igla je napisao/la: ↑ned okt 01, 2017 11:28 am
Gore mi je sad nego sinoć poslije tekme.
Odavno mi nije gore bilo. Zrinjski jeste bolji, ali mi ne znamo osnove fudbalske igre.
Onaj priča konstantno o radu na treningu, o ispravljanju grešaka, sinoć je dokazano da je to floskula.
Gol primili iz gluposti, mogli još 3 iz većih gluposti. Naprijed smo užas, sudaramo se, ne zna se gdje koji "goni", ne znaju kretnje svojih saigrača pa prilaze da mogu igrat na malom prostoru. Svaki presing izbijamo loptu, jer onaj ko priđe po nju puši foru jer ostali su stubovi rasvjete.
Osnove, da ne pričamo o ideji u igri i taktici, opet kad ne znamo šta ćemo s njom dajemo je, sad umjesto Miroslavu, Zakariću.
Onaj splitski hajvan bi 3 dao sinoć.
Sva poenta priče oko igračkog kadra.
Igrači sa jako malo ili nimalo fudbalske škole, mnogi zalutali u klub i sad uzimaju lopatom, uz sve to psihički nestabilni a karakterom ko bombe..kurave.
Mi evo i dvije godine pišemo da mi aut nismo izveli kako treba ne pamtim, da iz kornera smo najslabiji tim..u ofanzivi katastrofalni, u branjenju istih još katastrofalniji. Ispucavanja lopte od golmana se i dalje nastavljaju da završavaju više u autu nego u terenu. Izbijanje lopte pri prvom presingu. Centaršutevi sa bočnih strana samo da se riješimo lopte pa ako koga pogodi dobro i jeste.
To su bolan osnove fudbala. To ako nemaš, ti nisi školovan igrač.
Ako ti to ne znaš, koji to trener može nešto promjeniti taktikom.
Ja ću vam dati najsvježiji primjer druge ekipe koju onako fanatiziram.
Mančester Junajted. Prošle godine su izgubili more bodova, nisu imali sreće a ni igre.
Ove godine opet nemaju igre, ali su prvi. Svaku utakmicu daju po 4.gola. Kako ako nemaju igre?
Jer Murinjo zna da je zaosto što se tiče fudbalske igre, pa je krenuo nekim drugim putem i doveo igrače koji mu se uklapaju u filozofiju. Sad Junajted je fizički najdominantnija ekipa u PL. 80% igrača im je visine preko 1,85 m. I svaku utakmicu zabiju bar jedan gol upravo na tu fiziku. I kad te ne ide,kad nemaš rješenje uvijek će ti ovako zabiti jer su fizički duplo nadmoćniji od svih protivnika. Još su i napadača doveli koji je možda trenutno i najjači igrač u fudbalu.
Naravno da sad ne poredim nas i Junajted, što se tiče finansija i moći.. Ali opet sa druge strane mi smo Junajted za ovu ligu. Mi možemo dovesti sebi mix različitih tipova igrača koji su specijalisti za nešto. Koji će moći nešto razbiti i kada ne ide.
Ali ova ekipa je trenutno apsolutno fudbalski neškolovana i to nam stvara problem godinama unazad.