Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 07, 2016 8:48 pm

Prva stvar....potencijal i kvalitet treba prepoznati prije nego počnu dolaziti ponude za igrača. Primjer Baja...jeste dijete radničke porodice, jeste da nije imao auto,bio kokuz, ali da mu je pola godine prije Željo ponudio tupla 7-8 milja i kupio nekog passata, (jer je u njemu prepoznat potencijal i kvalitet) ne bi se baš on odmah zaletio na prvu ponudu. U momentu ponude je imao možda dvicu plate, i nije bilo druge opcije niti za njega niti za klub nego ga prodati. Da me ne bi pogrešno shvatili otišao bi on i sa platom od 7 ili osam milja, ali za mnogo veće pare....
Druga stvar....fudbal je igra brojeva....dva puta godišnje. Jednom na kraju kalendarske godine, a drugi put na kraju sezone. Činjenica je da se brojevi na kraju godine mjere što većim brojem nula, pod uslovom da se ispred njih nalazi što veći jednocifreni broj, dakle finansijsko poslovanje kluba, i godišnji obračun.Drugi put na kraju sezone se mjeri broj osvojenih bodova, pobjeda, i na kraju pozicija u ligi...Naravno velika povezanost ove dvije matematike, i ako nema sklada dolaze veliki izazovi. Kroz to smo prolazili kroz Amarovo vrijeme...danas je malo drukčije i ide se putem da se pravi balans napravi sa ove dvije matematike.
Arsenal....šta je osvojio zadnjih 15-20 godina? A trener se ne mjenja...vlasnici prezadovoljni, pozitivne bilanse, i liga prvaka svake godine...ali klub zdrav, nema kazni od strane UEFE, a niti navijači nisu pretjerano nezadovoljni, konstantno pun stadion. Ja sam u dilemi je li to ispravno, ali siguran sam da ne želim vrijeme kada su nas svakodnevno spominjali, ali po dugovanjima, sudskim sporovima, prevarama, lažima, tužbama...a rezultati i trofeji moraju doći sa ovakvim pristupom. Sreća nismo u Engleskoj i nema 5-6 bogatijih i organizovanijih klubova od nas.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 07, 2016 8:54 pm

Tesko da cemo mi i za 20 godina moci zadrzati igrace.
Jednostavno Mici se mora ponuditi novi ugovor, ako nece onda ove godine ga treba prodati jer inace necemo nista imati od njega.

Ali ako on ne misli ici ove godine, onda ne vidim razlog zasto ne bi htio produziti ugovor jer on ce otici sljedece godine svakako, samo sto jedino nama uz to moze donijeti i milion maraka minimalno.

sergejevic

uto jun 07, 2016 8:55 pm

A napisao sam ja jos u prvom postu da postoje ponude i ekipe koje se ne odbijaju. Ima tu svega pomalo sto smo pisali. Malo povecaj platu, malo se skupi i onda ces biti konkurentniji i u Evropi. Kada si konkurentan onda niko nece bjezati od tebe.

ChWilla
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:02 pm

i ta priča što idu u tursku a ne u njemačku...kvalitet nema ime i naciju. kad budu mogli drito odavde igrati u njemačkoj i ići će, za dva-tri miliona. zasad ne mogu, a da bi mogli - mora napredovati cijela liga i time omogućiti igračima da više i sami napreduju bez da moraju prvo pobjeći. i tereni, i organizacija, i suđenje, i konkurencija, sve.
gradi željo boli te *****

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:03 pm

Bojim se da malo pojedinci pretjeruju. Bio je Stevo i u većoj formi od trenutne kad je otišao u Sevilju pa smo vidjeli da to ne ide tako. Kad naletiš na jače ekipe, sa odličnim bekovima koji ti ne daju oka otvoriti, nema tu većina igrača tipa Steve šta puno tražiti. Njegov najveći problem je što je fizički nejak za ozbiljnije duele i što se ne može izboriti za one tzv. mrtve ili ničije lopte. U našoj ligi on se ističe, u malo jačoj on je neki prosjek, a sve iznad toga nema šta tražiti.

Veteran1965
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:04 pm

ChWilla je napisao/la:i ta priča što idu u tursku a ne u njemačku...kvalitet nema ime i naciju. kad budu mogli drito odavde igrati u njemačkoj i ići će, za dva-tri miliona. zasad ne mogu, a da bi mogli - mora napredovati cijela liga i time omogućiti igračima da više i sami napreduju bez da moraju prvo pobjeći. i tereni, i organizacija, i suđenje, i konkurencija, sve.
Jedan mali dodatak...osim kvaliteta ni pare nemaju niti nacije niti vjere....primjer Kina....i svi se pretežno njima vode...

ChWilla
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:05 pm

a mi parama još nekonkurentniji nego talentom i kvalitetom...

ChWilla
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:07 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Bojim se da malo pojedinci pretjeruju. Bio je Stevo i u većoj formi od trenutne kad je otišao u Sevilju pa smo vidjeli da to ne ide tako. Kad naletiš na jače ekipe, sa odličnim bekovima koji ti ne daju oka otvoriti, nema tu većina igrača tipa Steve šta puno tražiti. Njegov najveći problem je što je fizički nejak za ozbiljnije duele i što se ne može izboriti za one tzv. mrtve ili ničije lopte. U našoj ligi on se ističe, u malo jačoj on je neki prosjek, a sve iznad toga nema šta tražiti.
za sevilju nije, bar ne za ono što je sevilja danas. ali mislim da se može vratiti na nivo slabijih timova iz liga petice ili boljih iz austrije, švicarske, holandije...

delinjo
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:09 pm

svi bi oni igrali ovdje radije nego po kordobama i sadabelima samo za pribliznu lovu....nas je problem sto nemamo para da ponudimo pa se hvatamo na ljubav cesto misleci da ce neko igrati iz ljubavi....ne moze me niko uvjeriti da bi Medunjanin radije igrao u Izraelu nego u Zelji za priblizne pare :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

iggy2377

uto jun 07, 2016 9:09 pm

Citam ovdje razlicita misljenja vezano za Stevanovica, ljudi on da je imao bolju ponudu ne bi nikad dosao u Zelju, evidentno je da mu se forma dize iz tekme u tekmu, mozda se neki nece dloziti ali veliku ulogu u svemu ima Zeljo,treninzi,igranje,itd ja da sam na mjestu uprave sad bi bio pravi momenat za razgovor o novom ugovoru ako nece razgovor sjedi na klupu i hladi se pa ces biti na pocetku

exbabilon
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:10 pm

Idealno bi bilo da Stevanovic produzi na jos godinu, ali da ostane ovu sezonu s nama i odigra evropske utakmice, poslije kojih ga prodajemo za par stotina hiljada eura. On igra u boljoj ligi za vece pare, a nama se isplatilo njegovo dovodjenje, 1.5 godinu imali super igraca za nase uslove i jos zaradili. :karanje:

Ista stvar je i s Lendricem. Nadati se i njihovom dzentlmenskom odnosu i nekom vidu zahvalnosti sto ce u Zelji oziviti svoje karjere jer objektivno ako idu negdje za dzaba mogu traziti za sebe puno jace uslove nego kad taj novi klub prvo nama mora iskesirat recimo 300k eura.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:12 pm

ja mislim da je nama svima ista zelja. svi mi zelimo imati dobar igracki kadar i zadrzati ga sto duze na okupu.
medjutim, mi nismo u prilici, barem jos uvijek, da do kraja sprovodimo takvu politiku.

evo konkretno za Miru. dosao je kao slobodan igrac. mi mu dajemo dobru platu za uslove koji vladaju u BiH. da kod nas provede godinu recimo da bi nas to u totalu kostalo npr. 300.000 KM. ukoliko bi nam se nakon godinu ukazala prilika da ga prodamo za npr. 1.000.000 KM ja bi to uradio bez obzira na sve.

samo se tako i uz vlastitu proizvodnju igrackog kadra mozemo izdici iz ovog blata, posloziti kao kolektiv, ustabiliti finansije, pomalo ulagati u infrastrukturu i svake godine podizati ljestvicu. nazalost ja ne vidim drugaciji put za dugorocan napredak i izdizanje.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

ChWilla
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:13 pm

delinjo je napisao/la:svi bi oni igrali ovdje radije nego po kordobama i sadabelima samo za pribliznu lovu....nas je problem sto nemamo para da ponudimo pa se hvatamo na ljubav cesto misleci da ce neko igrati iz ljubavi....ne moze me niko uvjeriti da bi Medunjanin radije igrao u Izraelu nego u Zelji za priblizne pare :ganja:
pare nisu približne, i tim gdje igra je minulu godinu igrao grupu lige šampiona.

kome može pod kožu neljudska vrućina za naše uslove - izrael je fantastična stvar.

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:18 pm

ChWilla svega smo mi svjesni, ali misljenja sam da ne trebamo prihvatati prvu ponudu koja dodje i prodavati igraca posto po to. Probati malo pojacati ugovor. Kako su kone ostavile Duljevica do sad, imali su ponuda, ne mora to biti zdravo za gotovo primjer. Mislim teska je tema, da ne razbijamo mnogo glavu.

delinjo
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:19 pm

ChWilla je napisao/la:
delinjo je napisao/la:svi bi oni igrali ovdje radije nego po kordobama i sadabelima samo za pribliznu lovu....nas je problem sto nemamo para da ponudimo pa se hvatamo na ljubav cesto misleci da ce neko igrati iz ljubavi....ne moze me niko uvjeriti da bi Medunjanin radije igrao u Izraelu nego u Zelji za priblizne pare :ganja:
pare nisu približne, i tim gdje igra je minulu godinu igrao grupu lige šampiona.

kome može pod kožu neljudska vrućina za naše uslove - izrael je fantastična stvar.
pa ima tu istine ali ona je u sredini....sto bi on isao daleko ako bi ovdje mogao npr imati priblizna primanja i priblizne ciljeve mi kao klub sa Izraelcima....naravno da bi ovdje igrao bez prigovora....drugo je to sto smo mi sirotinjska zemlja pa cekaju svi da odu ne samo igraci nego i obicni ljudi kome god se ukaze prilika leti vani jer nema buducnosti....da je drugacije svi bi ostali ovdje
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

fk1921

uto jun 07, 2016 9:20 pm

Leon_Professional je napisao/la:ChWilla svega smo mi svjesni, ali misljenja sam da ne trebamo prihvatati prvu ponudu koja dodje i prodavati igraca posto po to. Probati malo pojacati ugovor. Kako su kone ostavile Duljevica do sad, imali su ponuda, ne mora to biti zdravo za gotovo primjer. Mislim teska je tema, da ne razbijamo mnogo glavu.
najveca 400.000e :ganja:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Velahalve
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:20 pm

Leon_Professional je napisao/la:ChWilla svega smo mi svjesni, ali misljenja sam da ne trebamo prihvatati prvu ponudu koja dodje i prodavati igraca posto po to. Probati malo pojacati ugovor. Kako su kone ostavile Duljevica do sad, imali su ponuda, ne mora to biti zdravo za gotovo primjer. Mislim teska je tema, da ne razbijamo mnogo glavu.
Stvarno je brate teška tema

ChWilla
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:21 pm

fk1921 je napisao/la:
tako nekako.

nemojte ba uzimati stvari zdravo za gotovo.

Veteran1965
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:25 pm

Ma budimo realni, kupci kada vide naš godišnji budget, u startu znaju koliko ponuditi i za koliko ćemo prodati igrača....trenutno je milion neki plafon, ako i toliko možemo uzeti...a veliki je rizik ne tušnuti bilo koga za tu lovu....jer liga, tereni i zaštita od strane sudija ti ne garantuju da se sutra neće povrijediti i da popushish sve...

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 07, 2016 9:25 pm

ChWilla je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:
tako nekako.

nemojte ba uzimati stvari zdravo za gotovo.
Bas sam i napisao da ne mora biti zdravo za gotovo. Ma neko napisa da bi i to prihvatio, ali hajd da vise ne razglabamo.

Mica ostani brate :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava