Upravo to i ja potenciramcala je napisao/la:Jest al dokad ce se moci tako? Vec se jednom pokusalo tako, drzat ekipu ne bi li se ostvario neki veci iskorak u Evropi pa na kraju sve se raspade a klub dovede prakticki pred stecaj.sergejevic je napisao/la:@salle86
Nismo u tom smislu pisali o parama. Normalno da su vazne za svakoga. To je bilo u smisllu da ce rijetko ko reci eto mi smo prije deset godina prodali Lendrica za milion, a zapravo izgubili titulu jer je otisao. Bolje onda uzeti trofej koji je jedini vazan, a nek on ide dzaba ako vec mora.
Dug je put do samoodrzivosti, a mi smo tek na pocetku.
Fudbalska inteligencija, i nije samo pas kod gola, bile su jos dvije vrhunske lopte u dubinu pa i ona kad je Ara propustio 1 na 1 pred sami kraj, mozda su motorikom i snagom Hajrovic, Visca i Dulja bolji, ali inteligencija je itekako na strani Bosketa, steta je sto nije napravio vecu karijeru, ali eto ako nista u tom njegovom padu smo mi profitirali i imamo sad priliku uzivo da gledamo takvog igraca na Grbavici.Plava Porodica je napisao/la:Opet sad gledam asistenciju Sevilje.
Ko što neko reče,onako podvalit ili znaš ili ne znaš,nemožeš naučit..
Podsjeća me na onu Amirovu podvalu za Kokota protiv Ferenca.Ili znaš ili ne znaš.sofronije je napisao/la:Sta ce Iniesta
I dodju budale i porede ga sa Gatackim RolandomPlava Porodica je napisao/la:Podsjeća me na onu Amirovu podvalu za Kokota protiv Ferenca.Ili znaš ili ne znaš.sofronije je napisao/la:Sta ce Iniesta
Ne bih volio da ga prodamo,on tek dar mar može sljedeće sezone napraviti.Ali šta bude biće.A bude li pusšten u tom slučaju ispod 1 mil eura to je bruka da ne može biti veća.
napisano je više puta koliko je bajiću plata u turskoj. a dva miliona je najveći dio našeg godišnjeg budžeta kad ne vraćamo dugove.sergejevic je napisao/la:Ne znam ChWilla, ali kako si ti napisao meni djeluje kao da trebamo svi slaviti sto smo prodali Bajica i Amira. Prvi je najbolji strijelac ekipe koja je zavrsila na 3. mjestu u Turskoj, recimo ispred jedne Galate, i sve to u prvoj sezoni. Amir takodjer u zadnje vrijeme poceo igrati konstantno nakon sto je prosao period adaptacije i igrao je kada su izbacili Besiktas iz kupa cijelu utakmicu. Ja bih vise volio da njih gledam nego taj milion sto smo dobili. Trebamo se truditi da zadrzimo takve igrace u ekipi sto duze. Ovako smo pare ulozili u Stevanovca i Zahirovica, prvi je odlican,a mogao je biti kao ovaj drugi do sada. Onda si bacio te pare, a nemas dva dobra igraca. Ako se vec pokazao onda usmjeri pare od Djermanovica i Pozdera da mu podebljas ugovor, tako i za Lendrica i ostale koji se pokazu. Bolje imati pet sest dobrih igraca i pored njih gurati djecu, nego nabacati svega pa sta ti prodje, a i to sto ubodes onda prodati za sicu da im izadjes u susret. Sta si onda dobio?
Sta ako mu dodje ponuda da zaradi?
Ne znam kako je to nas problem. Naravno da treba izaci momcima u susret, ali ako zadrzis Lendrica i Stevanovica, pocnu i ovdje bolje zaradjivati, pored toga vide da su konkurentniji u Evropi onda i nece bjezati glavom bez obzira. Postoje klubovi i ponude koje se ne odbijaju i u takvim uslovima pustiti momke, a ovako nesto turska liga, osim ovih najboljih, grcka, pa nesto slovacka, ceska, kazahstan ne dolazi u obzir. Kada tako postavis stvari onda niko nece gledati da mu budes zadnja opcija, a pored toga ces imati dobru ekipu i moci ces nesto traziti u Evropi. Ovako, kao da smo Karitas, svima nesto izlazis u susret. Potpisao si ugovor, imas prava i obaveze, naplacujes naknadu za igranje ovdje i nigdje ne vidim problem. Isto kao da njima dolaze ponude od Reala i Barselone pa eto pusti ih da idu, gdje ces im to zabraniti.
ma i da nije "zaslužio", a jeste...kako da mu u onoj situaciji kažeš ne idi? a možeš se nategnuti k'o žaba i povećati mu platu na 10 hiljada, i to ono iz petnjih žila, vrh vrhova. kako će on igrati, trenirati ako mu kažeš ne idi?sergejevic je napisao/la:Dobro, eto primjer Bajica, nase je djete i zasluzio je da ode. Uzeli smo taj milion i doveli Stevanovica, sada treba i njega pustiti, kako neko iznad napisa za 700 000, onda dovesti nekog sljedeceg, pa ako bude ista bolji, onda moze on za 500 000, a nama nek igra onaj ko ne moze nigdje otici.
Ne znam zasto je problem sto smo rios(ako se ne varam) i ja napisali da vise volimo vidjeti dobrog igraca u nasoj ekipi nego taj milion? Sad bih ja trebao gledati utakmicu i racunati koliko koji potez podize cijenu odredjenom igracu. Za mene je bolje ostaviti i Lendrica i Stevanovica, pa i Zahirovica ako se vrati u formu da naprave neki iskorak u Evropi makar poslije otisla djaba, nego ih prodati za milion i nista ne napraviti rezultatski.
I ja se slazem s tobom, prodati ga sad posto po to, pa onda probati dovesti nekog i ko ce garantovati da ce taj neko biti dobar. Mi smo klub koji dovodi slobodne igrace, zbog toga nemas garanciju da ce neki igrac biti dobar igrac. Kad imas dobrog igraca, cilj ga je sto vise zadrzati, prvo sto ti pomaze u ekipi a drugo sto mu cijena raste.sergejevic je napisao/la:Dobro, eto primjer Bajica, nase je djete i zasluzio je da ode. Uzeli smo taj milion i doveli Stevanovica, sada treba i njega pustiti, kako neko iznad napisa za 700 000, onda dovesti nekog sljedeceg, pa ako bude ista bolji, onda moze on za 500 000, a nama nek igra onaj ko ne moze nigdje otici.
Ne znam zasto je problem sto smo rios(ako se ne varam) i ja napisali da vise volimo vidjeti dobrog igraca u nasoj ekipi nego taj milion? Sad bih ja trebao gledati utakmicu i racunati koliko koji potez podize cijenu odredjenom igracu. Za mene je bolje ostaviti i Lendrica i Stevanovica, pa i Zahirovica ako se vrati u formu da naprave neki iskorak u Evropi makar poslije otisla djaba, nego ih prodati za milion i nista ne napraviti rezultatski.