Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet avg 04, 2017 3:24 pm

Adžem: Ušli smo u priču koja će imati dobar završetak, to je neminovno

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/adze ... ovno/90623
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Vrag

pet avg 04, 2017 3:42 pm

Prodaja nije nuzna za uspjeh. Dovoljno su strucne osobe ili osoba. Ne mora se ganjati play off ili grupe, titula je sasvim dovoljna. Sa ovakvim pristupom se titula ne uzima. Ili proslim pristupima. Muka nas je natjerala na pravi put, dohvatili se malo para i zinula guzica. Da bi nakon 3 godine ponvo sve ispocetka. Pokrenuli projekat "nasa djeca"

Mirek11
Kontakt:

pet avg 04, 2017 3:48 pm

Hurmasica je napisao/la:

Ado nema profi licencu, znaci Hareta cemo gledati i na klupi?
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Amidza
Kontakt:

pet avg 04, 2017 3:50 pm

Mirek11 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:

Dobija je za sedmicu-dvije valjda.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Hurmasica
Kontakt:

pet avg 04, 2017 4:00 pm

Potpisan ugovor između FK Željezničar i kompanije Sophico: Plavi prvi klub u regionu sa ovakvim softverom

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/potp ... erom/90625
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Leon_Professional
Kontakt:

pet avg 04, 2017 4:07 pm

Amidza je napisao/la:
pet avg 04, 2017 3:23 pm
Duzan sam Leonu odgovor jos od neki dan, pa evo jedan duzi post, da se nadovezem i na pricu oko prodavanja, ulaganja, uspjeha klubova u regiji i svega ostalog.

Ne trebas se prodavat i ne moras se prodavat. Za mene licno je to u sukobu sa svime sto Zeljeznicar predstavlja kao klub, koncept, filozofija. Znam da se mnogi ne slazu i da ce skociti na ovo sa pricama o modernom fudbalu, biznisu, profitu, kapitalizmu, ali opet se ne slazem i mislim da se moze bez toga. Pamecu i predanim radom mozes parirati bilo kome, pa i napraviti veci i profitabilniji klub od ovih koji su se prodali. U to sam duboko uvjeren. Znam ja da bi mnogi bili presretni da se pojavi neki seik i istrese 20 miliona ovdje, pa eto sklepaj ekipu. Gladni smo uspjeha i rezultata i to je razumljivo.

Uvijek smo bili avangarda, a to ne govorim samo kao navijac ovog kluba, nego zaista jesmo. To treba da ostanemo. Svojim smo rukama davno pravili stadion, u ratu ga branili u poslije rata ga svojim novcem izgradili. Na to da pljunes jer bi da prodas tih 49% nekom Arapu ili Mongolu, neka hvala. Da je to neminovnost, pa hajde, ali zaista nije. Kazem nije jer se vidjelo i pokazalo da nije, vise puta do sada. Ovo sto se nama desava, ova lutanja sa igrackim kadrom, manjak sistema, manjak vizije i sve sto ide uz to, nije produkt pomanjkanja novca. To je produkt pomanjkanja ZNANJA, prvenstveno to.

Da ne pricam u rukavicama, ljudi koji su trenutno u upravi FK Zeljeznicar cine najbolju upravu koju smo ikada imali. Pravo, ekonomiju, gnjigovodstvo, gradjevinu - sve to imaju u malom prstu, zato se u tim segmentima i dizemo tako nezaustavljivo. Sport nemaju. Da li je rjesenje reorganizovati i uspostaviti neki novi sistem u cuvenom "sportskom segmentu", zaposliti neke nove ljude tu, dati to u ruke nekome sposobnom (ne, ne aludiram ni na koga ko je ranije bio tu), to ne znam. Znam samo jedno - u to se treba ulagati, jer ce to da generise profit i na kraju napravi rezultat. U sta ces ulagati? U struku, ljudstvo i znanje. Mi smo drzava koja je krcata talentima. To je cinjenica. Ali, dzaba ti talenat kad nemas: a) skauta da ga iskopa b) pedagoga i trenera da ga napravi igracem c) ne ulazes novac u struku, djecu i OP kao takav.

Evo jdan primjer iz glave. Krupa. Ljudi kupe ponajbolje mlade igrace iz drzave, cak neke i iz regiona i vezu ih dugotrajnim ugovorima. Sta mislite za koliko bi se nekoliko takvih igraca prodalo iz Zeljeznicara? Iz Krupe nikada nece otici za takav novac i to je ono sto se ne moze kupiti a sto mi imamo - tradicija i brend. Sad se namece jedno drugo pitanje, ko je skaut ili ko su skauti Krupe koji nalaze te dragulje od djece? Ko god da su, zar nije pametnije dati novac takvom jednom covjeku, dovesti ga u Zelju da bude skaut, nego platiti 10 nekih polovnjaka jer zelis instant titulu? Ko god da to tamo radi, radi to bolje nego sto to rade nasi skauti, ko god bio zaduzen za to kod nas. Eto samo jedan primjer, ali vjerujem da shvatate sta hocu reci. Ovo se odnosi na ono sto maloprije napisah - pametno ulaganje zaradjenog novca. Hoces dovest Vesovica (da oprosti Brko) ili dat platu skautu? Hoces platit 5 zvucnih igrackih imena iz regiona ili uloziti u skauting mrezu i trenere za OP?

Evo da se nadovezem na ovu pricu sa omladinskim pogonom, a i dugujem @Leon_professional odgovor na to. Uopste ne treba ici daleko ili u region da trazimo uspjesne primjere rada sa djecom. Ne moramo ici dalje od Sirokog Brijega. Oni su takvi kakvi su, ne treba na to trositi rijeci, ali pogledajte s kim i kako rade, s cime raspolazu, a kakve rezultate i igrace prave. Govorimo o selu koje se baziralo na jedan mali bazen igraca, na jedan dio Hercegovine, manje vise. I to samo na Hrvate iz Hercegovine, ne moramo se lagat. Koliko je to ljudi, uopste? Koliko su od njih djecaci talentovani za fudbal? To je apsolutno smijesan broj i oni od toga prave igrace i sastavljaju ekipu svake godine. Njihova djeca im igraju ili pokupe nekog klinca iz Kiseljaka, Viteza, neki otpadak Hajduka ili Lokomotive, pa naprave ekipu koja je uvijek u borbi za trofej.

A pazite nesto, govorimo o selu iza kojeg ne stoji ni drzava ni nacija (stoji iza Zrinjskog), ni navijaci (jer su selo) nego lokalni privrednici, rad i pamet. Zamislite da oni iza sebe imaju jedan grad kao sto je Sarajevo, navijace kao Zeljeznicar i marketinski potencijal koji ima Zeljeznicar? Kakva bi onda cuda radili?

Leon je u svom odgovoru od prije par dana postavio onaj cuveni Misketov govor sa skupstine o vaznosti omladinskog pogona, sistemu i nacinu rada. To je, nazalost, ostalo samo na rijecima. Nakon Tice, koji se samo ispalio, a trebalo je da rekonstruise OP (Tica, na kojeg su svi svrsavali, a radio je osim ovdje jedino na dalekom Istoku gdje je fudbal sto je kod nas Karling, al nebitno) tu je sada Alihodzic. Koje su, Boga vam, njegove reference? Kadeti su od prozivke do danas promijenili 4 trenera. Djecu nam treniraju bivsi igraci, a mnogima od njih je jedina referenca - bivsi igrac. Clanarine su poskupile, smjestaj i hrana se djeci ukidaju, nekoliko ih je otislo u Sarajevo i Zrinjski, a neki vani.

To sve skupa meni govori da u onome sto odvratno i pitarski nazivamo sportski segment (ne svidja mi se ta floskula jer je nepotrebno dijeliti klub u segmente, nije ovo fabrika pa da ima sportski segment, nego fudbalski klub i sport je alfa i omega njegovog postojanja) sistem, vizija i plan ne postoje. Petrovic smijenjen - OK, nismo imali igru i neka je, ali kada je smijenjen i kako? Adzem je tu, volim ga koliko i on voli Zelju, ali ko mu je pomocnik? Covjek za koji ce svaki Mostarac reci sve najgore, koji isto tako nema nikakve specijalno dobre reference. Alihodzic, Siljak, Cenan na klupi. Kondicionog trenera nemamo. Imamo li nutricionistu, psihologa?

Mi cemo nastaviti praviti igrace, jer ovdje ima nenormalno puno talentovane djece. Nastavicemo praviti igrace kao sto smo ih pravili na sljaci i na betonu, jer imamo nekoliko trenera koji znaju sta rade i jer imas klince koji su talentovani i ginu da nesto naprave od sebe (primjer: Riad Bajic). Ali to nije produkt sistema. To je produkt talenta i licnog motiva tj. izuzetak koji potvrdjuje pravilo. U brisanom prostoru izmedju to dvoje ti ostane jos more talenta i potencijala koji ce zauvijek ostati neiskoristen. Zasto? Jer sistem ne postoji. To je ono sto boli.

Sistema jos uvijek nema. Dok se mi, navijacki, fokusiramo na trenutnu sezonu, na to da li ce Zeba biti na klupi ili ne, da li ce Mujagic proigrat, kao klub ne pravimo sportsske pomake, nego tapkamo u mjestu. Mozemo mi uzeti i trofej, mozemo se boriti za njega, mozemo proci jedno pretkolo vise u Europi, ali sve dok nema sistema i sve eventualno zaradjene pare necemo znati uloziti. Sto znaci da necemo moci narasti i napraviti taj famozni iskorak.

Upravo, jasno definisite ciljeve naseg kluba. "Mi smo veliki klub, nama je titula uvijek cilj" nije jasno definisan cilj, nego demagogija. Fokusirajte se na omladinski pogon kako ste i govorili. Uspostavite rigidan i moderan sistem u sportskom segmentu, po uzoru na uspjesnije od nas. Ulazite novac pametnije u njega. Zaboravite na placenike i polovnjake, pitajte ljude vani koje znaju ili pokupite najbolje odavde, platite ih, neka rade barem iducih 5 godina zajedno. Na kraju, predocite javno to sve najstrpljivijim i najpredanijim navijacima na svijetu i dobicete podrsku kao sto ste je i do sad dobijali.
Bravo, fino recno.

Dobar primjer i za Siroki.
Ja bih jos dodao da nije dobro stalno mjenjati trenere u OP, a mi jesmo. Mozda su kadeti izgubili titulu jer je otisao cica.
Sad Adzem ode iz juniora. Svi imaju samo rijeci hvale za njeg, kazu autoritet, dobri treninzi, strasan trener.
Nadam se da ga necmo potrositi bezveze u prvom timu, jer Adzem je za mladje kategorije OTAC.
Sad su opet rotacije bile u OP. Vidjet cemo je li im kvalitet diskutabilan.

P.S. Bas me obradovalo kad sam cuo da je autoritet. Volio bi kad bi i ovim prvotimcima bio autoritet kako je djeci.

Edit : Ovaj sistem/softver je odlican i ovo je napredak. Svaka cast

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet avg 04, 2017 4:09 pm

Ovo je velika stvar, BRAVO!
Željezničar ante portas !

LARSSON
Kontakt:

Do kad rade ovi u klubu, ne moze se covjek ni raspitat za godisnje

Bosnia

pet avg 04, 2017 4:10 pm

Amidza je napisao/la:
pet avg 04, 2017 3:23 pm
Evo da se nadovezem na ovu pricu sa omladinskim pogonom, a i dugujem @Leon_professional odgovor na to. Uopste ne treba ici daleko ili u region da trazimo uspjesne primjere rada sa djecom. Ne moramo ici dalje od Sirokog Brijega. Oni su takvi kakvi su, ne treba na to trositi rijeci, ali pogledajte s kim i kako rade, s cime raspolazu, a kakve rezultate i igrace prave. Govorimo o selu koje se baziralo na jedan mali bazen igraca, na jedan dio Hercegovine, manje vise. I to samo na Hrvate iz Hercegovine, ne moramo se lagat. Koliko je to ljudi, uopste? Koliko su od njih djecaci talentovani za fudbal? To je apsolutno smijesan broj i oni od toga prave igrace i sastavljaju ekipu svake godine. Njihova djeca im igraju ili pokupe nekog klinca iz Kiseljaka, Viteza, neki otpadak Hajduka ili Lokomotive, pa naprave ekipu koja je uvijek u borbi za trofej.

a od koga su to oni napravili igraca? gdje su ti talenti? kazes osvajaju titule? osvajaju kriminalom i lopovlukom

Vrag

pet avg 04, 2017 4:11 pm

LARS1921 je napisao/la:
Do 18 h su prodavali. Vjerujem da je i sada

LARSSON
Kontakt:

pet avg 04, 2017 4:14 pm

Vrag je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Hoce stari penzionersku, jedan dan odeš kažu nema, zovi na telefon, zoveš na telefon tamo sekretarica

@fcz jesi ti saznao sta

ponosannavas
Kontakt:

pet avg 04, 2017 4:22 pm

Bravo @amidža bravo majsotre. TO je to. Ov naša uprava treba da shavti kao kritiku. Ovo je prava kritika. Ovo nije pljuvanje, ovo je želja da bude još bolje. OVo je suština onoga što smo pričali zadnjih nekoliko dana ovdje. Baš sve posloženo redom i kako treba.

Model1964

pet avg 04, 2017 4:24 pm

AsharaK je napisao/la:
Koje?
Prepricaj mi, sada sam se prpbudio poslije dobrog rucka.
Nemoj lijepiti linkove vec svojim rijecima😆
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

chile
Kontakt:

pet avg 04, 2017 4:54 pm

I sta bi mi i pitari kao jednaki te za iskorak nam treba da prodamo klub. Pa eto oni su prodali i ne vidimo taj cuveni iskorak sta vise...jos ih uze milioner.
Kakve investicije i prodaje to u ovom okruzenju ne pije vode, samo pravi ljudi u klubu i ustroj kluba to nam je jedini zalog i put za uspijeh. Pare u ovom okruzenju nisu presudan faktor vec red, rad i disciplina. Nasa skola, nasa dijeca uz par iskusnih igraca. Samo treba maksimalno urediti omladinski pogon i tu dovesti i postaviti strucan kadar, to je najsigurniji i najjeftiniji put za napredak.
Prodaja izgleda super kad pogledas PSG ili City ali vecina klubova koji se prodaju ne uspiju samo sto nisu u centru paznje.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Mirek11
Kontakt:

pet avg 04, 2017 4:59 pm

Amidza je napisao/la:
pet avg 04, 2017 3:50 pm
Mirek11 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:

Dobija je za sedmicu-dvije valjda.
:palacgore:

SanMan
Kontakt:

pet avg 04, 2017 5:00 pm

LARS1921 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Hoce stari penzionersku, jedan dan odeš kažu nema, zovi na telefon, zoveš na telefon tamo sekretarica

@fcz jesi ti saznao sta
U tri kupio penzionersku, vala samo što nije džaba, šta ćemo sad naći da roncamo

fcz
Kontakt:

pet avg 04, 2017 5:00 pm

LARS1921 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

@fcz jesi ti saznao sta
Dosle, zaboravih ti javiti. :)
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Plava Porodica
Kontakt:

pet avg 04, 2017 5:01 pm

Sastav sutra?
Je li ko bio na treningu? :)
Ja sve nešto kontam da bi mogo Šaban sa Jovanom zaigrati, lipicaner u B timu, alibi igrač povrijeđen.. Jedino ako opet ne budemo zaigrali sa dva polušpica.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet avg 04, 2017 5:03 pm

Model1964 je napisao/la:
pet avg 04, 2017 4:24 pm
AsharaK je napisao/la:
Koje?
Prepricaj mi, sada sam se prpbudio poslije dobrog rucka.
Nemoj lijepiti linkove vec svojim rijecima😆
Ukratko, svi treneri ce sada provoditi mnogo vise vremena radeci, nece sada biti klasika dodji odradi trening i begaj. Svaki igrac od pionira do seniora imat ce svoj protokol i moci ce se pratiti napredak.
Željezničar ante portas !

Brkoo
Kontakt:

pet avg 04, 2017 5:06 pm

Hurmasica je napisao/la:
pet avg 04, 2017 4:00 pm
Potpisan ugovor između FK Željezničar i kompanije Sophico: Plavi prvi klub u regionu sa ovakvim softverom

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/potp ... erom/90625
Odlicna stvar! :11: :zeljeznicar1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava