Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

azbaha
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 02, 2017 12:20 pm

Pa jedan od problema je sto je raja i na tribine dosla pod nekim strahom da ce nas oni poderati, a to se fakat osjetilo.

Elegant
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:21 pm

× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:23 pm

Ma pustite ljudi vise sta pravdamo sve ovo...ovo je odron nismo tekme odigrali da valja.
Ovdje se ne smije nista reci kontra uprave i ostali, oni su se pogubili i to je cinjenica.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Cuj mi Zeljo, a predajemo se :D
Nema predaje braco :kafa:
Željezničar ante portas !

LeBlue
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:25 pm

Imam osjecaj da ekipi fali jedan motivator, dali je to mozda taj sportski direktor, neznam. Ali fali jedna osoba koja igracima mora da prenese za sto se igra. Jedna licnost koja ima taj kvalitet. Imao sam priliku gledati na Grbavici prvi par utakmica i generalno atmosfera na stadionu je kriticna. Navijanje skroz lose. Ni Adzem nikad nije dobio pravu podrsku, a mislim da je to zasluzio. Dobije pitare na strani, losa posjeta protiv Sirokog itd

Elegant
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:27 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
Ovdje se ne smije nista reci kontra uprave i ostali, oni su se pogubili i to je cinjenica.
Imaju jos vremena da se vrate u normalu, mora se kasa otvoriti tokom zimske pauze, a ja sam misljenja da ce i ranije.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

azbaha
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:29 pm

LeBlue je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:25 pm
Imam osjecaj da ekipi fali jedan motivator, dali je to mozda taj sportski direktor, neznam. Ali fali jedna osoba koja igracima mora da prenese za sto se igra. Jedna licnost koja ima taj kvalitet. Imao sam priliku gledati na Grbavici prvi par utakmica i generalno atmosfera na stadionu je kriticna. Navijanje skroz lose. Ni Adzem nikad nije dobio pravu podrsku, a mislim da je to zasluzio. Dobije pitare na strani, losa posjeta protiv Sirokog itd
Ma nece je ni dobiti vjeruj mi, raja je ovdje popizdila zbog prosle sezone i za sve je on kriv. "Hocemo prava pojacanja" "Hocemo pravog trenera" "Nema pojma". Da sam ja u upravi, tacno bi me boljela neka stvar i nastavio bih graditi stadion i Adzemu pustio da radi svoj posao, a mi cemo nakon 3 vezane pobjede opet biti prvaci svemira, kao i uvijek :roll:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:34 pm

teteac8684 je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:19 pm
Amidza je napisao/la:
pon okt 02, 2017 11:32 am
Ne znam koliko je realno ocekivat da Zrinjski posusta ove godine koliko je prosle i da se mi u isto vrijeme dignemo, ali duga je sezona. Za nadat se.
A što ne bi bilo moguće...sad imaju Borac, Sarajevo, Široki, Radnik, Krupu...Mi Čelika, Goška, Mladost, Vitez, Borac...ne shvatam Vas stvarno, ni kraj prve polusezone, već kraj...Ma nemoj, da smo najtanji, treba vjerovati...a ne predavati se...
mi smo do decembra sa njima u bod-dva.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

mirzza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:37 pm

Desavaju se cudne stvari u nasem klubu. Sve je imalo logike ono sto su objasnili od ostanka Slavke, pa njegove smjene dan pred prvenstvo pa Adzemovom dolaska i okretanju ka 'pravom smjeru' - proizvodnji naish igraca.
Nekako je i prelazni rok odradjen u stilu pravimo kostur ekipe, krpimo gdje smo tanki, Adzem je jos uz par juniora poostrio konkurenciju i nije to nimalo lose izgledalo prije 14 dana kada smo ovu Krupu razmontirali u jednoj postenoj utakmici sa obje strane. Tu se cinilo da Adzem sazrijeva, mijenjao je dosta, sto je gledajuci nas unazad godinama veoma cudno jer godinama vec igramo 4-5-1 sa izuzetkom Kostica koji je imao svoje ideje i postavka Zeca u spic na spore stopere i presing su rezultirali demoliranju Krupe onako, demonstrirajuci silu.
Usli smo u sezonu ne kao kandidati za titulu iz razloga sto smo oslobodili veliki dio budzeta za plate (Kerla, Miro, Lendric, Stojanovic, kasnije Ugljesa i ko sve jos), a nismo doveli ni priblizne zamjene za Lendrica i Miru. Lendric bi Zrinji u subotu uvalio dvicu bez problema da je bio mjesto Kajkuta i danas bi slavili i Zelju i Lendrica.
Kao imali smo pare za Gotala koji je trazio cifru bar ono sto se barata u novinama ali ta cifra je ostala na kraju gdje je ostala.
Mislio sam poslije projica da nema vise matoraca, ali dolazi Kajkut za kojeg hajde imas objasnjenje stasavaju Mujaga, Dzenis jer je Stevo nekretnina nepokretna, ali ovi dolasci Elsnera koji kao moze krpiti stopera i zadnjeg veznog iako tu imas Kemu Graovca i Velica uz plivaca sindikalistu i posebno ako dovodjenje Ubiparipa predstavljaju veliko lutanje u tzv sportskom segmentu. Jer dolaskom ova dva igraca u sreidni sezone ne dobijamo nista, nisu prosli pripreme (citaj Kajkut), mogu ti mozda pomoci nesto kratkorocno (citaj Kajkut), sa njima i dalje nisi kandidat za titulu niti ces bez njih ostati bez evrope.
Dakle pare bacene na stare i polovne igrace a njih se trebamo rjesavati. Ako su vec htjeli trebali su istresti cifru u julu i dovesti spica kako treba kojem bi dali platu Kajkuta i Ubiparipa i stopera u rotaciji mjesto Elsnera za nase lige jer Kemo Graovac predstavlja izvrsnu kombinaciju samo ih treba uigrati. Na klupi Velc, Dzindo i Sindikalac do isteka ugovora.
Menadzment vec sada mora voditi racuna i skautirati mlade igrace na poziciji desnog beka (obavezno) a na ljeto i lijevog (gdje treba obratiti paznju na Jasarevica i pokusati ga dovesti). Mi smo opet u situaciji kao i prije 2 godine, nemamo ekipu, kupujemo polovnjake i ne znam kuda ovo vodi.
Cisto sumnjam da su ova dvojica Adzemova zelja....
Nama treba vremena jer instant uspjeha nema, Krupa i Zrinjski to dokazuju. Mi dovedemo Sablju koji se zatvori, pa ti dodje Kostic koji sa 3 spica igra, pa ti dodje permanentni i kaze nema preci u napad i sada Adzem koji bi da mijenja formacije a igraci kao krivi.
Mi moramo imati strpljenja jer ova ekipa je realno broj dva u ovakvoj ligi i treba im podrska da to i naprave na terenu, a na zimu pare ciljano uloziti u prave igrace a ne polovnjake.
Sta je sa Istokom? Kad se on misli zavrsavati? Ti poslovni prostori zjape prazni a neka neko izracuna koliko je para zaradio Istok od Slobode do danas...
Zadnja izmjena: mirzza, dana/u pon okt 02, 2017 12:40 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Amidza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:39 pm

@Leon, Teteac, ostali

Ja u titulu vjerujem dok postoje teoretske sanse za nju, ali vjeruju ljudi i u Gospu u Medjugorju. Zrinjskim ce past forma, kad-tad i ocekujem da zaredaju kikseva na proljece. LZP je posebno nepredvidljiva, ali Zrinjski i kad ima krizu ne svira se ofsajd, izmisli penal pa se vrate s gostovanja s 1 umjesto 0 bodova i slicno. Pogura ih se lagano, pa lakse i prebrode krize. Sad su nakucali finu razliku, najbolje i najkonstantnije igraju.

Nista od toga ne bi bilo pretjerano vazno da ja kod nas vidim neki sistem, igru, tendenciju da se stvari krecu na bolje, ali to bas i ne vidim. Na momente odlicni, na momente katastrofalni. Previse osciliramo, a to sampion ne moze sebi priustiti. I mislim da nam glavni razlog za to nije oskudan igracki kadar, nego opste rasulo, preuzimanje nepripremljene i potrosene ekipe 5 do 12 itd. Opet si u situaciji da se tackas sa njima na proljece, poslije cuvenih zimskih priprema i prelaznog roka.

Da se samo najavilo prije sezone: "stadion i omladinci, trofej zaboravite" sve bi lakse bilo, atmosfera bi bila bolja i svi mi zajedno puno rastereceniji. Ovako ce nakon svakog poraza frustracije izbijat na povrsinu. Opravdano, moram dodati. Generalno boljka ove uprave je sto se libe preuzeti odgovornost i s mudima izaci u javnost sa takvim stvarima.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ChWilla
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:44 pm

ne može se to najaviti ako se zaista tako ne razmišlja. a ne razmišlja. šta i kako radimo na tome, na tim trofejima, drugi je par rukava...
gradi željo boli te *****

Amidza
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:50 pm

ChWilla je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:44 pm
ne može se to najaviti ako se zaista tako ne razmišlja. a ne razmišlja. šta i kako radimo na tome, na tim trofejima, drugi je par rukava...
A ja ne znam sta se najavljuje onda i kako se razmislja, a bojim se ni ovi sto bi trebali da znaju. Koji su nam dugorocni i kratkorocni ciljevi, kakav plan imamo i kako da ostvarimo sta hocemo?

"Mi smo veliki klub, nama su trofeji uvijek cilj" cujemo svake sezone, a to nije nikakav definisan cilj, nego demagogija.

A na trofejima radimo otprilike ovako: "Evo ti Ado ekipa, jbg¯\_(ツ)_/¯. " Detaljno razradjen plan, nema sta.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ChWilla
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:52 pm

slažem se. samo kažem da se odluka nikako ne može saopštiti prije nego što se takva i donese... :D

azbaha
Kontakt:

pon okt 02, 2017 12:53 pm

Amidza je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:39 pm
@Leon, Teteac, ostali

Ja u titulu vjerujem dok postoje teoretske sanse za nju, ali vjeruju ljudi i u Gospu u Medjugorju. Zrinjskim ce past forma, kad-tad i ocekujem da zaredaju kikseva na proljece. LZP je posebno nepredvidljiva, ali Zrinjski i kad ima krizu ne svira se ofsajd, izmisli penal pa se vrate s gostovanja s 1 umjesto 0 bodova i slicno. Pogura ih se lagano, pa lakse i prebrode krize. Sad su nakucali finu razliku, najbolje i najkonstantnije igraju.

Nista od toga ne bi bilo pretjerano vazno da ja kod nas vidim neki sistem, igru, tendenciju da se stvari krecu na bolje, ali to bas i ne vidim. Na momente odlicni, na momente katastrofalni. Previse osciliramo, a to sampion ne moze sebi priustiti. I mislim da nam glavni razlog za to nije oskudan igracki kadar, nego opste rasulo, preuzimanje nepripremljene i potrosene ekipe 5 do 12 itd. Opet si u situaciji da se tackas sa njima na proljece, poslije cuvenih zimskih priprema i prelaznog roka.

Da se samo najavilo prije sezone: "stadion i omladinci, trofej zaboravite" sve bi lakse bilo, atmosfera bi bila bolja i svi mi zajedno puno rastereceniji. Ovako ce nakon svakog poraza frustracije izbijat na povrsinu. Opravdano, moram dodati. Generalno boljka ove uprave je sto se libe preuzeti odgovornost i s mudima izaci u javnost sa takvim stvarima.
Slazem se, da je receno cilj je evropa, stadion i promovisanje juniora, frustracije bi sigurno bile manje, ali i dalje bi bio ovaj broj ljudi na tribinama. Evo po prvi put neko Zebu stavlja na klupu, nakon koliko vremena, jer je lose odigrao. Treba ovo pustiti nek ide kud ide.

ChWilla
Kontakt:

pon okt 02, 2017 1:04 pm

sa ovom sredinom, i sa ovim igračima, ja bih uvijek pilao naopako i da ne mislim tako.

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon okt 02, 2017 1:07 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:Ma pustite ljudi vise sta pravdamo sve ovo...ovo je odron nismo tekme odigrali da valja.
Čuj nista se ne smije reći kontra Upravi, a samim postom sam sebe demantiras. Svaki uboga dan neko nesto napise protiv ljudi u najvisim strukturama Kluba i nikada još niko nije napisao bar jedno ime koje bi zamijenilo te ljude u Upravi. Jedino se spominje TRENER Amar Osim. Medjutim, on je trener i ništa više niti manje. Da je bar neko napisao, zelimo da Amar zamijeni Misimovića, ali ni to.

Ne znam sta je cilj takve priče? Valjda, otjerajte Rukovodstvo Kluba, a onda će TRENER posloziti unutrašnju strukturu. Na kraju krajeva, Amar je u, hijerarhijski, najvećem tijelu Kluba i niko mu ne brani da prezentira svoj stav o organizaciji Kluba sa novim ljudima u tim strukturama - imenom i prezimenom. Može napraviti mjere, ciljeve i smjernice djelovanja. Ma šta može, to mu je i obaveza koju je prihvatio ulaskom u prvi i najvažniji Organ Kluba.

Sve ostalo je šuplja na desetu.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Budi Željo
Kontakt:

pon okt 02, 2017 1:13 pm

Da napišem i ja koju, mi kao i kone sa koševa imamo problem sami sa sobom, ja takve navijače Želje ne pamtim, sto posto smo poprimili pitarski sindrom a svoj vrhunac smo dizivili dolaskon kineza. Sve je, ili prvaci svemira ili dno dna, ne postoji racionalna sredina ili da se razmislja da je fudbal sport u kojem postoji tri moguca ishoda, sport kao vid nadmetanja i ima svoju draz sto se nikad ne zna ko ce biti pobjednik, popuši ga barsa, real, bayern, milan uluži Boga oca pa gubi tekmu za tekmom. Koliko god ovi sto trenutno ne rade u ligi serendaju da je liga slaba to u stvarnosti nije istina, sad vec postoji dovoljan broj ekipa koje za nase uslove imaju glavu i rep i ravnopravno se mogu nositi sa svima. Mi možemo reci jeste imamo historiju iza sebe armiju navijaca na papipir ali i veliku dozu pritiska koji npr siroki i zrinjski nemaju i svi trebamo da shvatimo kao što je i Baka sinoc rekao mojim igracima ne treba dodatni motiv kad se igra protiv Želje. Mi smo svima najveći trofej u sezoni, ljudi mjere zivot po tome jesu li Želju dobili ili ne, pa samim tim naši igraci moraju biti duplo kvalitetniji i bolji u odnosu na protivnika da se pobjeda ostvari na terenu. Međutim, u ligi svi raspolažemo manje vise istim mogucnostima prilikom dovođenja igrača, pa tako naši otpadi budu nosioci igre u Zrinjskom, RAdniku, Mladosti a vidi kod nas bili proglašeni fudbalskim antitalentima i polovnjacima. DA se ipak svi kolektivno zapitamo do koga je? Pitam se samo kako bi bilo ko od vas radio na poslu da vam svaki dan neko podmece nogu, zateže omču i uslovljava. Meni ko da odgovor zašto jedan trener ne želi da dodje jer mu nekih ljudi nema u upravi ja cu prvi podržati to. Amare Osime dokazi da si najveci kakvim te vecina smatra ponudi se i ti kao svevisnji gospodar zelenih terena učini da osvojimo titulu ali sa ovim ljudima. Samo tako ces pokazati da si veliki trener, u protivnom tvoje insistiranje na Zuji i komapniji ce samo potvrditi ispircane price koji mnogi ne žele da se izgovore glasno.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pon okt 02, 2017 1:30 pm

Ili ja nisam upratio ili ovdje niko nije spominjao pisanje nekog portala u subotu, kao ljudi iz Krupe utakmicu posmatrali sa zapada sa Nikolicem te kao dogovarali njegov prelazak tamo. Možda onda i mi uzimamo nekog od njih. Koljic, Vukotic, Jasarevic, Redzic, da je samo jednog od njih.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

MrRiccoli
Kontakt:

pon okt 02, 2017 1:47 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:34 pm
teteac8684 je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:19 pm
Amidza je napisao/la:
pon okt 02, 2017 11:32 am
Ne znam koliko je realno ocekivat da Zrinjski posusta ove godine koliko je prosle i da se mi u isto vrijeme dignemo, ali duga je sezona. Za nadat se.
A što ne bi bilo moguće...sad imaju Borac, Sarajevo, Široki, Radnik, Krupu...Mi Čelika, Goška, Mladost, Vitez, Borac...ne shvatam Vas stvarno, ni kraj prve polusezone, već kraj...Ma nemoj, da smo najtanji, treba vjerovati...a ne predavati se...
mi smo do decembra sa njima u bod-dva.
Imamo fore do lige za prvaka da im pridjemo na bod-dva jer veca prednost u ligi za prvaka je tesko dostizna

mirzoni1921
Kontakt:

pon okt 02, 2017 1:47 pm

mirzza je napisao/la:
pon okt 02, 2017 12:37 pm
Desavaju se cudne stvari u nasem klubu. Sve je imalo logike ono sto su objasnili od ostanka Slavke, pa njegove smjene dan pred prvenstvo pa Adzemovom dolaska i okretanju ka 'pravom smjeru' - proizvodnji naish igraca.
Nekako je i prelazni rok odradjen u stilu pravimo kostur ekipe, krpimo gdje smo tanki, Adzem je jos uz par juniora poostrio konkurenciju i nije to nimalo lose izgledalo prije 14 dana kada smo ovu Krupu razmontirali u jednoj postenoj utakmici sa obje strane. Tu se cinilo da Adzem sazrijeva, mijenjao je dosta, sto je gledajuci nas unazad godinama veoma cudno jer godinama vec igramo 4-5-1 sa izuzetkom Kostica koji je imao svoje ideje i postavka Zeca u spic na spore stopere i presing su rezultirali demoliranju Krupe onako, demonstrirajuci silu.
Usli smo u sezonu ne kao kandidati za titulu iz razloga sto smo oslobodili veliki dio budzeta za plate (Kerla, Miro, Lendric, Stojanovic, kasnije Ugljesa i ko sve jos), a nismo doveli ni priblizne zamjene za Lendrica i Miru. Lendric bi Zrinji u subotu uvalio dvicu bez problema da je bio mjesto Kajkuta i danas bi slavili i Zelju i Lendrica.
Kao imali smo pare za Gotala koji je trazio cifru bar ono sto se barata u novinama ali ta cifra je ostala na kraju gdje je ostala.
Mislio sam poslije projica da nema vise matoraca, ali dolazi Kajkut za kojeg hajde imas objasnjenje stasavaju Mujaga, Dzenis jer je Stevo nekretnina nepokretna, ali ovi dolasci Elsnera koji kao moze krpiti stopera i zadnjeg veznog iako tu imas Kemu Graovca i Velica uz plivaca sindikalistu i posebno ako dovodjenje Ubiparipa predstavljaju veliko lutanje u tzv sportskom segmentu. Jer dolaskom ova dva igraca u sreidni sezone ne dobijamo nista, nisu prosli pripreme (citaj Kajkut), mogu ti mozda pomoci nesto kratkorocno (citaj Kajkut), sa njima i dalje nisi kandidat za titulu niti ces bez njih ostati bez evrope.
Dakle pare bacene na stare i polovne igrace a njih se trebamo rjesavati. Ako su vec htjeli trebali su istresti cifru u julu i dovesti spica kako treba kojem bi dali platu Kajkuta i Ubiparipa i stopera u rotaciji mjesto Elsnera za nase lige jer Kemo Graovac predstavlja izvrsnu kombinaciju samo ih treba uigrati. Na klupi Velc, Dzindo i Sindikalac do isteka ugovora.
Menadzment vec sada mora voditi racuna i skautirati mlade igrace na poziciji desnog beka (obavezno) a na ljeto i lijevog (gdje treba obratiti paznju na Jasarevica i pokusati ga dovesti). Mi smo opet u situaciji kao i prije 2 godine, nemamo ekipu, kupujemo polovnjake i ne znam kuda ovo vodi.
Cisto sumnjam da su ova dvojica Adzemova zelja....
Nama treba vremena jer instant uspjeha nema, Krupa i Zrinjski to dokazuju. Mi dovedemo Sablju koji se zatvori, pa ti dodje Kostic koji sa 3 spica igra, pa ti dodje permanentni i kaze nema preci u napad i sada Adzem koji bi da mijenja formacije a igraci kao krivi.
Mi moramo imati strpljenja jer ova ekipa je realno broj dva u ovakvoj ligi i treba im podrska da to i naprave na terenu, a na zimu pare ciljano uloziti u prave igrace a ne polovnjake.
Sta je sa Istokom? Kad se on misli zavrsavati? Ti poslovni prostori zjape prazni a neka neko izracuna koliko je para zaradio Istok od Slobode do danas...
Adžem je tražio Elsnera. Gdje, kad i kako ga je gledao nemam pojma, al na njegov zahtjev je doveden
Za istok se čeka upotrebna dozvola koja je kudikamo jeftinija kad se izdaje za stanje koje je sad, nego kad se izdaje za već urađene poslovne prostore
Zadnja izmjena: mirzoni1921, dana/u pon okt 02, 2017 1:50 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 23 gosta.

Prijava