Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plavi orkestar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 08, 2016 1:54 am

Ne moze se stvarati jak tim a razmišljati o prodaji igraca vec nakon provedene polusezone u klubu.Ova uprava sigurno ne razmišlja na takav nacin.Mi sad imamo 70 sponzora.Da na godišnjem nivou uplate Zelji po 10 hiljada km to iznosi 700 hiljada.Vjerovatno da ih ima koji uplate mnogo više od 10 hiljada.Preko 200 hiljada se godišnje uzme od izdavanja posl. prostora na Sjeveru...Samo ove dvije stavke mogu veliki dio troškova pokriti.Ranije zbog pojedinaca kao što je bio violina i ostale violine ti iznosi nisu pokrivali ništa jer je sav novac završavao tamo gdje ni u snu nije trebao završiti.Ova uprava transparentnim i poštenim radom je vratila povjerenje navijaca i sponzora i svakim danom samo moze biti bolje.Sa novim i uslovnim stadionom otvara se mnogo mogucnosti za vecu zaradu i privlacenje sponzora.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

delinjo
Kontakt:

sri jun 08, 2016 1:56 am

swra brate samo diskutujemo....poredim samo iz razloga sto mislim da ne trebamo pod svaku cijenu prodati igraca i to je sve...ne kazem da nema istine u stvarika koje si ti napisao naprotiv...ali mislim da je istina negdje u sredini...

Virtu brate ja o tome pricam nacin kad bi mi postali finansijski stabilniji klub pa tom istom Kvesicu kad dodje ponuda pojacati platu da ne mora pod svaku cijenu otici i da je malo zadovoljnio ovdje dok ne dodje ponuda koja ce zadovoljiti i klub i njega...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:01 am

rios je napisao/la: Eh hajmo ovako..Trenutno u kadru imamo 3 deficitarne pozicije ili te slabe karike,jel tako? Najmanje 3..Lijevo krilo,bek i stoper.Sa druge strane imamo 2 pozicije koje su popunjene kvalitetnim,za uslove PL,vrhunskim igracima.Prodajom te dvojice najboljih igraca onda imas 5 deficitarnih pozicija.Sad,ako dovedes 5 solidnih rjesenja za tih 5 pozicija ti si popunio kadar,ali na 2 pozicije nisi dostigao nivo koji si imao zar ne? Dakle na 3 si povecao,a na dvije smanjio..Kako to nije stagnacija ili vrcenje u krug? Ako opet dovedes 2 ili 3 vrhunska pojacanja onda se postavlja pitanje zasto si prodavao ova dva jer i ta nova nece biti jeftina sigurno a rizikujes da ne pogodis s njima..
Sad,ako uzmes u obzir da cemo,hipoteticki govorim,i naredne seone opet prodati jednog ili dva kvalitetna igraca da bi nadogradio one slabe karike po isto principu,pa i sezonu nakon te..Ne vidim ja tu iskorak nigdje druze..A publika ode sa tribina,ne govorim o 2-3 hiljade navijaca koji cine bazu i koji su tu uvijek,govorim o onim koji dolaze za rezultatima..
Razumijem ja tvoju pricu u sustini,klubu se potrebne pare od prodaje igraca da bi se odrzao budzet,i napisao sam na kraju dole da moja prica tesko da moze piti vode u uslovima bh. klupskog fudbala,ali jednom cemo morati napraviti iskorak.Prije ili kasnije..
Fulas moju poentu. Prodas Stevanovica za 1.5 milion KM. Sta ti mislis koliku on platu ima? Nek ima 10.000 KM npr. to je 120.000 KM godisnje? Kada prodas Stevanovica onda imas na raspolaganju da dovedes 5 igraca sa po 10.000 KM godisnje na ugovor od 2 godine i to je 1.2 miliona KM za te 2 godine i jos si dobar 300.000 KM a jos si se rijesio onih koji su gori na tim pozicijama i jos si dodatno rasteretio budzet od njihovih plata. Ja ne kazem da se proda Stevanovic pa da dovedemo jos jednog Bogicevica i Ivetica, nego vrhunske igrace koji ce unaprijediti igru. Nek dovedes 2 takva igraca na mjesto stopera i lijevog krila, sa po 10.000 KM platom, a Memiju bubam stavi na to desno krilo, unaprijedio si igru.
Ocit primjer ti je ova sezona, prodao si Bajica i Amira a dobio Lendrica, Stevanovica, Zahirovica, Hervasa, Bekrica, itd. itd. Poceo si graditi stadion. To se zove napredak, doveo si publiku na stadion i povecao prihode od ulaznica, od prodaje dresova, fan shopa, itd.. Nemam ti sta dalje pricati, ocit primjer kako treba raditi i napredovati u klubu je ova sezona i prodaje ove 2 igraca.
Zadnja izmjena: SWRA_1921, dana/u sri jun 08, 2016 2:03 am, ukupno mijenjano 1 put.

Ajzea
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:02 am

Ovdje ti Bajic igra za 50.000KM godisnje (cisto sumnjam da je i toliko, ali hajde), i odjednom mu dodje ponuda od 1.000.000KM godisnje.
Ko misli da se mozemo boriti sa tim, svaka mu cast.

LARSSON
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:03 am

Bajić te laže, ne vjeruj šta ti kaže

delinjo
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:04 am

i ti fkt mislis da Bajic ima milion KM godisnje ? :D :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Ajzea
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:04 am

delinjo je napisao/la:i ti fkt mislis da Bajic ima milion eura godisnje ? :D :ganja:
KM*
Ima, pa zabio je vise od sest golova.

IvanOsim
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jun 08, 2016 2:05 am

tm8782 je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:U vezi prodaje igraca, cinjenica je da jednostavno moramo prodavati igrace, jer je to jedini nacin da klub dignemo na veci nivo, jer kod nas nema para za tv prava, sponzori tanki, godinama nikome nije u interesu 200 milja da da, tako da je cinjenica da se mora prodavati... a koga prodati?? Pa naravno da ces Baju i Amira prodati, jer su najbolji, nisu male pare milion...

Bas sam juce citao clanak predsjednika Rijeke, Miskovica, koji je izjavio da je projekat samoodrzive Rijeke moguc, ako bi svake godine prodali igraca za 5 miliona €! Oni su prosle god prodali Kramarica, u stadion i trening kamp ulozeno preko 100 miliona €, sad zamisli pored svega toga, oni moraju prodavati.. tako i mi sad moramo igrace prodavati za 500 milja evri, pa da se ta cifra penje..

Eh sad imas situaciju gdje igra Sinisa Stevanovic, kojeg apsolutno ne mozes prodati, a Memija u nekim utakmicama na klupi, jedini igrac (Dado se bio povrijedio) kojeg mozes prodati, znaci sve i da je tu negdje igra izmedju njih dvojice, normalno je da ces forsirati Memiju (u tom slucaju ja smatram da uprava treba komunicirati sa trenerom, jer da je Mulalic vratio Memiju na beka, ovaj jos napredovao, mi dobili ponudu za njega dobru, Mulalic je itekako zasluzan).... ovaj predsjednik Rijeke kad je nabrajao zbog cega je zadovoljan radom trenera Keka, na prvo mjesto je stavio uspjeh u transferima igraca iz Rijeke, te je te zasluge pripisao Keku, jer im je on trener i direktni odgovorni za njihove pozicije, uloge na terenu itd itb... naravno na drugom mjestu je vrh tabele (drugi zavrsili), i na trecem mjestu stavljeno dolazak igraca, za sta su pored trenera Keka zasluge primili Juricic i Mance...

Znaci igraci koje mozes unovciti i koji mogu napredovati (citaj mladi igraci) trebaju igrati kad su tu negdje sa starijim kolegama (citaj Dado, Kemo), pa cak u nekim situacijama i kad su u tom trenutku i slabiji, ali kada imas sistem i viziju, i smatras da moze napredovati i da mozes zaraditi na njima, jer to je dupli uspjeh, da ne pricamo poslije sto svakim narednim transferom opet zaradjujemo...

slika

Sta je s ovim upucenijim, jel moguce da niko ne zna na koliko je potpisao Radinovic???

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
Sto ti ne radi pp...

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk

Valjda storm zna ??

Ajde Memisevicu budi pametan, odose svi iz Radnika, sad ce biti i pritiska tamo, prejaka liga, izgubit ces pola godine, a samim tim i godinu... Iz Zelje mozes sve sto bi @Virtu rekao...

Sistem je to #Larse 8-)

LARSSON
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:07 am

To Ivane Osime :D
Spoiler:
ŽELE NAPREDAK U LOŠIJIM EKIPAMA
Dušan Hodžić dogovorio prelazak u Sarajevo, a Adnan Šećerović već potpisao za Željezničar, klubove koji, za razliku od Radnika, nisu izborili izlazak na evropsku scenu.
Dva standardna prvotimca Radnika iz prethodne sezone u kojoj su Bijeljinci osvojili Kup BiH i Kup RS, Dušan Hodžić i Adnan Šećerović, po svemu sudeći odlaze iz kluba u kome su doživjeli punu fudbalsku afirmaciju (Hodžić), odnosno oživjeli karijeru (Šećerović) dovedenu u pitanje zbog ranije donesenih pogrešnih odluka. Na oficijelnom sajtu FK Željezničar objavljena je zvanična informacija da je sa Adnanom Šećerovićem potpisan dvogodišnji ugovor, dok se Dušan Hodžić pohvalio u medijima da je sve dogovorio o prelasku u FK Sarajevo i da se samo čeka potpis ugovora, mada je, istovremeno, sa zvaničnicima Radnika dogovorio uslove o ostanku u bijeljinskom klubu.
Bilo kako bilo, nije na odmet pomenuti da odlaze u klubove sa znatno uspješnijom istorijom od Radnika, ali koji sada imaju slabije rezultate nego bijeljinski premijerligaš, a vjerovatno i lošiju klupsku organizaciju i ukupan ambijent u kome rade. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da, iako imaju nekoliko puta veće budžete od Radnika, nisu izborili izlazak u evropska klupska takmičenja,a Bijeljinci jesu. Odlazak u klubove zvučnijeg imena obojica pravdaju željom da fudbalski napreduju, iako se i Sarajevo i Željo nalaze u turbulentnim periodima sa čestim smjenama trenera i velikim uplivom tzv. navijačkih grupa na kreiranje klupskih politika što nikada nikome na balkanskim prostorima nije donijelu sreću.
Ali to je njihov izbor i treba im poželjeti svu sreću, jer su za prethodnih godinu dana u Radniku pošteno odradili svoj posao, borili se za plavi dres do krajnjih granica i dali veliki doprinos uspjesima kluba u najtrofejnijoj sezoni.
Izvjesno je da od standardnih prvotimaca odlazi i golman Asmir Avdukić, veteran premijerligaških terena, koji se dogovorio sa čelnicima kluba da karijeru nastavi u banjalučkom Borcu pošto želi da bude u krugu porodice i gleda odrastanje kćerkice rođene prije nekoliko mjeseci. U medijima se pominje i mogućnost odlaska šopera Slobodana Jakovljevića i Samira Memiševića što bi bio veliki gubitak za Bijeljince.
Pripreme za narednu sezonu Bijeljinci počinju u srijedu, 8.juna, a prva zvanična utakmica očekuje ih već 30.juna u prvom kolu kvalifikacija UEFA Lige Evrope.
Sad ima i Memisevica da izgubite

malta071
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:09 am

delinjo je napisao/la:zato i jesmo u dubiozi...zato i jesmo Stilu prodavali za 10 hiljada....upravo zbog takvih razmisljanja...daj sta das jbg
E moj Rogere, poredis neuporedivo. A i bezobrazno je to makar prema ovoj upravi.

Zasto smo interesantni iole boljim igracima u ligi ove sezone? Pa zato sto smo prodali nase dobre igrace za finu cifru a i oni su dobro prosli. Mislite li vi da se dobri igraci ne osiguraju nekom klauzulom u ugovoru nego eto samo tako potpisu? Vec je pisano da nema sanse da zadrzis igraca kad mu je ponuda sa strane 10-20 puta veca. Buducnost svjetlija i sanse da se opari jos vece.
Jedini nacin napretka, po mom nekom vidjenju, je bas ovaj. Gomilanje kvalitetnih igraca, naravno planski, i njihovom prodajom. Slabo smo prosli svaki put kad smo glumili neku silu, cak sta vise kostalo nas je. Nema ljubavi prema klubu niti jedan igrac, nas il doveden sa strane, ako nisi fleksibilan il si tvrdoglav.
Mi smo od levata pravili zvijezde pa nismo dobro prosli, kako tek zamisljate da kvalitetne igrace obmanjujemo.
Nista negativno ne mislim sa ovim napisanim samo da budem jasan. Naprotiv, nikad sretniji. Imamo mnogo toga u izlogu, i dao Bog da sve i jednog prodamo za milionce :DD: Samo kao sto Swra napisa, popunjavati gdje skripi sa kvalitetnim igracima i kupiti najbolje nam moze dobro donijet'. Rezultati a i pare :DD: Jel moze bolje?

:zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:12 am

Prodavati igrace je pod moranjem, sta god neko od nas mislio. Kao da ja ne bih volio gledati Lendrica jos tri godine na ovom nivou, ili pak Bosketa.. Volio bih vise od svega, ali to jednostavno nije moguce i suvisno je navoditi razloge toga.
Volio bih ja da smo u stanju odbiti ponudu od milion-dva, ali nismo i u neku ruku mi je komicno sto se polemise o ovome. Mislim, shvatam ja vas i nista ne mislim drugacije od toga, ali jedno su zelje a drugo realnost i mogucnosti.

@delinjo
Izvoli, zasto ne vjerujes?
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sri jun 08, 2016 2:13 am, ukupno mijenjano 1 put.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:12 am

Postoji razlika i izmedju perioda kad je Osim bio i ovoga sada. Ne vidim da je sada pod hitno potrebna prodaja igraca da bi se prezivjelo, a prije je tako bilo. Inace ne bi se radilo na stadionu, a pogotovo se ne bi nastavljalo s novim radovima, kao sto je istok koji sigurno nije nimalo jeftin, ne bi se razmisljalo o farbanju reflektora koje je skoro 90 hiljada maraka. Ali, ako dodje dobra ponuda, onda sam za prodaju igraca. Sad, sta znaci dobra ponuda. Stevanovic i Lendric su igracine za ovu ligu i rijetko se moze desiti da dvojicu igraca takvog kalibra dovedemo za jedan transfer rok. A mozda uopste ne moram biti upravu, mozda od ovih dovedenih igraca Hervas i jos jedan budu u njihovom rangu, ili bolji, ali to cemo da vidimo. Milion eura za njih je sasvim korektna cifra. Zasto? Zato sto je to iskorak za nas. Znaci nedavno smo postavili transfer rekord od 500 hiljada, i to dva igraca po toliko, i iskorak bi definitivno bio kada bi prodali dva igraca za duplo vise novca nego prethodna dva. Ne samo zbog para, nego tako gradis sebi ime na sceni, izdizes se iznad ostalih. Po meni, bilo bi idealno sacuvati Lendrica i Stevanovica do kraja euro utakmica za sljedecu sezonu. Znaci jurisat ove sezone s njima na sve u ovoj ligi, jer imamo kvalitet, i probat dobro odigrati u europi. U medjuvremenu, imamo ovu, zimsku i jos jednu ljetnu pauzu da dovedemo jos nekih dobrih igraca. Ako uprava ima kapacitet da zadrzi njih dvojicu i malo duze, to je odlicno. I ja bi da pravimo sada ekipu za skupine EL, ali bitnije je da se izgradi sistem, da se poboljsa omladinski pogon, da se radi na stadionu i sot je pod obavezno: da se redovno, u kontinuitetu sa sto boljim rezultatima igra europa. Uzdignute glave, puni samopouzdanja, kondiciono spremni i sa malo izmijenjenim sastavom. Sa kvalitetnim igrackim kadrom. Da ne spustamo gace protivnicima (mozda i jedina zamjerka za Amara Osima, koliko god brutalno iskren bio, ne mozes onako ubijat u pojam svoje igrace prije utakmice, pa da protiv Barse igraju). Kontinuitet u europi i dobre partije ce nam donijeti odlican koeficijent. Vec sada imamo solidan, zaribalo se s ovom sezonom, ali popravimo to vec. Stvaramo ime, mnogi igraci zele igrati kod nas. Nije lako dovest Zahirovica, Lendrica i Stevanovica. Bit ce tu jos jakih igraca, vjerujte mi. Necu da ga ureknem, ali Hervas bi mogao ispasti pravo pravcato pojacanje i igracina koja nam treba, ali otom potom. Bitno je da Kostic i Lesnik ostanu sto duze u Zelji, da donesu dobru igru koja ce iznjedriti rezultate, a ostalo ce samo doci. Novi igraci omladinci, titule, europa. Pravi se sistem i ovo postaje ozbiljna prica i samo treba da se tako nastavi i nema zime. I jos cu samo ovo reci za Lendrica i Stevanovica...da bi nadomjestio odlazak takvih igraca, dovodis one slicne kvalitete ili cak bolje. Zato sam ja za Jahica, jer je klasa za ligu i odlican za euro utakmice. Sigurno moze pruziti odlicne dvije sezone kod nas. To nije nikakvo bacanje para, nego korisna investicija. Jos bolja stvar je dovesti iskusnog i kvalitetnog Jahica i nekog mladjeg igraca koji obecava. Dva u paketu, zasto da ne. Ne treba biti iskljuciv po tom pitanju. Trener zna sta mu fali u ekipi i nadam se da ce sloziti to kako treba.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plavi orkestar
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:16 am

Ajzea je napisao/la:Ovdje ti Bajic igra za 50.000KM godisnje (cisto sumnjam da je i toliko, ali hajde), i odjednom mu dodje ponuda od 1.000.000KM godisnje.
Klub koji radi ispravno kad vidi da na nekom igracu moze uzeti dobru cifru on puno ranije nego ga proda ima vec drugog igraca slicnih kvaliteta ili na klupi ili u nekom drugom manjem klubu.Sjecam se kako su to radili u Zelji prije rata.Paprica dogura do reprezentacije i tušnuše ga a Mihajlovica iz nizerazredne Sutjeske dovedoše za dzabe koji je kasnije završio u Bajernu iz Minhena.Ode Mihajlovic dodje Ante Grabo,Samardzija se tu vrtio,Duca Simic,pa onda Bogdanovic...sve centarfori,ma uvijek su imali tu na vidiku nekog ko ce uspješno zamjeniti prodatog igraca.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:17 am

Omare, znaci nastaviti kao sto smo i do sada. :mrgreen: Napredovati, napredovati i napredovati. Prodavati kad ti dodje dobra ponuda a onda unaprijediti sve segmente kluba, od stadiona, igraca, omladinskog pogona, itd.

delinjo
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:21 am

Ajzea je napisao/la:Prodavati igrace je pod moranjem, sta god neko od nas mislio. Kao da ja ne bih volio gledati Lendrica jos tri godine na ovom nivou, ili pak Bosketa.. Volio bih vise od svega, ali to jednostavno nije moguce i suvisno je navoditi razloge toga.
Volio bih ja da smo u stanju odbiti ponudu od milion-dva, ali nismo i u neku ruku mi je komicno sto se polemise o ovome. Mislim, shvatam ja vas i nista ne mislim drugacije od toga, ali jedno su zelje a drugo realnost i mogucnosti.

@delinjo
Izvoli, zasto ne vjerujes?
brate ucinilo mi se prov eura kako sam brzo procitao pa mi je bilo nerealno...cak mi je i ovo nerealno ali nisam upucen pa necui da komentarisem cim si napiaso siguran sam da znas kakva je situacija i to je ok....a ova druga stvar ja niasm uopste rekao da ne trebamo prodavati igrace naprotiv naravno da trebamo....samo sam napisao kako to ne treba raditi po svaku cijenu ...a na to mislim konkretno evo Lendric i Stevanovic...ako cemo ih prodati nakon samo pola sezone kod nas....gdje tu napredak ....i volio bi da se malo odvazimo i pocnemo traziti za neke igrace malo vise para...da ne shvatis pogresno ne mislim sad da mi trazimo za Lendrica 18 miliona ....nego sta ja znam korak po koram postepeno dizati cijenu ...i moja je zelja kao klub da napredujemo u tom smjeru da mozemo igracima povecati primanja da ih zadrzimo jos malo kod nas da bi dobili vecu ponudu za te iste igrace ,a da ti isti igraci ne postanu nezadovoljni...ako me razumijes :shisha:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Ajzea
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:24 am

Plavi orkestar je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Ovdje ti Bajic igra za 50.000KM godisnje (cisto sumnjam da je i toliko, ali hajde), i odjednom mu dodje ponuda od 1.000.000KM godisnje.
Klub koji radi ispravno kad vidi da na nekom igracu moze uzeti dobru cifru on puno ranije nego ga proda ima vec drugog igraca slicnih kvaliteta ili na klupi ili u nekom drugom manjem klubu.Sjecam se kako su to radili u Zelji prije rata.Paprica dogura do reprezentacije i tušnuše ga a Mihajlovica iz nizerazredne Sutjeske dovedoše za dzabe koji je kasnije završio u Bajernu iz Minhena.Ode Mihajlovic dodje Ante Grabo,Samardzija se tu vrtio,Duca Simic,pa onda Bogdanovic...sve centarfori,ma uvijek su imali tu na vidiku nekog ko ce uspješno zamjeniti prodatog igraca.
Bravo, to je kljuc. Ubo si poentu ! :)
Nemam nikakav problem da se Lendric proda za dobru cifru, ako ce se dovesti neko jednakih kvaliteta. Neka okrenu planetu naopacke, ali neka nadju takvog, a ne da prodas Lendrica a dovedes duplo slabijeg. Autogol..

Ovo cu napisati i boldirati. Ovoliko kvalitetnih postova, iz dana u dan, covjek ne moze procitati ni na jednoj drugoj temi, gdje sve sve uglavnom svodi na zajebanciju i nista sem toga, ali opet ce se naci neki da prosipaju pamet i pozivaju na ozbiljnost u svakom trenutku provedenom na forumu.

@delinjo
Tako je, korak po korak. Slijedeca cifra za nekog od nasih igraca mora biti minimalno 800.000KM (mislim na ove najbolje), sve mimo toga je katastrofa. Znaci to je minimum minimuma.. Ono sto je izuzetno vazno jeste da smo iz godine u godinu napredovali, istina da taj napredak nije bio drastican ali da je vidljiv, jeste..
SWRA_1921 je napisao/la:
Nek i bude 5000 (NEMA SANSE), to je smijesnih 100.000 KM. 5000 godisnjih, u snovima, daj Boze da prosjek bude toliki a nece se prodati ni 1000 godisnjih. Fan shop, zarada je tu mislim nigdje veze. Svi smo mi Zeljo, ali kad treba puknuti bezvezni like na fcb stranici. Izlazak u Evropu nam donese 1.000.000 KM, ili prodaja igraca, a sve to sto si ti nabrojao kod nas ce ti donijeti oko 100.000 KM maksimalno.
Rekao bih da se u ovom dijelu tvog posta nalazi velika doza nepostovanja prema onima koji skupise 260.000KM.
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sri jun 08, 2016 2:30 am, ukupno mijenjano 1 put.

rios
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:28 am

SWRA_1921 je napisao/la:
rios je napisao/la:
Spoiler:
Eh hajmo ovako..Trenutno u kadru imamo 3 deficitarne pozicije ili te slabe karike,jel tako? Najmanje 3..Lijevo krilo,bek i stoper.Sa druge strane imamo 2 pozicije koje su popunjene kvalitetnim,za uslove PL,vrhunskim igracima.Prodajom te dvojice najboljih igraca onda imas 5 deficitarnih pozicija.Sad,ako dovedes 5 solidnih rjesenja za tih 5 pozicija ti si popunio kadar,ali na 2 pozicije nisi dostigao nivo koji si imao zar ne? Dakle na 3 si povecao,a na dvije smanjio..Kako to nije stagnacija ili vrcenje u krug? Ako opet dovedes 2 ili 3 vrhunska pojacanja onda se postavlja pitanje zasto si prodavao ova dva jer i ta nova nece biti jeftina sigurno a rizikujes da ne pogodis s njima..
Sad,ako uzmes u obzir da cemo,hipoteticki govorim,i naredne seone opet prodati jednog ili dva kvalitetna igraca da bi nadogradio one slabe karike po isto principu,pa i sezonu nakon te..Ne vidim ja tu iskorak nigdje druze..A publika ode sa tribina,ne govorim o 2-3 hiljade navijaca koji cine bazu i koji su tu uvijek,govorim o onim koji dolaze za rezultatima..
Razumijem ja tvoju pricu u sustini,klubu se potrebne pare od prodaje igraca da bi se odrzao budzet,i napisao sam na kraju dole da moja prica tesko da moze piti vode u uslovima bh. klupskog fudbala,ali jednom cemo morati napraviti iskorak.Prije ili kasnije.
.
Fulas moju poentu. Prodas Stevanovica za 1.5 milion KM. Sta ti mislis koliku on platu ima? Nek ima 10.000 KM npr. to je 120.000 KM godisnje? Kada prodas Stevanovica onda imas na raspolaganju da dovedes 5 igraca sa po 10.000 KM godisnje na ugovor od 2 godine i to je 1.2 miliona KM za te 2 godine i jos si dobar 300.000 KM a jos si se rijesio onih koji su gori na tim pozicijama i jos si dodatno rasteretio budzet od njihovih plata. Ja ne kazem da se proda Stevanovic pa da dovedemo jos jednog Bogicevica i Ivetica, nego vrhunske igrace koji ce unaprijediti igru. Nek dovedes 2 takva igraca na mjesto stopera i lijevog krila, sa po 10.000 KM platom, a Memiju bubam stavi na to desno krilo, unaprijedio si igru.
Ocit primjer ti je ova sezona, prodao si Bajica i Amira a dobio Lendrica, Stevanovica, Zahirovica, Hervasa, Bekrica, itd. itd. Poceo si graditi stadion. To se zove napredak, doveo si publiku na stadion i povecao prihode od ulaznica, od prodaje dresova, fan shopa, itd.. Nemam ti sta dalje pricati, ocit primjer kako treba raditi i napredovati u klubu je ova sezona i prodaje ove 2 igraca.
Ok,to je vec druga prica.Prodati jednog da bi doveo 5 istih igraca bi bio napredak i s tim se slazem.Doduse,ima rizik o kojem sam pricao a to je da rizikujes da fulis sa nekim igracem,ali to je fudbal,nema pravila.
Ono,u principu pravi i puni napredak bi bio na tog jednog dodati jos 5 kvalitetnih,ali dobro..Meni je sporno samo prodavanje najboljih a ne dovodjenje adekvatnih,jednakih zamjena. :palacgore:
P.S. Mada neki kostur tima,kriticna masa,igracki minimum,nazovi kako hoces, mora uvijek postojati,ne smijemo se dovoditi bas u situaciju da mjenjamo po 10 igraca kao ove polusezone.Vidjeli smo koliko tesko je posloziti toliki broj promjena u igrackom kadru,posebno kad si pod rezultatskim pritiskom.
Zadnja izmjena: rios, dana/u sri jun 08, 2016 2:34 am, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

diego1921
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:31 am

Delinjo upravu je Ajzea za ovo da ce imati 500 milja eura ako zabije odredjen broj golova..,Mene to ne cudi,nekad je Zec imao iste pare u svom klubu.Tamo igraci imaju jake plate,samo je pitanje hoces li dobiti te pare koje su ti obecali,lupam Misimovicu su ostali duzni a ima tu jos primjera !! :ganja: Daleko smo mi od toga da odbijamo ponude za nase najbolje igrace,jel ne pita se samo klub,pitaju se i igraci..Nezadovoljnog igraca ne treba drzati u svlacionici,bez obzira na kvalitet ! Lendric i Stevanovic ako nemaju zelju da potpisu do 2018, nek odmah idu,zaradit ces neke pare .Cinjenica je da tako neces napraviti neki iskorak,al mi smo u takvoj situaciji trenutno,sigurno ce se i to nekad promijeniti !!

Ajzea
Kontakt:

sri jun 08, 2016 2:33 am

rios je napisao/la: Ok,to je vec druga prica.Prodati jednog da bi doveo 5 istih igraca bi bio napredak i s tim se slazem.Doduse,ima rizik o kojem sam pricao a to je da rizikujes da fulis sa nekim igracem,ali to je fudbal,nema pravila.
Ono,u principu pravi i puni napredak bi bio na tog jednog dodati jos 5 kvalitetnih,ali dobro..Meni je sporno samo prodavanje najboljih a ne dovodjenje adekvatnih,jednakih zamjena. :palacgore:
Naravno da se igraci moraju prodavati, pa cak i ovi najbolji, ali zato su i oni pod moranjem da dovedu pojacanje ili zamjenu bar jednakih kvaliteta. Ni sekunde slabijih.. Inace, mrka kapa. Nigdje nas nema, i ne vidim svrhu prodaje najboljih igraca u tom slucaju.

Virtu4L

sri jun 08, 2016 2:34 am

delinjo je napisao/la:Virtu brate ja o tome pricam nacin kad bi mi postali finansijski stabilniji klub pa tom istom Kvesicu kad dodje ponuda pojacati platu da ne mora pod svaku cijenu otici i da je malo zadovoljnio ovdje dok ne dodje ponuda koja ce zadovoljiti i klub i njega...
Savršeno te razumijem, ali...

Finansijski stabilan klub je poprilično teška klasifikacija. Za to su potrebne godine i postepeno podizanje nivoa koji si naveo, ali svaki mogući napredak u trenutnoj situaciji uključuje prodaju igrača i obevezno učešće u UEFA takmičenjima. Sve dok sama liga ne dostigne određeni nivo, ni mi, a ni bilo ko drugi neće biti u situaciji da prodaje igrače za milionske cifre, tako da ne zavisi sve samo od nas.

Uzećemo za primjer klubove iz komšiluka, i to one iznadprosječne, tipa Vojvodina, OFK, Zagreb, Split, Slaven... oni bez problema prodaju igrača za milion eura, i to u veoma dobre klubove. Split proda Rebića Fiorentini za 5 mil eura, Slaven Belupo u jednom prelaznom roku za dva igrača uzme 2,1 mil eura, Zadar proda Pericu u Chelsea za 2,45 mil, Vojvodina za tri igrača uzme 3,5 miliona, i to ne jednom već više puta, neki mali Rad dobije pola miliona za igrača, OFK redovno uzme par miliona u ljetnom prelaznom roku, itd, itd...

JSL je prošle godine prodala igrače u vrijednosti 33 miliona eura, dok je HNL zaradila pola miliona više... a naša PL?

Kad se podigne kvalitet lige, onda ćemo moći zarađivati dobru lovu na igračima, a do tada će biti daj šta daš. Liga 12 je prvi korak.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava