Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 07, 2016 4:03 pm

Ne svadjajte se oko Subica niti ga je ko zvao u Zelju niti je bilo price o njemu. Tako da mozete odmah da se presaltate na nekog drugog.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:05 pm

Jel mu ovo Edo Kurtagic menadzer?
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Špekac1921
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:06 pm

mirsadmekic je napisao/la:
sofronije je napisao/la:
shzna je napisao/la:Nije on nacionalista, on je šovinista a postoji ogromna razlika. Naravno da u svom klubu neću da gledam balavca koji podržava nekog ko je palio ovaj naš stadion za kojeg MI izdvojismo tolike pare da se počne izgradnja, renoviranje.

Neka, hvala. Gledat ću Hadzovića na beku, neće mi biti problem.
Daj dokaz da je šovinista.
ama drug ako uprava nedovede subica , bojim se da nismo u stanju vise bum ime uzet
Kralj. :ganja:
Kad nikog nema znaj da tu sam ja, da ti pjevam i za te da se lemam...
Samo tebe volim ja, tebe volim ja..

Hurmasica
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:07 pm

Nema bumova, sve se rastalilo.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Plavo - Bijeli

uto jun 07, 2016 4:07 pm

Stvarno me nekad stid ko sve navija za Zelju.

Da je Karadzic dobro lijevo krilo neko bi sutra rekao "pa ovo je samo fudbal neka pokaze sta zna"

fuj
BOG BOSNA I BOSNJACI

ponosannavas
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:08 pm

sergejevic je napisao/la:Ne znam ChWilla, ali kako si ti napisao meni djeluje kao da trebamo svi slaviti sto smo prodali Bajica i Amira. Prvi je najbolji strijelac ekipe koja je zavrsila na 3. mjestu u Turskoj, recimo ispred jedne Galate, i sve to u prvoj sezoni. Amir takodjer u zadnje vrijeme poceo igrati konstantno nakon sto je prosao period adaptacije i igrao je kada su izbacili Besiktas iz kupa cijelu utakmicu. Ja bih vise volio da njih gledam nego taj milion sto smo dobili. Trebamo se truditi da zadrzimo takve igrace u ekipi sto duze. Ovako smo pare ulozili u Stevanovca i Zahirovica, prvi je odlican,a mogao je biti kao ovaj drugi do sada. Onda si bacio te pare, a nemas dva dobra igraca. Ako se vec pokazao onda usmjeri pare od Djermanovica i Pozdera da mu podebljas ugovor, tako i za Lendrica i ostale koji se pokazu. Bolje imati pet sest dobrih igraca i pored njih gurati djecu, nego nabacati svega pa sta ti prodje, a i to sto ubodes onda prodati za sicu da im izadjes u susret. Sta si onda dobio?

Sta ako mu dodje ponuda da zaradi?
Ne znam kako je to nas problem. Naravno da treba izaci momcima u susret, ali ako zadrzis Lendrica i Stevanovica, pocnu i ovdje bolje zaradjivati, pored toga vide da su konkurentniji u Evropi onda i nece bjezati glavom bez obzira. Postoje klubovi i ponude koje se ne odbijaju i u takvim uslovima pustiti momke, a ovako nesto turska liga, osim ovih najboljih, grcka, pa nesto slovacka, ceska, kazahstan ne dolazi u obzir. Kada tako postavis stvari onda niko nece gledati da mu budes zadnja opcija, a pored toga ces imati dobru ekipu i moci ces nesto traziti u Evropi. Ovako, kao da smo Karitas, svima nesto izlazis u susret. Potpisao si ugovor, imas prava i obaveze, naplacujes naknadu za igranje ovdje i nigdje ne vidim problem. Isto kao da njima dolaze ponude od Reala i Barselone pa eto pusti ih da idu, gdje ces im to zabraniti.
Moram ti malo replicirati ako se tkao uopšte može nazvati ovu što ću reći. Ja sam već davno na onom forumu trunio kako mi je želja da jednog dana svi naši reprezentativci završavaju karijere tu kod nas. Naravno ne tek onako nego sa profesionlanim pristupom. Kombinacija bivših reprezentativaca ili igrača sa iskustvom vani kao Džidić, sa našom djecom i mladim potencijalima koje ćemo kupiti po BiH je dobitna kombinacija. Uz ove stare dobijaš kvalitet i iskustvo, a na mladima zarađueješ. Neminosvnost je iz BiH lige prodati igrača kako bi i dalje radio i živio i dovodio nove igrače. Igrač se tu treba zadržati dok ne bude na tom nivou da ga možemo prodati za najveću moguću cijenu. Svi bi mi volili da sad dovedemo pola reprezentacije i da svi ovdje budu duže vrijeme ali mi nemamo para za to i toga moraš biti svjestan. Bolje je prodati Stevketa nego da ti ode sljedeće ljeto džaba. Produžavanjem odrastanja naših potencijala u BiH (da ne idu sa 17 nego sa 22-23 godine) i potpisivanjem na duži period igrača koje teško možeš prodati jer su u godinama ti donosi stabilnu ekipu.

Uvijek će biti kikseva u dovođenju igrača. Svi kiksaju pa i najveći. Neko zbog toga što je pao i što nema motiva, neko zbog trenera itd itd.
Od gore navedena četiri tipa igrača koje trebamo potpisivati mi koliko vidim ništa ne radimo po pitanju ovih potencijala iz drugih klubova po BiH. Uglješa je možda prvi takav.
Peti tip igrača su igrači tipa MIro, Zaha i sl. E kod njih će biti svkakaih slučajeva. Od onih kojima je grohnula karijera ali će biti dobri za nas i ostati tu duže, do onih koji će ponovo eksplodirati i otići. Prve trebamo zadržati sem ako ne grohnu skroz, a druge prodati. To je tako jbg. Takav je recimo i SUbić. On mi djeluje ko MIro, da ima motiv. Ja samo ne znam nijedan dokaz da je nacionalista. Pustite se mahalskih priča molim vas. Pravi igrač momak.

mula
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:09 pm

Fkt odakle vam te nebuloze oko Subica da ga je uprava kontaktirala?
Necemo sad za svakog igraca kojem ugovor istekne ili koji je na izlaznim vratima pretpostavljati da je u pregovorima sa Zeljom, ne znam kakva vam je to seljačka priča. Napišite nešto što znate, a ne voditi se samo pretpostavkama koje su neutemeljene.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

LARSSON
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:10 pm

Hajde dosta vas je sa pričama o raznim zločincima i slično.

Ajzea
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:10 pm

Subic nije ni kontaktiran.

ponosannavas
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:11 pm

Plavo - Bijeli je napisao/la:Stvarno me nekad stid ko sve navija za Zelju.

Da je Karadzic dobro lijevo krilo neko bi sutra rekao "pa ovo je samo fudbal neka pokaze sta zna"

fuj
AKo je takav nisma ni ja za njega. Nije bitan sad on. Možda ga i ne tražimo. Ali pričam eto o takvim igračima za budućnost. Međutim, ne možeš ni ti tako pričati a ja ne znam da je igdje momak bilo šta nacionalistički izjavio ili uradio.

Elegant
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:17 pm

Da hoce barem objaviti ko nas napusta !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

braco
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:24 pm

Elegant je napisao/la:Da hoce barem objaviti ko nas napusta !
Pa valjda moraju Kostić i Lešnik upoznat ekipu kroz treninge i pripremne utakmice pa tek onda odredit ko je višak, ko se uklapa u njegovu viziju igre,a ko ne.

sergejevic

uto jun 07, 2016 4:26 pm

ponosannavas je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Ne znam ChWilla, ali kako si ti napisao meni djeluje kao da trebamo svi slaviti sto smo prodali Bajica i Amira. Prvi je najbolji strijelac ekipe koja je zavrsila na 3. mjestu u Turskoj, recimo ispred jedne Galate, i sve to u prvoj sezoni. Amir takodjer u zadnje vrijeme poceo igrati konstantno nakon sto je prosao period adaptacije i igrao je kada su izbacili Besiktas iz kupa cijelu utakmicu. Ja bih vise volio da njih gledam nego taj milion sto smo dobili. Trebamo se truditi da zadrzimo takve igrace u ekipi sto duze. Ovako smo pare ulozili u Stevanovca i Zahirovica, prvi je odlican,a mogao je biti kao ovaj drugi do sada. Onda si bacio te pare, a nemas dva dobra igraca. Ako se vec pokazao onda usmjeri pare od Djermanovica i Pozdera da mu podebljas ugovor, tako i za Lendrica i ostale koji se pokazu. Bolje imati pet sest dobrih igraca i pored njih gurati djecu, nego nabacati svega pa sta ti prodje, a i to sto ubodes onda prodati za sicu da im izadjes u susret. Sta si onda dobio?

Ne znam kako je to nas problem. Naravno da treba izaci momcima u susret, ali ako zadrzis Lendrica i Stevanovica, pocnu i ovdje bolje zaradjivati, pored toga vide da su konkurentniji u Evropi onda i nece bjezati glavom bez obzira. Postoje klubovi i ponude koje se ne odbijaju i u takvim uslovima pustiti momke, a ovako nesto turska liga, osim ovih najboljih, grcka, pa nesto slovacka, ceska, kazahstan ne dolazi u obzir. Kada tako postavis stvari onda niko nece gledati da mu budes zadnja opcija, a pored toga ces imati dobru ekipu i moci ces nesto traziti u Evropi. Ovako, kao da smo Karitas, svima nesto izlazis u susret. Potpisao si ugovor, imas prava i obaveze, naplacujes naknadu za igranje ovdje i nigdje ne vidim problem. Isto kao da njima dolaze ponude od Reala i Barselone pa eto pusti ih da idu, gdje ces im to zabraniti.
Moram ti malo replicirati ako se tkao uopšte može nazvati ovu što ću reći. Ja sam već davno na onom forumu trunio kako mi je želja da jednog dana svi naši reprezentativci završavaju karijere tu kod nas. Naravno ne tek onako nego sa profesionlanim pristupom. Kombinacija bivših reprezentativaca ili igrača sa iskustvom vani kao Džidić, sa našom djecom i mladim potencijalima koje ćemo kupiti po BiH je dobitna kombinacija. Uz ove stare dobijaš kvalitet i iskustvo, a na mladima zarađueješ. Neminosvnost je iz BiH lige prodati igrača kako bi i dalje radio i živio i dovodio nove igrače. Igrač se tu treba zadržati dok ne bude na tom nivou da ga možemo prodati za najveću moguću cijenu. Svi bi mi volili da sad dovedemo pola reprezentacije i da svi ovdje budu duže vrijeme ali mi nemamo para za to i toga moraš biti svjestan. Bolje je prodati Stevketa nego da ti ode sljedeće ljeto džaba. Produžavanjem odrastanja naših potencijala u BiH (da ne idu sa 17 nego sa 22-23 godine) i potpisivanjem na duži period igrača koje teško možeš prodati jer su u godinama ti donosi stabilnu ekipu.

Uvijek će biti kikseva u dovođenju igrača. Svi kiksaju pa i najveći. Neko zbog toga što je pao i što nema motiva, neko zbog trenera itd itd.
Od gore navedena četiri tipa igrača koje trebamo potpisivati mi koliko vidim ništa ne radimo po pitanju ovih potencijala iz drugih klubova po BiH. Uglješa je možda prvi takav.
Peti tip igrača su igrači tipa MIro, Zaha i sl. E kod njih će biti svkakaih slučajeva. Od onih kojima je grohnula karijera ali će biti dobri za nas i ostati tu duže, do onih koji će ponovo eksplodirati i otići. Prve trebamo zadržati sem ako ne grohnu skroz, a druge prodati. To je tako jbg. Takav je recimo i SUbić. On mi djeluje ko MIro, da ima motiv. Ja samo ne znam nijedan dokaz da je nacionalista. Pustite se mahalskih priča molim vas. Pravi igrač momak.
Naravno, to je to otprilike. Ja se samo vodim nekim planovima i mnogo sirom slikom. Stvarno nisam nikada zavirivao u knjigovodstvene knjige kluba, niti me to mnogo zanima. Tako da ne znam da li ima i koliko ima para. Ako sutra prodaju Stevanovica, ja tu ne mogu nista, niti me neko pita. Onako iz daljine komentarisem i razmisljam na glas sta bi bilo dobro i koji je pravi nacin da se malo izdignemo na vece grane.
Ja gledam fudbal kao igru i pratim ono sto se desava na terenu, uopste ne vidim igrace u nekim devizama i ciframa. Valjda je ovo fudbalski klub, a ne granap da odmah gledas gdje ces i kako nekoga prodati. Zadrzi najbolje sto duze mozes, pa ako nam Stevanovic i Lendric donesu titulu sljedece godine, ili neki iskorak u Evropi neka idu bez odstete. Prodas ih na polusezoni i opet uzmes taj milion, a onda ostanes bez titule i Evrope. Ne vjerujem nesto da si na dobitku. Fudbal se igra zbog trofeja i rezultata, a ne ko ce koga vise prodati, treba i na to misliti.

TheSvenderMan
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:26 pm

Ljudi ako mi odrzimo kostur ekipe pri cemu najvise mislim na bosketa i lendrica uz ove koje smo potpisali... Dovoljno je reci da se jezim kad god pomislim na ligu 12

Sent from my iPhone using Tapatalk

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:29 pm

:palacgore: od A do Ž :pljesak: :pljesak:

Whisperer

uto jun 07, 2016 4:46 pm

Ajzea je napisao/la:Subic nije ni kontaktiran.
sto neznaci da nece bit
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

fk1921

uto jun 07, 2016 4:57 pm

mirsadmekic je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Subic nije ni kontaktiran.
sto neznaci da nece bit
:rofl:
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

ISB87
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:59 pm

:rofl1: :rofl1:
MIRZA RASCIC

BHDragons
Kontakt:

uto jun 07, 2016 4:59 pm

Je li bager danas bio aktivan. Ima li kakvih slika?
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

ponosannavas
Kontakt:

uto jun 07, 2016 5:01 pm

sergejevic je napisao/la:
ponosannavas je napisao/la:

Naravno, to je to otprilike. Ja se samo vodim nekim planovima i mnogo sirom slikom. Stvarno nisam nikada zavirivao u knjigovodstvene knjige kluba, niti me to mnogo zanima. Tako da ne znam da li ima i koliko ima para. Ako sutra prodaju Stevanovica, ja tu ne mogu nista, niti me neko pita. Onako iz daljine komentarisem i razmisljam na glas sta bi bilo dobro i koji je pravi nacin da se malo izdignemo na vece grane.
Ja gledam fudbal kao igru i pratim ono sto se desava na terenu, uopste ne vidim igrace u nekim devizama i ciframa. Valjda je ovo fudbalski klub, a ne granap da odmah gledas gdje ces i kako nekoga prodati. Zadrzi najbolje sto duze mozes, pa ako nam Stevanovic i Lendric donesu titulu sljedece godine, ili neki iskorak u Evropi neka idu bez odstete. Prodas ih na polusezoni i opet uzmes taj milion, a onda ostanes bez titule i Evrope. Ne vjerujem nesto da si na dobitku. Fudbal se igra zbog trofeja i rezultata, a ne ko ce koga vise prodati, treba i na to misliti.
Ne zavirujem ni ja ali to je jednostavno tako. Mi bez prodaje igrača i Evrope nekoliko godina zaredom nebi mogli biti na ovom niovu niti dovoditi bolje igrače. Tako je to. Hvala Bogu pa u fudbalu ima tih stvari. U ostalim sportovima nema tih prihoda na tom nivou i odmah imaš dubiozu totalnu sporta u BiH. Uprava je ta koja vodi klub i koja će procijeniti moramo li prodati ili trebamo li prodati nekoga a da Evropa ne dođe u pitanje. NA tim osnovama funkcionišu svi klubovi iz ovog dijela Evrope. Kad prodati? Koga? Koga kupiti? Dovesti? DOvođenjem dobrih igrača ovećava se broj gledalaca. Da bi doveo za neke pare moraš i prodati ili namaći lovu na drugi način. Što više ima tih drugih načina tim bolje. Igrači će duže biti tu. Sad se i ligom 12 povećava mogućnost dužeg ostanka igrača. Veće prihode će imati klubovi a i vćća mogućnost za napredak talenata.
I još jednu stvar ne smiješ zaboraviti a to je da naši igrači žele ići to im je cilj i zbog love i onako sportski cilj. AKo im ne daš da idu imaš belaj. Imaš loše motivisanog igrača pa onda možeš doživiti daga nisi ni prodao niti imaš neke igračke koristi od njega. Mislim da smo Baju prodali u najboljem momentu. Amir je možda još malo mogao biti tu. Za Stevu ćemo vidjeti kad ga prodaju. Svraku smo recimo totalno fulili. Imali smo previsoko mišljenje o njemu, a realno nije ni onda vrijedio 200.000 Eura, a lahko nadoknadiv bio i još zatvarao prostor mlađima. Međutim tada je većina mislila da nema takvog ovdje, a bilo ih je.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava