Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 07, 2016 10:56 pm

@sergejevic, sad bih se već mogao i složiti sa tobom. A vjerujem da su i u upravi tako razmišljali, s tim da su za konstante u klubu (po meni) Aco, Blagoje, Tuce i sl. odnosno igrači koji su ili prestari da ganjaju euroangažman ili su već to završili i u Želji su da završe karijeru. A da ostali treba da dolaze i prolaze, da donose titule, novac od transfera...
Zadnja izmjena: salle86, dana/u uto jun 07, 2016 11:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Veteran1965
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:19 pm

Sve dok mi ne budemo u mogućnosti da potpišemo npr 5 naših talenata, pa 3 dovedeš iz Hercegovine, dva iz Posavine, 2 iz Bihaća, uvališ se cifru i od njih deset na devet popushish, i ne osvrneš se, ali zato onaj deseti ti donese cifru....Na žalost mi još kalkulišemo u marku, i za ovakvu strategiju realno smo kokuzi žešći još uvijek. Na dalekom je to štapu trenutno. Skauting, stipendije, smještaj, školarina...nemamo mi para za to još uvijek...na žalost..
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

tu i tamo
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:21 pm

Puno raje ovdje razmislja previse srcem, zeli uspjehe i sanja Zelju jacim nego sto jeste.

Mi zadrzati igraca ni jednog ne mozemo iz milion razloga, a dovoljan je samo razlog sto bilo koji igrac cuje da je stigla ponuda za njega, automatski izgubi interes za Zelju i igre u PLBiH, cak i zeljina djeca a tek onda ovi prolaznici kroz Zelju...
Primjera milion, od Cocalica do Djelmica...
O parama ne moramo ni pricati jer stabilan drugoligas u austriji i turskoj moze ponuditi bolje uslove nego bilo ko iz BiH.

Druga stvar, od prevelike zelje ne vidite u kakvim smo mi radovima i prekretnici.
Covjece sami pravimo stadion...
Da li je vama jasno da 99%klubova koji su odlucili praviti stadion da su upali u rezultatske krize ili stagnacije.
Pa jedan Arsenal, koji je nekoliko godina za redom bio prvak Engleske i onda nakon sto su zapoceli praviti "Fly Emirates" u narednih 6-7 godina nisu doveli niti jedno zvucno pojacanje, bez trofeja, a prodavali su sve sto je vrijedilo...i tek prethodne godine su objavili da su zavrsili sa tim i sada se okrecu prvom timu i rezultatima.
Ista sudbina je i AC Milana, Rome, Marseja...
(Ne racunajte klubove na gradskim stadionima.)
Ti stadioni su stotine miliona ali i prihodi klubova su stotine miliona.
Moramo biti realni, svaka marka je dobrodosla, konkurencija je stvorena u ekipi izmedju ostalog da bi se svako mogao i prodati. Nismo jos u situaciji da zadrzimo cak ni djecu a ne ostale.
Zato treba probati sa sto manje posljedica proci ovaj period, odnosno treba izboriti europu.
I ne zanositi se previse. Malo me toga strah.

Veteran1965
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:26 pm

tu i tamo je napisao/la:Puno raje ovdje razmislja previse srcem, zeli uspjehe i sanja Zelju jacim nego sto jeste.

Mi zadrzati igraca ni jednog ne mozemo iz milion razloga, a dovoljan je samo razlog sto bilo koji igrac cuje da je stigla ponuda za njega, automatski izgubi interes za Zelju i igre u PLBiH, cak i zeljina djeca a tek onda ovi prolaznici kroz Zelju...
Primjera milion, od Cocalica do Djelmica...
O parama ne moramo ni pricati jer stabilan drugoligas u austriji i turskoj moze ponuditi bolje uslove nego bilo ko iz BiH.

Druga stvar, od prevelike zelje ne vidite u kakvim smo mi radovima i prekretnici.
Covjece sami pravimo stadion...
Da li je vama jasno da 99%klubova koji su odlucili praviti stadion da su upali u rezultatske krize ili stagnacije.
Pa jedan Arsenal, koji je nekoliko godina za redom bio prvak Engleske i onda nakon sto su zapoceli praviti "Fly Emirates" u narednih 6-7 godina nisu doveli niti jedno zvucno pojacanje, bez trofeja, a prodavali su sve sto je vrijedilo...i tek prethodne godine su objavili da su zavrsili sa tim i sada se okrecu prvom timu i rezultatima.
Ista sudbina je i AC Milana, Rome, Marseja...
(Ne racunajte klubove na gradskim stadionima.)
Ti stadioni su stotine miliona ali i prihodi klubova su stotine miliona.
Moramo biti realni, svaka marka je dobrodosla, konkurencija je stvorena u ekipi izmedju ostalog da bi se svako mogao i prodati. Nismo jos u situaciji da zadrzimo cak ni djecu a ne ostale.
Zato treba probati sa sto manje posljedica proci ovaj period, odnosno treba izboriti europu.
I ne zanositi se previse. Malo me toga strah.
Baš tako. Samo Europa je bitna, i ona uz prodaju igrača jedina donosi neki veći priliv sredstava, jer mi na žalost već godinama nemamo sponzora, a interes za ulaganje u Želju je minoran...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Fatić Nermin
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:27 pm

slikaslika

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
A sektor je pravi sektor.

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:36 pm

Procitao sam dosta zanimljivih misljenja. Smatram da se ove stvari mogu ostvariti u nekoj blizoj buducnosti, ako se nastavi raditi ovim tempom. Ovi ljudi maksimalno ozbiljno rade. Ej, podebljali su 'O' na sjevernoj tribini, na nas zahtjev! :O
Bilo bi dobro i da u sljedecih pet godina dobijemo taj moderni trening kamp, ako je istina da se radi na tome. Taman do stote godisnjice. Stvarno ako se nastavi ovom dinamikom sa radom u svakom segmentu, mi bi vec 2021. godine mogli postati ozbiljan klub na ovim prostorima. Mnoge stvari se ne mogu preko noci ostvariti. Npr, svi bi mi sportskog direktora, ali ne mozes to tek tako naci covjeka koji ce sam, bez icije pomoci, praviti cuda. Ocekujem napredak u omladinskom pogonu u narednim godinama, jer tu je nas najveci potencijal. Ako smo s minimalnim, skoro nikakvim ulaganjima, uspjeli i uspijevamo izbacivati odlicne igrace vec godinama, gdje su mnogi zavrsili i u reprezentaciji BiH, onda mogu samo misliti kako ce to biti kada se izgradi kamp i stvore svi uslovi za maksimalni napredak. Vidjet cemo u narednom periodu kakav ce biti zadatak Lesnika prvenstveno, kod unapredjenja omladinskog pogona i promocije mladih igraca.
Veliki izazov je pred njima, ali tih 25 igraca ce se iskristalisati vec do septembra, znat ce se na koga se moze racunati, a ko nije za ovaj klub. Ovako mi mozemo samo nagadjati, mozda se iznenadimo, pa nekosasvim deseti bude u prvom sastavu, mozda neko proradi nevjerovatno. Ko zna. Sto se Stevanovica i Lendrica tice, ja bih volio da ih zadrzimo do kraja euro natjecanja sljedece sezone, vjerovatno nemamo kapacitet da ih zadrzimo poslije toga. Jahic, Dzidic i ostale iskusne igrace treba dovoditi definitivno. Sta ima veze ako traze vecu platu, ne traze je dzaba. Bolje jednog takvog igraca, nego tri prosjecna koja nisu ni za klupe. Pravi se sistem, radi se na svakom segmentu kluba, igraci nas shvataju ozbiljno, pa ne bi klub dzaba kontaktirao Stilica, ne bi Ibricic odusevljeno pricao o klubu, iako ce on opet na kraju otici za parama, ali da vam je neko pricao prije par godina da ce se takvi igraci vezati za nas, ne bi niko vjerovao. Zivimo od prodaje igraca, i treba izbacivati igrace kao sto su Bajic, Hadziahmetovic, s tim da se potruditi da ih mozes zadrzati do 22-23 godine, da se napravi nesto s njima u europi. I neko je spomenuo da mozemo biti klub gdje ce danasnji BH reprezentativci zavrsavati karijere i slazem se s tim. S ovom upravom, uopste mi ne izgleda nemoguce da sutra nekad dodje kod nas Medunjanin, Cocalic i slicni igraci. Strasno bi takva ekipa izgledala, s tim iskusnim igracima, gdje bi i mladji napredovali. To su sve neki spomenuli i prije mene, ali moram i ja napomenuti. Te price da je neko star ne piju vode. Bolje 'stari' Jahic, nego igrac od 28 godina koji je propao, a bio ogroman talenat, koji se udebljao i ne moze potrcati. A ko je ozbiljan sportista, profesionalac od glave do pete, ti se trebaju traziti za Zeljeznicar. Ova velika prica je tek pocela i ja mislim da trebamo biti strpljivi i da ne mozemo preskakati stepenice. Korak po korak. Idemo jako u ligu 12 i da pravimo iskorak na svakom polju. Eto, bili bi nositelji u drugom pretkolu LP da smo npr ove godine osvojili titulu, sto znaci da mozemo opet nekad biti nositelji, samo ako ovako nastavimo, sto umnogome olaksava borbu u europi. Nista nije uzaludno. Ja bih bio prezadovoljan kada bi se do 2021. napravio taj iskorak, plasman u grupnu fazu euro takmicenja, samo kada bi vidio da se radi ovako kako se treba raditi u klubu. Prave nam ljudi stadion, pravit ce se trening kamp, postajemo ozbiljan klub u svakom pogledu. Puna podrska za Kostica i Lesnika i zelim im svu srecu i da ostanu 3-4 sezone u Zeljeznicaru i da zajedno s njima pravimo iskorak i ekipu za velike stvari, jer mi to mozemo. :) :titula: :zeljeznicar1:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jun 07, 2016 11:38 pm

IvanOsim je napisao/la:U vezi prodaje igraca, cinjenica je da jednostavno moramo prodavati igrace, jer je to jedini nacin da klub dignemo na veci nivo, jer kod nas nema para za tv prava, sponzori tanki, godinama nikome nije u interesu 200 milja da da, tako da je cinjenica da se mora prodavati... a koga prodati?? Pa naravno da ces Baju i Amira prodati, jer su najbolji, nisu male pare milion...

Bas sam juce citao clanak predsjednika Rijeke, Miskovica, koji je izjavio da je projekat samoodrzive Rijeke moguc, ako bi svake godine prodali igraca za 5 miliona €! Oni su prosle god prodali Kramarica, u stadion i trening kamp ulozeno preko 100 miliona €, sad zamisli pored svega toga, oni moraju prodavati.. tako i mi sad moramo igrace prodavati za 500 milja evri, pa da se ta cifra penje..

Eh sad imas situaciju gdje igra Sinisa Stevanovic, kojeg apsolutno ne mozes prodati, a Memija u nekim utakmicama na klupi, jedini igrac (Dado se bio povrijedio) kojeg mozes prodati, znaci sve i da je tu negdje igra izmedju njih dvojice, normalno je da ces forsirati Memiju (u tom slucaju ja smatram da uprava treba komunicirati sa trenerom, jer da je Mulalic vratio Memiju na beka, ovaj jos napredovao, mi dobili ponudu za njega dobru, Mulalic je itekako zasluzan).... ovaj predsjednik Rijeke kad je nabrajao zbog cega je zadovoljan radom trenera Keka, na prvo mjesto je stavio uspjeh u transferima igraca iz Rijeke, te je te zasluge pripisao Keku, jer im je on trener i direktni odgovorni za njihove pozicije, uloge na terenu itd itb... naravno na drugom mjestu je vrh tabele (drugi zavrsili), i na trecem mjestu stavljeno dolazak igraca, za sta su pored trenera Keka zasluge primili Juricic i Mance...

Znaci igraci koje mozes unovciti i koji mogu napredovati (citaj mladi igraci) trebaju igrati kad su tu negdje sa starijim kolegama (citaj Dado, Kemo), pa cak u nekim situacijama i kad su u tom trenutku i slabiji, ali kada imas sistem i viziju, i smatras da moze napredovati i da mozes zaraditi na njima, jer to je dupli uspjeh, da ne pricamo poslije sto svakim narednim transferom opet zaradjujemo...

slika

Sta je s ovim upucenijim, jel moguce da niko ne zna na koliko je potpisao Radinovic???

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
Sto ti ne radi pp...

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Plava Porodica
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:41 pm

Par lijepih tekstova,prava rasprava sa argumentima,milina čitati.Aferim. :klanjase2: :palacgore:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

rios
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:52 pm

Malo da se vratimo igracima i pozicijama.. :)
Svi pricamo o konkurenciji u veznoj liniji,ruku na srce ona i jeste zestoka,vjerovantno i najveca konkurencija za neku/neke pozicije u PL.Medjutim,meni ce biti vrlo zanimljiva jos jedna pozicija - desni bek.Tu ce se takodjer voditei zestoka borba za mjesot u prvih 11,tri igraca bi tu trebala biti u opticaju - Sinisa,Memija i Stanic.Ok,ova druga dvojica mogu pokriti i neke druge pozicije,ali izvorno su oni desni bekovi,najbolje partije su pruzali tu.
Ne znam sta ce na kraju odluciti Kostic,ali mu nece biti lahko ni tu sigurno.Sva trojica borbeni,zustri,brzi i prodorni igraci.Ovako kad bi gledali partije Sinise iz drugogo dijela i najbolje partije Memije i Stanica na toj poziciji,bojim se da Sinisa ne bi imao velike sanse.Ali od stare slave se ne zivi,svi se moraju dokazati iznova.
Bice to zanimljivo pratiti u svakom slucaju,nije to Sinisa bas zacementirao.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

exbabilon
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:57 pm

Stanicu bih se zahvalio, a od ove dvojice bolji nek igra. Samo da im se ne izmislja pozicija, striktno desni bek i to je to.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:57 pm

A sto bi mi prodavanje igraca stavljali pod moranje ? Hajmo pod moranje staviti 5000 clanskih i godisnjih karti za iducu sezonu. Sto da ne ? Jednom smo bili generalni sponzor Klubu, ajmo sad pokriti neizlazak u europska takmicenja.
Hajmo sipat gorivo na Hifi, pa makar 5 feninga sa jednog tocenja islo Klubu, nek ide Klubu. Hajmo u fan shopu kupovati majice, dukserice i slicno a ne po trznim centrima.
Ide najjaca sezona sigurno u zadnjih 10 godina. Svi mi moramo biti Zeljo. Svi pomalo, ali dovoljno !

rodrigo87
Kontakt:

uto jun 07, 2016 11:59 pm

Minjore je napisao/la:A sto bi mi prodavanje igraca stavljali pod moranje ? Hajmo pod moranje staviti 5000 clanskih i godisnjih karti za iducu sezonu. Sto da ne ? Jednom smo bili generalni sponzor Klubu, ajmo sad pokriti neizlazak u europska takmicenja.
Hajmo sipat gorivo na Hifi, pa makar 5 feninga sa jednog tocenja islo Klubu, nek ide Klubu. Hajmo u fan shopu kupovati majice, dukserice i slicno a ne po trznim centrima.
Ide najjaca sezona sigurno u zadnjih 10 godina. Svi mi moramo biti Zeljo. Svi pomalo, ali dovoljno !
Clanska+godisnja+dres+majica neka sasvim dovoljno ce biti za pocetak :zeljeznicar1:

Whisperer

sri jun 08, 2016 12:03 am

Minjore je napisao/la:A sto bi mi prodavanje igraca stavljali pod moranje ? Hajmo pod moranje staviti 5000 clanskih i godisnjih karti za iducu sezonu. Sto da ne ? Jednom smo bili generalni sponzor Klubu, ajmo sad pokriti neizlazak u europska takmicenja.
Minjoreeee brate alal ti vjera za post :palacgore:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Elegant
Kontakt:

sri jun 08, 2016 12:14 am

Nikad docekati ovu prozivku. :(
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kontranogama
Kontakt:

sri jun 08, 2016 12:19 am

Ja stvarno valjda nista ne znam o fudbalu. Vidim dosta raje non stop ostavlja i hvali Zahirovica, meni on nista specijalno nije pokazao od kako je dosao. Meni je on do sada veca fula.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 08, 2016 12:21 am

kontranogama je napisao/la:Ja stvarno valjda nista ne znam o fudbalu. Vidim dosta raje non stop ostavlja i hvali Zahirovica, meni on nista specijalno nije pokazao od kako je dosao. Meni je on do sada veca fula.
Koliko sam ja dobro shvatio, odlican je za destrukciju protivnicke igre, definitivno ekstra igrac za velike utakmice. Ali, protiv manjih ekipa, gdje bi trebali napadati sve vrijeme, slabo sta moze na trenutnoj poziciji, jer je slab prema naprijed. Ko zna, mozda dobijemo odlicnog stopera u Zahirovicu. Ne bih se ja tako lako njega odrekao. Budemo vidjeli kako ce to ispasti.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

rodrigo87
Kontakt:

sri jun 08, 2016 12:23 am

Da hoce Ronaldo preci u Mladost DK, a Neymar u Metalleghe

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jun 08, 2016 12:25 am

rodrigo87 je napisao/la:Da hoce Ronaldo preci u Mladost DK, a Neymar u Metalleghe
A ti na chat :lol:

Whisperer

sri jun 08, 2016 12:26 am

Omar500 je napisao/la:
kontranogama je napisao/la:Ja stvarno valjda nista ne znam o fudbalu. Vidim dosta raje non stop ostavlja i hvali Zahirovica, meni on nista specijalno nije pokazao od kako je dosao. Meni je on do sada veca fula.
Koliko sam ja dobro shvatio, odlican je za destrukciju protivnicke igre, definitivno ekstra igrac za velike utakmice. Ali, protiv manjih ekipa, gdje bi trebali napadati sve vrijeme, slabo sta moze na trenutnoj poziciji, jer je slab prema naprijed. Ko zna, mozda dobijemo odlicnog stopera u Zahirovicu. Ne bih se ja tako lako njega odrekao. Budemo vidjeli kako ce to ispasti.
ama nadoce zaha sad ce proc pripreme bice bolji sigurno kao cijela ekipa i onda hladno napast titulu :zeljeznicar1:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

rodrigo87
Kontakt:

sri jun 08, 2016 12:26 am

Minjore je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:Da hoce Ronaldo preci u Mladost DK, a Neymar u Metalleghe
A ti na chat :lol:
Bas vala, izvinjavam se :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava