pon sep 04, 2017 11:25 am
Zajmovic
Zec Ramovic Zakaric
Blagojevic Saban
Projic Kemo Graovac Stana
Kjosevski
Po meni, najbolje sto trenutno imamo. Pustit 5-6 utakmica zaredom da se uigraju ljudi i izgledacemo duplo bolje nego sad. S klupe Kajkut, moze ponekad i Zajko zadnjih 20-ak minuta. Dakle, 4-2-3-1 ili 4-5-1, 4-1-4-1. Stvarno nema potrebe za izmisljanjem tople vode. Ramovic ce solidno odigrat centralnog, pa i krilo, ali dace 50% od onoga koliko moze ako ga se tu bude stavljalo. Dok ces imat Zebu, koji ce ti usporavat svaki napad, ostavljat dulum prostora i bjezat na krilo - da ne idem dalje, napisano milion postova o Zebi koji vise ne moze. U odsustvu Zeca, moze i Zajmovic na krilo, ali daj da vise vidimo ove ljude na njihovim primarnim pozicijama.
I sa ovakvim igrackim kadrom opet imas dovoljno manevarskog prostora za neke promjene unutar istog sistema, zavisno od utakmice, forme, protivnika itd. Nije nam igracki kadar spektakularan, ali je dovoljno dobar za ove lige i dovoljno sirok da ljude ne moras zavaljivati na njihovim neprirodnim pozicijama. Da li to Adzem radi jer neki moraju igrati po svaku cijenu ili jer se samo trazi kao trener, to cemo brzo saznat. Ja se nadam da je ovo drugo i da ce brzo naci jedan sistem, gdje ce igrati najbolji tamo gdje trebaju, i drzat se toga. Sinisa dok ne ode, moze pokrit desnog beka, a Stana lijevog u slucaju povrede/kartona Projica. Zajmovic moze odigrat neko krilo, Kajkut moze dosta dobrog donijeti, Zeba s klupe, Zeric, pa i Hrvanovic mi se cini spremnim za seniorski fudbal. Crnov kad se oporavi vrlo lako moze oteti mjesto Zecu, koji onda s klupe svjezinom i brzinom moze dosta toga dobrog donijeti. Bogi je jos tu i jos uvijek moze posluziti, ma sta neko mislio.
Ukratko, smatram da nam igracki kadar nije ni priblizno toliko tanak koliko dosta raje ovdje tvrdi. Treba samo pameti i sistema, manje lutanja s formacijama i igracima.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj