Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 30, 2017 2:33 pm

Samo što ovaj Željo ne bi izgubio od Makabija i Hapoela sa peticom.. Isto ko što ne bi ni od maribora onako ispali. Nisu ni oni na tadašnjem nivou, ali liga je na oko lošija, ali kvalitetom bolja siguran sam u to.
Ne osporavam ja ovim jednu od najdražih Željinih generacija, isto kao što ne osporavam jedinog trenera u BiH koji valja, ali daleko ispod su bili tad neki Radnik, Sloboda je bila lošija, Zrinjski lošiji.. A sad su sve to ekipe protiv kojih se lako gube bodovi.
Pa evo i rezultati u Europi nešto govore.
Zrinjski je i bio bolji u dvomeču od Maribora, a Maribor u LP.
Sarajevo nes(p)retno ispalo protiv amatera.
Široki pobjedio Kazastance, daleko stabilniju ekipu i dobro se potukao sa Škotima.
Mi bez dva od tri najbolja igrača odigramo jako čvrsto protiv jedne finansijski neuporedivo moćnije ekipe, i to se uz malo sreće moglo proći.
Nije ogroman napredak, ali je napredak.
Ponavljam, druga stvar je što ti oči krvare dok gledaš patnju sa svim ekipama
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri avg 30, 2017 2:35 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Zeljo koji je dominirao tih godina bi ubjedljivije dominirao danas. Liga jeste nekvaletnija nego tada.. Teza je jer su ekipe izjednacenije sto ne znaci da su i kvalitetnije..
Hadzija nemoj zezati. Pa mi smo tih godina imali negativan skor sa prvim pratiocima. Da smo morali igrati 4 puta sa 5 najboljih, nisam siguran da bi uopće osvojili ligu. Ali smo zato one odron ekipe redovno uzimali kući i na strani. Normalno, sve osim Travnika.slika

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Grbavica
Kontakt:

sri avg 30, 2017 2:37 pm

nama se čini da je lošija liga jer mi ne osvajamo titule. a možda ih ne osvajamo jer su se ostali popravili, a mi ostali na istom nivou?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

ChWilla
Kontakt:

sri avg 30, 2017 2:37 pm

ma nismo mi ni onda morali onako izgubiti. postavi se kako se travnik postavi na grbavici i ne bi. samo eto neki kažu da je to pičkasto, i da nije željo...a hvale herojsku partiju u budimpešti.
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

sri avg 30, 2017 2:41 pm

Mene samo nervira mit o Amar tj. da bi se on sa nama setao ligom a niko da obrati paznju na trenutni tim i tim koji je on nekada imao, također kako on nema inostrani angazman kad je takav super trener ? Liga u njegovo doba, ljudi u savezu tada, SUDIJE i suđenje tada, ljudi u klubovima Zeljeznicara, Sarajeva, Sirokog, Zrinjskog,...itd., tadašni i danasnji uslovi tada i ovi danas se ne mogu porediti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mali plavisa
Kontakt:

sri avg 30, 2017 2:58 pm

Elegant je napisao/la:
Mene samo nervira mit o Amar tj. da bi se on sa nama setao ligom a niko da obrati paznju na trenutni tim i tim koji je on nekada imao, također kako on nema inostrani angazman kad je takav super trener ? Liga u njegovo doba, ljudi u savezu tada, SUDIJE i suđenje tada, ljudi u klubovima Zeljeznicara, Sarajeva, Sirokog, Zrinjskog,...itd., tadašni i danasnji uslovi tada i ovi danas se ne mogu porediti.
AMAAAAAAR OSIIIIIM je jedan, a te price sudije, suđenja, picke materine u savezu, igrači okači mačku o rep jer jedan je AMAAAAAAR OSIIIIIM!!! Mislim rekao si sve ovim pametnije ti je bilo da si ostao na GS!!!!

mirzza
Kontakt:

sri avg 30, 2017 2:58 pm

Ekipa koja je izborila NUFC je imala miks Zeljine skole i ponajboljih igraca lige u tom momentu:
Kenan Hasagić, Adin Mulaosmanović, Edis Mulalić, Haris Alihodžić, Sanjin Mešić (81’ Denis Mudrinić), Denis Karić, Sanel Jahić (71’ Mirzet Alagić), Almir Čosić (88’ Sanjin Radonja), Sead Seferović, Almir Gredić, Jure Guvo; Trener: Amar Osim
Hasagic je slovio za najboljeg golmana, Mudrinic ponajbolje krilo, Karic najbolji defanzivni vezni, Seferovic veoma zahvalan igrac kao i Cosic.
Prije toga smo doveli jos Silica iz Sirokog, Joldica iz Slobode, pa Muratovica, zatim ce slijediti Kajtaz, Pelak sve ponajbolji igraci iz nase lige.

U danasnjoj situaciji je to da dovedemo Vukotica, Ordagica, Menala, Pecu, Obradovica/Koljica i slicno uz jos Zeljine skole i par ovih tipa tadasnji Jahic koji su mladi reprezentativci.
Mi smo u zadnjih dvije godine (od odlaska Ode) zapostavili i zanemarili svoju djecu i to svjesno ganjajuci neki rezultat. Sablja je poceo gomilati istrosene igrace predvodjenje Bekricem i Bogicevicem, a zatim se nastavilo Pozderima, Husicima i slicno.
Pokusalo se pogoditi sa Ugljesom, ali je normalno da ces nekad imati i fula, tipa Mudrinic, Tica, Stanceski koji se nisu snasli u Zelji, i to je opet stvar trenera koji radi procjenu. (Nekad se pricalo da su Ibricic, Zec i Alispahic u Zelji proglaseni za neperspektivne iako su bili na probi.
Danas nakon Petrovica kod kojeg me zeljno interesuje ko bi igrao do 21 godine sa obzirom da je Vedran van te kategorije, mi smo u situaciji da nemamo okosnice ekipe. Ostali smo bez dva najbolja igraca Lendrica i Mire, prvog smo morali prodati, drugog nismo mogli/znali/ zadrzati, mladi su bili zapostavljeni inace bi vec tu imali Kemu i Zerica kao dokazane igrace i da Adzem ubacuje Sabana i ostalu malu raju.
Sta je tu je, vidjeli smo da politika rasipnistva i dovodjenja kamiona igraca ne prolazi pa se ocito treba vratiti (i vraca se) na isproban recept. Daj nasu djecu i ciljana pojacanja. Tako da okosnicu ekipe treba graditi oko slijedecih igraca:
Vedran-Kemo-Graovac-Saban-Zera ako se uozbilji-Sinan-Zakaric
to je 6,7 igraca koje treba vezati ugovorima i pokusati zadrzati na sve nacine. Nadam se da bi i Crnov mogao biti na ovoj listi kada se oporavi jer ima kvalitet.
Ono sto je lose i sto se krpimo posebno u ovom prelaznom su lijevi bek i spic, gdje imamo da preguramo ovu sezonu zato sto su Projic i Kajkut solidni igraci za nasu ligu. Skripi nam opasno na poziciji desnog beka i tu moramo traziti rjesenje na zimu podhitno jer Sehici jos nisu blizu prvom timu a na toj poziciji zadnjih 10 godina smo imali ponajbolje bekove lige Benjo, Memija, Stana koji su spartali gore dole, a danas smo spali na Sinisu, Zrinjski nam je klepio Galica i tu nam treba sportski direktor da rijesi pitanje desnog beka. Musu smo potrosili i ukopali se u daljoj saradnji sa Viscinim Basanestosporom.
Za nadati se da Adzem od Zere i Mujage moze napraviti pristojne igrace i afirmisati ih u ovoj sezoni imaju dobre mentore (Zeba i Kajkut) su svojevremeno bili odlicni igraci a i danas mogu itekako pomoci.
Desno krilo Zec, od kojeg sam licno ocekivao mnogo, za sada nije pokazao puno. Da li je do adaptacije ili do nekih njegovih mana (sebicnost prije svega) vidjet cemo.
Od lijevih bekova treba ici na Jasarevica koji moze pokriti cijelu stranu, a licno sam pobornik dovodjenja Subica koji je najbolji bek lige u prosloj sezoni i koji bez problema moze pokriti cijelu stranu.
Eh sada da smo mogli napraviti ekipu:
Vedran-Memija-Subic-Vukotic(Kemo)-Graovac-Blagoje(Saban)-Ramovic-Zeba-Miro-Zaka-Lendra i napasti evropu bilo bi svega.
Ipak ukoliko zavrsimo u evropi sa Vedran-Desni Bek-Projic-Graovac-Kemo-Saban-Ramovic-Zera-Crnov-Zaka-Centarfor
uz 2,3 ciljana pojacanja u svakom roku, licimo na ozbiljnu ekipu koja moze probati napraviti nesto u evropskim razmjerama.

south side
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:01 pm

Elegant je napisao/la:
:zid:
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Plava Porodica
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:03 pm

Joj i za ovo treba banovat ..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:04 pm

newcastle je s godinama ostao van poređenja, jer država i liga nisu pratili tempo. ekipu koja je bila dominantnija u kraćoj ligi sa istim amarom osimom opušteno izbaci jedan maribor. danas ni reprezentacija lige iz svih timova ne bi mogla odigrati s malagom kako smo mi onda.

za ermina zeca je željo u ljeto 2008. bio sve dogovorio, i otprilike su svi znali da će biti igrač, pa tako i naši tadašnji...ali je menadžer uslovio da se moraju uzeti "u paketu" još dvojica. i tu je puklo. jedan od te dvojice je bio alispahić, drugog ne znam.
gradi željo boli te *****

pile87
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:06 pm

ChWilla je napisao/la:newcastle je s godinama ostao van poređenja, jer država i liga nisu pratili tempo. ekipu koja je bila dominantnija u kraćoj ligi sa istim amarom osimom opušteno izbaci jedan maribor. danas ni reprezentacija lige iz svih timova ne bi mogla odigrati s malagom kako smo mi onda.

za ermina zeca je željo u ljeto 2008. bio sve dogovorio, i otprilike su svi znali da će biti igrač, pa tako i naši tadašnji...ali je menadžer uslovio da se moraju uzeti "u paketu" još dvojica. i tu je puklo. jedan od te dvojice je bio alispahić, drugog ne znam.
Safet Kmetas ako se dobro sjećam.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

LARSSON
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:24 pm

slika

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:37 pm

Joj Zakarića što mu dobro stoji odjelo :kafa: Oplodi nas i donesi nam titulu Goraneeeeeee
Željezničar ante portas !

Hadzijalagic
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:41 pm

avlami97 je napisao/la:
sri avg 30, 2017 2:35 pm
Hadzijalagic je napisao/la:Zeljo koji je dominirao tih godina bi ubjedljivije dominirao danas. Liga jeste nekvaletnija nego tada.. Teza je jer su ekipe izjednacenije sto ne znaci da su i kvalitetnije..
Hadzija nemoj zezati. Pa mi smo tih godina imali negativan skor sa prvim pratiocima. Da smo morali igrati 4 puta sa 5 najboljih, nisam siguran da bi uopće osvojili ligu. Ali smo zato one odron ekipe redovno uzimali kući i na strani. Normalno, sve osim Travnika.slika

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Mi smo u nekim od tih sezona imali nizove od 12 uzastopnih pobjeda i rekorde sa po 1000 minuta bez primljenog gola, vecinu ekipa satirali sa po nekoliko razlike.. I tada smo imali par nezgodnih protivnika sa kojima smo se patili ali oni nizovi i rekordi ne mogu biti odraz nekvalitetnije lige nego odraz naseg tadasnjeg kvaliteta.. Igraci poput Guse, tadasnjeg Bogija, Vasilica, Nijeme, Kvese, Tadasnjeg Zebe i Bekrica, Benje Colica, Beslije, Culuma, Adilovica i jos nekolicine bi danas prekucavali ovu ligu.. Danas se patimo gotovo sa svima.. Istina je da smo nekad uzimali titule dominirajuci protiv autsajdera ali istina je i da smo u zadnje dvije od tri sezone titule gubili kiksevima protiv tih autsajdera, a pod Edisovim vodstvom ostali i bez evrope zahvaljujuci kiksevima protiv drugoligasa.. Jesmo li mi nekvalitetniji ili su ti "drugoligasi" postali kvalitetniji ja nisam siguran ali moje misljenje je da je ovo prvo..

Za raju koja pominje euro rezultate... I danas kao i tada je neki prolaz do drugog-treceg pretkola bio cisti eksces.. Izbacivali su pitari Levskog, Genka, mi tada dosta respektabilnog Serifa, nosili se skoro pa ravnopravno sa Viktorijom pa te sledece godine izbace neki amateri.. Mi smo slabiji kvalitetom ako samo uporedimo sa proslom sezonom, ne moramo ici puno dalje.. To je bar moje misljenje.. Postujem ja i vase..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Tryg
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:50 pm

Ode Hajradinovic a ni sarmu probo nije.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

avlami97
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:56 pm

@Hadzijalagic,

to što si napisao stoji, ali rasprava je krenula od priče "liga nikad nije bila lošija", što je nAturna :D :D neistina. Istina je da se kvalitet lige skoncentrisao na manji broj klubova (12), u odnosu na tadašnjih 16. Liga je dobila na kvalitetu što najboljih 6 ekipa mora igrati međusobno 4 puta. Rezultati u Evropi iz ove sezone su neuporedivo bolji nego prošle sezone, kada su sve naše ekipe ispale u prvom nastupu sa omjerom 0 pobjeda, 4 neriješena i 4 poraza. Istina je da su najbolji igrači Lige (Stevanovi, Lendrić, Duljević, Tomić, Petrak, Mešanović...) laganao našli angažman u respektabilnim Klubovima (pa i ekipama za naše uslove) dovoljno govori o činjenici da Liga napreduje, a da je napredak posljedica skraćenja i promjene formata takmičenja.

Priča da je "liga nikad lošija" dolazi od luzera, koji ne znaju bil' piškili ili bi pak kakili :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cikazubo
Kontakt:

sri avg 30, 2017 3:58 pm

Uđe čovjek da šta pametno pročita, malo se opusti od dnevnih obaveza, kad ono stranice ispisane da li bi Amar bio jednako uspješan sada kao u prethodna dva mandata.. :r
Do sljedeće utakmice najbolje ne ulazit na ovu temu, u ovim pauzama u zadnje vrijeme uglavnom podjele i neke glupe špekulacije na forumu koje nemaju veze ni sa čim.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri avg 30, 2017 4:05 pm

arelinho je napisao/la:
sri avg 30, 2017 3:54 pm
https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/ ... 1366399607

OVO JE ŽELJO! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Odlican potez, lijepo je ovo vidjeti :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hadzijalagic
Kontakt:

sri avg 30, 2017 4:10 pm

avlami97 je napisao/la:
sri avg 30, 2017 3:56 pm
@Hadzijalagic,

to što si napisao stoji, ali rasprava je krenula od priče "liga nikad nije bila lošija", što je nAturna :D :D neistina. Istina je da se kvalitet lige skoncentrisao na manji broj klubova (12), u odnosu na tadašnjih 16. Liga je dobila na kvalitetu što najboljih 6 ekipa mora igrati međusobno 4 puta. Rezultati u Evropi iz ove sezone su neuporedivo bolji nego prošle sezone, kada su sve naše ekipe ispale u prvom nastupu sa omjerom 0 pobjeda, 4 neriješena i 4 poraza. Istina je da su najbolji igrači Lige (Stevanovi, Lendrić, Duljević, Tomić, Petrak, Mešanović...) laganao našli angažman u respektabilnim Klubovima (pa i ekipama za naše uslove) dovoljno govori o činjenici da Liga napreduje, a da je napredak posljedica skraćenja i promjene formata takmičenja.

Priča da je "liga nikad lošija" dolazi od luzera, koji ne znaju bil' piškili ili bi pak kakili :D
Pa i prosle sezone je bila kvalitetnija od ove :D Sve sto je imalo valjalo otislo a ko je dosao? Po meni je bezveze uopce uzimati euro rezultate nasih klubova za neko poredjenje kada smo i danas kao i tada svjetlosnu godinu udaljeni od nekih grupnih faza dok sve drzave u regiji osim CG imaju predstavnike u grupama.. Liga jeste zanimljivija nego ikad zahvaljujuci skracenju i sistemu takmicenja, to niko ne moze osporiti ali, opet, moje misljenje je da je kvalitet igre losiji u odnosu na neke sezone u proslosti.. A i ta zanimljivost lige je produkt cinjenice da se 10 ekipa u ovoj ligi od starta bori za nesto, jel za LZP, jel za opstanak, evropu ili titulu, pa u vecini tekmi idu agresivno i bez opustanja pa zbog izjednacenog kvaliteta ili nekvaliteta svak svakog moze uzeti..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

salle86
Kontakt:

sri avg 30, 2017 4:43 pm

možda jesu ostali timovi kvalitetniji nego ranije, sad imamo krupu, radnik, mladost pa i slobodu koje mogu dobiti svakog (ali i izgubiti), te pored nas, kona, zrinjskog, širokog to je 9 ekipa približne kvalitete...za razliku od prije gdeje je ovaj "drugi razred" bio baš tanak
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava