Jedna - dvije o ovim porezima.
Da je puno jeste, onako na prvu godišnje dadnemo državi jednog Bajića
Ali svaka medalja ima 2 strane pa tako i ova. Ono što je redovna praksa u Europi postaje lagano i kod nas, i sigurno je da smo sad mnogo interesantniji nekim igračima, provjerenim prije svega, nego je to bilo ranije. Ipak sad imaju tu neku sigurnost kod nas, možda jeste manje, puno manje nego recimo u Turskoj drugoj ligi, ali ovde zna da će dobiti ono što mu je obećano, da će mu se "pisati radni staž", da se kao takav lakše može i prodati dalje jer opet kakva god da je naša liga, kad odeš u Europu prati i te klubove neko.
Druga stvar je da ipak kad imaš crno na bijelom da je sve čisto, imaš i situaciju da će ti sutra pokucati na vrata neka firma da te sponzoriše, neka će dati 20 hiljada, neka 50, neka 200. A hoće, kad zna da sa tim ulogom ona neće biti (mnogo) na gubitku ali da može biti u dobitku, finom.
Tako ja to vidim, da bi dobio moraš prvo uložiti. Možda nam je dobit na dalekom štapu trenutno, ali sa ovakvim radom je izvjesno da kroz par godina neće se ni primjećivati ovo "bacanje" para na poreze jer će biti dosta veći prihod.
Nešto juče razmišljam, koliko ipak u našoj upravi sjede pametni ljudi. I koliko razmišljaju na duge staze.
U izgradnju istoka uložićemo istina fine pare, ali sve se to može vratiti za 3-5 godina i onda ti ostaje samo prihod. Pa od poslovnih na sjeveru ako se ne varam imamo oko 200 hiljada po godini. To znači da danas sutra možeš dovesti igrača kojem ćeš moći dati platu 20 hiljada i očekivati od njega rezultate. A to nije malo, jer kad to možeš niko više neće gledati druge ako Željo kaže da je zainteresovan za tebe, kako igrači iz naše lige tako i već šire.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