Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

sajo10
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 13, 2017 1:50 pm

kremenko je napisao/la:
ned avg 13, 2017 1:48 pm
Dr. Kostic je napisao/la:
ned avg 13, 2017 12:30 pm
Jel termin derbija 100% u subotu?
Jeste.
19:00 @nfsbih

Dr. Adzem
Kontakt:

ned avg 13, 2017 1:52 pm

sajo10 je napisao/la:
ned avg 13, 2017 1:50 pm
kremenko je napisao/la:
ned avg 13, 2017 1:48 pm
Dr. Kostic je napisao/la:
ned avg 13, 2017 12:30 pm
Jel termin derbija 100% u subotu?
Jeste.
19:00 @nfsbih
Nadam se da ce gurbeti pomjerit termin za nedjelju. Zasto nasi ne stavljaju termin nedjeljom umjesto subotom. Dosta raje radi subotu
Cuva Bog Zelju svog!

InvictuS
Kontakt:

ned avg 13, 2017 1:56 pm

Nažalost, nisam gledao utakmicu i ne mogu komentarisati igru.
Drago mi je da su i Kajkut, a pogotovo Zec postigli pogotke.
Za prvog, jer su mnogi bili skeptični ( donekle i ja sam) nakon njegovog potpisa i koliko nam može pomoći, jer je (i po mom mišljenju) malo bolja verzija Nikolića. "Kupio" je vremena za nekoliko kola (ako bude igrao redovno) i vidjet ćemo kako će odigrati nakon što još upozna ekipu i uđe u puni trenažni proces. Rekao sam i tad, a i sad ponavljam, šta je tu je, strpljenje i pokušati izvući maksimum iz igrača.
Za drugog, jer se vidjelo da ima ogromnu želju, možda i najveću od svih trenutnih igrača Želje, da postigne gol, dobije na samopouzdanju i "dokaže" se kao pojačanje.
Čestitke obojici i da nastave istim tempom već u sljedećem kolu.

P.S. Ova utakmica će možda imati veći značaj ako vidimo komentare ljudi koji su gledali utakmicu i pohvalili Zaimovića. Rad, trud, zalaganje se isplate i konkurencija u napadu (pogotovo i nakon dolaska Kajkuta) je veća i nadam se da će natjerati i druge napadače da još bolje rade i iskoriste priliku na terenu.
I možda još važnija stvar, "dobro" je da se ovako kretao rezultat na utakmici (gubili pa dobili) pred ove teške utakmice. Dokazali su sebi da se dobra igra i zalaganje isplate i da se može preokrenuti utakmica i ostvariti pozitivan rezultat. Neka ovako igraju i protiv Sarajeva, napadački i možemo do pozitivnog rezultata. Vrijeme je ;)
Ako je pojeo, onda je muško, ako je pojela, onda je žensko.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned avg 13, 2017 1:59 pm

cikazubo je napisao/la:
ned avg 13, 2017 12:07 pm
Pravi od ove slike gore avatar i šalji :D
slika
http://i.imgur.com/1H6APtG.png

Steta sto su avatari 100x100, bolje se ovako vidi :

slika

:D

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:02 pm

E što se natipkaste od sinoć..ostalo mi je još 8.stranica pročitati..
Prelijepa noć. Poslije prvog poluvremena ništa nisam očekivao tako da mi je ovaj preokret jedan od najdražih..doduše rijetki su :D
Poslije utakmice vidjeti neke osmijehe i pozitivnu atmosferu kod likova koji su inače mrgudi onda znaš da nešto valja. Prelijepa noć se nastavila i poslije utakmice hehe.
Vidim pišete o ulogi Zajmovića sinoć.
On je igrao kao krilo samo kad je lopta bila na sredini terena. Ali već kad lopta pređe na desnu stranu on je uvijek bio kao drugi napadač. Koliko sam ja pisao prije da je to naš problem jer kad centriramo krila sa druge strane nemaju pojma za osjećaj krenuti kao drugi špic da se uključe pa onda imaš samo Lendrića u 16.metara.. Zato i jesmo bili opasniji danas jer je svaki put frajer stajao na drugoj stativi. Baš me pozitivno iznenadio.
Odbrana Vece kao De gea. Samo njih dvojica imaju onakav refleks.
Mislim da smo najtanji trenutno na poziciji desnog beka. Siniša je juče pokazao da je za nekih 5% bolji igrač od Stanića na toj poziciji, ali ubačaji su im u rangu Almira Bekića. To me najviše iritira več duže vrijeme uz kur.cobolju nekih igrača.
Kajkut nije mogao ni sanjati bolji debi, iako mislim da i dalje on nije to to. To što pišete za Zajmovića ili Mujagića kad uđe u formu,puno mi je bolja opcija jer nam treba takav tip napadača koji će raditi za brza krila kao što su Zaka i pogotovo Zec. A Kajkut da bude ono što je Stevo prošle godine bio, dok ove godine je realno igrač ali za B tima. Drag mi je, i volio bih kad bi nekako ostao u klubu poslije karijere jer od njega se samo mogu naučiti lijepe stvari kako prvenstveno postati čovjek.
Stvara se dobra atmosfera u timu i to je bitno. Znao sam da će se to polahko ispravljati vraćanjem Adžema. Zato sam i bio jedan od najvećih njegovih fanatika od samog starta.
Ne znam je li iko primjetio onaj pogrešan pas Žerića pred kraj utakmice i reakciju Zebe koja me je opet pomalo kupila kad je on u pitanju. Baš kapitenski, jedno pola minute ga je ohrabrivao i aplaudirao, jer su onakve greške normalne i mi kao navijači moramo biti spremni na to, dok igrači i trener moraju stati iza igrača, kao što su stali i iza Keme poslije Mladosti. Bravo kapitenu, bravo Ado!
Vidim da se i piše šta je bilo iza istoka kad su lešinari izlazili..kako mi reče jedan poznanik neki lešinar zapalio baklju i bacio je na drotove, ovi naši drotovi samo dočekali i razbili ih ko beba zvečku. Sad koliko tu ima istine..
Inače bruka je ono izdanje Juga.
Sinoć sam u toku utakmice, sjedeći u D sektoru na Jugu, poslije preokreta napisao da su za preokret zaslužni samo nevjerovatna podrška sjevera u pravom momentu te Vecina panterska odbrana. Tuga je da na 10.metara od kopa više čujem sjever koji je na nogama.
Pjesme su uspavanke i pod hitno to se mora promjeniti. Ne ide mi u glavu kako neko može iz utakmice u utakmicu isti repertoar ponavljati kad su najbitniji trenutci. Odron. Neka se ljuti ko god hoće i sam sam dio Juga, ali ovo ne valja nikako. Ostalo što se tiče organizacije je pet koraka ispred svih u ovoj državi.
Odoh i dalje uživati u retrospektivi jučerašnjeg dana.
Volim te Željo!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

BlwD je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
slika

slika

Strasno izgleda :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Nikolaj
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:05 pm

Kada će izvještaj?

storm_raider
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:06 pm

Stvarno mu dres brutalno stoji!

Hajde Benzema radi nesto, daj izvjestaj. :D :D
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:11 pm

BlwD je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
slika

slika

Daj napravi kakvu i za Sinana :D

boccaccio
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:16 pm

Bilo je ovo sinoc povuci-potegni, ali borbenost je pobijedila. I to je Željo koji nama treba i koji podize raju na noge. Cak i kada ne ide. Onda navijaci shvate da je podrska za te momke koji daju sve od sebe od krucijalnog znacaja i osjeti se Grbavicom ta vibra, gdje jedni druge vuku, guraju, tjeraju da bi svi dali maksimum. Zato treba cestitati svima, ljudima koji su dosli da pogledaju utakmicu, i igracima koji su za te ljude i za grb na dresu dali sve ono sto mogu u ovom trenutku.

Par stvari bih, onako radi sebe da spomenem, mnogo toga je receno, a ja bih da ili ponovim ili nadodam koju recenicu.
Protivnik kao protivnik ima drugacije ambicije od Viteza ili Goska. Dosli su da nesto odrade , da probaju. Poslo im je za rukom u prvom poluvremenu, kada smo ih mi kao ekipa natjerali da stanu. Izuzetan presing po terenu i pritisak nasih igraca na njihove, trazenje duel igre i mnogo mnogo trcanja je prouzrokovalo da se situacija na terenu promijeni iz temelja. Mnogo potrosene energije i dali su igraci tu poznatu Željinu notu borbenosti, kada su kao ekipa djelovali i gdje se vidjelo da zele da nadoknade taj minus kojeg su imali.
Ne smijemo zaboraviti ni cinjenicu da se Adzem muci sa sastavom i da nije imao na raspolaganju Zakarica, Projica, a vec duze vremena ni Markovica i Crnova,sto je mnogo za nasu ekipu. Plus sto je Radinovic uklonjen. Adzem je mangup. Ja volim kada neki trener ima muda, jer on u svakoj utakmici izmijesa sastav, napravi neku kombinaciju iz ove ekipe koju ima, pa makar to bilo i neuspjesno, on se ne libi da to uradi. Shvata on da je trazenje rjesenja u svojoj ekipi nesto sto eventualno moze dati rezultat, i drzi sve igrace u intenzitetu koji je maksimalan, prosto nijedan igrac ne moze sigurno reci da hoce ili nece nastupiti. Naravno, ima tu par igraca koji su glavni oslonac i ne bi bilo ni realno da bas svih 11 igraca nije konstantno, ali imati jednu ovakvu utakmicu, koja je bitna iz hiljadu razloga , i gdje su bodovi jako bitni, sto zbog stanja na tabeli, zbog psihe ekipe, zbog nadolazeceg derbija , on po prvi put ubacuje Zajmovica. To su potezi koji u pocetku zbunjuju, a onda se vidi da je osim toga sto je hrabar potez, svakako i potez koji je dobro analiziran.
Mi sada mozemo reci na osnovu odigrane utakmice , da je Zajmovic skolovan igrac, koji svojom visinom i dugim korakom, moze napraviti neke korisne stvari na terenu. Iznenadjujuce je li tako ? A mozda i nije, on je prosao nasu skolu koja je dobra skola. Skolovan fudbaler svakako. Nije imao srece do sada, a malo je imao i svojih hirova u mladosti gdje je pravio neke nepopularne poteze u skladu sa godinama, kao sto je i Mujagic to uradio , pa dosao konacno sebi i shvatio , pa potpisao. Zajmovic je u Zelji dobio novu sansu, i sada je do njega kako ce to kapitalizirati. Lijepo mi je bilo vidjeti da on uz svoju visinu jako lijepo tehnicki vlada loptom kada je na zemlji. Cak i vise voli igrati po zemlji, nego da je u nekoj skok igri,s obzirom na visinu, to mu je trebao biti jaci adut. Ovakvi igraci, visoki, a koji vladaju tehnicki dobro loptom, mogu biti jako nezgodni i mogu biti vrlo cijenjeni. Zajmovicu treba dati sansu definitivno. On je igrac koji je dosao na mala vrata, a moze ako bude napredovao postici mnogo vise nego sto svi uopste ocekujemo. S tim sto mu je ovo prva zvanicna utakmica, njemu treba malo vremena da se opusti i da rasterecenije udje u igru, malo jos samopouzdanja. Mislim da smo sa ovom utakmicom najvise dobili jer smo prosilrili kadar sa jednim igracem koji bi po vidjenom trebao moci dosta da pomogne ekipi.
Vidi se i po ovoj utakmici koliko jedan pravi napadac moze da utice na samu ekipu i na desavanja na terenu. Ulaskom Kajkuta i svakako odlicnim golom ali i srecom koja se desila po njega da bas on bude taj koji je poentirao odmah po ulasku, cijela ekipa se probudila , a kroz njegovu daljnju igru se vidjelo znanje koje je bilo potrebno da se i igra cijele ekipe preokrene. Ne treba suditi naravno po prvoj utakmici , ali na ovoj je itekako valjao njegov pristup igri nevezano za gol.

I zato ja stalno pisem da je ovo liga koja se moze uzeti sa par provjerenih igraca, takva je to liga gdje Raspudic daje gol nama, Kajkut njima, a sve igraci duboko urezali cetvrtu dekadu zivota. Mada Raspudic ono nije dotakao, ali nema veze, poenta je tu.

Ulazimo pred derbi u dobroj atmosferi. Ono sto je jedino bio kiks je ta mladost iz doboj kaknja, gdje je moralo biti bar jedan bod, a ovo ostalo je po planu. I dobro je da je tako, da rjesavamo domace utakmice, a imamo podizanje samopouzdanja, gdje je ova utakmica odlicno dosla kao jedno timsko podizanje, gdje je citav tim morao da izgara da bi se ova utakmica dobila. Igraci su to vidjeli u pravom momentu jer ovaj pristup ce biti apsolutno neophodan na derbiju. Ako ce igraci uspjeti odrzati ovaj intenzitwt u sebi, svaki pojedinacno, pa kao timska cjelina, mozemo racunati na derbi kao na jednu borbenu utakmicu sa nase strane. Sto je dobar znak svakako.

Adzemu cestitam posebno, on se bori kao lav i to se vidi. Nece svaka borba zavrsiti ovako uspjesno kao sinoc, ali mi se cini da on nastoji napraviti dobru interakciju izmedju njega i igraca, a to je momenat koji je mozda i najvazniji za svlacionicu, nesto sto Slavko Petrovic nije uspio da ima. Podizanje takve atmosfere, gdje Adzem po vidjenom ima jako dobru medjusobnu hemiju sa svakim igracem, je od najveceg znacaja u ovom trenutku jer je to karta na koju se mora ici uvijek, kroz dobru psihologiju, pedagoski rad , cak i ako nema potrebnog kvaliteta, igrac se oduzi svom treneru na takvom odnosu. Ovi igraci sinoc su igraci koje poznajemo. Oni su znali jako da podbace na tom planu borbenosti, ali se vidi da oni to mogu kada hoce. Bitno je za Adzema, da oni to uvijek hoce. To je Adzem dobro skontao i nadam se da ce uspjeti to da odrzi. Nije lako biti mangup.
Cestitam svima na dobroj partiji i na velikoj borbi i nadam se da ce ova borbenost da nas nosi i dalje. Bice teskih momenata, da se ne zavaravamo, i trebace mnogo truda i rada ovom strucnom stabu, a bilo bi dobro da se pojavi jos jedan ili dva dobra igraca, sto bi uistinu dalo pravi znacaj i poguralo bi i igrace i navijace da se spoje u jedno. Onako kako to samo kod Želje moze biti.

Okolele
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:17 pm

Memija u ppocetno sastavu Vejlea,koji je dobro krenuo u sezonu..Prvi su na tabeli i evo tenutno vode 2:1 u gostima protiv Esbjerga koji je prosle sezone igrao u prvoj ligi..

PS:Hvala im na ovim golovima jer sam ih uprao prosao gg3+ na kladari..:D
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Grbavica
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:18 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Prelijepa noć. Poslije prvog poluvremena ništa nisam očekivao tako da mi je ovaj preokret jedan od najdražih..doduše rijetki su :D
Poslije utakmice vidjeti neke osmijehe i pozitivnu atmosferu kod likova koji su inače mrgudi onda znaš da nešto valja. Prelijepa noć se nastavila i poslije utakmice hehe.
On je igrao kao krilo samo kad je lopta bila na sredini terena. Ali već kad lopta pređe na desnu stranu on je uvijek bio kao drugi napadač. Koliko sam ja pisao prije da je to naš problem jer kad centriramo krila sa druge strane nemaju pojma za osjećaj krenuti kao drugi špic da se uključe pa onda imaš samo Lendrića u 16.metara.. Zato i jesmo bili opasniji danas jer je svaki put frajer stajao na drugoj stativi. Baš me pozitivno iznenadio.
Mislim da smo najtanji trenutno na poziciji desnog beka. Siniša je juče pokazao da je za nekih 5% bolji igrač od Stanića na toj poziciji, ali ubačaji su im u rangu Almira Bekića. To me najviše iritira več duže vrijeme uz kur.cobolju nekih igrača.
Kajkut nije mogao ni sanjati bolji debi, iako mislim da i dalje on nije to to. To što pišete za Zajmovića ili Mujagića kad uđe u formu,puno mi je bolja opcija jer nam treba takav tip napadača koji će raditi za brza krila kao što su Zaka i pogotovo Zec. A Kajkut da bude ono što je Stevo prošle godine bio, dok ove godine je realno igrač ali za B tima. Drag mi je, i volio bih kad bi nekako ostao u klubu poslije karijere jer od njega se samo mogu naučiti lijepe stvari kako prvenstveno postati čovjek.
Stvara se dobra atmosfera u timu i to je bitno. Znao sam da će se to polahko ispravljati vraćanjem Adžema. Zato sam i bio jedan od najvećih njegovih fanatika od samog starta.
Ne znam je li iko primjetio onaj pogrešan pas Žerića pred kraj utakmice i reakciju Zebe koja me je opet pomalo kupila kad je on u pitanju. Baš kapitenski, jedno pola minute ga je ohrabrivao i aplaudirao, jer su onakve greške normalne i mi kao navijači moramo biti spremni na to, dok igrači i trener moraju stati iza igrača, kao što su stali i iza Keme poslije Mladosti. Bravo kapitenu, bravo Ado!
Vidim da se i piše šta je bilo iza istoka kad su lešinari izlazili..kako mi reče jedan poznanik neki lešinar zapalio baklju i bacio je na drotove, ovi naši drotovi samo dočekali i razbili ih ko beba zvečku. Sad koliko tu ima istine..
Sinoć sam u toku utakmice, sjedeći u D sektoru na Jugu, poslije preokreta napisao da su za preokret zaslužni samo nevjerovatna podrška sjevera u pravom momentu te Vecina panterska odbrana. Tuga je da na 10.metara od kopa više čujem sjever koji je na nogama.
Pjesme su uspavanke i pod hitno to se mora promjeniti. Ne ide mi u glavu kako neko može iz utakmice u utakmicu isti repertoar ponavljati kad su najbitniji trenutci. Odron. Neka se ljuti ko god hoće i sam sam dio Juga, ali ovo ne valja nikako. Ostalo što se tiče organizacije je pet koraka ispred svih u ovoj državi.
Volim te Željo!
viđoh i ja ovo.
kad se desio taj gubitak lopte, lik ispod mene se dese "Zebaaaa yebem ti mater kako je to daješ", kaže mu drug da je Žera pogriješio, stade, razmisli malo, kaže nema veze yebem im obojici mater.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:26 pm

Grbavica je napisao/la:
ned avg 13, 2017 2:18 pm
Plava Porodica je napisao/la:
Volim te Željo!
viđoh i ja ovo.
kad se desio taj gubitak lopte, lik ispod mene se dese "Zebaaaa yebem ti mater kako je to daješ", kaže mu drug da je Žera pogriješio, stade, razmisli malo, kaže nema veze yebem im obojici mater.
Razumijem raju u tim trenutcima, poučeni iskustvima prošlosezonske jeseni i koliko smo bodova prosuli u drugom poluvremenu. :D
I meni je nervoza stigla do vrhunca, ali sam lajao samo na Sinišu i Stanu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

bogi
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:29 pm

Ne kontam momke koji vode navijanje kako se nisu sjetili pjesme pa pa paranoja jebi Željo malog borca.. ali eto i sam sam u kopu, pa mi je bila na umu nekih 20-30 minuta, vizuelno smo prejaki kao grupa, ali "auditivno" kurcu nevaljamo.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

LARSSON
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:30 pm

Premijer liga - KLIS, 1921.ba,teteac8684,Kospicar,GoodisonPark,ellaxaz,Kapiten,jovanmaksimovic,Eisenbahner1921
Prva liga - phily, Rambo_amadeus, exbabilon, Pompey, Veteran1965, mamba21, Анарки, Plava Porodica, Rodom s mejtaša, droba, Minjore, Ivicahuljev, Manijak do kraja.

Premijer liga: viewtopic.php?f=79&t=536
Prva liga: viewtopic.php?f=79&t=537

hajmo i vi tipujte :D

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:32 pm

I da bi sve ovo krenulo na naš mlin, da bi se ovo pravljenje kohezije u timu, stalne promjene igrača u prvih 11. , davanje šanse svima da ne misle da su odbačeni kao što su ranije mislili ,već da imaju motiv i na treninzima i u tim minutama na utakmici, da bi gledali Želju kako melje i kad vodi,da bi istrpili lakše te neke greškice naših talentovanih momaka, nama trebaju još dva igrača i smatram da bi kroz sezonu sve bili bolji i bolji.
Projića imamo lijevo i koliko toliko ima kvalitetnije ubačaje, dovesti desnog beka pa makar sličan Projiću, te lijevo krilo. Treba nam, da i dalje ne izmišljamo pozicije drugima. Ja se nadam da će doći u ovih dvadesetak dana pa bar da konkurenciju zaoštre. Da su ostale ekipe kao što su bile prošle godine, ne bi imali puno šansi, a ovako samo nam malo fali da krene sve svojim putem.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Edis Mulalic 1921

ned avg 13, 2017 2:35 pm

Svaka cast svima na pobjedi. Zna li neko koliko mi nismo pobijedili nekoga, a da okrenemo rezultat ili je toga bilo jako malo u zadnjih nekoliko godina, plus je ovo Borac. Zaimovic me pozitivno iznenadio, uopste nije los, spor, trom i sve ono kakvim sam ga zamisljao. On ili Kajkut pocinju derbi vjerovatno. Ovaj Nikolic enigma vjecita, kad je Lendric bio tu sto god je odigrao bio je solidan u najmanju ruku i davao golove, a sad nikakav, stvarno cudno :D
Modus vivendi !

Reha1921
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:36 pm

Larss hoce li biti prenos Sablje i utrpanih

rodrigo87
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:38 pm

Jel moguće koliko je medija prenijelo sinoćnju parolu, a sve i jedan je pogresno napisao. Tacnije, prepisao.

LARSSON
Kontakt:

ned avg 13, 2017 2:40 pm

Reha1921 je napisao/la:
ned avg 13, 2017 2:36 pm
Larss hoce li biti prenos Sablje i utrpanih
Da odgovorim i tebi, i jos je neko prije par strana pitao, ne sjecam se ko

More bit bidne, more bit nebidne :D

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava