uto avg 08, 2017 7:43 pm
Još jedna teška tekma u nizu nas čeka u subotu. A sami smo krivi. Loše predstave u Kaknju i protiv Viteza totalno su poremetile atmosferu oko kluba (navijači, tribina, posjeta) a ne znam kako stvari funkcionišu u ekipi, ali nisam ni tu nešto optimističan.
Hoću da vjerujem da su eksperimenti protiv Viteza bili planski, i da je trener razmišljao da protiv takve ekipe kakva Vitez fakat i jeste može sebi dopustiti takav luksuz. Ako je tako morao je to nakon tekme i reći, bez spominjanja vrućine i "nas sa tribine". Ja još uvijek vjerujem u to, i nadam se da sam u pravu. Na tragu toga očekujem i kvalitetno izdanje i pobjedu protiv Borca. Ko god istrčao na teren mora igrati timski, moraju dati sve jedan za drugog, za ekipu, za Želju, za navijače. Kurcobolja i nedostatak timskog duha moraju nestati iz ekipe. Ne samo u subotu, nego ubuduće.
Ado to je ključ subotnje utakmice, moramo biti KAO JEDAN i samo tako možemo ne pobjediti nego "razbiti" ove chetnike. Poslije pitara, meni najvažnija tekma, bez obzira na rezultat, važnost tekme i poziciju na tabeli.
Znam da ovo nije tekma za eksperimente, drastične promjene, da se ide na siguricu koliko je to moguće, ali hajmo ih pritisnuti i napasti od prve minute, da "ne dišu". Hajmo pokazati da i ovaj Željo kojeg (sa pravom) kritikujemo kao rijetko do sada ipak ima muda, i da može pokazati da i mi najvjerniji griješimo.
Moje želje bi bile da starter bude ovaj Zajmović, da Zeba ostane na klupi, da Žera, Sinan i Jovan pojedu sredinu. Da Zaka i Zec budu po bokovima, i da se Zeki "zaprijeti" da ne bude sebičan. Graha i Kemo da zaklučaju sredinu a Proja lijevu stranu. Da Veca završi tekmu bez intervencije. Jedino ne znam koga bi desno Stana/Shorty. Iako se ponekad "izgubi" ja bi možda prije Stanu da pojede onog pitarskog smrada Puzigaću (ponjamke mu se u prezime)
Tribine na žalost ne očekujem u nekom posebnom izdanju i broju, ali sam siguran da će oni koji budu tu dati sve od sebe da Vas podrže, i na kraju isprate sa pjesmom i zasluženim aplauzom. O drugim scenarijima ne želim da razmišljam u ovom momentu...
Samo 5% i ni stolice više!!!!