Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 04, 2017 10:53 am

Ipe je napisao/la:
pon sep 04, 2017 9:07 am
Ne znam šta je igrao u Travniku, ali znam da je kod nas u juniorima Zajmović igrao lijevo krilo uvijek.
ma jok on je špic, znaju ljudi ba.

dečko ima odličan dribling, tehniku, fantastičnu kontrolu lopte, dug korak, fin udarac, sve ono što bi jedno krilo trebalo da ima. vjerovatno zbog njegove visine se ne uklapa u šablon ovih koji ga guraju na špica a visok je otprilike kao i zakarić. vjerovatno bi onda i zakarića trebalo gurnuti u napad jer je previsok za krilo sa svojih 186 :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

kvalitet
Kontakt:

pon sep 04, 2017 10:54 am

Zajmović može igrati i napadača i krilo. Ima finu tehniku i solidnu brzinu, tako da može, sasvim sigurno, igrati krilo. Ja se i dalje nadam da će Adžem s njim puno raditi na stvarima koje mu nedostaju kao nogometašu. Ako uspije u tome, imat ćemo pojačanje. Ako ne, ostat će igrač s potencijalom koji neće konstantno praviti razliku na terenu.

Dakle, stavljanje njega na krilo nije izmišljanje pozicija. Čak mi se to i više sviđa, ako će u vrhu napada igrati Kajkut, a desno Zakarić. Mislim da bismo tako bili opasniji prema naprijed, nego sa Zajmovićem u napadu, a po krilima Zec i Zakarić.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Plava Porodica
Kontakt:

pon sep 04, 2017 10:56 am

Sve donekle i može proći i aktivirati se od utakmice do utakmice, samo živ bio Adžeme mojne više Projića samog lijevo, gdje nismo imali igrača na tom prostoru 70.metara od njihovog gola.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Grbavica
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:00 am

Plava Porodica je napisao/la:
Sve donekle i može proći i aktivirati se od utakmice do utakmice, samo živ bio Adžeme mojne više Projića samog lijevo, gdje nismo imali igrača na tom prostoru 70.metara od njihovog gola.
yebi ga, zato si zatvorio menala na drugoj strani da nije mogo da se okrene. a prošlu utakmicu taj isti igrač i ta ista ekipa te raznijela na grbavici hladno 0-3.

ublehas
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:16 am

Grbavica je napisao/la:
pon sep 04, 2017 10:53 am
Ipe je napisao/la:
pon sep 04, 2017 9:07 am
Ne znam šta je igrao u Travniku, ali znam da je kod nas u juniorima Zajmović igrao lijevo krilo uvijek.
ma jok on je špic, znaju ljudi ba.

dečko ima odličan dribling, tehniku, fantastičnu kontrolu lopte, dug korak, fin udarac, sve ono što bi jedno krilo trebalo da ima. vjerovatno zbog njegove visine se ne uklapa u šablon ovih koji ga guraju na špica a visok je otprilike kao i zakarić. vjerovatno bi onda i zakarića trebalo gurnuti u napad jer je previsok za krilo sa svojih 186 :D
Ma ne može biti krilo. Čim je visočiji od 1,70 može samo na golmana, stopera, zadnjeg veznog ili špica. Krila, bekovi i ofanzivni vezni ne smiju imati preko 1,70 :kafa:

Plava Porodica
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:23 am

Grbavica je napisao/la:
yebi ga, zato si zatvorio menala na drugoj strani da nije mogo da se okrene. a prošlu utakmicu taj isti igrač i ta ista ekipa te raznijela na grbavici hladno 0-3.
Iskreno ništa se drastično nije promjenilo u čuvanju Menala osim razlike u postavci na terenu tada i sada Širokog.
Slabiji vezni red, povučenija igra sa brzim rješenjima, većinom su to bile dijagonalne lopte. I par njih je prošlo, i kao takvi uradiše više nego mi sa posjedom. Više se ta rupa osjetila u napadu nego dobitak u odbrani.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Amidza
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:25 am

Zajmovic

Zec Ramovic Zakaric

Blagojevic Saban

Projic Kemo Graovac Stana

Kjosevski

Po meni, najbolje sto trenutno imamo. Pustit 5-6 utakmica zaredom da se uigraju ljudi i izgledacemo duplo bolje nego sad. S klupe Kajkut, moze ponekad i Zajko zadnjih 20-ak minuta. Dakle, 4-2-3-1 ili 4-5-1, 4-1-4-1. Stvarno nema potrebe za izmisljanjem tople vode. Ramovic ce solidno odigrat centralnog, pa i krilo, ali dace 50% od onoga koliko moze ako ga se tu bude stavljalo. Dok ces imat Zebu, koji ce ti usporavat svaki napad, ostavljat dulum prostora i bjezat na krilo - da ne idem dalje, napisano milion postova o Zebi koji vise ne moze. U odsustvu Zeca, moze i Zajmovic na krilo, ali daj da vise vidimo ove ljude na njihovim primarnim pozicijama.

