kAtzie je napisao/la: ↑pon sep 18, 2017 4:37 am
GoodisonPark je napisao/la: ↑pon sep 18, 2017 3:42 am
Fino je ovo bilo veceras i sve naznake bolje igre su tu,
medjutim bez euforije idemo dalje..
Nego moramo nastaviti raditi vrijedno i popravljati nedostatke, potencijala ispade da ne fali a zakleli bi se da nam je trebalo jos nekoliko igraca da bi bili konkurentni.
Nema opustanja, jos je puno posla pred nama..
Nismo opstali 96 godina na krilima nekog laznog zanosa ili nekih spektakularnih rezultata, opstali smo jer volimo ovaj klub, jer se identifikujemo sa njim, a da bi se podigli u visine moramo biti jedinstveni i slozni. Pokazali smo da mozemo i zato je krajnje vrijeme da se zaborave sve predrasude, nedoumice i razlozi i da se prisjetimo zasto i kako smo zavoljeli plave.
Posjeta se pod hitno mora haman uduplati i krajnje je vrijeme da mi na tribinama prestanemo biti
najlosiji igrac na stadionu. Dobro jesmo, pomogli smo i bili aktivni u proteklom periodu ali tu ne smije biti kraj.. Mi smo jos uvijek daleko od situacije da se opustimo i pomislimo da smo kao zavrsili posao.
Sretan rodjendan nasem celicnom starcu, 96godina ljubavi i ponosa je za nama i mnoge generacije koje su svaka na svoj nacin dale doprinos, zato dajmo da i ova nasa bude upisana zlatnim slovima u historiju plavih sa Grbavice!
Mozda je i bolje da bez neke velike euforije idemo dalje. (prvo boldirano)
Mora da se salis? (drugo boldirano)
Igra nam je do ove utakmice bila katastrofalna. Ako ikoga treba izdvojiti u ovih zadnjih nekoliko utakmica, onda su to navijaci (mozda zvuci malo indisponirano ali nema Boga da nam je igra bila bolja od navijanja), kako kuci tako i u gostima.
Posjeta mora biti bolja, sto jest - jest.
prvo boldirano, mora da se ti sališ jer nam je igra katastrofalna ima brat bratu 2-3 godine.
Napomenuo sam ja da su navijači potegli fino u proteklom periodu ali koji je razlog da nam je od početka sezone posjeta ispod očekivanja u situaciji kada se vraćamo na pravi kolosijek, kada ekipu vodi naš čovjek, kada na terenu igra sve veći broj naših omladinaca, kada je "igra sve gledljivija" a vala i bodovno i rezultatski imamo odličan početak sezone + pobjeda na Koševu u derbiju!? Sve do početka sezone navijači su godinama unazad bili za primjer ali evo sad kad se sve vraća na ono što smo tražili i dugo čekali odjednom navijača sve manje. Ne znam koji je razlog? Mada ono gore što sam napisao nije se odnosilo samo na broj navijača već na letargičnost i uspavanost tokom utakmice. Non stop sam na sjeveru (nadam se da si i ti jer u suprotnom replika ti nema smisla) i vidim da atmosfera nije ni blizu one kakvu sjever pamti. Sve i kad krene neka pjesma to se tako zbrza i izgubi se ritam dok kažeš keks. Vjerovatno se struktura navijača na sjeveru dobro promjenila i iz tog razloga se dešavaju slabija izdanja na tribini.
Bilo kako bilo, brojka, navijanje, podrška se mora popraviti što prije. Sezona lagano odmiče već 25% iste je iza nas i vjerujem da ćemo u narednom periodu pokazati zašto smo bili i ostali No1 u državi kada je riječ o fudbalskim desavanjima. Ovo se odnosi na sve tribine, ne samo na Jug, svi smo dužni da poguramo koliko možemo. Odgovornost je na svima nama i ne treba prebacivati lopticu na bilo koga, već dajte da se mobilizujemo maksimalno.
Naš Željo nije zaslužio jedva 4 milje na rođendan i zbog toga ostaje gorčina i žal, ali nije kasno da sve greške popravimo u nastavku..
Idemo dalje.. Samo hrabro!