NEZALAGANJE je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 3:18 pm
Ma mi smo jedna stoka od drustva(izvinjavam se na izrazu) koja erodira u svakom smislu i koja ne zasluzuje nista bolje.Pocela su vec prozivanja Uprave i ljudi u njoj.Lijepo.Bas lijepo.
Ne,nisu oni nedodirljivi i trebaju odgovarati za neke poteze i rezultate,ali odmah ici "u kost" i traziti njihove glave?Da li je to pametno?Naravno da nije.
Vidim razni clanci se pojavili vec danas,razni pametolozi daju svoja misljenja, poput onog Delica,koji je jos od hayatovskih dana smijesan lik bio i ostao.
Drugovi dragi,gdje to u svijetu ima da se novci ulazu u igracki kadar,trenere,skaute,hehe direktore i sl.,a da nemas temelje?Gdje?Kako da privuces kvalitetne ljude na bilo kojem mjestu u klubu,a ne mozes im ponuditi osnovne uslove za rad?Uzasne prostorije,stadion u raspadu,tereni katastrofalni.Ko normalan da dodje tu? Na kraju krajeva i da radimo tako,sta imamo od te titule? Zar nismo vec gledali taj scenario,gdje osvojimo,pa onda idemo igrati na Kosevo,izgubimo,pa pricamo kako nam je falio nas stadion, uslovi za rad i sl.Sad smo samo obrnuli pricu i obrnuli smo je kako treba,jer je ovo ispravan put,ali raja nestrpljiva.Juce smo sagradili tribinu,daj odmah danas da igramo kao Real.U ovoj drzavi?Kakvo tupo razmisljanje.

Ovdje mi je malo kriv i Mismovic koji stalno istice da sportski segment nece trpiti i sl.(kad je ocigledno da trpi),umjesto da je fino izasao i rekao da ce rezultati malo skripiti dok ne zavrsimo nase infrastrukturne projekte.Prvi bih prihvatio tu odluku,a vjerujem i mnogi od vas.Doduse,mozda je Mismovic donekle upravu,jer je Zeljo i dalje rezultatski u vrhu,ali nismo dovoljno dobri za trofeje,sto ljudima smeta.Ovdje nema uspjeha,ako nisi prvi i to mi je ok.Samo je to trebalo sve precizirati.
Iz svega napisanog bih zamolio sve ovdje i sve navijace Zelje da razmisle o cemu pisu i sta postaju!?Ako ce se vec smjenjivati ova Uprava,kako vec vidim da pojedinci traze,onda se pobrinite da dovedete ljude koji su bolji od ovih sadasnjih i koji imaju svoju DUGOROCNU viziju,a ne da vas "kupe" sa par trofeja,a mi potonemo gdje smo bili ranije.
Za sebe licno cu reci slijedece...Ako dodje do bilo kakvih promjena,a mi nazadujemo kao klub dugorocno,definitivno cu dici ruke od istog kao navijac i uopste se vise necu zamarati njime.To kazem,jer je dosta vremena proteklo od rata,a da se ovdje nije mogao organizovati normalan kolektiv.Dosta je vise vrcenja u krug i licno to vise ne mogu podnijeti.Vjerujte da mi je tesko sto ovo uopste pisem,kao covjek koje je odrastao bukvalno preko ceste od stadiona i koji ima veze s klubom u brojnim sferama.Mi smo stigli na "tacku preokreta".Ili cemo se strpiti i nastaviti uzlaznom putanjom ili idemo tamo gdje smo sve vec vidjeli.Odluka je na nama.