pet jun 10, 2016 3:35 pm
Evo kada se već danima poteže priča o raznim stoperima, da i ja napišem koju...Realno gledajući nama je kompletna defanzivna linija najlošiji dio tima. Bukvalno štoperi nam igraju zastarjelu igru od prije 30 godina bez ikakvog rizika, kao da i nisu dio tima, evo tebi lopta zadnji veznjak pa ti hajde lagano provuci je kroz trojicu ako je meni vratiš ja ću je nabiti u pm. Totalno van formacije, a da ne govorim da su oni ti koji bi trebali brzom izmjenom pasova sa bekovima napraviti negdje prostor gdje se može probati proći. Svjedoci smo kako te lopte nekad i u većini slučajeva idu sporo (presporo) od noge do noge da joj nekad treba 10 sekundi da stigne do kolege štopera, a ako je jedan nabije malo jače onda je već rizik da će se ovom drugom odbiti od noge i da će to biti opasnost za naš gol, nerijetko i jedan prednji igrač presingom stigne da pokrije obojicu ili pokriva ujedno i našeg beka i stopera i tako napravi kvalitetan pritisak i stvori nam paniku pozadi.
Nekada čak imamo i dva igrača koji se vrate po loptu ali jednostavno nam protivnik vrlo lako i u takvom slučaju napravi jak blok, jer ne iskorištavamo dovoljno slobodan prostor, linije nam stoje nesrazmjerno na terenu, nema kretanja bez lopte, mnogo loših stvari kumuju tome da skoro svaka naša lopta prema naprijed bude izgubljena presječena ili završi kod golmana protivnika. Mnogo je posla pred Milošem, jako mnogo.
Nekako se previše subjektivno gleda na našu ekipu i na igrače, neki su kao nedodirljivi a neki su opet tarabe a u stvari realno samo je par igrača koji odskaču od prosjeka ostatka tima zahvaljujući prije svega svom individualnom kvalitetu. Na kraju krajeva šta me briga, da mi je buraz u Želji ja bi rekao tako i tako. Redovno se titra nekim igračima a oni kao da čitaju ovo i umisle da su nezamjenjivi. Dokaži se brate, daj da vidimo šta možeš i koliko zasluži tu yebenu platu koja je astronomska za naše uslove i pokaži nam svima da ti je stalo do Grba i do dresa koji nosiš!
Neko će reći e vidiš malo smo golova primili, statistika jbg, nisi u pravu, ali kada pogledamo koliko je ofanzivna linija posvećivala pažnju odbrani i to "malo golova" je previše, pa mi smo bukvalno igrali odbranu sa 10 igrača , nama su i krila bekovi jer su rijetke situacije bile da nam krila ispadaju ili da se ne vraćaju da zatvore svog igrača, slomismo se da nedamo prema golu ali su nam ipak čak i prosječne ekipe u par duplih pasova stizale haman pred gol. Nama to isto nekako nije išlo, ma ni naopako, a zašto jer smo napadali sa premalo igrača, štoperi kuliraju, bekovi su tu na našoj polovini, probaće nešto ali bez rizika, krila uz aut liniju, Lendrić odsječen, i ostaju nam samo tri igrača da probiju haman kompletan protivnički tim i bedem na sredini. Vrlo često se dešavalo da protivnički bek pokriva i naše krilo i našeg beka jer nije bilo dovoljno utrčavanja bez lopte da bi se probilo. Ako još dodamo da je Zaha po vokaciji defanzivac i da ne može mnogo prema naprijed, možda i može ali hajde ti prođi, ne bi tu ni Messi prošao u takvoj postavci. Ostala su nam dva igrača, radilica Blagojević koji trči prescjeca lopte, gubi ih ponovo stiže i tako se troši maksimalno a nepotrebno. Samo zahvaljujući super motorici on je stizao neke situacije. na kraju nam ostade i naš nekada miljenik ali trenutno popljuvani Bekrić. Kako ne može, užasan je, propo, uzima platu bezze!? Ja koliko sam primjetio da nam u polusezoni nije Maradona igro 10-ku, pa da bude mađioničar i da zadovolji to oštro, pronicljivo i kritičko oko većine gledalaca na Grbavici. Evo bujrum neka meni neko sad objasni, hoću i ja da znam kako levat nije mogao sam da se nosi sa trojicom i da ih valja ko bekane u krug pa da onda u šprintu prođe još dvojicu i gurne je pored istrčalog golmana Lendriću da je ovaj lagano pospremi u mrežu???
Ništa gore od selektivnog pljuvanja, pa evo novi trener je tu, najavio mnogo toga, izvršiće selekciju igrača pa hajde kada to bude završeno onda ćemo o svakom pojedinačno koliko je uradio i da li je mogao više od toga? Kunemo se u bezrezervnu podršku, sezona davno završila ali se i dalje pljuje i to bez ikakvih argumenata ili neke opširnije analize naše blijede igre. Nako od oka procjena, znam ja vidim, gledam utakmicu, ja sam ba bolji od njega igrač, ne treba meni nikakva analiza ja sam već hejbet godina na Grbavici to je sasvim dovoljno da vidim ko zna a ko ne zna...
Željo samo Željo!!!
Bekrija majstore goodison je uz tebe!
Europa League - We are coming!