Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 10, 2016 4:09 pm

Neko spomenu, možda dovede nekog ima još 50 dana fore...ja da sam na njegovom mjestu, bar bi stopera doveo kojeg poznajem, u čije kvalitete sam siguran,. Obećao je mnogo, a iskreno ne zna sa čim. Video je jedno a razgovor, pristup i ponašanje igrača nešto sasvim drugo. Da li će samo njegovo znanje, pristup, disciplina i organizacija biti dovoljni ne znam. Ali da će biti lako, neće sigurno. Nisam pesimista, čak šta više očekujem mnogo, pogotovo jer znam slovenački pristup, rad i disciplinu. Najviše se plašim kako će velika većina naših momaka prihvatiti takav odnos i organizaciju.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

rios
Kontakt:

pet jun 10, 2016 4:14 pm

ponosannavas je napisao/la:
rios je napisao/la:
ponosannavas je napisao/la:
Spoiler:
OPet ću ja biti dosadan. Znam da nam trebaju i iskusni stoperi, ali imamo već dvojicu za ove lige dovoljno. Ja bi doveo još dvojicu mladih koji su potencijali. Ako ne može Memišević, može Jovičić npr. Nekako me baš nervira što ne vidimo neke potencijale iz manjih klubova u BiH. Možda ja griješim za Jovičića, ali nemoguće da nema nijedan mladi potencijal iz BiH na nekoj, bilo kojoj, poziciji. Mlada repka, u-19 itd. Ima tu igrača sigurno. Miću da ne spominjem :)
Bitna je poenta. Nadam se da će novi trener nakon pola sezone u ovoj ligi vidjeti gdje čući potencijal.
Spoiler:
Vidi druze,tvoja prica je odlicna.Ulaganje u mlade igrace koji imaju potencijala i kvaliteta nikad ne moze biti lose.Uz pravilan rad sa njima,ocekivani razvoj na kraju mozes i zaraditi.
Medjutim,kad dovedes nekadasnje igrace Sevilje,pa dovedes igraca iz Holandije,pa dovedes dva igraca koja su se profilisala kao ponajbolji na svojim pozicijima u PL,najavis borbu za titulu,onda i taj stoper mora biti na tragu toga.Jednostavno,bojim se da mladi stoper ne bi mogao ispratiti iskustvo i ambiciju naprijed pomenutih igraca.
Nama,ipak,u ovom trenutku vise treba neko ko je dovoljno iskusan,provjereno kvalitetan i spreman da odgovori zadatku - bude komadant odbrane.
Ma rzumijem ja i tebe, ali za ove lige su Bogičević i Kosorić dovoljno iskusni. Ako sad možeš uhvatiti nekog takvog koji je top ok. Recimo ovja Memišević je i top i mlad je. A i on je bljessnuo ovu sezonu. MOžda Kemo bljesne. LJudi koji znaju mogu prepoznati koji to mladi igrač ima predispozicije i koji je top za našu ligu bez obzira što nema neko iskustvo. REcimo ovaj Jovičić isto ima iskustva a trčeći bi došao ja vjerujem. Mi moramo poerd prvih 11 koji su recimo top, imati zamjene koji su potencijali i koji će biti veći top od ovih koji su sad u prvih 11. Ali ne, kod nas je sad prvih 20 igrača provjereno, iskusno itd itd. Ako neko ima kvalitet, kao Memija, kao Dado, kao Memišević onda ti ne rizikuješ ništa. Eto mi smo doveli Sinišu a sad svi govore da je Memija bolji. Moramo malo više vjerovati mladima. U prvom dijelu sezone ćeš imati tekmi gdje ih možeš probati a da to ne utiče na rezultat i do tad ćeš vidjeti ko može a ko ne, pa ako imaš negdje nekoga da ne može dovedeš na polusezoni igrača koji će uskočiti za play off ligu za prvaka. Ne znam što bi recimo Kerla kojem je vrh litvanska liga bio bolji od nekog Jovičića kojem je možda liga petice sutra budućnost. On je sad kao mlad već na nivou Kerle. MOžda to nije Jovičić ali eto dajem primjer. Možda je MIćo hahahahahhhahaahha

Eto ako je tačno što kaže FKŽ1921 da će doći još dva igrača plus golman onda ne vidim razloga što nei doveli još jednog ili dva mlada potencijala. Toga mi fali. Moramo naučiti procjenjivati ko bi to mogao biti top. Nećemo moći stalno dovoditi.

Isto tako mislim da trebamo malo spustiti lopticu kad čujemo da je neko drugi doveo. NJima će i otići mnogo igrača. Evo Sloboda dovela dva a otišla im dva. Pitari doveli četiri a otišla im četiri i još tri idu, a svi su bili oko prvih 11. To znači da komplet ekipu mijenjaju. Nama sad ne treba toliko igrača, a sa druge strane treba ih pustiti da vidimo šta će konkurencija dovesti, pa uvijek u zadnjem momentu može uletiti neki top igrač. Takvi obično tad i ulete, na kraju, kad im propadnu sve opcije za vani. Nama je lakše čekati takvoga jer imamo skoro sve pozicije popunjene.
Slazem se u potpunosti za ovaj posljednji dio.Ne trebamo gledati u tudje avlije niti nas treba zanimati ko i koga dovodi,na koje pozicije i sl.Mi imamo svoj cilj,svoju viziju i prema tome se treba kretati.Igraci koji su dovedeni nakon kraja sezone su dovedeni s ciljem,ne sumnjam da ce i ti buduci biti takvi - u skladu sa filozofijom i ciljevima koje imamo.Mi vec imamo poprlicno formiranu ekipu,sve ovo je sad samo nadogradnja.

Eh oko stopera..Tacno je,mi imamo 3 iskusna stopera,ali ti stoperi nisu pokazali sigurnost.Da bi jedan mlad i perspektivan igrac dobio sansu,po meni,uz sebe mora imati igraca koji ima iskustvo ( ne mora biti nuzno i stariji ) ,mora imati kvalitet da od prosjecnog pravi dobrog a od dobrog pravi odlicnog stopera.Nesto sto je bio recimo Haris Alihodzic nekada.
Nije lahko baciti mladog igraca u vatru kad zna da igra u velikom klubu koji ima velike ambicije,pritisak je to veliki.Oni,mladi igraci opcenito,imaju snagu,zelju za dokazivanjem,potencijal ali nemaju iskustvo i svaka,pa i najmanja greska,je pila naopako,vrlo lahko moze srozati njihovo samopuzdanje i djelovati kontraproduktivno.Uz dobrog stopera koji ima liderske kvaltiete,koji ce moci pokriti nedostatke i greske tog mladje igraca,pomoci mu da sazrije i dodatno napreduje tom mladom igracu bi bilo lakse igrati sasvim sigurno.
Poenta je,da - mlade igrace treba dovoditi,ali da - trebaju im i iskusniji i kvalitetni saigraci da bi i oni jednog dana postali takvi.Nazalost,mislim da u zadnjoj liniji mi nemamo stabilnog stopera uz kojeg bi se taj mladji osjecao sigurno i koji bi ga vukao uz sebe.Trenutni stoperi,cini mi se,pored sebe trebaju stopere jednakog odnosno veceg kvaliteta.
Eh,kad bi se doveo taj komadant odbrane kako ga ja zovem,u nekim utakmica bi se i moglo probati sa Kemom recimo,ili nekim drugim mladjim igracem.U suprotnom bi to bio rizik koji ne znam koliko nam treba.
Ne znam koliko si pratio Romu,oni su imali dva relativno mlada stopera - Manolas i Rudiger.Znali su odigrati neke fenomenalne partije,ali i one katastofalne.To je taj rizik o kojem pricam.
Sa druge strane,npr. Varane je debitnovao mlad ali je pored sebe imao Ramosa,ili je lakse bilo Luizu da se u Celziju promovise u top stopera kad je igrao u tandemu sa tada vec top Terijem..
Ne slazem se ni oko ovog da mozemo u nekim utakmicama nesto probavati,volio bih da skrojimo tim prije pocetka lige i da od prvog do posljednjeg kola na terenu imamo uvijek najbolje moguce.Vidjeli smo i ove godine,gubili su se bodovi na mnogim neocekivanim terenima i sa neocekivanim protivnicima.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Veteran1965
Kontakt:

pet jun 10, 2016 4:24 pm

Ma ne treba ništa eksperimentisati i ja se tu slažem, ali u prvim kolima kupa možemo i moramo dati šansu nekim od momaka koji imaju potencijala a malo igraju. Ili poluvrijeme u nekim od ligaških utakmica. Kako da ocjenimo njihov potencijal i kvalitet ako im nećemo dati šansu? U prijateljskim sa Pofalićkim? Ja mislim da je to do trenera, i to pravi razliku između loših, osrednjih, dobrih i odličnih trenera. Treba imati i hrabrosti i znanja, i dobro procjenjivati, ponekad i rizikovati da bi se stiglo do cilja. Valjda to ovaj naš Slovenac zna i može...

ponosannavas
Kontakt:

pet jun 10, 2016 4:25 pm

U suštini se mi slažemo. I ja mislim da trebaju biti i iskusni, samo što ti misliš da to nisu ova dvojica tj ovaj jedan Bogičević. Mogu se i tu složiti. Daj da dovedemo jednog pravog i otpustimo BOgija ili ga ostavimo kao petog stopera, a da pored te dvojice iskusnih gurmo Kemu i još jednog mlađeg.

Što se tiče probavanja nisam mislio na miksanja neka formacija i sl, ali što nebi protiv neke lakše ekipe npr Viteza (njih smo sa jnuiorima dernuli 4:0 kući) počeo jedan ili dva omladinca eto npr Kemo i Mujaga umjesto POzdera i Ace (ili tog novog top stopera). Kako ćeš drugačije guranuti mlade. Tako DInamo radi. Druga je stvar sad što mi hoćemo da stvoimo pritisak titule pa onda nema mjesta tim stvarima.

ChWilla
Kontakt:

pet jun 10, 2016 4:39 pm

a kad imaš budžet kao ostatak lige zajedno možeš gurati koga hoćeš i šta hoćeš...
gradi željo boli te *****

Veteran1965
Kontakt:

pet jun 10, 2016 4:46 pm

ponosannavas je napisao/la:U suštini se mi slažemo. I ja mislim da trebaju biti i iskusni, samo što ti misliš da to nisu ova dvojica tj ovaj jedan Bogičević. Mogu se i tu složiti. Daj da dovedemo jednog pravog i otpustimo BOgija ili ga ostavimo kao petog stopera, a da pored te dvojice iskusnih gurmo Kemu i još jednog mlađeg.

Što se tiče probavanja nisam mislio na miksanja neka formacija i sl, ali što nebi protiv neke lakše ekipe npr Viteza (njih smo sa jnuiorima dernuli 4:0 kući) počeo jedan ili dva omladinca eto npr Kemo i Mujaga umjesto POzdera i Ace (ili tog novog top stopera). Kako ćeš drugačije guranuti mlade. Tako DInamo radi. Druga je stvar sad što mi hoćemo da stvoimo pritisak titule pa onda nema mjesta tim stvarima.
Da većinu se slažemo. Po meni ako ekipa treba imati 4 stopera meni bi Aco bio drugi, Kemo treći a Bogi četvrti. Naravno prvog bi doveo. Iskreno malo me brine Aco nakon povrede, nije niti blizu ostvarenja prije toga. Raja spominje i Bogdanovića, ali nakon povrede ligamenata (svi znamo kakva je) ja ga ne bi ostavio. Isto tako bar u ligi 12, do razigravanja ima prostora da se gurnu mlađi (Kemo, Žera, ili ko već bude tu, Mujaga npr.)

ponosannavas
Kontakt:

pet jun 10, 2016 4:56 pm

ChWilla je napisao/la:a kad imaš budžet kao ostatak lige zajedno možeš gurati koga hoćeš i šta hoćeš...
Oni imaju prostora da guraju koga hoće i kad hoće, a mi ipak dosta operznije, ali i mi bi trebali imati prostora da gurnemo neke. Pogotovo kad iadješ sa ostalih deset igrača koji su bolji od protivničkih, a tako će biti u jednom dijelu tekmi. I na kraju krajeva ne znači da je taj mladji i lošiji nego možda čak i naprotiv.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet jun 10, 2016 4:58 pm

Piše se ovdje da se traži golman. Ne znam je li to želja kluba ili pojedinaca. Meni je to suvišno sada, osim ako Fejza ne ide. Kakva je to njemu povreda da se neće oporaviti do kraja jula? Mislim da Kjosevski ima još 3 utakmice kazne, pa što bismo dovodili golmana za 3 utakmice, te kasnije imali viška golmana? Mislim da bi bilo fino i eventualno Ćemana istrpiti, nego dovoditi nekoga.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

LARSSON
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:03 pm

Imamo praktično dva povrijeđena golmana, i jedan pod suspenzijom.

Sa ćutahijom ne znam šta je, nešto je bio operisao, sad kakvo je stanje boga pitaj.

avlami97
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:13 pm

Pošto neki rjeđe zaviruju na pdf statistika, evo prekopirah @jovanmaksimovića post, pa neka raja malo protabiri. postavio je također i broj nastupa za sve igrače za prošlu sezonu.

GOLOVI/ASISTENCIJE:

GOLOVI:
Ivan Lendrić 7
Tiago Farias 5
Ognjen Đelmić 4
Samir Berkić 3
Zoran Kokot 3
Miroslav Stevanović 3
Amir Hadžiahmetović 2
Ajdin Mujagić 2
Jovan Blagojević 1
Dejan Đermanović 1
Enis Sadiković 1
Damir Sadiković 1
Dženis Beganović 1
Joco Stokić 0

ASISTENCIJE:
Samir Bekrić 5
Jovan Blagojević 5
Damir Sadiković 4
Zoran Kokot 3
Ognjen Đelmić 2
Ivan Lendrić 2
Tiago Farias 2
Siniša Stevanović 1
Aleksandar Kosorić 1
Kerim Memija 1
Mirko Kramarić 1
Nermin Zolotić 1
Dušan Mladenović 1
Enis Sadiković 1
Miroslav Stevanović 1
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

pintol_TM87
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:17 pm

avlami97 je napisao/la:Pošto neki rjeđe zaviruju na pdf statistika, evo prekopirah @jovanmaksimovića post, pa neka raja malo protabiri. postavio je također i broj nastupa za sve igrače za prošlu sezonu.

GOLOVI/ASISTENCIJE:

GOLOVI:
Ivan Lendrić 7
Tiago Farias 5
Ognjen Đelmić 4
Samir Berkić 3
Zoran Kokot 3
Miroslav Stevanović 3
Amir Hadžiahmetović 2
Ajdin Mujagić 2
Jovan Blagojević 1
Dejan Đermanović 1
Enis Sadiković 1
Damir Sadiković 1
Dženis Beganović 1
Joco Stokić 0

ASISTENCIJE:
Samir Bekrić 5
Jovan Blagojević 5
Damir Sadiković 4
Zoran Kokot 3
Ognjen Đelmić 2
Ivan Lendrić 2
Tiago Farias 2
Siniša Stevanović 1
Aleksandar Kosorić 1
Kerim Memija 1
Mirko Kramarić 1
Nermin Zolotić 1
Dušan Mladenović 1
Enis Sadiković 1
Miroslav Stevanović 1
:kafa:

Jaozinho22

pet jun 10, 2016 5:18 pm

Na zvaničnoj je pisalo da Ćutahija ima povredu ramena 7 mjeseci odsustva.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

avlami97
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:22 pm

pintol_TM87 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Pošto neki rjeđe zaviruju na pdf statistika, evo prekopirah @jovanmaksimovića post, pa neka raja malo protabiri. postavio je također i broj nastupa za sve igrače za prošlu sezonu.

GOLOVI/ASISTENCIJE:

GOLOVI:
Ivan Lendrić 7
Tiago Farias 5
Ognjen Đelmić 4
Samir Berkić 3
Zoran Kokot 3
Miroslav Stevanović 3
Amir Hadžiahmetović 2
Ajdin Mujagić 2
Jovan Blagojević 1
Dejan Đermanović 1
Enis Sadiković 1
Damir Sadiković 1
Dženis Beganović 1
Joco Stokić 0

ASISTENCIJE:
Samir Bekrić 5
Jovan Blagojević 5
Damir Sadiković 4
Zoran Kokot 3
Ognjen Đelmić 2
Ivan Lendrić 2
Tiago Farias 2
Siniša Stevanović 1
Aleksandar Kosorić 1
Kerim Memija 1
Mirko Kramarić 1
Nermin Zolotić 1
Dušan Mladenović 1
Enis Sadiković 1
Miroslav Stevanović 1
:kafa:
U SAMO 11 nastupa. Naš najučinkovitiji igrač nakon Lendrića. Kada uđe u pravu formu, mislim da će ići mnogo bolje. Svi se sjećamo one sezone sa 16 asistencija i 15 golova kada je otišao u J. Koreju. :kafa:
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u pet jun 10, 2016 5:37 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:25 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Na zvaničnoj je pisalo da Ćutahija ima povredu ramena 7 mjeseci odsustva.
Ma to je povreda haman kao koljeno, mora se fina pauza napraviti..

sergejevic

pet jun 10, 2016 5:29 pm

Sigurno bi Bekric bio najvece pojacanje ako udje u pravu formu. Iako ima on vec godina i ne treba ocekivati od njega da opet bude kao prije pet ili sest godina, ali iskustvom itekako moze pomoci. Mislim da je i po njega lose bilo forsiranje, nekako je izgorio u zelji da se dokaze i da opravda svoju ulogu na terenu. Nametnut mu je veliki pritisak i nije se bas najbolje nosio s tim. Realno nije mnogo pokazao, to uopste nije neki atak na Bekrica, samo cinjenica. On mora mnogo bolje i siguran sam da i sam to zna.

avlami97
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:36 pm

sergejevic je napisao/la:Sigurno bi Bekric bio najvece pojacanje ako udje u pravu formu. Iako ima on vec godina i ne treba ocekivati od njega da opet bude kao prije pet ili sest godina, ali iskustvom itekako moze pomoci. Mislim da je i po njega lose bilo forsiranje, nekako je izgorio u zelji da se dokaze i da opravda svoju ulogu na terenu. Nametnut mu je veliki pritisak i nije se bas najbolje nosio s tim. Realno nije mnogo pokazao, to uopste nije neki atak na Bekrica, samo cinjenica. On mora mnogo bolje i siguran sam da i sam to zna.
Slažem se. Samo mi je malo krivo, jer kada se kritičari navale na kosti nekome - ne popuštaju. Bekrić će aBd u narednoj sezoni biti još bolji, bez obzira na godine i lošu formu iz ovog dijela sezone.

Dado je npr. bio sasvim solidan, ali ga neki i dalje napadaju.

Model1964

pet jun 10, 2016 5:41 pm

avlami97 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Sigurno bi Bekric bio najvece pojacanje ako udje u pravu formu. Iako ima on vec godina i ne treba ocekivati od njega da opet bude kao prije pet ili sest godina, ali iskustvom itekako moze pomoci. Mislim da je i po njega lose bilo forsiranje, nekako je izgorio u zelji da se dokaze i da opravda svoju ulogu na terenu. Nametnut mu je veliki pritisak i nije se bas najbolje nosio s tim. Realno nije mnogo pokazao, to uopste nije neki atak na Bekrica, samo cinjenica. On mora mnogo bolje i siguran sam da i sam to zna.
Slažem se. Samo mi je malo krivo, jer kada se kritičari navale na kosti nekome - ne popuštaju. Bekrić će aBd u narednoj sezoni biti još bolji, bez obzira na godine i lošu formu iz ovog dijela sezone.

Dado je npr. bio sasvim solidan, ali ga neki i dalje napadaju.
Dado je bio Pele u odnosu na Bekrića
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Plava Porodica
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:42 pm

Trebali smo skaute poslati na Euro.
Biće krila i štopera bruku,moglo bi se šta izabrati. :cigara:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:44 pm

ja sam čuo ima ovaj neki marsijal krilni napadač, ali puno para traži...
gradi željo boli te *****

cikazubo
Kontakt:

pet jun 10, 2016 5:49 pm

ChWilla je napisao/la:ja sam čuo ima ovaj neki marsijal krilni napadač, ali puno para traži...
Prijetili mu porodici, a otvorio i neki kafic u svom gradu pa se ne smije igrat..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava