenje.

exbabilon
Kontakt:

ned okt 08, 2017 11:43 pm

Ima li neko ideju koliko smo hajrovali od saveza za ovu tekmu protiv Belgije?

1921.ba
Kontakt:

pon okt 09, 2017 12:13 am

Vrag je napisao/la:
ned okt 08, 2017 11:38 pm
Steta sto nam je ekipa limitirana. Volio bih da ovog Celika krvnicki ubijemo. Cisto onako pred gasenje.
da je uzet 0-1, previse se mi dizemo, s obzirom na kadr i situaciju
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Brkoo
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:09 am

Nadam se da nije istina ovo za Tiaga. Covjek je na ruzan nacin otisao i nek i dalje osjeca nostalgiju prema Brazilu, Hrvatskoj.

Ponavljam po milijarditi put, stranac mora biti pojacanje, istinsko pojacanje, kapitalac, neko ko ima kvalitet da ekipu povuce kad se nalazi u teskoj situaciji, da je najbolji igrac u ligi na svojoj poziciji, da u kontinuitetu pruza partije koje se ocekuju od njega, da od njega djeca mogu nesto nauciti itd. Hocemo li se napokon opametiti poslije raznih Toskasa, Mailsona, Tiaga, Mladenovica, Hervasa, Stevanovica(Sinisa), Markovica itd, ili cemo nastaviti da dovodimo ovakve strance koji su panjevi? Ovom Slovencu i Ubiparipu cu suditi kad ih vidim na terenu. Cak bih podrzao dovodjenje stranaca poput Ubiparipa, igrac koji je igrao na mnogo vecem nivou, tu jedno vrijeme bio dobar, kasnije pad forme, povrede i evo ga kod nas. Da je na vrhuncu ne bi ga mogli dovesti, logicno. Slicna stvar je bila i sa Lendricem gdje smo strasno pogodili. Nadam se da ce i sa Vojom takav biti slucaj..
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u pon okt 09, 2017 1:10 am, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kvalitet
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:10 am

Brkoo je napisao/la:
pon okt 09, 2017 1:09 am
Nadam se da nije istina ovo za Tiaga. Covjek je na ruzan nacin otisao i nek i dalje osjeca nostalgiju prema Brazilu, Hrvatskoj.

Ponavljam po milijarditi put, stranac mora biti pojacanje, istinsko pojacanje, kapitalac, neko ko ima kvalitet da ekipu povuce u teskoj situaciji, da je najbolji igrac u ligi na svojoj poziciji, da u kontinuitetu pruza partije koje se ocekuju od njega, da od njega djeca mogu nesto nauciti itd. Hocemo li se napokon opametiti poslije raznih Toskasa, Mailsona, Tiaga, Mladenovica, Hervasa, Stevanovica(Sinisa), Markovica itd, ili cemo nastaviti da dovodimo ovakve strance koji su panjevi? Ovom Slovencu i Ubiparipu cu suditi kad ih vidim na terenu. Cak bih podrzao dovodjenje stranaca poput Ubiparipa, igrac koji je igrao na mnogo vecem nivou, tu jedno vrijeme bio dobar, kasnije pad forme, povrede i evo ga kod nas. Da je na vrhuncu ne bi ga mogli dovesti, logicno. Slicna stvar je bila i sa Lendricem gdje smo strasno pogodili. Nadam se da ce i sa Vojom takav biti slucaj..
Tiago je sasvim OK
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Brkoo
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:28 am

Kako mi na qrac ide to OK, na pocetku bilo simpaticno a sad.. Lika lopta pogodila nakon udarca Blagojevica i navijaci ga digli u nebesa, eto on je iz Brazila, mocno zvuci, odmah kaci Brazilske zastave. Treba reci da jedan period jeste igrao dobro. Fudbalski neobrazovan igrac koji je brz i prodoran, i to je sve sto ima, nabije loptu i trci, odbrana kod njega ne postoji a i kod nas a i u Hrvatskoj otisao na ruzan nacin, ali eto prizivajte ga i dalje, kad ga opet spuca nostalgija za Brazilom i onda ode npr. u Hrvatsku nemojte reci da vam nisam rekao..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:38 am

Uh sto ste se raspisali o reprezentaciji :D
Bilo je lijepo ugostiti repku na Grbavici, sigurno historijski dan za nas. Zeljo sigurno nije kriv za onakav teren, to ide na obraz i savezu i svim nivoima vlast. Nama je i dobar teren kakav je drugima, jedino BP i Pecara imaju bolje terene od Grbavice. Drenaza je losa i potrebna je potpuna rekonstrukcija iste, zato se nadam da cemo izganjati teren od UEFA-e preko saveza.

Sto se tice onog najbitnijeg, naseg Zelje, je li Crnov poceo sa laganim treninzima?
Utakmica protiv Celika ce biti izuzetno teska, bez obzira sto im ne igraju Sisic (suspenzija), Kouadio (nije vise u BiH) te Mahmutovic (povreda, ali ne znam koliko ozbiljna). Obavezno obratiti paznju na Salcinovica, on jeste sporiji, ali nas vezni red ima ruznu naviku da pusta protivnicke igrace i daju im previse prostora, a Salcin ima odlican sut. To je igrac koji svojim individualnim kvalitetom moze pogurati ekipu.
Odbrana im je stvarno losa i tu vidim nasu sansu. Vjerovatno ce u vrhu napada zaigrati Ubipitar, a u prvu postavu bi ubacio i Hajdarevica.
Ako se stvarno obistini da im i Mahmutovic ne bude igrao, a vec nemaju Sisica i Kouadia, onda ja stvarno ne vidm kako mi mozemo napustiti Zenicu bez tri boda. Ali to me ujedno i brine, ako nasi tako razmisljaju i onda olako shvate i utakmicu i protivnika.

Pobjeda se mora ostvariti!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

bianco blu
Kontakt:

pon okt 09, 2017 1:56 am

Brkoo je napisao/la:
pon okt 09, 2017 1:28 am
Kako mi na qrac ide to OK, na pocetku bilo simpaticno a sad.. Lika lopta pogodila nakon udarca Blagojevica i navijaci ga digli u nebesa, eto on je iz Brazila, mocno zvuci, odmah kaci Brazilske zastave. Treba reci da jedan period jeste igrao dobro. Fudbalski neobrazovan igrac koji je brz i prodoran, i to je sve sto ima, nabije loptu i trci, odbrana kod njega ne postoji a i kod nas a i u Hrvatskoj otisao na ruzan nacin, ali eto prizivajte ga i dalje, kad ga opet spuca nostalgija za Brazilom i onda ode npr. u Hrvatsku nemojte reci da vam nisam rekao..
nije valjda da se kod nas vraća?
reci mi da nije istina...

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 09, 2017 3:01 am

On konta skupio pare za avionsku kartu i mi ćemo ga jedva dočekat na aerodromu da potpiše.
Jao
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Grbavica
Kontakt:

pon okt 09, 2017 3:59 am

Organizovan je docek za Tiaga, gavran je janje pripremio vec
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon okt 09, 2017 8:10 am

Grbavica je napisao/la:
pon okt 09, 2017 3:59 am
Organizovan je docek za Tiaga, gavran je janje pripremio vec
Salata od mene i ajzeje

ChWilla
Kontakt:

pon okt 09, 2017 8:11 am

ja ću donijeti ulje i sirće za salatu.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

pon okt 09, 2017 8:19 am

Kakav Tiago...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

azbaha
Kontakt:

pon okt 09, 2017 9:16 am

kvalitet je napisao/la:
sub okt 07, 2017 8:08 pm
storm_raider je napisao/la:
sub okt 07, 2017 8:01 pm
"Doslovno pobili smo se pod navodnicima receno..." Kako moze "doslovno" i "pod navodnicima"??

Spaho:" Treba manje silovati igru..."

Pa ebem mu mater, je li ovi novinari citaju ista vise od Jezeve kucice? I kaze: "Placaj TV preplatu." Nikada je necu placati.
Imaš li TV prijemnik? Imaš. Dužan si plaćati. Porez na posjedovanje TV ili radio prijemnika. I kod nas i svugdje na svijetu. Kao što se on provaljuje na utakmicama (i mnoge kolege), tako se i ti provaljuješ ovim izjavama.
Nema to veze sa TV prijemnikom, mogu i da ga nemam, pa je "moram" placati, tako da i ti se provaljujes.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava