Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 14, 2017 10:22 am

Niste vise ilegala, uprava je puno dala, sada kada daje manje kolektivno krece pranje.

neroazzuro
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:24 am

Meni odavno nije bio ljepši derbi od prošlog na Grbavici kad njih nije bilo.
Opustena atmosfera, bez trzavica, paljenja, cupanja stolica i ograde, kidanja po vc-u i sl.
Šta fali da ostane tako? Neka ih i 5%, s kavezom kako i dolikuje.
A naši mogu opet na istok, na zapad i lagano.
I završit s tom temom jednom za sva vremena.
A nostalgicari pate za vremenima koja su iza nas i mislim da se nikad neće vratit iz milion razloga.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:26 am

AsharaK je napisao/la:
pon avg 14, 2017 10:10 am
Gavrane, kad ce spektakl?
Gavran je u madjarskoj do srijede.

ellaxaz
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:26 am

Model1964 je napisao/la:
pon avg 14, 2017 9:51 am
ChWilla je napisao/la:
pon avg 14, 2017 9:33 am
sjajno, nek' još malo zakuhaju međusobno.
Ja lijepa dana u najavi😀
Progledam i odmah super vijest

SAMO 5 %!😆
:palacgore: :lol: :lol: :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

voltron30
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:27 am

Sada kada su u najvećim govnima k'o biva dali bi nam jug, jer njih neće biti 3000 u vrh glave. Ne bih iz principa, em što im punimo kasu, em ne mogu zaboraviti ono preseravanje i saopštenja one lezbe.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:35 am

ne znam,
kada vidim sta je od derbija ostalo dodje mi da zaplacem.

nije vise vazno "ko je poceo rat". vazno je ko ima pameti i muda da ga zaustavi.
niko ne bi bio ponosniji od mene ukoliko bi to napravio moj Zeljo.

ne mogu se pomiriti sa tim da zbog par stotina ljudi pisamo po prici koja postoji toliko godina i o kojoj se nasiroko pricaju lijepe price. derbi je simbol ovog grada koji moramo njegovati jer prica o derbiju nije prica o fudbalu. to je prica o nama samima...

ako smo spali na to da jedni druge guramo u kaveze, onda je vakat da se smotaju kablovi i gasi svjetlo.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

fanaticZeljin

pon avg 14, 2017 10:47 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:
pon avg 14, 2017 10:35 am
ne znam,

nije vise vazno "ko je poceo rat". vazno je ko ima pameti i muda da ga zaustavi.

ne mogu se pomiriti sa tim da zbog par stotina ljudi pisamo po prici koja postoji toliko godina i o kojoj se nasiroko pricaju lijepe price. derbi je simbol ovog grada koji moramo njegovati jer prica o derbiju nije prica o fudbalu. to je prica o nama samima...

ako smo spali na to da jedni druge guramo u kaveze, onda je vakat da se smotaju kablovi i gasi svjetlo.
Jok brate nego smo spali na to da gledamo kako nam ruse i pale nas dom debili sa kobilje glave. Nema hvala, bolje ovako.
Srcu draga, boja PLAVA !

Ajzea
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:50 am

Neka crkne komsija !

Charlie Sheen
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:54 am

Rusenje i paljenje se moze lahko sprijeciti,skines stolice i zdravo a i kamere imaju.Meni je veci problem te tampon zone policije gdje se znacajno smanjuje broj nasih navijaca.

Eric Cantona
Kontakt:

Ajzea je napisao/la:
pon avg 14, 2017 10:50 am
Neka crkne komsija !
:D I krava mu u njega.

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:57 am

Vjerujte mi da se po prvi put nakon desetak godina dobrano razmišljam da li ići ili ne.. Meni je postala najodvratnija utakmica. Nije mi je ni ogadila kiša, ni pretresi po sat vremena u gužvi ispred tribine, ni onaj beton bez stolica, ni provokacije maloumnih glava sa istoka, ogadio mi je fudbal, ako se tako uopšte može nazvati. Ogadilo mi se odigraj dva pasa pa pravi faul, ogadilo mi se čuvaj šupak pa ako gore šta uđe dobro i jeste..
A opet sa druge strane pomisliš šta ako dobijemo a nisam bio tu da im gledam face dok izlaze sa stadiona, dok mi slavimo.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

teatrale36
Kontakt:

pon avg 14, 2017 10:58 am

Charlie Sheen je napisao/la:
Rusenje i paljenje se moze lahko sprijeciti,skines stolice i zdravo a i kamere imaju.Meni je veci problem te tampon zone policije gdje se znacajno smanjuje broj nasih navijaca.
Ma to je najveci problem te tampon zone na Sjeveru, ma jedan red policije staviti pa nek neko stisne da baci ili otkine stolicu,ovako oni da sto manje rade , naprave tampon i uvijek belaj.

teatrale36
Kontakt:

pon avg 14, 2017 11:00 am

Plava Porodica je napisao/la:
pon avg 14, 2017 10:57 am
Vjerujte mi da se po prvi put nakon desetak godina dobrano razmišljam da li ići ili ne.. Meni je postala najodvratnija utakmica. Nije mi je ni ogadila kiša, ni pretresi po sat vremena u gužvi ispred tribine, ni onaj beton bez stolica, ni provokacije maloumnih glava sa istoka, ogadio mi je fudbal, ako se tako uopšte može nazvati. Ogadilo mi se odigraj dva pasa pa pravi faul, ogadilo mi se čuvaj šupak pa ako gore šta uđe dobro i jeste..
A opet sa druge strane pomisliš šta ako dobijemo a nisam bio tu da im gledam face dok izlaze sa stadiona, dok mi slavimo.
To je ta draz, kad ih mlatnemo pa nas ko nekad 10-15000 pjeva a sad adio :pljesak: to su bila vremena, igraca,klubova i navijača,ovo sad je uzas !

flux
Kontakt:

pon avg 14, 2017 11:00 am

Charlie Sheen je napisao/la:
Kad napravis kavez sa 5% nece trebati tolike tampon zone..

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon avg 14, 2017 11:01 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:ne znam,

"Ko je poceo rat?"

"Rat" je poceo od onog trenutka, kada nisi "mogao" gledati utakmicu sa bilo koje tribine. Nekada su navijaci na Grbavici bili potpuno izmjesani. Isto je bilo i na Kosevu. Bruku pitara je gledalo tekmu sa juga, istoka, sjevera i zapada Grbavice ili Koseva i obrnuto. To je davno proslo vrijeme. Vrijeme, kada su "najvatrenije navijace" zamijenile grupe. Od tada vise nije nista isto. Kada bi Zeljo dao gol na Kosevu, nekada bi skocilo pola stadiona na svim tribinama.

Novo vrijeme, novi obicaji. Pet posto, kavez i tako treba da bude. Ako dodje vakat da svako bez ikakvih posljedica moze gledati tekmu odakle pozeli, tek onda se moze vratiti na ono o cemu sam pisao.

Novi obicaji i Kraj price.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Plava Porodica
Kontakt:

SirAlexFerguson je napisao/la:
pon avg 14, 2017 9:15 am
Vjerujem da će nadolaziti ova ekipa sve više i više. Ova pobjeda mi je toliko slatka jer smo pobjedili bez najboljeg igrača i solidnog beka. Uz to smo dobili Zaimovića koji je pokazao da može napredovati.

Ono što me boli to je posjeta, ovo je sve zbog naše negative. Kreni ako hoćeš od foruma pa dalje, sve se to širi kao virus. Kao sa druge strane i euforija. Moramo naći sredinu. Moramo se znati nositi i sa "lošim danom" i sa porazom i sa pobjedom na guzove u 90.oj i sa dominantnom pobjedom. Sve treba da shvatamo realno. To je fudbal danas nije lahko igrati lopte ni u mahali sa mlađim klincima. Svi danas igraju lopte. Niko u ligi nema Grbavicu i manijake zato taj adut moramo iskoristiti ako MI (navijači) nešto hocemo, a hocemo titulu. Ako se ova posjeta nastavi, niko od nas nema pravo traziti nista od kluba, jer mi nismo mnogo dali klubu.
Sramota je da protiv Borca bude mizerna posjeta. Moramo MI nešto uraditi povodom toga, jer ovdje nije ni do koga nego do nas.

Saši čestitam na prvijencu, nadam se da će opravdati očekivanja a to je 10-15 golova.
Treba nači desnog beka do zime, imamo vremena. Volio bih da se negdje te negdje pruzi sansa i nekom omladincu na desnom beku da vidimo šta imamo za budučnost.
Ako bi igdje volio močnog igrača to je u sredini. Uzet ću primjer Jajala kada je u komšija igrao. Uz takvog igrača svi napreduju. To treba Žeri, Sinanu, Hrvanoviću, Zecu itd. Da ih neko rastereti i da im bude primjer. Dobar primjer je Nemanja Matić koji je došao u United. Digao je cijeli vezni red na noge, spojio odbrnau sa napadom i rasteretio Pogbu. Ko je gledao utakmicu protiv West Hama zna o cemu govorim.
Sto se krila tiče, vidjeti sa Crnovom moze li ako ne može dogovoriti raskid.
Đelmić je jako zahvalan igrač i kada je spreman može pomoći i na lijevom i na desnom krilu. I u ovako "šarenom" sastavu dobro bi došao.
Trenutno imamo Sašu, Stevu i Zaimovića za napadača. Dzenisa ne racunam i srce me boli zbog njega jer je srcan igrac i da je htio raditi više mogao je sad u najmanju ruku biti u Turskoj.
Treba razmisljati koga dovesti u spica da li na zimu da li na ljeto. Al da bude kvalitet.

Moja podrška neće izostati i kad ne ide sve kako treba ja jos jače navijam i to se nece promjeniti nikad. Volim te Željo!
Bravo. Odlično napisano.
Treba nam bek, krilo (Đelmić, bolja opcija ne može), te veznjak kakvog si opisao. Gledajući juče Junajted po prvi put sam vidio šta je falilo sve ovo vrijeme..falio je neki Matić. Ali, najgore je što je takvih igrača danas jako malo uopšte u svijetu, a kamoli za naše tržište i još za džabaluka.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

pon avg 14, 2017 11:06 am

Budu li bordo topli prijatelji na jugu, ja bih platio kaznu i rekao da nema organizovanog dolaska. Ionako kad daš 5 posto neće doći njihova normalna raja već ološi.

Veteran1965
Kontakt:

pon avg 14, 2017 11:07 am

Oko Đelmića. Ako je Ado savjetovao Petroviću da je Hrvanović 100% spreman za seniorski nogomet, ne vidim razloga da se Đelmić dovodi, nego brate guraj Hrvanovića, pa vjeruješ u njega, čim si dao takve preporuke. Pun mi je racku ovih povratnika i njihove mahale i kurcobolje, glume nekih igrača.
Sarajevski derbi više ne postoji. Na terenu odavno, a zadnjih godina niti na tribinama. Prošlo je vrijeme kada su se filmovi pravili o zajedničkim odlascima na utakmicu Manijaka i pitara, o cuganju po kafanama prije tekme, zajedno, pa skoro isprepletenih šalova. Prošlo je vrijeme podjebavanja po mahalama i kvartovima, sakrivanja poslije tekme. Neke druge furke su sada, i svake godine je sve gore i gore. Bojim se samo da na kraju ne padne mrtva glava negdje. Činjenica je da u Europi (iako mi ne mislimo tako) ima mnogo jačih derbija od sarajevskog. Baš me zanima kako veliki, organizovani klubovi, koji prate isključivo pravila UEFE određuju broj karti za ovakve utakmice. Možda bi neko od novinara sa portala mogao napraviti neki istraživački tekst na ovu temu.
Moj stav je od ranije poznat, 5% dok se ne napravi i pokrije Grbavica komplet, i dok je mi sami možemo napuniti. Onog momenta kada cijeli stadion bude imao akustiku cjebepa možemo razmišljati da im damo nešto više (ako se ne raspadnu ). Do tada 5% i ni centa više....
Samo 5% i ni stolice više!!!!

LeBlue
Kontakt:

pon avg 14, 2017 11:08 am

Plava Porodica je napisao/la:
SirAlexFerguson je napisao/la:
pon avg 14, 2017 9:15 am
Vjerujem da će nadolaziti ova ekipa sve više i više. Ova pobjeda mi je toliko slatka jer smo pobjedili bez najboljeg igrača i solidnog beka. Uz to smo dobili Zaimovića koji je pokazao da može napredovati.

Ono što me boli to je posjeta, ovo je sve zbog naše negative. Kreni ako hoćeš od foruma pa dalje, sve se to širi kao virus. Kao sa druge strane i euforija. Moramo naći sredinu. Moramo se znati nositi i sa "lošim danom" i sa porazom i sa pobjedom na guzove u 90.oj i sa dominantnom pobjedom. Sve treba da shvatamo realno. To je fudbal danas nije lahko igrati lopte ni u mahali sa mlađim klincima. Svi danas igraju lopte. Niko u ligi nema Grbavicu i manijake zato taj adut moramo iskoristiti ako MI (navijači) nešto hocemo, a hocemo titulu. Ako se ova posjeta nastavi, niko od nas nema pravo traziti nista od kluba, jer mi nismo mnogo dali klubu.
Sramota je da protiv Borca bude mizerna posjeta. Moramo MI nešto uraditi povodom toga, jer ovdje nije ni do koga nego do nas.

Saši čestitam na prvijencu, nadam se da će opravdati očekivanja a to je 10-15 golova.
Treba nači desnog beka do zime, imamo vremena. Volio bih da se negdje te negdje pruzi sansa i nekom omladincu na desnom beku da vidimo šta imamo za budučnost.
Ako bi igdje volio močnog igrača to je u sredini. Uzet ću primjer Jajala kada je u komšija igrao. Uz takvog igrača svi napreduju. To treba Žeri, Sinanu, Hrvanoviću, Zecu itd. Da ih neko rastereti i da im bude primjer. Dobar primjer je Nemanja Matić koji je došao u United. Digao je cijeli vezni red na noge, spojio odbrnau sa napadom i rasteretio Pogbu. Ko je gledao utakmicu protiv West Hama zna o cemu govorim.
Sto se krila tiče, vidjeti sa Crnovom moze li ako ne može dogovoriti raskid.
Đelmić je jako zahvalan igrač i kada je spreman može pomoći i na lijevom i na desnom krilu. I u ovako "šarenom" sastavu dobro bi došao.
Trenutno imamo Sašu, Stevu i Zaimovića za napadača. Dzenisa ne racunam i srce me boli zbog njega jer je srcan igrac i da je htio raditi više mogao je sad u najmanju ruku biti u Turskoj.
Treba razmisljati koga dovesti u spica da li na zimu da li na ljeto. Al da bude kvalitet.

Moja podrška neće izostati i kad ne ide sve kako treba ja jos jače navijam i to se nece promjeniti nikad. Volim te Željo!
Bravo. Odlično napisano.
Treba nam bek, krilo (Đelmić, bolja opcija ne može), te veznjak kakvog si opisao. Gledajući juče Junajted po prvi put sam vidio šta je falilo sve ovo vrijeme..falio je neki Matić. Ali, najgore je što je takvih igrača danas jako malo uopšte u svijetu, a kamoli za naše tržište i još za džabaluka.
Djelmic bi nam vise nego dobro dosao, duga je sezona (povrede, kartoni). Evo par kola se igralo, i mi vec krpimo. Sto se tice zadnjeg veznog, ja sam to i ranije pisao. Svako je mogao viditi da je ona kombinacija Blagojevic i Radinovic smijesno ili neprirodno izgledala, jer ni jedan nije pravi zadnji vezni, i u tome je problem. Da nepricamo ostale gluposti Radinovica.

neroazzuro
Kontakt:

pon avg 14, 2017 11:10 am

Joj kad mi kaže - rat! Koji crni rat? Šta smo se to mi s njima ikad natezali ili revanširali izašta? Svaki potez naše uprave zadnjih 10 godina je bio opravdan.
Jedino ako neko od vas ne bi dao pola stadiona njihovim navijačima radi "vraćanja duha derbija..."

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava