Druga stvar....fudbal je igra brojeva....dva puta godišnje. Jednom na kraju kalendarske godine, a drugi put na kraju sezone. Činjenica je da se brojevi na kraju godine mjere što većim brojem nula, pod uslovom da se ispred njih nalazi što veći jednocifreni broj, dakle finansijsko poslovanje kluba, i godišnji obračun.Drugi put na kraju sezone se mjeri broj osvojenih bodova, pobjeda, i na kraju pozicija u ligi...Naravno velika povezanost ove dvije matematike, i ako nema sklada dolaze veliki izazovi. Kroz to smo prolazili kroz Amarovo vrijeme...danas je malo drukčije i ide se putem da se pravi balans napravi sa ove dvije matematike.
Arsenal....šta je osvojio zadnjih 15-20 godina? A trener se ne mjenja...vlasnici prezadovoljni, pozitivne bilanse, i liga prvaka svake godine...ali klub zdrav, nema kazni od strane UEFE, a niti navijači nisu pretjerano nezadovoljni, konstantno pun stadion. Ja sam u dilemi je li to ispravno, ali siguran sam da ne želim vrijeme kada su nas svakodnevno spominjali, ali po dugovanjima, sudskim sporovima, prevarama, lažima, tužbama...a rezultati i trofeji moraju doći sa ovakvim pristupom. Sreća nismo u Engleskoj i nema 5-6 bogatijih i organizovanijih klubova od nas.