rios je napisao/la:GoodisonPark je napisao/la:Bravo Minjore bio si odličan domaćin, sve pohvale a veliki respekt i za ovog Holanđanina
Da je sutra uzeti 3 bobe da se potvrdi ovaj brejk iz Tuzle...
Odović je stari lisac ali jedno je skoro pa sigurno, a to je da sutra neće napasti. Igrat će čvrsto pozadi, sa zgusnutom sredinom i tražiti priliku iz kontri i polukontri.. sjetimo se da nas je Oda već jednom dobro namučio sa Čelikom.
Eh sad šta vi mislite da li je najbolje da odmah u prvih 20 minuta izađemo skroz visoko sa zadnjom linijom ali da se defanzivci iz sredine ne uvlače u krilo odbrani već da budu pozicionirani na polovini protivnika uz striktno markiranje njihovih igrača? Totalni presing na njihovoj polovini i na zadnju liniju jer su tu najtanji i to bi moralo rezultirati ranim golom!?
Sutra bi opet podrška sa tribina mogla da bude presudna, zato sutra idemo napuniti Grbavicu još jednom i pokazati zašto je Željezničar bio i ostao No1 u državi!

Pa vidi,ako pretpostavimo da Oda nece napasti i da ce se orjentisati na kontre i polukontre,onda bi izlazak zadnje linije visoko bila kardinala greska.Oni imaju gore finih igraca,ima i brzih,i svaka greska i netacan pas tako visoko postavljene ekipe bi im bio pravi poklon.
Moje misljenje je da nasa zadnja linija ne treba izlaziti visoko,zapravo nije linija ne treba izlaziti visoko.Moramo se nametnuti u sredini terena,drzati loptu i onda pokusavati kreirati nesto.Ako budu zgusnuti kroz sredinu onda lopte slati na krila pa pokusavati ubaciti na Lendrica nesto ili mozda cak i sama krila da nesto naprave.Uglavnom pokazati ko je gazda sutra na Grbavici i biti strpljiv,najbolje jeste zabiti neki rani gol,ali ne gubiti galvu ako ga i ne zabijemo,igra se 90+ minuta i bice prilika sigurno,ako nista kiksat ce oni nesto,past ce koncentracija.
Mada,ne bih se ja mogao zakleti da ce se Olimpic bas toliko zatvoriti,posebno jer se to od njih ocekuje,mogu bas ici na neko iznenadje pa oni nas pritisnuti nazad.
Bice to zanimljiva takticka bitka svakako,tako da kazem,ucitelja i ucenika

Moja prognoza na kraju 2-0 ( Bekric i Lendric )
Ne stigoh odgovoriti ranije a svakako da ostavim komentar na tekmu... Mislim da smo ipak presingom u zadnjih 20-ak minuta prvog poluvremena napravili ono što smo mislim trebali uraditi već na početku, u prvih 25 minuta pozicione igre se i nismo baš usrećili.. Poslije penala se previše naših uvlači u krilo 16 kada protivnik ima loptu i tu se dešavaju one opasne frljoke oko gola. Dobro markiranje na sredini radimo samo na mahove, ali vidi se fin napredak u navali i mnogo tečnije akcije... Lijevu stranu moramo reanimirati (Tuzla Mostar Olimpic) gledajući iz ove perspektive lijevo smo najbolji bili protiv Širokog, jer Memija se ipak mnogo bolje snalazi na desnoj strani, valjda Tiago bude spreman ubrzo ili možda probati sa Stanom i Mirkom (ili Halvadžić neka solidna minutaža).
FKŽ1921 odlično primjetio napredak Enisa, momak je napredovao bar za 50% u odnosu na prije 3-4mjeseca, momak mnogo smirenije i pametnije igra, kao da se tek sada opustio na terenu, volio bih više minuta za njega
Pile također sjećam se kada je često spominjao Mirka, i momak je baš jedan od najškolovanijih igrača u timu, par teških lopti koje je uštopao, perverzija
Na svakoj utakmici neko drugi se istakne malo više povuče ekipu i to nam bude dovoljno za trijumf, moramo biti prezadovoljni urađenim. Nadali smo se zimus svi nekoj seriji i sada živimo naše plavo proljeće

Šteta što niko nije kiksao od ostalih, ali mi svakako moramo gledati samo na sebe a svaki promašen bod konkurenata je dobro došao.
Posjetom sam zadovoljan iz razloga što je to subota u 16h dosta raje još radi + prenos na areni. Moramo još bolje u nastavku, jer ulazimo u finiš prvenstva, kupa i naša jaka podrška je neophodna (kući i na strani).
Akcija traje još dva mjeseca nećemo trčati pred rudu sa komentarima, na kraju se tek možemo osvrnuti na istu i ponosno reći da smo položili ispit!