I sa ovakvim igrackim kadrom opet imas dovoljno manevarskog prostora za neke promjene unutar istog sistema, zavisno od utakmice, forme, protivnika itd. Nije nam igracki kadar spektakularan, ali je dovoljno dobar za ove lige i dovoljno sirok da ljude ne moras zavaljivati na njihovim neprirodnim pozicijama. Da li to Adzem radi jer neki moraju igrati po svaku cijenu ili jer se samo trazi kao trener, to cemo brzo saznat. Ja se nadam da je ovo drugo i da ce brzo naci jedan sistem, gdje ce igrati najbolji tamo gdje trebaju, i drzat se toga. Sinisa dok ne ode, moze pokrit desnog beka, a Stana lijevog u slucaju povrede/kartona Projica. Zajmovic moze odigrat neko krilo, Kajkut moze dosta dobrog donijeti, Zeba s klupe, Zeric, pa i Hrvanovic mi se cini spremnim za seniorski fudbal. Crnov kad se oporavi vrlo lako moze oteti mjesto Zecu, koji onda s klupe svjezinom i brzinom moze dosta toga dobrog donijeti. Bogi je jos tu i jos uvijek moze posluziti, ma sta neko mislio.

Ukratko, smatram da nam igracki kadar nije ni priblizno toliko tanak koliko dosta raje ovdje tvrdi. Treba samo pameti i sistema, manje lutanja s formacijama i igracima.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Grbavica
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:27 am

Grbavica je napisao/la:
Iskreno ništa se drastično nije promjenilo u čuvanju Menala osim razlike u postavci na terenu tada i sada Širokog.
Slabiji vezni red, povučenija igra sa brzim rješenjima, većinom su to bile dijagonalne lopte. I par njih je prošlo, i kao takvi uradiše više nego mi sa posjedom. Više se ta rupa osjetila u napadu nego dobitak u odbrani.
Ali konačan rezultat je puno drugačiji nego onda. Mislim da je to najbitnije na kraju.

ChWilla
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:36 am

Amidza je napisao/la:
Zajmovic

Zec Ramovic Zakaric

Blagojevic Saban

Kjosevski

Po meni, najbolje sto trenutno imamo. Pustit 5-6 utakmica zaredom da se uigraju ljudi i izgledacemo duplo bolje nego sad. S klupe Kajkut, moze ponekad i Zajko zadnjih 20-ak minuta. Dakle, 4-2-3-1 ili 4-5-1, 4-1-4-1. Stvarno nema potrebe za izmisljanjem tople vode. Ramovic ce solidno odigrat centralnog, pa i krilo, ali dace 50% od onoga koliko moze ako ga se tu bude stavljalo. Dok ces imat Zebu, koji ce ti usporavat svaki napad, ostavljat dulum prostora i bjezat na krilo - da ne idem dalje, napisano milion postova o Zebi koji vise ne moze. U odsustvu Zeca, moze i Zajmovic na krilo, ali daj da vise vidimo ove ljude na njihovim primarnim pozicijama.

I sa ovakvim igrackim kadrom opet imas dovoljno manevarskog prostora za neke promjene unutar istog sistema, zavisno od utakmice, forme, protivnika itd. Nije nam igracki kadar spektakularan, ali je dovoljno dobar za ove lige i dovoljno sirok da ljude ne moras zavaljivati na njihovim neprirodnim pozicijama. Da li to Adzem radi jer neki moraju igrati po svaku cijenu ili jer se samo trazi kao trener, to cemo brzo saznat. Ja se nadam da je ovo drugo i da ce brzo naci jedan sistem, gdje ce igrati najbolji tamo gdje trebaju, i drzat se toga. Sinisa dok ne ode, moze pokrit desnog beka, a Stana lijevog u slucaju povrede/kartona Projica. Zajmovic moze odigrat neko krilo, Kajkut moze dosta dobrog donijeti, Zeba s klupe, Zeric, pa i Hrvanovic mi se cini spremnim za seniorski fudbal. Crnov kad se oporavi vrlo lako moze oteti mjesto Zecu, koji onda s klupe svjezinom i brzinom moze dosta toga dobrog donijeti. Bogi je jos tu i jos uvijek moze posluziti, ma sta neko mislio.

Ukratko, smatram da nam igracki kadar nije ni priblizno toliko tanak koliko dosta raje ovdje tvrdi. Treba samo pameti i sistema, manje lutanja s formacijama i igracima.
ja se slažem da se može sklopiti konkurentna ekipa. čak štaviše, ona je i sad konkurentna, nije da nije. ali ipak, tri stopera i dva krila kojima je to prva pozicija je baš malo. malo je i samo tri beka.
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:39 am

Grbavica je napisao/la:
pon sep 04, 2017 11:27 am
Grbavica je napisao/la:

Ali konačan rezultat je puno drugačiji nego onda. Mislim da je to najbitnije na kraju.
Sve zavisi koliko koga zadovoljava ovaj rezultat. S obzirom da smo u 6.kola najduže dobacili do Kaknja, a da redovno u zadnje vrijeme nazovegu uzimamo bodove na strani, vidjećemo daljni rasplet. Sa tri boda smo mogli ovjeriti derbi, ovako nismo gotovo ništa dobili. I opet kad pogledaš tabelu vidiš da imamo dva boda više nego što smo po igrama zaslužili.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

mula
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:42 am

Kritikovao sam upravu u vezi dovođenja Kajkuta, ali Bgm gledajući utakmicu protiv ŠB mogu reći da sam bio u krivu.
Po meni on je trenutno nabolji špic kojeg imamo.
Za mene najboljih 11:
Kjosevski
Stanić Osmankovic Graovac Projic
Saban Blagojevic
Zakaric Ramovic Zajmovic
Kajkut
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon sep 04, 2017 11:44 am

Zasto svi Zajmovica guraju na spic? Momak je u Travniku igrao ofanzivnog veznog ili lijevo krilo. Odigrao je mali broj meceva na napadacu. Ako je visok ne mora znaciti da je napadac. XD
Željezničar ante portas !

Amidza
Kontakt:

pon sep 04, 2017 12:13 pm

ChWilla je napisao/la:
pon sep 04, 2017 11:36 am
Amidza je napisao/la:
Zajmovic

Zec Ramovic Zakaric

Blagojevic Saban

Kjosevski

ja se slažem da se može sklopiti konkurentna ekipa. čak štaviše, ona je i sad konkurentna, nije da nije. ali ipak, tri stopera i dva krila kojima je to prva pozicija je baš malo. malo je i samo tri beka.
To naravno stoji, ali ipak kada donekle limitiran sastav osakatis formacijama na koje ova ekipa objektivno ne moze odgovoriti i nekim eksperimentima, izmisljanjem pozicija, onda to izgleda dosta gore nego sto u stvarnosti jeste.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

gavran
Kontakt:

pon sep 04, 2017 1:04 pm

sto li zvanicna suti? :prst:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

ChWilla
Kontakt:

pon sep 04, 2017 1:05 pm

i danas je bajram, četvrti dan.

gavran
Kontakt:

pon sep 04, 2017 1:06 pm

ChWilla je napisao/la:
pon sep 04, 2017 1:05 pm
i danas je bajram, četvrti dan.
:kafa: :kafa:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Model1964

pon sep 04, 2017 1:25 pm

gavran je napisao/la:
pon sep 04, 2017 1:04 pm
sto li zvanicna suti? :prst:
Nemoj se praviti dalabu :D
Cekaju
Ne smiju komp upaliti bez tebe :ganja:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Plava Porodica
Kontakt:

pon sep 04, 2017 1:37 pm

Odličan intervju sa Starovlahom u avazu današnjem.
Posebno onaj dio o roditeljima i djeci.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

pile87
Kontakt:

pon sep 04, 2017 1:46 pm

pon sep 04, 2017 1:37 pm
Odličan intervju sa Starovlahom u avazu današnjem.
Posebno onaj dio o roditeljima i djeci.
slika
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ChWilla
Kontakt:

pon sep 04, 2017 1:52 pm

dobro je vala i ovo za policiju i kriminalce...

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 8 gostiju.

Prijava