Dobro je, situacija se poprilično popravlja, mislim da će već za vikend sa Širokim biti puno bolja atmosfera nego u prethodnom periodu, što je jedan od značajnih preduslova za novu važnu pobjedu. Zeba je dobro rekao u onoj kratkoj izjavi za Klix, kako smo zaslužili ovo slavlje, ali da su nam igrači i dalje dužni zbog prošle sezone. Pobjeda u derbiju, i to na Koševu, odličan je korak prema tome da se ipak neke stvari polako počnu ostavljati iza nas. I dalje sve jeste poprilično osjetljivo, gorčina zbog onako izgubljene titule neće jednostavno nestati, bit će ona još uvijek tu negdje po strani i vrebati da se opet pojavi ako nedajbože uvežemo par loših rezultata kao što smo sad uvezali par dobrih. Ali nakon sinoć ipak se malo lakše diše i izgleda realno da bi se život, korak po korak, mogao vratiti u neku normalu. A onda i u euforiju.
Ako si ozbiljan navijač, ima sezona koje ostaju za čitav život kao ožiljci, kao što ima i nezaboravnih pobjeda i golova. Ali isto tako, ako si ozbiljan navijač nosiš se nekako sa porazima, koliko god teški bili, i ideš dalje. Ja sam dio one generacije navijača kojima je Zubandan jedna od prvih odgledanih Željinih utakmica uopće. Kao takav ću vjerovatno uvijek u svemu ostati neizlječivi i nerealni optimista, obilježen saznanjem da se čovjek može izvući i iz situacije kada stoji na svojoj gol-liniji i brani gol glavom i prečkom, da bi se na kraju nekim čudom sve okrenulo na tvoju stranu, da se, ako se ne predaješ, i najrealnija izvjesnost poraza može pretvoriti u legendarnu pobjedu.
Da se ne lažemo, ugodno je vidjeti i kako se strovalio bahati komšija. Ali nemam živaca to dalje detaljnije da pratim, isprali su mi mozak ovih par dana oko derbija kada sam ih malo čitao da uhvatim koliko je to loša atmosfera kod njih. Što se mene tiče, mogu se oni i bez mene dalje baviti svojom mukom, u razmišljanju kako je poređenje sa Dinamom prešlo iz priče o decenijama dominacije u priču o tome kako je i Dinamo nekad igrao ligu za opstanak. U vrlo stresnoj utakmici, naša pobjeda je zaslužena, iako ih na terenu nismo tako ubjedljivo razvalili kao na tribinama. Ima se kod nas još dosta toga za popraviti, i što se tiče igre i što se tiče pojačanja, ali vjerujem da nikoga neće zavarati ono sinoćnje slavlje i današnji lijep pogled na tabelu.
Sad na pos'o u radnu sedmicu pun elana, da vrijeme nekako što prije prođe, pa se vidimo za vikend akobogda.