Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

KrajPrice
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 08, 2016 2:11 pm

Jaozinho22 je napisao/la:@KrajPrice da te ne smaramo pp-om kad da pratimo zvaničnu ?
Ne znam tacno za zvanicnu, prosli put su dan ranije najavili radove na istoku. ALi hajmo reci da ce do prozivke neko "sletiti"
:zeljeznicar1:
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

fcz
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:13 pm

KrajPrice je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:@KrajPrice da te ne smaramo pp-om kad da pratimo zvaničnu ?
Ne znam tacno za zvanicnu, prosli put su dan ranije najavili radove na istoku. ALi hajmo reci da ce do prozivke neko "sletiti"
Hajd' dok jos traju pitanja gledalaca da i ja uputim jedno. :)

Sto se tice tih odlazaka koje si pomenuo - hoce li biti nekih "bolnih" ili samo ide kresanje viskova?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

LARSSON
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:13 pm

KrajPrice je napisao/la:

:ganja: :zeljeznicar1:

jel bar težak ? :D

Plavo - Bijeli

sri jun 08, 2016 2:15 pm

Ajzea je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:kakva je to priča za tih godinu dana?
Azmir izjavio da ce svim igracima, koji su izborili nastup na europsku scenu, ugovori biti automatski produzeni.
Ne moze ugovor automatski biti produzen osim ako nije potpisana klauzula u ugovoru u trenutku kad su igraci dolazili u Slobodu.

Azmir je mozda PONUDIO svim igracima produzenje ugovora, a on na svoju ruku ne moze nikome produziti bez potpisa novog ugovora njega i igraca.
BOG BOSNA I BOSNJACI

Okolele
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:15 pm

Trebali bi i mi omastiti brke o ovu Slobodu kad je vec krenulo rasipanje..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Ajzea
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:18 pm

Kakve klosare od komsija imamo, uzet ce im izgleda i Kostica. :rofl:
Treba im uzeti dva vezna igraca, fali nam veznih.
Plavo - Bijeli je napisao/la:
Ne moze ugovor automatski biti produzen osim ako nije potpisana klauzula u ugovoru u trenutku kad su igraci dolazili u Slobodu.

Azmir je mozda PONUDIO svim igracima produzenje ugovora, a on na svoju ruku ne moze nikome produziti bez potpisa novog ugovora njega i igraca.
Naravno da ne moze, narocito ako se radi o amaterskim ugovorima. Mora na obostrani dogovor biti aktivirana ta +1 klauzula.
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sri jun 08, 2016 2:20 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:20 pm

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hurmasica
Kontakt:

Treba veznih.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Leon_Professional
Kontakt:

Plava Porodica je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:Buraz, je li to Kostic donio famozni spisak, ko odlazi i koga zeli?! De ti nama reci samo, kad da to ocekujemo da se ne peglamo bezveze :ganja:
Reci nam približan datum,da ja i komšija planiramo kad piti kahvu. :kafa: :cigara:
Ramazan je, sad cemo morati kahvu piti za sehur ili iftar :kafa: :cigara:

Evo rece do priprema, znaci od danas do ponedjeljka mi iscekujemo :ganja:

LARSSON
Kontakt:

Na prozivci se nisu pojavili Asmir Avdukić koji se vratio u banjalučki Borac, Dušan Hodžić koji je potpisao za Sarajevo, dok je Adnan Šećerović, novi član Željezničara, došao na Gradski stadion da se pozdravi sa dosadašnjim saigračima i šefom struke Slavkom Petrovićem.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/prvi-trening-radnika-o ... pojacanja/" target="_blank

fino neko dijete ovaj Adnan :ganja:

Okolele
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:23 pm

Kozulj-Siroki Brijeg,
Zakarić-Zrinjski,
Ordagić-Sloboda,
Dzidić i Popović-Čelik,
Memišević-Radnik

bonus Sanel Jahić

Bilo bi dobro kad nesta od ovoga uspjeli dovesti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

KrajPrice
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:23 pm

fcz je napisao/la:
KrajPrice je napisao/la:

Sto se tice tih odlazaka koje si pomenuo - hoce li biti nekih "bolnih" ili samo ide kresanje viskova?
Ma ne treba brinuti za bolne, jer nece biti bolni kada dobijemo pare :)
nama treba jos nekoliko igraca na 2-3 pozicije i onda lagano napasti sve sto se moze napasti.
postavili smo cilj, nece biti lahko.
mene samo titula zanima, kako doci do nje nije bitno, ali mora!
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

diego1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:32 pm

KrajPrice je napisao/la:
fcz je napisao/la:
KrajPrice je napisao/la: Ne znam tacno za zvanicnu, prosli put su dan ranije najavili radove na istoku. ALi hajmo reci da ce do prozivke neko "sletiti"

Ma ne treba brinuti za bolne, jer nece biti bolni kada dobijemo pare :)
nama treba jos nekoliko igraca na 2-3 pozicije i onda lagano napasti sve sto se moze napasti.
postavili smo cilj, nece biti lahko.
mene samo titula zanima, kako doci do nje nije bitno, ali mora!
Ovi sto ce doci hoce li biti bas pojacanja ili prinove,bar po imenima ?

Elegant
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:34 pm

Znaci mogli bi se opariti na nekome od kljucnih igraca ? Mada ja ne bih volio da odu npr. Lendra ili Stevo, ali ako su dobre pare mozda i nije lose ako odu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ponosannavas
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:34 pm

LARS1921 je napisao/la:Na prozivci se nisu pojavili Asmir Avdukić koji se vratio u banjalučki Borac, Dušan Hodžić koji je potpisao za Sarajevo, dok je Adnan Šećerović, novi član Željezničara, došao na Gradski stadion da se pozdravi sa dosadašnjim saigračima i šefom struke Slavkom Petrovićem.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/prvi-trening-radnika-o ... pojacanja/" target="_blank

fino neko dijete ovaj Adnan :ganja:
I meni isto to naumpade. Moram ponoviti nešto, a to je da smo se mi uvijek isticali po dovođenju tih nekih momaka koji su ljudi prije svega. Naravno bude tu i ovih drugih ali uvijek su nam i ljudske osobine bile bitne. Drago mi je da nastavljamo u tom pravcu.

@krajprice mojne nas habati sviju ti :)

rios
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:36 pm

malta071 je napisao/la:
rios je napisao/la: Da,da..To je glavna poenta,ako se vec prodaju najbolji dovoditi jednako dobre dok ne dodje vakat da se to vise ne mora raditi,a doci ce aBd,prije ili kasnije.
S tim sto,po meni,ne smijemo prelaziti neku donju crtu s prodajama,pa se dovoditi u situaciju da mjenjamo igracki kadar skoro pa kompletan na polusezoni kao ove godine.Ili na kraju sezone,svejedno.Ko papagaj sam sad i sam sebi,ali kostur tima mora biti prisutan.Kad imas to onda je sve lakse ukomponovati,posloziti.Jednostavno zadrzavas kontinuitet neki.
Nece doci. Jedan Manchester je bio primoran prodati Ronalda a gdje smo mi?
Iznenadjujuce je, da ti kao cijenjeni forumas poredis prosli prelazni rok sa svakim sljedecim, imajuci u vidu kako smo napredovali u tom pogledu.
Prvo,hvala ti za ovo cijenjeni :mrgreen:
Kad sam napisao da se nadam da ce doci vrijeme kad vise necemo morati prodavati najbolje igrace mislio sam na to da ih necmeo morati prodavati da bi doveli druge kvalitetne igrace,po onom principu o kojem smo sinoc pricali - prodas Miroslava da bi doveo 3-4 jednako kvalitetna igraca.
Sad kad spominjes Ronalda,nisam navijac Uniteda,jos manje sam upucen u desavanja u tom klubu ( koliko god ovo upucen smijesno zvucalo kad je takav klub u pitanju ) ali nesto mislim da oni Ronalda nisu prodali da bi mogli kupiti neke druge igrace.Vjerovatno je tu bilo nekih licnih ambicija igraca ili sl.Toga ce u fudbalu biti,pa tako i kod nas,koliko god da zelis i mozes da zadrzis najboljeg igraca mozda ces ga morati prodati jer on zeli u drugu ligu,klub,drugi sistem,ili npr. novi trener vise ne vidi tog igraca u svom sistemu,itd..
Sto se tice buducih prelaznih rokova,ok,priznajem da sam bio neoprezan.Trenuto stanje u klubu ukazuje da to vise nece biti slucaj,ili da ne bi trebao biti.Ovo je vise bilo neko moje razmisljanje na glas ili principijelni stav kako ne bi trebalo vise raditi,ne samo u Zelji,nego opcenito u klubovima.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Izlija
Moderator
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:39 pm

Ima se šta pročitati na zadnjih par stranica, pa čak i da se insan malo i zamisli oko nekih stvari ali kako to obično biva istina se traži negdje u sredini, barem ja to tako vidim. Treba i prodavati igrače ali da bi ih prodavao moraš i od polusportiste napraviti igrača koji bi mogao biti privlačan potencijalnim kupcima. Da bi nekog odgoijo (al u pravom smislu th riječi) klub mora imati sistem rada koji ima mogućnosti da igrače unaprijedi na evropski nivo što nije nimalo lahko na brdovitom balkanu. Nije lahko jer mi imamo jednu zajedničku karakternu osobinu a ta je da mislimo da znamo što nam daje za pravo da pobijamo dokazane metode rada bez da ih osjetimo na svojoj koži. Kada od pjetlića do juniora bude urezano da bez borbe i maksimalnog individualnog zalaganja nema napretka u kolektivnom sportu možemo očekivati značajnije napretke prvog tima kroz ustaljen način odgoji-nauči-dokaži-prodaj. Možda smo ove sezone uspjeli naći 2 vrhunska igrača kojim se poklopio kalendar vraćanja igračke forme pa imamo šansu za eventualnom zaradom ili kroz njihovu prodaju ili kroz sportske uspjehe koje opet dnose neku finansijsku korist, možda nam to ove ili iduće sezone ne uspije i šta onda. Prošla sezona je podbacila ako se gleda dokazivanje snage omladinske škole dok je predprošla iznenadila i prebacila "normu" što je pokazatelj da se i na prodaju omladinaca nesmije ozbiljno računati kada se formira okvirni budžet za narednu godinu, tu sada dolazi ona finansijska neovisnost do koje Željo sada pokušava da dođe, ako sa Sjevene tribine imamo 200.000 KM na godišnjem nivou o da bi istočna morala donositi 3 x toliko Klub kada od tih prihoda abd pređe 1,5 M na godišnjem nivou imaće veliku finansijsku osnovicu da podigne kvalitet igrača u okosnicama svih generacija koje treniraju u Želji, na većem stadionu biće i abd veći prihodi od karti na godišnjem nivou i to bi moralo da prelazi 2M i to samo za ligaške utakmice, evo samo od dvije stavke nam se skoro trenutni budžet popunio i još kada se doda 1,5 M od sponzora i svaka prodaja igrača bi presipala budžet i otvarala nova vrata pred klubom. Sve je ovo računica kada se abd izgradi stadion i klub prodiše finansijski a do tada ćemo morati krpiti neke stvari u letu i presipati lovu iz budžeta u budžet kako bi osigurali trenutni status broja 1 u državi koji nam se klima jer mnogi nisu obavezni da rade po zakonu i propisu ali ako i kada dođe sve to na naplatu neke će vrijeme izbrisati a neke pojesti samo će Željo to sve posmatrati sa visine i suze roniti za nekadašnjom konkurencijom koja nam je pomogla tako što nas je natjerala na ozbiljan rad na vrijeme.
イビチャ・オシム

ChWilla
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:42 pm

osim zakarića pravog lijevog krila u ligi i nema...a i on je dinamov.
gradi željo boli te *****

ChWilla
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:45 pm

slika

sve je rečeno.
gradi željo boli te *****

Dzezvar
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:46 pm

fcz je napisao/la:
KrajPrice je napisao/la:

Bit ce bolnih......
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 16 gostiju.

Prijava