Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

rodrigo87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 08, 2016 11:56 pm

kontranogama je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:I ja sam cuo da ce radovac preci kod nas :roll:
Pa da sa sjevera ori
RADOVAC RADOVAC NABIJEM GA NA K.....
:rofl: :rofl:

exbabilon
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:04 am

Bas danas kontam kako jos uvijek nisam siguran imamo li pravu 10-ku na visokom nivou. Imam osjecaj da Spanac nije toliko ofanzivan, mada ako je kvalitetan kako se nadamo moze i to onda odigrat, a Bekric mi ne ulijeva neko povjerenje da moze biti ta 10-ka za visoke domete. Opet kontam nemamo lijevo krilo, a ni Stevanovic nije to krilo kao krilni napadac, vise neki igrac sredine terena koji ordinira po strani...

i ko grom iz vedra neba uleti 3-5-2 da rijesi sve nase probleme :ganja:

Tri stopera, a mi imamo samo jednog kako treba. Uz Kosorica moramo dovesti jednu klasu u vidu Jahica ili Dzidica i pridruziti im Zahirovica na stoperu, kao nekog ko je malo brzi od njih, bolji na zemlji i tako... (Bogicevic, Kramaric i Osmankovic rezerve)

U sredini tri igraca, svaki mora igrati sve, bez klasicnog destruktivca, bez klasicne desetke... Ugljesa, Blagoje, Spanac... (Secerovic, Sadikovic, Bekric rezerve)

Sa strana dvojica puna snage, trke i odgovornosti, opasni naprijed, pouzdani nazad. Husic i Miroslav (rezerve Memija, Stanic, Sinisa)
malo je ovdje nezgodno sto objektivno ne znamo koliko Husic moze, a nemas ni rezervu na lijevoj strani, sva trojica u zagradi su vise za desne strane..

U napadu dvojac Lendric i Pozder (rezerve Dzenis i Djermanovic)

Dolazimo do brojke od 21 igraca, na njih dodamo Halvadzica, Zeru i jos jednog novog igraca i to je magicnih 24.

Na golu naravno neprikosnoveni Krosevski.

Jest gotiva bit selektor u slobodno vrijeme.

kontranogama
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:06 am

.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:14 am

exbabilon je napisao/la:Bas danas kontam kako jos uvijek nisam siguran imamo li pravu 10-ku na visokom nivou. Imam osjecaj da Spanac nije toliko ofanzivan, mada ako je kvalitetan kako se nadamo moze i to onda odigrat, a Bekric mi ne ulijeva neko povjerenje da moze biti ta 10-ka za visoke domete. Opet kontam nemamo lijevo krilo, a ni Stevanovic nije to krilo kao krilni napadac, vise neki igrac sredine terena koji ordinira po strani...

i ko grom iz vedra neba uleti 3-5-2 da rijesi sve nase probleme :ganja:

Tri stopera, a mi imamo samo jednog kako treba. Uz Kosorica moramo dovesti jednu klasu u vidu Jahica ili Dzidica i pridruziti im Zahirovica na stoperu, kao nekog ko je malo brzi od njih, bolji na zemlji i tako... (Bogicevic, Kramaric i Osmankovic rezerve)

U sredini tri igraca, svaki mora igrati sve, bez klasicnog destruktivca, bez klasicne desetke... Ugljesa, Blagoje, Spanac... (Secerovic, Sadikovic, Bekric rezerve)

Sa strana dvojica puna snage, trke i odgovornosti, opasni naprijed, pouzdani nazad. Husic i Miroslav (rezerve Memija, Stanic, Sinisa)
malo je ovdje nezgodno sto objektivno ne znamo koliko Husic moze, a nemas ni rezervu na lijevoj strani, sva trojica u zagradi su vise za desne strane..

U napadu dvojac Lendric i Pozder (rezerve Dzenis i Djermanovic)

Dolazimo do brojke od 21 igraca, na njih dodamo Halvadzica, Zeru i jos jednog novog igraca i to je magicnih 24.

Na golu naravno neprikosnoveni Krosevski.

Jest gotiva bit selektor u slobodno vrijeme.
I nikako zaboraviti Mujagica, s formacijom od dva napadaca mislim da moze dobiti dosta sanse u ovoj sezoni. A sto se formacije tice, svidja mi se, ali ne vjerujem nesto da cemo svaku utakmicu igrati s ovom formacijom, ali Kostic je vec rekao da cemo igrati s dva napadaca, tako da ova formacija definitivno dolazi u obzir. Mislim da imamo kvalitet za istu, uz dolazak jos 2-3 pojacanja. Dosadila je vala vise 4-5-1 formacija. Ceka se utakmica s Olimpicom, brzo ce to :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

kontranogama
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:15 am

Evo jos jedna za nas starije:
ISTE NOVINE DVAPUT SU SE PRODAVALE:
prvi puta za citanje, a drugi puta za sjedenje. Za citanje kostale su tri dinara (govorilo se: tri stoje), a za sjedenje pedeset para (ili: pet banki). Ispred stadiona, malo dalje od blagajne, stajao je skiljavi Mico i vikao: "Novine za pod guzicu, navali, narode!" Ljudi su kupovali i nitko se nije bunio, niti je kome ikad palo na pamet da od kuce ponese stare novine. Znalo se pravilo za utakmice, kao sto je postojao i utvrdjen troskovnik: karta pedeset dinara (zapravo: pet hiljada), fisek kospi tri dinara i novine za pod guzicu pet para. Isto je bilo i na Grbavici i na Kosevu.
A onda te jednom u dvije godine stari povede u Beograd ili Split i ne mozes se nacuditi zasto tamo nema novina za sjedenje. Istina, u Splitu je beton vruc i neces prehladiti bubrege, a u Beogradu, na Marakani, su plasticne sjedalice, ali opet nije u redu da se ne postuju obicaji i da se ne zna kako dnevne novine ne traju samo jedan dan i ne prodaju se samo jednom.

U to vrijeme su na teren najprije izlazili treneri sa "strucnim stabovima", a tek za njima, minutu ili dvije kasnije, istrcavali su igraci na zagrijavanje. Ocevi bi na tribinama promrmljali: "Eno Ribara." A Ribar, prosijedi cetrdesetpetogodisnjak, malo cickave kose (uvijek je sega kad je stariji covjek malo cickav), u plavoj "Zeljinoj" trenirci, sjeo bi na svoju klupu i, ako nas sjecanje ne vara, zapalio cigaretu. Cijeli stadion je sekundu-dvije gledao u njega. Ribar je bio trener sa karizmom. Pod njegovim pogledom pucale su cjevanice protivnickih napadaca.

O "Zeljinoj" sampionskoj tituli misljenja su se radikalno razilazila. U Sarajevu se znalo da je Ribarev tim osvojio prvenstvo jer je bio najbolji, jer je dao najvise golova, osvojio maksimalan broj bodova, nitko toliko nije u svim prethodnim prvenstvima, i jer je na klupi imao "genijalnog stratega" koji je na gol stavio mladog Cobu Janjusa, koji je na mjestu centarfora imao strasnog Jozu Bukala, cije su lopte ubijale i za kojeg se pricalo, premda to nitko nije vidio, da je udarcem s trideset metara slomio precku.

Medjutim, u ostatku Jugoslavije, pogotovu medju navijacima velikih klubova, prevladavalo je misljenje da je "Zeljo" postao prvak jer je Milan Ribar beskrupulozni ubojica i jer je njegova obrana suptilnim beogradskim i splitskim napadacima lomila noge. Legenda o "Zeljinim" kostolomcima i o strasnom atamanu Ribaru naravno nije bila istinita, premda nije bila ni potpuna laz, a zapravo je savrseno odgovarala nastavku mitologije o okrutnim otomanskim vojskovodjama pred kojima je civilizirani svijet bjezao glavom bez obzira. Svi su u skoli citali Na Drini cupriju i sjecaju se onog nabijanja na kolac. E, Milan Ribar je za "Zvezdine" i "Hajdukove" navijace znacio nabijanje na kolac drugim sredstvima.

A on je samo izmislio ono sto je Vladanko Stojakovic promuklo formulirao kao "muski fudbal". Ribarova obrana lomila je kosti, ali nikada hinjski i s ledja. Noge su pucale jer nisu ocvrsnule i jos uvijek su igrale igru iz vremena romantike. "Zeljin" trener na to vrijeme nije davao ni pet para. Buducnost je bila njegova, premda ni "Zeljo", ni Ribar od te buducnosti nikada nece imati velike koristi, niti ce im itko u njoj priznati velicinu.

Igrali su, u toj sampionskoj generaciji, i ljudi koji su se zvali Velija (Becirspahic) i Avdija (Derakovic). Nesviknutim jugoslavenskim usima njihova su imena zvucala zenski, sto se kosilo s tvrdom i po njezne duse pogubnom "Zeljinom" igrom. Bilo je to vrijeme u kojem su paradoksi bili moguci i jos uvijek se nije znalo tko ce na kraju balade biti sudjen da bude pobjednik, tko ce postati prvak Europe, a ciji ce stadion izgorjeti kao zrtva paljenica.

Milan Ribar je umro u nekoj zagrebackoj bolnici. O tome su hrvatske sportske novine donijele jednu kratku vijest iz koje se nista pouzdano nije moglo znati, osim da je umro neki Sarajlija. Tog dana puhalo je jugo i vjerojatno su nekog ostarjelog "Hajdukovog" ili "Zvezdinog" igraca boljele davno lomljene kosti. Trebalo je s krovova najvisih nebodera u svim velikim gradovima bivse drzave niz vjetar baciti stare novine, novine za pod guzicu, novine od pet banki, krizanteme za grob Milana Ribara.

PS ovo je napisao Miljenko Jergovic u Danima, da ne bude da se ja uvaljujem ko neko ko zna pisati.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:20 am

Aaaa, kakvi tekstovi za Ribara, najezio sam se sav. Nadam se da ce ovakve legende naci svoje mjesto kada se na kraju izgradi do kraja Grbavica, u muzeju, ispred istocne tribine, da se urade neke skulpture kod lokomotive, nesto. Ako ima jos ovakvih tekstova za Ribara, postavite, i hvala @kontranogama sto si proslijedio :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

storm_raider
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:24 am

Da se najezis...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:28 am

Strasan text..

diego1921
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:30 am

Faktor pise da smo kontaktirali Kostica , ima li istine u ovome ? Prije bi njega uzeo nego Dzidica !

Ajzea
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:32 am

diego1921 je napisao/la:Faktor pise da smo kontaktirali Kostica , ima li istine u ovome ? Prije bi njega uzeo nego Dzidica !
Ni blizu Dzidica.

SWRA_1921
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:34 am

Ma kakav Kostic, on je meni bezveze igrac a Sloboda je bila samo privremeni boom koji je dugo igrao zajedno, sa dobrim trenerom za ovu ligu, pozitivnom euforijom i uz cinjenicu da su ih svi mahom podcjenjivali.

Od ovog momka zaista ocekujem da bude jedan od najboljih u Zelji sljedece sezone:

Hervas, Del Moral i Gary Medel, Sevilla 12/13
slika

Okolele
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:35 am

Cuj Radovac pa da utoku vadi i prijeti nam osobama sumnjivog karaktera.. :rofl: :rofl:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

delinjo
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:36 am

najezih se
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

diego1921
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:38 am

Ajzea je napisao/la:
diego1921 je napisao/la:Faktor pise da smo kontaktirali Kostica , ima li istine u ovome ? Prije bi njega uzeo nego Dzidica !
Ni blizu Dzidica.
Lik odigrao fanstaticnu sezonu , nama zabio 2, dosta opasan poslije prekida.Dzidic ima bolju karijeru al to ne znaci nista , stariji je par godina, jest iskusniji al je i sporiji! Celik se uvijek branio i njemu je to odgovaralo, sve lopte u zraku on pokupi ,al je problem kad neko loptu spusti, on ne moze trkom ispratiti.Ovo je moje misljenje , ne moramo se slgati !

Leon_Professional
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:40 am

Uglješa Radinović, novi fudbaler Željezničara: Imam veliku želju da zaigram na Grbavici
Spoiler:
Korak naprijed

– Moram istaći da mi je čast što sam dobio priliku igrati u tako velikom klubu kakav je Željezničar. To je najveći i najtrofejniji klub u BiH i dolazak na Grbavicu sigurno je najveći korak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Mislim da je ovo i dobra odskočna daska za odlazak u inostranstvo. Znam u kakav klub dolazim i zaista sam presretan – kazao je Radinović za Faktor.

Željo u narednoj sezoni ima visoke ambicije. Cilj je osvojiti titulu, ako se ukaže prilika i Kup naše zemlje. Ovaj vezni fudbaler ističe da svaki igrač želi da se bori za titule.

– Drago mi je da klub ima visoke ciljeve. To je ono što me raduje i što će mi biti dodatni motiv da na svakom treningu i utakmici dajem maksimum. Svaki igrač više voli boriti se za titule, nego igrati u ekipi kojoj je cilj sredina tabele ili opstanak. Sigurno da visoki ciljevi koje ekipa ima u narednoj sezoni neće biti nikakav pritisak na nas igrače. Vjerujem da imamo kvaliteta i da možemo vratiti titulu na Grbavicu – rekao je Radinović i zatim dodao:

– Nadam se da ću se uspjeti nametnuti šefu i izboriti za mjesto u početnoj postavi. Svako želi igrati pa tako i ja. Vjerujem da ću radom i zalaganjem biti od koristi ekipi i da ću se izboriti da budem standardan član prve postave.

Fenomenalni Manijaci

Radinović ističe da je imao priliku igrati pred Manijacima, te da su ga oduševili svojim navijanjem i podrškom klubu.

– Sa Borcem sam tri puta igrao protiv Želje. Jednom sam igrao na Grbavici i bio sam oduševljen podrškom koju oni daju klubu. Atmosfera tokom utakmice bude sjajna, a Manijaci su fenomenalni. Jedva čekam da zaigram pred njima – kazao je na kraju Radinović.

Radinović je karijeru počeo u omladinskim kategorijama češkog Brunna. U ovoj zemlji nosio je i dres Zbrojovka. U Srbiji je nastupao za Bežaniju i beogradski Rad. U BiH dolazi 2014. godine u Rudar iz Prijedora, a posljednje dvije sezone je branio boje banjalučkog Borca.

Za Borac je ukupno odigrao 52 utakmice i postigao pet golova.

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:42 am

Treba pratiti zvanicnu petak ili subota :shock:

delinjo
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:44 am

KeepTheBlueFlag je napisao/la:Treba pratiti zvanicnu petak ili subota :shock:
ma vala sam i umoran od drkanja f5...ovako udjem na forum i sve ce se samo reci....dosta je bilo tiranije :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Ajzea
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:45 am

Tako je Ugljesa, igrati za titulu je motiv vise a ne pritisak !
Uzitak je procitati ove tekstove sto je @kontranogama zalijepio. :palacgore:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet jun 09, 2016 12:55 am

Pratim vala oci ispadose, :ne: jebala vas zvanicna :DD:
Isti mi zvuk za obavijesti sa zvanicne i za sms poruke, u ova dva dana se mojoj punici bas stucalo :DD:

Plavi orkestar
Kontakt:

čet jun 09, 2016 1:17 am

Vidim da se piše o našim legendama pa da i ja spomenem još jednu,meni uz Ivicu mozda i najdrazu.Poznavao sam ga licno i znam kolika je to ljudeskara bio.Uvijek na zemlji,sa obicnom rajom.Umro je na današnji dan 9.6.2011.godine.JOSIP KATALINSKI SKIJA

Katalinski je rođen 2. maja 1948. godine, u Sarajevu, a nogomet je počeo trenirati i igrati u lokalnom klubu Igman s Ilidže. Kao veliki talent 1964. godine prelazi u mlađe kategorije Željezničara, za čiju je prvu momčad odigrao više od 250 utakmica i postigao 48 golova. Bio je član legendarne momčadi Željezničara koja je postala prvak Jugoslavije 1972. godine, a 1974. godine proglašen je nogometašem godine u tadašnjoj državi.

Za reprezentaciju Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije je odigrao 43 utakmice i postigao 10 golova. Tri sezone je igrao za francusku Nicu i u 103 utakmice postigao je 28 golova. Igračku je karijeru zbog problema s ozljedama završio 1978. godine, sa samo 30 godina.

Škijin gol na stadionu u Frankfurtu u utakmici protiv Španjolske, 13. veljače 1974. godine, koja je bila majstorica za odlazak na 10. svjetsko prvenstvo, obilježio je njegovu karijeru, jer se njegovim golom Jugoslavija kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u SR Njemačkoj.
Zadnja izmjena: Plavi orkestar, dana/u čet jun 09, 2016 1:18 am, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava