Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 1:41 pm

da se zapitaš da li čovjek uopšte prati želju i ako da od kada...

nama to izgleda prije sto godina, ali željo je prije četiri godine uzeo zadnju titulu, drugu zaredom i treću u četiri godine. godinu i po poslije toga - on je na rubu ekonomskog opstanka. sa oko sedam miliona maraka dugova i neplaćene tri plate zaredom igračima. švedski *****, a ne švedski sto. iako je uz titule imao i ubjedljivo najbolje transfere kod nas - ni to nije bilo dovoljno ni za "pozitivnu nulu".

kako rekoh nekidan, mi ako hoćemo opstati bez politike i prodaje kluba, moraćemo popraviti i uspjeti sve odjednom. i igrati i uzimati titule, i praviti i prodavati igrače, i zadržati današnji domaćinski odnos prema ekonomskom dijelu. a novinar misli to je - pitaj zahoviča...
gradi željo boli te *****

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:42 pm

tako sam i ja jednom okupio ekipu za formulu 1. jebiga propali. nismo imali bolid.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

salle86
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:44 pm

Ne znam, meni kao željinom zaluđeniku porazi nisu problem. Problem je kad se vidi šta škripi i gdje smo tanki a ništa se ne radi da se to promjeni.
Opet famozni aut ali je fakat komedija ono gledati.
Opet kretanja igrača sa i bez lopte. I tako godinama evo. Pa majku mu, jel postoji mogućnost da recimo neko pusti igračima snimak utakmice pa nek oni vide eto kako stoje, kako se (ne) kreću.
Pa im onda nacrtati, ali bukvalno kako i šta da rade, kako da se kreću, dodaju.
Kad Jovan ima loptu da se Anel i Zajko moraju otkrivati automatski i to ispred lopte a ne da čekaju i gledaju Jovana šta on radi, isto rade svi.
Da krila i bekovi konačno uvježbaju kojom jačinom moraju raspaliti po lopti da ona dođe u 16-erac a ne na suprotnu tribinu.
To su braćo neke osnove. To nije sveto slovo. To se može uraditi ako šef stalno to fosfora i potencira, ako prati igrače i koriguje ih. Onda to vremenom njima postaje normalno i kad naviknu na takve stvari onda sve manje imaš potrebu da im banalne stvari govoriš. Ali jasno je da ove igrače ne možeš i smiješ pustiti da igraju sami, onako kako oni hoće.
Ja vjerujem da se može, da mi nismo daleko od onog najboljeg što se u ovoj ligi može. Ali da neko vuče konce, to bi trebao trener a da uz to ima i čovjeka na terenu koji će stalno svoje kolege korigovati i usmjeravati ko šta i što da radi...
I tada neće biti problem kad se i izgubi jer se vidi igra. Ali ovako je haman problem i kad se dobija jer je to sve na ho-ruk, ako pojedinac ustane na pravu nogu.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

igla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:45 pm

Kolicina novca koja se potrosila za tribinu i infrastrukturu ne garantuje 2 posto da ces proci u grupnu fazu. Ne postoje toliko dobri igraci za taj novac koji bi to garantovali.
Tribina, koja ce donijeti mnogo prihoda u narednom periodu, postoji za taj novac.
Svako normalan i ozbiljan ce uloziti u sigurniju varijantu.
Procjena rizika investicije. Pricamo kao da je to tako lako.

boju dao si nebu...
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:45 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
ned okt 01, 2017 1:42 pm
tako sam i ja jednom okupio ekipu za formulu 1. jebiga propali. nismo imali bolid.

:rofl1:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Charlie Sheen
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:49 pm

Luzerski tim sa jadnim mentalitetom
Bez vodje na terenu osudjen je na propast.
Ne pamtim kad su vece picke igrale ze Zelju,tacno mi se gade neznalice.
Moramo od nule krenuti,Adzem
Bi trebao naci prvih 11,ramovic saban kemo graovac zakaric i veca bi trebali biti temelj tima ostale pozicije pojacati a rijesiti se ovih sto nemaju volje za zivotom.

ChWilla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:52 pm

i otprilike isti tabor potencira verziju da je klub amaru dužan neke velike pare, na vrh svega evidentiranog, što ima u papirima. a niko se ne pita, eto da jeste tako - kakav je to način rada koji pored sedam miliona registrovanih dugova ostavi još nekoliko stotina hiljada duga kluba prema - šefu stručnog štaba? za njih je ta priča argument protiv ove uprave i njenog načina rada. a ne ono što jeste ako je tačno - još jedan minus i zavala u poslovanju kluba, usprkos sportskim uspjesima.

bogi
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:53 pm

ostalo je samo ime.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

avlami97
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:57 pm

ChWilla je napisao/la:
ned okt 01, 2017 1:52 pm
i otprilike isti tabor potencira verziju da je klub amaru dužan neke velike pare, na vrh svega evidentiranog, što ima u papirima. a niko se ne pita, eto da jeste tako - kakav je to način rada koji pored sedam miliona registrovanih dugova ostavi još nekoliko stotina hiljada duga kluba prema - šefu stručnog štaba? za njih je ta priča argument protiv ove uprave i njenog načina rada. a ne ono što jeste ako je tačno - još jedan minus i zavala u poslovanju kluba, usprkos sportskim uspjesima.
Suština cijele priče.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned okt 01, 2017 1:58 pm

Svako sere sa strane, pa i ovaj Emir Delic. Najveca glupost koju ces cuti je da se ne ulaze u stadion, nego u ekipu. Eto prije smo ulagali. Ustvari i jesmo, obecavali ljudima i vise nego sto smo im mogli dati i zavaljivali se. Ne treba ni tako. Sa stadionom i dalje treba nastaviti, a ono najbitnije se moze neometano raditi, uz malo srece i dosta pameti. Nisu trebale neke pare da se dovede Galic i da rijesis jednu bekovsku poziciju i vec bi imao glavobolju manje.
Ključ uspjeha za trenera u nogometu je... Imati dobre igrače!
- Pep Guardiola #Amen
I naravno, kada imas dobre igrace, sve je lakse, a kod nas, posto razlika medju klubovima nije ogromna, veoma je bitno koliko su igraci motivisani. To je ono sto je i Baka pricao i sto ima smisla. Dosta se utakmica dobije u nasoj ligi na to. I mi dobili Zrinjskog prosle godine, pun stadion, kontamo uzeli titulu, pa Krupu nismo mogli dobit. Mentalni patuljci, bez sekunde volje i zelje. Treba neke stvari promijeniti iz korijena, i ja se slazem, ali kako kad se samo ide iz greske u gresku. Sada pregrmiti do zime, sta ces drugo. Petrovicu se otkaz trebao odmah dati poslije Radnika, a ne dan pred pocetak prvenstva. Adzem ima moju podrsku, ali sam razocaran strasno. Mada, zavaljen je i to pravo.

Nije mi ni cudan nastup stopera, mi svaku utakmicu pocnemo sa drugim stoperskim parom. Svaku utakmicu sa drugim napadacem. To je nevidjeno, i hajde ti onda to uigraj. I strasno mi je drago sto Sabanadzovic stalno igra, ali pregorit ce jer ovo nije zdrava atmosfera za razvoj igraca. Ne kazem da ga treba klupirati, ali samo ga mozemo ubiti u pojam.

Ako ista pozitivno ima od sinoc, to je vadjenje Zebe na poluvremenu. Ali dzaba, kad ce opet pocet sljedecu utakmicu, tako da se nemam cemu nadati. A i Ramovic odlicno igra sve dok ne dodje u sesnaest metara, ne znam sta mu se desi, ali je totalno pogubljen i beskoristan. Ili pada ili prebacuje loptu na drugu nogu.

Mogli smo mi juce dati gol, napadali smo, ali sreca nas je izdala, kao sto se moglo i ocekivati. Nismo zavrsili prelazni rok. Nekad davno sam ga ja ocijenio kao solidnim, jer se mislilo da smo doveli Gotala, pa da smo popunili i napadacku poziciju. Kontao sam da ce se lijevo krilo vec nekako nadoknaditi, kao i bekovske pozicije. Ovako je ekipa isuvise neizbalansirana. Ubija nas to silno ganjanje trofeja vec godinama. Jesmo mi Zeljo, sve to stoji, ali kada bi se drugacije neke stvari preuredile, i u glavama, onda bi dobrom organizacijom i igrama samo se doslo do toga.

Samo i da se promijeni u nasim glavama misljenje da smo mi Bayern za ovu ligu, jer to nismo. Neko ko je imao dva vala dominacije u 20 godina ne moze to za sebe reci. Ja ne znam gdje su ljudi zivjeli 2007. godine npr, jer vise je takvih godina bilo u nasoj poslijeratnoj historiji nego onih gdje smo dominirali. I bas zbog toga moramo izgraditi klub. Na infrastrukturi se mora raditi, a omladinski pogon i prvi tim mora imati zdravu baze temelje.

Strasno sam i razocaran posjetom. Trenutno sam mnogo ljut, ali to ne znaci da me nece bti tu sljedecu utakmicu. Ali mnogi ne zele da dolaze na utakmice. Razumijem ja da se nema sta vidjeti, ali nije to podrska klubu. Kao da nije lakse kada zagrmi sa tribina, sa svih strana. To je nas mentalitet, na zadnjoj proslavi titule 6 hiljada ljudi, jer nema napretka. Takvi nigdje necemo dospjeti.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned okt 01, 2017 2:00 pm

Pa ko je kriv onda za ovakvo stanje
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Leon_Professional
Kontakt:

ned okt 01, 2017 2:05 pm

Ove turbulencije u igri bi se mogle razumjeti da smo mi na pocetku nekog stvaranja i sistema.
Ali ovdje se ne vidi nista od toga. Pogotovo s ova dva igraca koja smo doveli.

Kazem opet, nikad nije kasno za novi pocetak.
To trebaju uraditi strucni i pametni ljudi (akcenat na ovo).

Tek tad ima smisla se nervirat. Sad bas i ne.
Smirit ce se i ovo za dva - tri dana, ali treba presjec jednom vise. Eh tad ce biti dobro i komentarisat, ovako ne vidim smisao.

@omar . Lajk!
Svi su u nasoj ekipi van forme, osim Zakarica.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u ned okt 01, 2017 2:08 pm, ukupno mijenjano 1 put.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned okt 01, 2017 2:06 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
kakvo stanje? u odnosu na sta?

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 2:09 pm

vobznaazna je napisao/la:Covjek je u pravu prvo se gradi kostur ekipe pa sve ostalo
A zar to nismo probali jednom i vidjeli da ne ide eto imali smo najboljeg strucnjaka. I selektovanu ekipu. I nije uspjelo čak je unazadilo klub kao klub. Jer kad se desio krah onda ti je livaja bio pojacanje a upitna ekzistencija.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

avlami97
Kontakt:

- valjda oni koji su svjesno zavalili Klub u dugove
- valjda oni koji su ostali dužni Amaru Osimu (ŠSŠ) lovu
- valjda oni koji su dozvolili da nam Stadion liči na deponiju
- valjda oni koji su svjesno radili nezakonito
- valjda oni koji su urušavali vrijednost Kluba, nadajući se da će nekada u nekakvoj privatizaciji Klub otkupiti za jednu KM
- valjda oni koji su varali igrače (na dođem ti)
- valjda oni...
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

igla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 2:10 pm

Realno, naši su griješili u sportskom segmentu i pare koje su uložene u taj segment nisu iskorištene na pravi način. Nije stvar da se malo ulagalo u sportski segment, već pogrešno.
Ako se već kritikuje, to je suština, a ne pravljenje tribine.

chile
Kontakt:

ned okt 01, 2017 2:11 pm

I ovaj novinar i qurac koji je to klub u regionu pa i sire pravio tim pa stadion...tj. ko je pravio opcenito stadion. Nabijem ga na vrsnjaka sto ne zasuce rukave i dohvati se posla kad je toliko pametan. Igramo na yebenim njivama qurcimo se Grbavicom koja je licila na sve samo ne na stadion. Da bi uopce igrao fudbal moras imati infrastrukturu inace je sve nabi izbi i deru te ekipe s Malte, Luksemburga...
Napokon docekamo ljude koji pokrenu sve s mrtve tacke, vracaju dugove, grade stadion i ono ima obraza bilo sta napisati ili bilo ko drugi...
Mrs u rupe eno vam kineska prcija oni ne grade stadion, vlasnik milijarder serite po njima...da je nas uzeo milijarder i da smo u situaciji kao oni razapinjali bi nas na sve strane, trazili istjerivace vampira i progonitelje vjestica svakih 10 min. bi na portalima iskakali clanci.
Licemjeri usrani.

Zadnja izmjena: chile, dana/u ned okt 01, 2017 2:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Elegant
Kontakt:

ned okt 01, 2017 2:12 pm

avlami97 je napisao/la:
- valjda oni koji su svjesno zavalili Klub u dugove
- valjda oni koji su ostali dužni Amaru Osimu (ŠSŠ) lovu
- valjda oni koji su dozvolili da nam Stadion liči na deponiju
- valjda oni koji su svjesno radili nezakonito
- valjda oni koji su urušavali vrijednost Kluba, nadajući se da će nekada u nekakvoj privatizaciji Klub otkupiti za jednu KM
- valjda oni koji su varali igrače (na dođem ti)
- valjda oni...
Zar ti nisu ostavili onih 10.500.000 KM sto ova uprava sada trosi ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned okt 01, 2017 2:13 pm

igla je napisao/la:
ned okt 01, 2017 2:10 pm
Realno, naši su griješili u sportskom segmentu i pare koje su uložene u taj segment nisu iskorištene na pravi način. Nije stvar da se malo ulagalo u sportski segment, već pogrešno.
Ako se već kritikuje, to je suština, a ne pravljenje tribine.
to ne stoji.
sve sto su ulozili u ekipu vratili su kroz Evropu i jos smo dobri.

ChWilla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 2:15 pm

ko je pravio stadion na balkanu, a da nije država? niko osim volpija. i to je bio obećao gotovu novu kantridu dosad...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava