Procitao sam dosta zanimljivih misljenja. Smatram da se ove stvari mogu ostvariti u nekoj blizoj buducnosti, ako se nastavi raditi ovim tempom. Ovi ljudi maksimalno ozbiljno rade. Ej, podebljali su 'O' na sjevernoj tribini, na nas zahtjev! :O
Bilo bi dobro i da u sljedecih pet godina dobijemo taj moderni trening kamp, ako je istina da se radi na tome. Taman do stote godisnjice. Stvarno ako se nastavi ovom dinamikom sa radom u svakom segmentu, mi bi vec 2021. godine mogli postati ozbiljan klub na ovim prostorima. Mnoge stvari se ne mogu preko noci ostvariti. Npr, svi bi mi sportskog direktora, ali ne mozes to tek tako naci covjeka koji ce sam, bez icije pomoci, praviti cuda. Ocekujem napredak u omladinskom pogonu u narednim godinama, jer tu je nas najveci potencijal. Ako smo s minimalnim, skoro nikakvim ulaganjima, uspjeli i uspijevamo izbacivati odlicne igrace vec godinama, gdje su mnogi zavrsili i u reprezentaciji BiH, onda mogu samo misliti kako ce to biti kada se izgradi kamp i stvore svi uslovi za maksimalni napredak. Vidjet cemo u narednom periodu kakav ce biti zadatak Lesnika prvenstveno, kod unapredjenja omladinskog pogona i promocije mladih igraca.
Veliki izazov je pred njima, ali tih 25 igraca ce se iskristalisati vec do septembra, znat ce se na koga se moze racunati, a ko nije za ovaj klub. Ovako mi mozemo samo nagadjati, mozda se iznenadimo, pa nekosasvim deseti bude u prvom sastavu, mozda neko proradi nevjerovatno. Ko zna. Sto se Stevanovica i Lendrica tice, ja bih volio da ih zadrzimo do kraja euro natjecanja sljedece sezone, vjerovatno nemamo kapacitet da ih zadrzimo poslije toga. Jahic, Dzidic i ostale iskusne igrace treba dovoditi definitivno. Sta ima veze ako traze vecu platu, ne traze je dzaba. Bolje jednog takvog igraca, nego tri prosjecna koja nisu ni za klupe. Pravi se sistem, radi se na svakom segmentu kluba, igraci nas shvataju ozbiljno, pa ne bi klub dzaba kontaktirao Stilica, ne bi Ibricic odusevljeno pricao o klubu, iako ce on opet na kraju otici za parama, ali da vam je neko pricao prije par godina da ce se takvi igraci vezati za nas, ne bi niko vjerovao. Zivimo od prodaje igraca, i treba izbacivati igrace kao sto su Bajic, Hadziahmetovic, s tim da se potruditi da ih mozes zadrzati do 22-23 godine, da se napravi nesto s njima u europi. I neko je spomenuo da mozemo biti klub gdje ce danasnji BH reprezentativci zavrsavati karijere i slazem se s tim. S ovom upravom, uopste mi ne izgleda nemoguce da sutra nekad dodje kod nas Medunjanin, Cocalic i slicni igraci. Strasno bi takva ekipa izgledala, s tim iskusnim igracima, gdje bi i mladji napredovali. To su sve neki spomenuli i prije mene, ali moram i ja napomenuti. Te price da je neko star ne piju vode. Bolje 'stari' Jahic, nego igrac od 28 godina koji je propao, a bio ogroman talenat, koji se udebljao i ne moze potrcati. A ko je ozbiljan sportista, profesionalac od glave do pete, ti se trebaju traziti za Zeljeznicar. Ova velika prica je tek pocela i ja mislim da trebamo biti strpljivi i da ne mozemo preskakati stepenice. Korak po korak. Idemo jako u ligu 12 i da pravimo iskorak na svakom polju. Eto, bili bi nositelji u drugom pretkolu LP da smo npr ove godine osvojili titulu, sto znaci da mozemo opet nekad biti nositelji, samo ako ovako nastavimo, sto umnogome olaksava borbu u europi. Nista nije uzaludno. Ja bih bio prezadovoljan kada bi se do 2021. napravio taj iskorak, plasman u grupnu fazu euro takmicenja, samo kada bi vidio da se radi ovako kako se treba raditi u klubu. Prave nam ljudi stadion, pravit ce se trening kamp, postajemo ozbiljan klub u svakom pogledu. Puna podrska za Kostica i Lesnika i zelim im svu srecu i da ostanu 3-4 sezone u Zeljeznicaru i da zajedno s njima pravimo iskorak i ekipu za velike stvari, jer mi to mozemo.