Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 08, 2016 8:11 am

Plava Porodica je napisao/la:Još 5. dana do prozivke :karanje: :karanje:
Kažu Šiljak proziva igrače

teteac8684
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:14 am

LARS1921 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Još 5. dana do prozivke :karanje: :karanje:
Kažu Šiljak proziva igrače
Ko će nam onda igrati? :ganja:

LARSSON
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:14 am

Onaj što se ne odazove :D

iggy2377

sri jun 08, 2016 8:21 am

LARS1921 je napisao/la:Onaj što se ne odazove :D
Lars imas li info hoce li se moci uci na stadion za vrijeme treninga itd

LARSSON
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:26 am

iggy2377 je napisao/la:
Ma otkud meni info haha :D To pitaj storma, tma ili ove sto nesto znaju

KrajPrice
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:27 am

Kocka je bacena!
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:29 am

KrajPrice je napisao/la:Kocka je bacena!
Jel se to danas nešto dešava? :D Da ne idem spavat

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:32 am

LARS1921 je napisao/la:
Bolje kocka nego bomba :ganja:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:35 am

iggy2377 je napisao/la:
Hoce. Cim radovi budu gotovi sto se glavnog tice. A na pomocnom mozes uvijek gledati trening, a 90% treninga je tamo.

irfo

sri jun 08, 2016 8:44 am

@KrajPrice :pljesak: :pljesak: :karanje: :karanje:

KrajPrice
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:45 am

LARS1921 je napisao/la:
Mozes na spavanje slobodno:)
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:45 am

Znači neko se skotrljao niz stribine :ganja:

ponosannavas
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:49 am

Leon_Professional je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Dobro, eto primjer Bajica, nase je djete i zasluzio je da ode. Uzeli smo taj milion i doveli Stevanovica, sada treba i njega pustiti, kako neko iznad napisa za 700 000, onda dovesti nekog sljedeceg, pa ako bude ista bolji, onda moze on za 500 000, a nama nek igra onaj ko ne moze nigdje otici.
Ne znam zasto je problem sto smo rios(ako se ne varam) i ja napisali da vise volimo vidjeti dobrog igraca u nasoj ekipi nego taj milion? Sad bih ja trebao gledati utakmicu i racunati koliko koji potez podize cijenu odredjenom igracu. Za mene je bolje ostaviti i Lendrica i Stevanovica, pa i Zahirovica ako se vrati u formu da naprave neki iskorak u Evropi makar poslije otisla djaba, nego ih prodati za milion i nista ne napraviti rezultatski.
I ja se slazem s tobom, prodati ga sad posto po to, pa onda probati dovesti nekog i ko ce garantovati da ce taj neko biti dobar. Mi smo klub koji dovodi slobodne igrace, zbog toga nemas garanciju da ce neki igrac biti dobar igrac. Kad imas dobrog igraca, cilj ga je sto vise zadrzati, prvo sto ti pomaze u ekipi a drugo sto mu cijena raste.
Daleko smo mi od stabilnog kluba, ali Miroslava i Lendru moramo zadrzati.
Svi mi volimo više vidjeti dobrog igrača da igra kod nas nego da ga prodamo, ali u takvoj je situaiji naš fudbal da ga moraš prodavati kad dobiješ najbolju poonudu. Moraš izvagati kad je momenat najpovoljniji za prodaju i cijenom i time da ne ugroziš npr titulu. I imaš li opciju da dovedeš nekoga približnih kvaliteta.
Nema garancije da će neko biti dobar i kad ga platiš. TOliko kupljenih igrača vani ima i toliko promašaja da bi se ja i dalje držao ovih džabnih igrača. Jedino koga trebamo kupovati su mladi igrači tj trebali bi početi plaćati ove nekenaknade za treniranj eako procijenimo da je taj malac onaj koji ima budućnost. Platimo deset nakanada po u prosjeku 50.000 npr je 500 milja, a ako dvojicu prodamo kao Amira i Baju mi smo na velikom dobitku.

mirzza
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:51 am

Virtu4L je napisao/la:I još jedna veoma bitna stvar. Mi ne smijemo izgubiti ovaj ritam izbacivanja igrača iz omladinskog pogona. To može biti pogubno po nas. Otišli su Amir, Baja i Kvesa, vjerujem da su sljedeći trebali biti Dženis i Kerim, ali teško da će se to desiti i već sad nemamo materijal na koji možemo računati za ovaj prelazni rok.

Pitari su ušli u ritam, prošle godina Cimirot, ove će vjerovatno biti Duljević, naredne neko treći, i tako dalje. Ono što je najbitnije, svi su reprezentativni kalibar, mogu otići daleko i donositi im zaradu u budućnosti.

Juniori moraju dobijati šansu u prvoj ekipi, uvijek su je dobijali i to se mora nastaviti, a imamo ih hvala Bogu.
Virtual, kako cemo prodati Kerima i Dzenisa kad im Edis nije dao da igraju, pravdajuci da je do njih pa drvlje i kamenje na Memiju a covjek prekuco na derbiju na svojoj poziciji.
Dzenis protiv Prijedora odigrao bolje nego Bekric u 5 tekmi prije toga.
Pa Mujaga je bio stao u red za golove pa nista ne odigra, Dadu je povreda unazadila, i u izlogu od nasih imamo Vecu.
Toj djeci se mora dati sansa, mora se uvesti i Kemo i Zera i Hiros, pa i Dini Hasanovicu davati minutazu.
Edis je to balansirao na pripremama kada su neki imali minute i igrali zadovoljavajuce prije svih Dzenis, Dino, pa i Kerim na beku ali u tekmama nije imao damu da to posalje na teren pa je slao umorne igrace i zavrsili smo gdje smo zavrsili.
Trubio sam od zime da Kerim mora igrati na beku da ga uguramo u repku, i siguran sam da bi ga Mesa zvao prije Matea, ali eto prece je bilo forsirati Sinisu od kojeg nikakve koristi nije bilo. Bekric je skroz potopio Dzenisa, i ono sto je Mujaga ulazio je uzeo Djermanovic.
Dado je bio povrijedjen kao sto rekoh. Edis je iskljucivi krivac sto sada nemamo nikog u izlogu a materijala sigurno ima.
Citam sada treba kao prodati Mujagu a ostaviti Djermanovica kad imas Pozdera, to je potpuno pogresno.
Ako Kostic kaze da cemo igrait sa dva spica to ce biti Lendric i jos jedan od teskasa Pozder, Djerma a u pripremi imas Mujagu i eventualno Dzenisa.
Nagomilali smo puno igraca u sredini gdje ce Enis vjerovatno dobiti pedalu, nadam se i zelim da Bekric isto tako ode jer tu imamo spanca i Dadu koji je oporavljen.
Bit ce pravo interesantno koga ce Kostic ostaviti u ekipi i koga ce dovesti, a nadam se da ce Kemo dobiti sansu prije Bogicevica koji ako ostane treba biti zadnja opcija na stoperu. Dakle Aco->novi -> Kemo-> Bogicevic.
Edis nas je ruku na srce potopio sa svojim igracima i jaranima Bekricem i Bogicevicem i time unistio kurs koji spominjes Virtual.
Sto se lavorasa tice, nemaju oni nikakav ritam, uzeli su Cimirota Leotaru i prodali, zatim Duljevica Olimpiku, ko zna da li ce i z akoliko otici, i tu im je tac, koga jos imaju realno u izlogu?
Kadusica, Mihojevica?

damirfile
Kontakt:

sri jun 08, 2016 8:59 am

Radili se danas šta ? Nadam se da će biti sllike.

Veteran1965
Kontakt:

sri jun 08, 2016 9:10 am

Ljudi moramo shvatiti da se klub mora organizovati i poslovati kao firma. Osnovno što se mora obezbjediti su stabilni izvori finansiranja. Mi nemamo generalnog sponzora, ali recimo da ga nađemo, i da uloži 400.000 na godinu (mada sumnjam da neko može naći interes za takvu investiciju) to je opet samo nekih 10% našeg trenutnog godišnjeg budgeta. A yebote hrpa para. U ovom momentu finansijku stabilnost i kvalitetan priliv sredstava u budget mogu donijeti igranje u Europi i prodaja igrača. Sve ostalo nije zanemarljivo, ali je nedovoljno za zdravo i ozbiljno poslovanje.
Evo primjer Stevanović....recimo trenutno ima platu "x" igra odlično, uklopio se, doprinosi ekipi maksimalno vratio se u reprezentaciju. Ja bi sada sjeo sa njim i ponudio mu X + 50% za još jednu godinu ugovora, uklopio u lijepu priču, ali bi ga naravno odmah prodao za cijenu koja se postavi za njega. Mislim da u takvoj situaciji niti on niti Željo ima razlog za nezadovoljstvo, i da bi se mogli dogovoriti. Isto je i sa Lendrićem, i sutra nekim drugim igračem. Moramo shvatiti da su prošla vremena građenja ekipe po 3-4 godine, svi vrte igrače, prodaju, kalkulišu i čim osjete priliku da mogu zaraditi, ode igrač da je ne znam ti ko. Biznis je ovo veliki postao, a mi smo mali igrač u cijeloj priči, i moramo se prilogođavati pravilima igre, i konstantno povećavati naše finasijske promete...sa njima će dolaziti kvalitetniji igrači, veći talenti, bolji marketing, više raje na tekmama, sve dok ne napunimo novu Grbavicu svake druge nedelje...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

sri jun 08, 2016 9:33 am

LARS1921 je napisao/la:
koga danas ne dovodimo? :kafa:

irfo

sri jun 08, 2016 9:39 am

Hoce li biti zavrsen strucni stab do prozivke?

ChWilla
Kontakt:

sri jun 08, 2016 9:42 am

trebalo bi.
gradi željo boli te *****

LARSSON
Kontakt:

sri jun 08, 2016 9:42 am

KeepTheBlueFlag je napisao/la: koga danas ne dovodimo? :kafa:

Danas je red da nam bugari ne dođu

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 14 gostiju.

Prijava