Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 10:01 am

kaže neko na utakmici, dobro je mirni smo do sljedećeg vikenda... :rofl:
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 10:02 am

ChWilla je napisao/la:ne kritikuje niko kemu kao kemu. momak je stoper i nije kritika reći da nije zadnji vezni, nego činjenica. jedino pametno što mi (hipotetički) pada na pamet jeste da je možda htio da se oslobodi straha od lopte koji je pokazao u kaknju...

gošk je otprilike taj nivo, od njih je sada lošiji samo čelik (s tim da u nastavku možda i neće biti), a protiv njih smo tačno spram ovoga izgledali kao barselona.
Kemo i onakav je bolji od Ugljese. Ja sam zelio da vidim Kemu na zadnjem veznom jer mi je nekako ostala u sjecanju utakmica protiv Salzburga gdje je on jedini licio na igraca a odigrao je na toj poziciji. Neko ga vec uporedi sa Zolom a i ja sam misljenja da bi mogli sa Kemom dobiti igraca poput Zole ako ga budemo mogli istrpiti.

Inace bih banom kaznjavao one koji kritikuju "djecu" a do juce su govorili kako ih moramo forsirati i istrpiti. Zera i Kemo nisu sinoc bili nista gori od ostalih. Ado treba prestati zavaljivati igrace na neprirodnim pozicijama samo da bi neke vedete imale mjesto u prvih 11. Sinoc je Ado postavio igru i sastav isto kao da zeli sam sebe otjerati.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

salle86
Kontakt:

ChWilla je napisao/la:
ned avg 06, 2017 10:01 am
kaže neko na utakmici, dobro je mirni smo do sljedećeg vikenda... :rofl:
ko god dođe ogadimo mu fudbal
kako njemu tako i nama :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Veteran1965
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 10:07 am

Hadzijalagic je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ne kritikuje niko kemu kao kemu. momak je stoper i nije kritika reći da nije zadnji vezni, nego činjenica. jedino pametno što mi (hipotetički) pada na pamet jeste da je možda htio da se oslobodi straha od lopte koji je pokazao u kaknju...

gošk je otprilike taj nivo, od njih je sada lošiji samo čelik (s tim da u nastavku možda i neće biti), a protiv njih smo tačno spram ovoga izgledali kao barselona.
Kemo i onakav je bolji od Ugljese. Ja sam zelio da vidim Kemu na zadnjem veznom jer mi je nekako ostala u sjecanju utakmica protiv Salzburga gdje je on jedini licio na igraca a odigrao je na toj poziciji. Neko ga vec uporedi sa Zolom a i ja sam misljenja da bi mogli sa Kemom dobiti igraca poput Zole ako ga budemo mogli istrpiti.

Inace bih banom kaznjavao one koji kritikuju "djecu" a do juce su govorili kako ih moramo forsirati i istrpiti. Zera i Kemo nisu sinoc bili nista gori od ostalih. Ado treba prestati zavaljivati igrace na neprirodnim pozicijama samo da bi neke vedete imale mjesto u prvih 11. Sinoc je Ado postavio igru i sastav isto kao da zeli sam sebe otjerati.
Upravo tako @Hadzija :palacgore: ne mogu da se pomirim sa tim da fkt neki moraju igrati, pa zbog toga se izmisljaju pozicije pojedinim igracima. To je nas najveci problem, a ne losa igra. Igra se moze popraviti, a za ovo drugo fkt ne znam.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Valter
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:09 am

Ovo je utakmica poslije koje sve kritike treba da idu na racun Adzema. U tri utakmice tri razlicite postavke igraca po pozicijama ne ostavljaju utisak nekoga ko zna sta radi (ove izjave poslije utakmice potvrdjuju da ne vidi gdje grijesi). Imas jednu dobru i prilicno tecnu igru protiv Goska, imas Blagojevica kojem si sklonio smetnjace Markovica i Ugljesu i stavio mu u sredinu prodornog Ramovica i to je rezultiralo gledljivim fudbalom. Ali onda postajes pametniji od sebe, valjda u zelji da iznenadis i fasciniras Mulalica i Blagojevicu pridodajes Ugljesu a Ramovicu dodjeljujes ulogu centarfora. Zbog toga cijenu placa Blagojevic klupom, a Ramovic lijevim krilom (valjda sto ko centarfor nije zabio gol). Sada ces vjerovatno ponovo pokusati sa postavkom kao protiv Goska, ali pitanje je poslije ovih lutanja kako ce to izgledati. Da si to forsirao u ove dvije predhodne utakmice, vjerovatno bi i igraci bili uigraniji. Nego kad si pokusao za raznim eksperimentima, pokusaj narednu utakmicu zapoceti bez Zebe, pa da vidis kako i to izgleda. Zera bez Zebe na terenu bio bi mnogo rastereceniji. Izjavio si "pobjedu smo zeljeli, pobjedu smo ostvarili", sa onom postavom nisam siguran da si pobjedu zelio, ali svaka cast ostvario si je bez i jedne poluprilike.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:11 am

zola je išao obratno, počeo kao prednji vezni, pa zadnji, da bi sad na transfermarktu bio stoper. ta evolucija se mogla desiti, jer ima vještinu veznog igrača, a gabarite stopera. a za kemu sam ipak dosta skeptičan da ima brzinu i vještinu da bude "full-time" vezni.

Mirek11
Kontakt:

Od sinoc pokisav shvatiti potez Adzema za experimetom da pored toliko zadnjih veznih u rosteru igra tu poziciju Kemo, kojeg podzavam max.ali na mjestu stopera. Sta ce nam Blagojevic, Markovic, Radinovic, Hasanovic, Sabanadzovic, Hajdarevic jos izjavi da smo slabi na toj poziciji. A logicnije je i nekog od ovih ofan.veznih povuci nego ovo.
Ramovic 3 pozije tri utakmice.
Nejasni su ovi potezi, ako nesto hoces probati onda to radi na treninzima pa vidi funkcionise li. U utakmici protiv B tima drugih 11 a nesto uigravas, popravljas?!
Razumijem da je dosao kasno, nije birao pojacanja ali i da je ranije dosao zatekao bi skoro isti roster. Probaj nadograditi ono sto imas i sto je dobro, nemoj iz krajnosti u krajnost ici i samo mijenjati da ne bi bilo kao prije.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Kospicar
Kontakt:

Larss hocel brzo snimak tekme
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:23 am

neke stvari, neki potezi zaista djeluju kao da se mijenjalo samo da se mijenja. to se ne može drukčije reći.

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:25 am

a možda ustvari sve ide po planu...

- ado dobija nogu i vraća se u omladinski pogon gdje je najkorisniji i najbolji.

- oda preuzima, krug se zatvara, karma je ispunjena i konačno možemo dalje.

- zakarić je već tu, potpisujemo govedaricu za drugo krilo i kokota za špica, na zimu ordagića kao slobodnog, i premoćno i suvereno uzimamo titulu.

:kafa:

MrkiMedo
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:28 am

Protiv Borca ne treba ocekivati nista. Kemo mi je bio odlican sinoc, al tesko mu je igrati kad se Zena sakrivao, Zeric se malo pogubio, a Ramovica se konstantno gura na neprirodnu poziciju. Kemo na zadnjem, ispred njega Ramovic i Zeric, na stranu Zakaric i Zec i vjerujem da bi puno brze igrali.
Meni je najveci problem sto ce Bogicevic igrati na stopwru, ako je Kemo zadnji, a nacitanom ne vjerujem nikako.
Stevanovic ocito nema zelje i volje da vise ostaje kod nas tako da bih i njega na klupu

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:30 am

ma šta ja znam, ako ne vjeruje zecu, stanić je na desnom krilu u kaknju dvaput probio i pred sami kraj utakmice jedan na jedan, samo nismo imali napadača da skoči...kad je ovako kako jeste, kad nema očito boljih rješenja - stvarno se nema zašto bježati od stanića.

exbabilon
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:32 am

Forum se cita puno, previse... Od uprave, do struke. Kao posljedica imamo ovako ove promjene da se kaze da se promijenilo. To sto smo gori nego prije nema veze, forum je trazio promjene.

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:33 am

sve treba pročitati. ali ne treba sve i uvažiti... :D

avlami97
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:36 am

Ado igra istu formaciju kao i u prvom mandatu. Tada je koristio Eldara kao zadnjeg veznog - destruktivca. Sistem 4-1-4-1, zahtjeva strogu disciplinu u linijama, tačno postavljanje, kretanje i razmak između liniji. Ne smije biti greške.

Mnoge ekipe igraju bez 10ke, a Ado ih je sinoć u sistemu imao dvije (Zeba i Žera). Tako je izgledalo. Vjerovatno je Ado zamislio da se mali Žera više vraća i preuzima loptu od Keme, ali to nije išlo, jer je na Kemi brzo pravljen pritisak, a Žera se sporo i kasno vraćao, tako da su lopte morale ići nazad ili na beka. Jovan je taj dio bolje radio od Žere, ali to nije Jovanovo pravo mjesto. Ovaj sistem je jako težak za igru.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:38 am

exbabilon je napisao/la:
Forum se cita puno, previse... Od uprave, do struke. Kao posljedica imamo ovako ove promjene da se kaze da se promijenilo. To sto smo gori nego prije nema veze, forum je trazio promjene.
Ako su oni spali na to da citaju forum onda nemamo mi sta traziti
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

avlami97
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:41 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:
ned avg 06, 2017 10:38 am
exbabilon je napisao/la:
Ako su oni spali na to da citaju forum onda nemamo mi sta traziti
Nije problem što čitaju, nego što ga slušaju. Većina fejsbukovaca, forumaša...su bili za smjenu Slavka Petrovića, a on je po meni najbolji trener nakon Amara u poslijeratnom periodu. Istina sa Odom smo igrali najljepši fudbal.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u ned avg 06, 2017 12:34 pm, ukupno mijenjano 1 put.

djoxxx1921
Kontakt:

ned avg 06, 2017 10:49 am

Komentar utakmice, Boze sacuvaj.. Znali smo i gubit utakmice na Grbavici, al smo bar odigrali ponekad dva-tri pasa, a sinoc ni to. Adzem totalno fulio postavku. Kemo i zadnji vezni, pa on ne zna napisat sta se ocekuje od igraca na toj poziciji, a ne odigrat.. Ramovic zavaljen bezveze. Ovog Graovca mi i zao nekad... Covjek kopao da dodje u Zelju, da bi igrao sa ovim pic.kama... Momku svaka cast. Kad pogledamo igru, rezultate, atmosferu u ekipi, posjeta fenomenalna, i ako pi.cke ovako nastave, i ovo ce prepolovit. Sinoc 20 ljudi oko mene, fataju se za glavu, ne moze niko da vjeruje.. Tri mjeseca nismo u stanju dovesti veznog, a svi dobro znamo da je neophodan. Znalo se da Lendra ide, a zamjene ni na mapi.. Stvarno mi ta dva poteza nisu jasna nikako. Jos jedna teska sezona u najavi. Nek nam je Bog na pomoci, i ako kako moze, celicni zivci :D

avlami97
Kontakt:

ned avg 06, 2017 11:05 am

Zaboravih napisati. U ovom sistemu gdje imaš jednog zadnjeg i dva prednja vezna, idealan igrač umjesto Žerića (po sinoćnoj izvedbi) bio bio T. Tomić. On je nekada sa Jamakom igrao naprijed, a iza bio E. Hasanović.

Projić i Zeba su odigrali korektnu utakmicu, s obzirom na zadatke koje su imali. I opet ću se ponoviti, Stanić treba igrati protiv slabijih ekipa, a naročito na Grbavici. Protiv jačih Siniša. Da ne objašnjavam.

bogi
Kontakt:

ned avg 06, 2017 11:15 am

Pustio sam da prenoći, vruća glava je sinoć bila, emocije konfuzne, trebalo je da se čovjek dozove i dođe sebi, ako na ovaj način naš sportski dio funkcioniše, nemamo šta tražiti u borbi za titulu, nemamo kuda, ne pročitah ovih 20 strana koje ste ispisali stvarno se nije dalo, ali ovo se ne može objasniti iskreno šta se uradilo od kluba.
Ako smo se već halalili sa titulom daj nam juniore nek se razvijaju, našu djecu ćemo trpiti, polovnjake nećemo, nacrtajte tog špica više, mi navijači se sad hvatamo za bilo šta pozitivno u klubu, tribina, jedan jak igrač kad dođe ( u svoj vakat Stevanović, Lendrić ), hvatamo se za pune stadione prošle polusezone, ove sezone sa ovim sistemom nema nas nigdje, dokazali smo publici da idalje lutamo, i ne znamo šta hoćemo. Bože pomozi.
+ Manijaci pjesma sa poluvremena ULTRASA LAŽNIH SVE VIŠE JE SAD, je vrhunska. toliko
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava